Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
01:08 uur

Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmaken

Het Laatste Nieuws

20/02/2019 - 05:55

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Reynders in het vizier door de Libische miljarden (20/02/2019 - De Standaard)
  Welke rol speelde de Belgische politiek bij het vrijmaken van honderden miljoenen aan Libisch geld? Het parlement zet zijn zoektocht naar antwoorden voort.
  [naar artikel]
 2. Dit is Khalifa Haftar, de man die met zijn leger aan de poorten van de Libische hoofdstad Tripoli staat (08/04/2019 - De Morgen)
  Als jonge legerofficier hielp Khalifa Haftar, wiens troepen nu de Libische hoofdstad Tripoli belagen, Moammar Khadafi in 1969 via een militaire coup tegen koning Idris aan de macht te komen. Ruim veertig jaar later hielp hij bij de omverwerping van Khadafi. Nu verdenken veel Libiërs hem ervan dat hij de nieuwe Khadafi wil worden.
  [naar artikel]
 3. Reynders heeft 200.000 euro veil voor ontwapening van Libië (11/04/2019 - De Morgen)
  De onveiligheid in Libïe is een cruciaal punt, vindt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Hij wil tussen de 200.000 en 300.000 euro vrijmaken om de alomtegenwoordige wapens van straat te halen.
  [naar artikel]
 4. Reynders beschuldigd van corruptie (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Brusselse parket onderzoekt of vicepremier en toekomstig Europees commissaris Didier Reynders zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en witwassen van geld. Reynders ontkent alles met klem.
  [naar artikel]
 5. G7 zal noodhulp vrijmaken om bosbranden in Amazonegebied te bestrijden (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De G7 zal 20 miljoen dollar noodhulp voor het Amazonewoud vrijmaken. Dat hebben de diensten van de Franse president Emmanuel Macron maandag bekendgemaakt in de marge van de G7-top in Biarritz. Met het geld willen de zeven grootmachten blusvliegtuigen van het type Canadair inzetten tegen de vele branden die het woud teisteren.
  [naar artikel]
 6. Reynders over "verdwenen" Libisch geld: "Geen minister van Financiën meer sinds 2011" (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Didier Reynders wordt genoemd in het dossier van het verdwenen Libische geld, waarmee mogelijk de oorlog in het land werd gefinancierd. Maar de...
  [naar artikel]
 7. 'Al snel bleek dat ze geen werk had en geen geld, en ik, oliebol, wilde haar helpen' (10/06/2017 - De Morgen)
  Sietse (47) ontmoette haar en was op slag verliefd. Hij wilde alles doen en nog meer geven. Maar zo werd hij 'Meneer Sorry' en kon het alleen maar slecht aflopen.
  [naar artikel]
 8. 'Al snel bleek dat ze geen werk had en geen geld, en ik, oliebol, wilde haar helpen' (14/04/2019 - De Morgen)
  Sietse (47) ontmoette haar en was op slag verliefd. Hij wilde alles doen en nog meer geven. Maar zo werd hij 'Meneer Sorry' en kon het alleen maar slecht aflopen.
  [naar artikel]
 9. ‘Verdachte zegt dat hij meisje in nood wilde helpen’ (13/06/2017 - De Standaard)
  Aurel C., de 45-jarige man in wiens gezelschap de vermiste Jihane e.O. werd teruggevonden, verklaarde dat hij het meisje enkel wilde helpen. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 10. President Trump gebruikt zijn eerste veto: noodtoestand aan Mexicaanse grens blijft toch van kracht (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond voor het eerst gebruikgemaakt van zijn presidentiële veto. Trump blokkeert zo een resolutie die donderdag werd goedgekeurd in het Amerikaanse Congres, en die een einde wilde maken aan de noodtoestand die de president had uitgeroepen aan de grens met Mexico. Op die manier wilde Trump geld vrijmaken voor de bouw van een muur op de grens, één van zijn belangrijkste campagnebeloftes.
  [naar artikel]
 11. Reynders in 2011: “Nagaan of bevroren Libisch geld gebruikt kan worden om Belgische bedrijven te vergoeden” (21/02/2019 - De Morgen)
  Buitenlandminister Didier Reynders (MR) zette zich in voor verschillende Belgische bedrijven die nog geld tegoed hadden in Libië. Maar waarom deed hij dat niet voor de vzw van prins Laurent, vraagt diens advocaat zich af.
