Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
22:33 uur

Koning bespaart niet op vliegreizen

Het Laatste Nieuws

27/02/2019 - 05:03

Zijn groene kerstboodschap ten spijt, heeft koning Filip een behoorlijk grote ecologische voetafdruk. De vliegreizen van het staatshoofd hebben...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groene kersttoespraak ten spijt: kosten van vliegreizen koning Filip liepen vorig jaar op naar recordhoogte (27/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kersttoespraak van koning Filip was vorig jaar niet zo veilig en algemeen als dat doorgaans het geval is. De vorst benoemde onder meer de behoefte aan een ambitieuzer klimaatbeleid. Maar wat dat betreft blijkt de koning zelf nog niet zijn beste beentje voor te zetten: de kosten van de vliegreizen van het staatshoofd liepen op tot recordhoogte. Het merendeel van de buitenlandse verplaatsingen was bovendien privé.
  [naar artikel]
 2. Rekening voor vliegreizen van koning Filip loopt op (27/02/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft vorig jaar voor een recordbedrag aan vliegreizen gemaakt met toestellen van het leger. De 22 verplaatsingen kostten samen 400.000 euro meer dan een jaar eerder. Twaalf daarvan waren voor privéreizen.
  [naar artikel]
 3. TUI annuleert alle vliegreizen met vertrek tot en met 30 april (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  TUI heeft alle geboekte vliegreizen met een afreisdatum tot en met 30 april 2020 geannuleerd. Vanuit diverse bestemmingen is ook al aangegeven dat...
  [naar artikel]
 4. TUI stopt met vliegreizen van Nederland naar Parijs: “Valt geen tijdswinst mee te boeken” (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  TUI Nederland stopt met het aanbieden van vliegreizen vanuit Nederland naar Parijs. Nederlandse klanten die een citytrip naar de Franse hoofdstad boeken, kunnen vanaf najaar 2020 niet meer voor het vliegtuig kiezen, maar moeten de trein of de auto nemen.
  [naar artikel]
 5. 'De Block bespaart op wat werkt' (14/04/2019 - De Morgen)
  Huisartsenvereniging Domus Medica en professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) zijn niet te spreken over de begrotingsvoorstellen van minister Maggie De Block (Open Vld). 'Ze bespaart op iets waarvan bewezen is dat het werkt. Onbegrijpelijk.'
  [naar artikel]
 6. Universiteit Gent schrapt vliegreizen naar 60 bestemmingen om zo ecologische voetafdruk te beperken (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Universiteit Gent schrapt vliegreizen naar zowat 60 Europese bestemmingen. Universitair personeel dat een dienstreis wil maken naar Londen,...
  [naar artikel]
 7. Gemeente wil toeslag op vliegreizen vanaf Eindhoven Airport (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de...
  [naar artikel]
 8. Wouter Beke bespaart dan toch niet op de Zelfmoordlijn (16/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke bespaart (CD&V) dan toch niet op de Zelfmoordlijn. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op sociaalnetwerksite Twitter. Vrijdag raakte bekend dat de Zelfmoordlijn 1,3 procent van hun middelen zou moeten inleveren.
  [naar artikel]
 9. Kerosinetaks in de maak (04/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Er gaan stemmen op om een kerosinetaks invoeren, een extra belasting op vliegreizen dus. Meerderheidspartijen CD&V en N-VA zijn daar voor. Want vliegreizen zijn nu té goedkoop vinden ze, terwijl die ook net heel belastend zijn voor 't milieu. Door een extra belasting willen ze reizigers ertoe aanzetten om voor groenere alternatieven te kiezen, zoals de trein.
  [naar artikel]
 10. Joker wil vliegreizen compenseren door samenwerking met BOS+ (05/02/2020 - Express)
  Reisorganisatie Joker gaat een partnerschap aan met BOS+. Iedereen die een vliegreis boekt, kan een bijdrage doen aan een boomplantactie van de milieuorganisatie. Zo kunnen reizigers de CO2-uitstoot van hun vlucht enigszins compenseren. ‘Joker heeft goed begrepen dat we zo duurzaam mogelijk moeten omgaan met transport. Het moedigt klanten bijvoorbeeld aan om de trein te […] The post Joker wil vliegreizen compenseren door samenwerking met BOS+ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Wie nú van energieleverancier verandert, bespaart potentieel tot 500 euro (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door de lagere prijzen op de energiemarkt bespaart u vandaag mogelijk méér dan 500 euro. Het volstaat om uw huidig contract online te vergelijken...