  [naar artikel]
 12. Reynders beschuldigd van corruptie en witwassen (15/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse parket onderzoekt of MR-vicepremier Didier Reynders zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en witwassen van geld. Het gaat voorlopig maar om een vooronderzoek, maar voor Reynders – die straks Europees Commissaris wordt – komt het nieuws bijzonder ongelegen. Hij ontkent alles met klem.
  [naar artikel]
 13. Amy (16) wilde helpen, maar werd misbruikt als ‘geldezel’ (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amy Gruiters (16) uit het Nederlandse Hengelo wilde een vriend alleen maar helpen. Maar hij maakte misbruik van haar vertrouwen. Ineens werd Amy...
  [naar artikel]
 14. “Vlaanderen moet geld geven voor Limburgse spoorlijnen” (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nu de NMBS geen geld kan vrijmaken voor investeringen in het spoornetwerk in Limburg moet de Vlaamse regering dat doen. Dat zegt Lanakens burgemeester en Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld).
  [naar artikel]
 15. 1,6 miljoen euro uit Europees fonds voor ontslagen Carrefour-medewerkers (04/10/2019 - VRT NWS)
  De Europese Commissie wil 1,6 miljoen euro vrijmaken om 400 ontslagen werknemers van Carrefour België aan een nieuwe baan te helpen. Dat laat Europees Commissaris Marianne Thyssen weten. Het geld is in de eerste plaats bedoeld voor Waalse ex-werknemers, omdat zij minder mogelijkheden hebben om werk te vinden.
  [naar artikel]
 16. Dure typefout: bejaarde (72) wil vreemde op internet helpen en doneert per ongeluk 15.000 dollar (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 72-jarige Jim Houck uit de VS moest even slikken toen hij zag hoeveel geld hij had gedoneerd aan een online crowdfundcampagne. De bejaarde wilde...
  [naar artikel]
 17. Opsporingsaffiche om moordenaar van Naya op te sporen: ook geld gezocht om andere jachtovertreders te vervolgen (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het ijzer moet gesmeed worden als het heet is. Met de dood van Naya en de 30.000 euro tipgeld die de klokkenluider met de gouden tip krijgt, krijgt Vogelbescherming Vlaanderen heel veel meldingen van jachtinbreuken en stroperij binnen. Mensen willen de wilde dieren duidelijk helpen. Intussen is beslist dat het tipgeld niet meer wordt verhoogd. Maar er is wel nog geld nodig om de andere dieren te helpen. Vogelbescherming Vlaanderen wil kort op de bal spelen en al de meldingen behandelen. Als advocaat van de fauna beschouwen ze dit als hun plicht. Alleen, het opvolgen van de tips en de juridische stappen die ondernomen moeten worden, een burgerlijke partijstelling, het samenstellen van dossiers, de opmaak van strafdossiers heeft een prijskaartje. En daarvoor kan de vereniging wel geld gebruiken en zijn ze een actie ‘Naya en co’ gestart.
  [naar artikel]
 18. Eurocommissaris wil geld vrijmaken voor opvangcentra in Noord-Afrika (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eurocommissaris voor Begroting Günther Oettinger wil op korte termijn vers geld zoeken in de Europese begroting om opvang voor migranten in...
  [naar artikel]
 19. Caféklant doodgestoken na halloweenfuif: “Hij wilde dat meisje alleen maar helpen” (31/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  In café L’Estrade in de Corbiestraat in Mol is in de nacht van zaterdag op zondag de 28-jarige Johnny Hensen uit Neerpelt gestorven nadat hij werd neergestoken. “Hij was een wereldverbeteraar die aan zijn eind kwam omdat hij iemand wilde helpen”, zegt Mike Hensen, de vier jaar jongere broer van Johnny.
  [naar artikel]
 20. Trump roept noodtoestand uit (15/02/2019 - De Tijd)
  16:59 Met de opmerkelijke demarche wil de Amerikaanse president extra geld vrijmaken voor de grensmuur met Mexico.