  [naar artikel]
 12. Wie nu van energieleverancier verandert, bespaart tot ruim 500 euro per jaar (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door de lagere prijzen op de energiemarkt bespaart u vandaag mogelijk méér dan 500 euro. Het volstaat om uw huidig contract online te vergelijken...
  [naar artikel]
 13. Koning Albert en Paola sturen hun kat naar herdenking koning Boudewijn (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Albert is niet aanwezig bij de mis ter nagedachtenis van zijn broer, koning Boudewijn. De koning en zijn vrouw Paola zouden in het...
  [naar artikel]
 14. Nieuwe optie bespaart wachttijd en leveringskosten: Deliveroo haal je nu ook zelf af (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf nu laat Deliveroo klanten zelf hun bestelling afhalen in plaats van die aan huis te leveren. De nieuwe optie wordt getest in 70 Brusselse restaurants en moet binnenkort in alle grote Belgische steden beschikbaar worden. “Het bespaart klanten wachttijd en ze moeten niet meer betalen voor de levering.”
  [naar artikel]
 15. Royale dotaties voor Koning Voetbal (10/04/2019 - De Morgen)
  64 wedstrijden in twaalf steden die vaak duizenden kilometers van elkaar liggen. Het WK voetbal is voor de media een duur grapje. De VRT bespaart op de kosten door samen te werken met de RTBF en de NOS. Maar hoeveel het WK-budget van de openbare omroep bedraagt, blijft geheim.
  [naar artikel]
 16. N-VA vindt dat koning “het goede voorbeeld” moet geven inzake klimaat (29/01/2019 - Metro)
  N-VA heeft er niets op tegen dat de koning de klimaatambities van jongeren steunt, maar stelt dat hij daarbij zelf het goede voorbeeld moet geven. In zijn toespraak voor de hoogste gezagsdrager van het land had koning Filip onder meer aandacht voor de klimaatbetogers en bosbrossers. Hij vindt hun engagement “een bemoedigend signaal”. “Koning Filip steunt de jongeren in hun klimaatambities in woorden, maar wanneer in daden? Is hij misschien met de trein naar Davos gereden?”, zegt N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. “De koning zou zijn wagenpark kunnen vergroenen en elektrisch rijden, hij zou zonnepanelen kunnen laten installeren op het koninklijk domein – toch een aardige oppervlakte -, hij zou vanaf nu met de trein kunnen reizen in Europa in plaats van beroep te doen op privévluchten van Defensie. De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Buysrogge. “Het is op zich niet slecht dat de koning jongeren steunt, maar het zou stukken beter zijn als hij ook het goede voorbeeld geeft. Het is in elk geval niet het gebrek aan middelen dat hem moet tegenhouden.” De N-VA heeft ook een wetsvoorstel ingediend dat de ondertekening van wetten en besluiten elektronisch zou maken. “Dat bespaart België de koeriersvluchten naar het buitenland met wetten en besluiten.” bron: Belga Het bericht N-VA vindt dat koning “het goede voorbeeld” moet geven inzake klimaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Beke bespaart 50.000 euro op preventie van zelfdoding, ook na boekhoudkundige truc (16/12/2019 - De Morgen)
  Wouter Beke (CD&V) bespaart op de preventie van zelfdoding. De Vlaamse minister van Welzijn beloofde eerder op Twitter een controversiële besparing op de Zelfmoordlijn terug te draaien, maar blijft de forse besparing op het overkoepelende expertisecentrum voor suïcidepreventie behouden.
  [naar artikel]
 18. Voor geluk hoeft de aarde niet om zeep (06/04/2019 - De Morgen)
  Ook al leven we in een tijdperk waarin een mp3-speler, goedkope vliegreizen naar het buitenland en een grote wagen onontbeerlijk lijken, dat alles maakt ons niet gelukkiger.
  [naar artikel]
 19. ACOD furieus na ongeval met bus en hijskraan: “De Lijn bespaart op veiligheid” (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vakbond ACOD klaagt het tekort aan lijncontroleurs aan. Die moeten chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn ter plaatse bijstaan bij een ongeval of andere problemen. “De Lijn bespaart op de veiligheid van het personeel. En dat kan niet”, zegt algemeen secretaris Rita Coeck. “Voor De Lijn blijft de veiligheid van reizigers en chauffeurs prioritair. We zijn volop bezig met de aanwerving van nieuwe controleurs”, reageert De Lijn.