  [naar artikel]
 21. Reynders past voorontwerp omstreden classificatiewet aan na kritiek over persvrijheid (06/09/2019 - Knack)
  In een brief aan de journalistenbond kondigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan dat hij een voorontwerp van wet zal aanpassen. De regering wilde het openbaar maken van geclassificeerde informatie strenger bestraffen, maar ziet nu in dat daarmee de persvrijheid in het gedrang kan komen.
  [naar artikel]
 22. Minister Reynders komt in beeld in kwestie rond geld van Kadhafi (20/02/2019 - De Morgen)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) komt in beeld in de kwestie van de verdwenen Libische fondsen. In een brief aan zijn toenmalige Libische collega bood Reynders in 2012 een uitweg aan om de bevroren fondsen vrij te geven. Het toont aan dat de Belgische minister de kwestie wel degelijk goed volgde.
  [naar artikel]
 23. VS-inlichtingendiensten: Rusland wilde Hillary Clinton schade toebrengen en Donald Trump helpen (10/12/2016 - Knack)
  Amerikaanse inlichtingendiensten concluderen met "hoge zekerheid" dat Rusland tijdens het slot van de presidentscampagne door geheime operaties Hillary Clinton schade wilde toebrengen en Donald Trump wilde helpen.
  [naar artikel]
 24. En toen werd prins Laurent klokkenluider over verdwenen Libisch geld van Kadhafi (15/02/2019 - De Morgen)
  Wat hadden Didier Reynders (MR) en Steven Vanackere (CD&V) te maken met het Libische geld dat ‘verdween’ uit ons land? En waar ging het geld naartoe? Het is via prins Laurent dat die pertinente vragen naar boven komen.
  [naar artikel]
 25. Gemeentelijke oorkonde voor ere-schepen Reynders (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de recente gemeenteraadszitting kreeg voormalig raadslid Marc Reynders (CD&V) met unanimiteit van stemmen de oorkonde van ere-schepen overhandigd. Reynders was 30 jaar actief als raadslid, schepen, OCMW-voorzitter en zetelde in de provincieraad. “De sociale sector was heel die tijd mijn geliefkoosd terrein . Mensen helpen die op een of andere manier in problemen geraken, niets is nobeler dan dat. Als OCMW-voorzitter kon je destijds het beleid voor een stuk bepalen , verwoordde hij kort in zijn dankwoord.
  [naar artikel]
 26. Libië Zelfs Khadafi komt in de problemen (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Dan neem je eens een fietslift, en kom je hier uit... (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Leuvense stadsbestuur is kwaad omdat minister Weyts (N-VA) momenteel geen geld wil vrijmaken voor het geplande fietspad aan de
  [naar artikel]
 28. G7 zal noodhulp vrijmaken voor blusvliegtuigen in Amazonegebied (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De G7 zal 20 miljoen dollar noodhulp voor het Amazonewoud vrijmaken. Dat hebben de diensten van de Franse president Emmanuel Macron bekendgemaakt...
  [naar artikel]
 29. Tunesië levert laatste premier regime-Khadafi aan Libië uit (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. “Verdwenen” Libisch geld – Reynders: “Geen minister van Financiën meer sinds 2011” (30/10/2018 - Metro)
  Didier Reynders wordt genoemd in het dossier van het verdwenen Libische geld, waarmee mogelijk de oorlog in het land werd gefinancierd. Maar de huidige minister van Buitenlandse Zaken laat vanuit Japan, waar hij op missie is, weten dat hij in het dossier geen beslissing heeft genomen. “Ik ben al sinds december 2011 geen minister van Financiën meer”, brengt Reynders in herinnering. “Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Financiën en dat ben ik sinds 6 december 2011 niet meer”, klinkt het. Volgens een regeringsbron werd de beslissing om de bevriezing van de Libische fondsen op te heffen, genomen in oktober 2012. Het was een gevolg van een resolutie van de Verenigde Naties en de omzetting naar Europees recht. Toen bekleedde Steven Vanackere (CD&V) de post van Financiën. bron: Belga Het bericht “Verdwenen” Libisch geld – Reynders: “Geen minister van Financiën meer sinds 2011” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. G7 zal 20 miljoen dollar noodhulp voor het Amazonewoud vrijmaken (26/08/2019 - Knack)
  Met het geld willen de zeven grootmachten blusvliegtuigen van het type Canadair inzetten tegen de vele branden die het woud teisteren.