  [naar artikel]
 20. Vliegreizen duurder door brandstoftoeslag (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Kritiek op vliegreizen van 'milieuactivist' DiCaprio (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Vlaamse regering bespaart vooral op ondernemingen (18/02/2020 - De Tijd)
  09:30 De Vlaamse regering bespaart vooral op ondernemingen en injecteert de meeste middelen in de gemeenten. Dat concludeert het overlegorgaan van de Vlaamse sociale partners.
  [naar artikel]
 23. Slecht nieuws voor cultuursector: Jambon bespaart fors op subsidies (09/11/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering van minister-president Jan Jambon (N-VA), tevens bevoegd voor Cultuur, bespaart stevig op subsidies voor kunstenaars en culturele organisaties. Dat blijkt uit de begrotingstoelichting die Jambon indiende bij het Vlaams parlement. In totaal wordt zo’n 17 miljoen euro bespaard op subsidies.
  [naar artikel]
 24. Koning Albert onderbreekt vakantie niet voor Boudewijn (01/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koning Albert (84) zal volgende week zaterdag niet naar de eucharistieviering ter nagedachtenis van koning Boudewijn komen.
  [naar artikel]
 25. Wat mag koning Filip zeggen, en wat niet? - Flip Feyten (05/02/2017 - De Redactie)
  Koning Filip haalde deze week uit naar de brexit en de nieuwe Amerikaanse president Trump. Zijn forse uitspraken lieten wenkbrauwen fronsen, ook bij de N-VA. Wat mag een koning zeggen, en wat niet?
  [naar artikel]
 26. Thaise koning kroont zichzelf met twee eeuwen oude kroon (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Maha Vajiralongkorn is in Thailand officieel gekroond. De 66-jarige Vajiralongkorn werd koning toen zijn vader, koning Bhumibol Adulyadej,...
  [naar artikel]
 27. Voor koning Mswati III van het herdoopte Swaziland is niets te gek (22/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als koning Mswati III zich naar de camera richt, dan wacht er vaak een verrassing. Als cadeautje voor zijn verjaardag heeft hij beslist dat hij niet langer koning van Swaziland is, maar van eSwatini. Zijn beslissing schrikte zelfs het parlement op. Niet dat de koning daar wakker van ligt. Hij is de laatste absolute monarch van Sub-Sahara-Afrika en is met voorsprong de meeste bizarre leider van het continent.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip en familie herdenken Boudewijn, maar opvallende afwezigen: koning Albert en Paola (09/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip en een groot deel van de koninklijke familie hebben gisteren de 25ste sterfdag van koning Boudewijn herdacht met een viering in de kerk van Laken. “Zijn gezag was groter dan de macht waarover hij beschikte”, loofde kardinaal Jozef De Kesel de voormalige vorst. Grote afwezige gisteren: koning Albert, die zijn vakantie niet wilde onderbreken.
  [naar artikel]
 29. Het paleis is absoluut niet opgezet met reclamecampagne: “Wie is de beste koning: Filip of Burger King?” (27/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De reclamemakers van Burger King hebben de koning van België tegen zichzelf in het harnas gejaagd. Koning Filip is immers niet opgezet met de nieuwe advertentie die ze verspreiden op hun media, rapporteer Sudpresse. Daarin vragen ze wie de beste koning is: Burger King of Filip I.
  [naar artikel]
 30. Koning Albert blijft op vakantie tijdens herdenkingsmis voor Boudewijn (01/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Albert (84) zal volgende week zaterdag niet naar de eucharistieviering ter nagedachtenis van koning Boudewijn komen. ­
  [naar artikel]
 31. Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies, subsidies die veelal naar bedrijven gaan. Dat blijkt uit de begrotingscijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Die daling hoeft volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) geen slechte zaak te zijn. “Bedrijven en ondernemers hebben vooral nood aan lagere lasten en minder regels, niet aan subsidies”, aldus Vande Reyde.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe Thaise koning is niet populair en dit filmpje verklaart waarom (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kroonprins Vajiralongkorn (64) moet zijn overleden vader koning Bhumibol opvolgen als Rama X, de nieuwe koning van Thailand. Vajiralongkorn is de
  [naar artikel]
 33. Zeven op de tien vijftienjarigen wil geen koning (30/10/2016 - De Standaard)
  De meeste 15-jarigen in ons land vinden dat ons land geen koning nodig heeft. Uit een rondvraag van het VTM-magazine Royalty blijkt dat 69 procent vindt dat een koning niet hoeft..
  [naar artikel]
 34. Koning Willem-Alexander pakte Nederland in met zijn openhartig interview. Waarom doet onze koning dat niet? (28/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Koning Filip, het wordt eindelijk tijd dat u ook een tv-interview geeft.” Die oproep komt van professor emeritus en koningshuiskenner Mark Van den Wijngaert. Hij vindt dat de bevolking recht heeft op meer dan alleen “brave plaatjes” en ook moet horen wie de koning echt is. Het Paleis heeft vooralsnog geen plannen, maar het succesvolle vraaggesprek met koning Willem-Alexander in Nederland kan inspiratie bieden.
  [naar artikel]
 35. Kat-en-muisspel blijft aanhouden: Catalaanse separatisten weigeren om de koning nog te ontmoeten (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De separatistische regionale regering van Catalonië wil de Spaanse koning niet meer ontmoeten. Koning Felipe VI heeft de "onderdrukking" van de...
  [naar artikel]
 36. Zo zag je onze koning nog nooit: koning Filip ontvangt Philippe Geubels op Koninklijk Paleis (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een speciale dag voor komiek Philippe Geubels (38): niet alleen was hij vandaag jarig, maar hij mocht ook een bezoekje brengen aan koning...
  [naar artikel]
 37. Waarom we koning Filip nooit in de cockpit van een passagiersvliegtuig zullen zien (maar wel in een helikopter) (17/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verbazing alom in Nederland. Koning Willem-Alexander bestuurt geregeld een lijnvliegtuig. Vrijwel niemand herkent in de piloot de koning, schrijven Nederlands media vandaag. Ook onze koning Filip is een getraind piloot, dat is algemeen bekend. Maar een lijnvliegtuig besturen, dat doet hij niet.
  [naar artikel]
 38. Ook de koning leest verhaaltjes voor: “Vandaag ben ik niet koning Filip” (21/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft in het kader van de Voorleesweek een ontspannen bezoek gebracht aan de 300 leerlingen van basisschool De Boomhut in Kampenhout. Hij las zelf voor en de kinderen toonden hem hun lievelingsboeken.
  [naar artikel]
 39. In Nederland neemt de koning gewoon de metro (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een werkbezoek aan Amsterdam heeft koning Willem-Alexander een ritje gemaakt met de metro. Dat trok veel bekijks bij reizigers die de trein opstapten. We zien het onze koning nog niet snel doen in ieder geval.
  [naar artikel]
 40. Kan koning Filip even spontaan zijn als koning Willem-Alexander? - Pascale Mertens (29/04/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander boekte succes met een opvallend joviaal en spontaan interview. Zou dit kunnen bij onze koning Filip? Een koning die (meer en meer) verstart zodra de camera draait?
  [naar artikel]
 41. De nieuwe passie van de koning: schilderen (20/07/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft sinds een paar jaar een nieuwe hobby: schilderen. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd. Zijn voormalige kabinetschef Frans Van Daele kreeg bij zijn afscheid een zelfportret van de koning. De koning schilderde ook twee portretten van Koning Boudewijn. Die zijn te zien op de zomerexpo van het Paleis. 
  [naar artikel]
 42. Koning Albert afwezig op proces: ‘Hij moet niet meer dan een ander’ (31/01/2017 - De Standaard)
  Over drie weken vindt de ultieme rechtszitting plaats in de zaak rond Delphine Boël en het vermeende vaderschap van koning Albert. Eén ding ligt al vast: de koning zelf zal er niet zijn. ‘Hij moet niet meer dan u en ik’, zegt zijn advocaat in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 43. "Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies" (16/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies, subsidies die veelal naar bedrijven gaan. Dat blijkt uit de begrotingscijfers van...
  [naar artikel]
 44. Het team van de koning (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De bal ligt nu in het kamp van de koning.” Wedden dat het zinnetje deze namiddag weer opduikt, wanneer Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hun informateursopdracht hebben teruggegeven aan de koning? Maar wie zit er nog in het team dat de koning voorlopig foutloos door het politieke mijnenveld laat dribbelen? Een overzicht.