  [naar artikel]
 32. Reynders op weg naar internationale topjob (07/01/2019 - De Tijd)
  17:19 Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (MR), is kandidaat om topman van de Raad van Europa te worden. Als hij het wordt, betekent dat de exit van Reynders uit de nationale politiek.
  [naar artikel]
 33. Reynders of Vanackere: wie maakte de Libische miljarden zoek? (16/11/2018 - Apache)
  10 miljard euro kapitaal en anderhalf miljard euro intresten verdwenen van Libische rekeningen in België, tegen een beslissing van de Verenigde Naties in. Wie gaf het fiat voor het vrijgeven van dat geld? Reynders, Vanackere of de ambtenarij?
  [naar artikel]
 34. Tienjarenplan om wilde bijen te redden (17/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er komt een actieplan voor tien jaar om wilde bijen, zweefvliegen en vlinders in België en Noord-Frankrijk in stand te houden. Dat meldt milieuorganisatie Natuurpunt, partner in het project in Vlaanderen. In tien jaar zullen 35 acties uitgevoerd worden om de wilde bestuivers te helpen.
  [naar artikel]
 35. Ex-geheim agent getuigt over aantijgingen tegen Reynders (18/09/2019 - De Tijd)
  19:41 Nicolas Ullens, de ex-medewerker van de Staatsveiligheid die vicepremier Didier Reynders (MR) beschuldigt van corruptie, treedt uit de schaduw. ‘Reynders als Europees commissaris voor Justitie is als ...
  [naar artikel]
 36. “Ze zei me dat ze het koud kreeg en wilde haar mama. Toen stierf Saffie (8) in mijn armen” (25/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Net na de aanslag in de Manchester Arena stormde Paul Reid (43) het gebouw in. Hij had gehoord van de bom en wilde helpen. “Eigenlijk wilde ik de terrorist zoeken”, zegt een emotionele Reid in The Sun. Toen hij de kleine Saffie, amper 8 jaar, tegenkwam, ontfermde hij zich over haar. “Ze was een stervend meisje en alles wat ze wilde was bij haar mama zijn. Vreselijk.”
  [naar artikel]
 37. Rechterhand Didier Reynders in nauwe schoentjes (29/11/2019 - Apache)
  Het parket in Namen is een opsporingsonderzoek gestart naar smeergeld rond een vzw waarbij Jean-Claude Fontinoy, de naaste medewerker van Didier Reynders, betrokken is. Apache bracht in september getuigenissen over de betaling van grote sommen geld aan de vzw. De Franstalige openbare zender RTBF en Le Soir brachten gisteren het nieuws dat het parket van
  [naar artikel]
 38. “Voor 3.446 kinderen geen plaats in Brussels Nederlandstalig basisonderwijs” (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is tijd dat de overheden oplossingen zoeken en geld vrijmaken voor het tekort aan schoolplaatsen in het Brusselse Nederlandstalige onderwijs,...
  [naar artikel]
 39. Syrische vluchtelingen willen naar huis, maar: 'Te vroeg voor een terugkeer' (09/11/2018 - Knack)
  Europa moet geld vrijmaken voor de heropbouw van Syrië, vindt Willem Staes van 11.11.11.
  [naar artikel]
 40. Wilde weldoener laat het bankbiljetten regenen in Hongkong (17/12/2018 - Metro)
  Een 24-jarige Chinees heeft het letterlijk geld laten regenen vanop een wolkenkrabber in het centrum van Hongkong. De jongeman, die zijn fortuin door middel van cryptocurrencies zou hebben opgebouwd, wil naar eigen zeggen “van de rijken stelen om de armen te helpen”. Er wordt vaak gezegd dat geld niet uit de lucht valt. Toch waren tientallen inwoners van Hongkong verrast om net dat van de top van een gebouw te zien vallen. Aan de basis van deze lancering: Wong Ching-kit, een 24-jarige Chinese man die zijn fortuin verdiende dankzij cryptocurrencies. Young Master of the Money  Online bekend als ‘Young Master of the Money’, zei Wong Ching-kit dat hij “de armen wilde helpen door de rijken te stelen’. Het is niet verrassend dat dit ‘geldgooien’ een hele hetze creëerde in de straten van Hongkong. Hij werd uiteindelijk de volgende dag gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde.   Een kalme arrestatie De arrestatie verliep incidentloos voor Wong, die zichzelf zelf begon te filmen in de politiewagen. “Ik ben nu officieel gearresteerd,” zei hij. Hij stelde z’n fans meteen gerust door uit te leggen dat hij niet gekwetst was en nog altijd over z’n geld beschikte. Lees ook : Passagier uit vliegtuig gegooid omdat hij snacks in economy class uitdeelde Het bericht Wilde weldoener laat het bankbiljetten regenen in Hongkong verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Campagne tegen geweld op hulpverleners: "Ik wilde enkel helpen" (06/11/2019 - VRT NWS)
  De ambulanciersunie pakt uit met een campagne tegen geweld op hulpverleners. Acht op de tien hulpverleners kreeg ooit al te maken met geweld en agressie tijdens een interventie. De ambulanciersvereniging met hoofdzetel in Ichtegem verspreidt nu affiches met opvallende slogans: "Ik wilde enkel helpen".
  [naar artikel]
 42. Wordt Reynders de opvolger van Reynders? (07/11/2016 - De Standaard)
  Didier Reynders is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Brusselse afdeling van de MR. Tenzij er voor middernacht nog een wit konijn opduikt, volgt hij zichzelf op.
  [naar artikel]
 43. Reynders in gespannen hoorzitting op de rooster gelegd over Libische fondsen (29/03/2019 - De Morgen)
  De Kamercommissie Financiën heeft MR-vicepremier Didier Reynders verhoord rond de ‘Libische fondsen’. De hoorzitting verliep in een gespannen sfeer. Reynders gaf een andere versie dan Steven Vanackere (CD&V), opvolger van Reynders op Financiën en diens voorganger op Buitenlandse Zaken. In diezelfde Kamercommissie ontkende Reynders dat de vzw van prins Laurent ‘gediscrimineerd’ werd bij het terugvorderen van schulden van de Libische staat.
  [naar artikel]
 44. Ex-staatsveiligheidsagent beschuldigt Didier Reynders (MR) van doodsbedreigingen (30/09/2019 - VRT NWS)
  De ex-agent van de Staatsveiligheid die Didier Reynders (MR) beschuldigde van corruptie en witwassen, stapt nu zelf naar het federaal parket. Hij dient een klacht in voor doodsbedreigingen en pesterijen. De klacht is gericht tegen Didier Reynders, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Reynders binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 45. ‘Vrijmaken fietspaden kwam trager op gang’ (12/12/2017 - De Standaard)
  De sneeuwval had niet alleen gevolgen voor automobilisten, ook fietsers ondervonden erg veel hinder. Op sociale media regende het klachten. ‘Het vrijmaken van fietspaden is een prioriteit, maar gaat trager dan de rijweg’, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
  [naar artikel]
 46. Kippenvel toen het aquarelletje van de Führer bleek (28/11/2017 - De Morgen)
  Nee, geld wilde de eigenares er niet voor, ze wilde van dat beladen kunstwerkje af en daarom gaf ze het weg. Alleen restte de vraag: was het echt? Reconstructie van een speurtocht.
  [naar artikel]
 47. Kippenvel toen het aquarelletje van de Führer bleek (12/04/2019 - De Morgen)
  Nee, geld wilde de eigenares er niet voor, ze wilde van dat beladen kunstwerkje af en daarom gaf ze het weg. Alleen restte de vraag: was het echt? Reconstructie van een speurtocht.
  [naar artikel]
 48. Isabelle Reynders wil via fotografie nieuwe esthetiek geven aan klimaatverandering: “Gehad met poolbeer op ijsschots” (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Isabelle Reynders (23) uit Zolder wilde een nieuwe esthetiek voor ecologie vinden. Eentje die de studente fotografie (LUCA School Of Arts) uiteindelijk aantrof in de uitlopers van het Amazonewoud. “Ik heb het wel gehad met de uitgehongerde poolbeer op een ijsschots.”
  [naar artikel]
 49. Klokkenluider zaak-Reynders stapt naar federaal parket (30/09/2019 - Apache)
  De ex-inspecteur van de Staatsveiligheid die zware beschuldigingen uitte over corruptie aan het adres van Didier Reynders (MR) klaagt bij het parket over doodsbedreigingen door vertrouwelingen van Reynders binnen het Comité I.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.