  [naar artikel]
 45. “Europese vliegreizen ontmoedigen niet zinvol” (13/01/2020 - Metro)
  Goedbedoelde maatregelen om CO2-uitstoot te verminderen door Europese vluchten te ontmoedigen en de trein als alternatief te promoten, zijn eigenlijk zinloos. Dat zeggen onderzoekers van de KU Leuven in een nieuwe visietekst rond duurzame energievoorziening. Bond Beter Leefmilieu is het er niet mee eens. Vliegverkeer binnen Europa valt onder het Europese uitstootplafond. Dat betekent dat de luchtvaart binnen Europa betaalt per ton CO2 die ze uitstoot. Ook het internationale treinverkeer zit onder hetzelfde uitstootplafond. “Een neveneffect hiervan is dat de totale Europese CO2-uitstoot niet zou dalen als vliegreizen op ons continent ontmoedigd worden. Wat een Europese vlucht minder uitstoot, wordt namelijk in een andere sector, zoals elektriciteitsproductie of industrie, uitgestoten”, luidt het in het rapport van de interdisciplinaire denktank Metaforum binnen de Leuvense universiteit. Voor bestemmingen buiten de EU speelt het uitstootplafond niet. “Elke vliegtuigreis minder van dit type, is wel een nettovermindering van de CO2-uitstoot”, zeggen de onderzoekers. Volgens Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu slaan de onderzoekers de bal mis. “Puur theoretisch is het correct wat ze zeggen, maar ze vergeten dat het uitstootsysteem voortdurend herzien wordt”, zegt hij. “Als mensen plots heel veel korte vluchten gaan nemen, zal de luchtvaart onder druk komen en zich verzetten tegen het verscherpen van de norm. Bovendien moeten we tegen 2050 naar een nuluitstoot en vliegtuigen zijn nog lang niet koolstofvrij.” bron: Belga   Het bericht “Europese vliegreizen ontmoedigen niet zinvol” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. “Europese vliegreizen ontmoedigen niet zinvol” (14/01/2020 - Metro)
  Goedbedoelde maatregelen om CO2-uitstoot te verminderen door Europese vluchten te ontmoedigen en de trein als alternatief te promoten, zijn eigenlijk zinloos. Dat zeggen onderzoekers van de KU Leuven in een nieuwe visietekst rond duurzame energievoorziening. Bond Beter Leefmilieu is het er niet mee eens. Vliegverkeer binnen Europa valt onder het Europese uitstootplafond. Dat betekent dat de luchtvaart binnen Europa betaalt per ton CO2 die ze uitstoot. Ook het internationale treinverkeer zit onder hetzelfde uitstootplafond. “Een neveneffect hiervan is dat de totale Europese CO2-uitstoot niet zou dalen als vliegreizen op ons continent ontmoedigd worden. Wat een Europese vlucht minder uitstoot, wordt namelijk in een andere sector, zoals elektriciteitsproductie of industrie, uitgestoten”, luidt het in het rapport van de interdisciplinaire denktank Metaforum binnen de Leuvense universiteit. Voor bestemmingen buiten de EU speelt het uitstootplafond niet. “Elke vliegtuigreis minder van dit type, is wel een nettovermindering van de CO2-uitstoot”, zeggen de onderzoekers. Volgens Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu slaan de onderzoekers de bal mis. “Puur theoretisch is het correct wat ze zeggen, maar ze vergeten dat het uitstootsysteem voortdurend herzien wordt”, zegt hij. “Als mensen plots heel veel korte vluchten gaan nemen, zal de luchtvaart onder druk komen en zich verzetten tegen het verscherpen van de norm. Bovendien moeten we tegen 2050 naar een nuluitstoot en vliegtuigen zijn nog lang niet koolstofvrij.” Bron: Belga   Het bericht “Europese vliegreizen ontmoedigen niet zinvol” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Koning bezoekt ESA (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en Koningin Mathilde zijn op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Nederland ontvangen door de Nederlandse premier Rutte. De koning
  [naar artikel]
 48. Steeds dieper in de loopgraven (07/04/2019 - De Morgen)
  De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft in een televisietoespraak fel uitgehaald naar de Spaanse koning. Die zou zich niet hebben gedragen als 'koning van alle burgers', door in het Catalaans-Spaanse conflict openlijk de kant van de Spaanse regering te kiezen. 'Zo niet. U hebt veel Catalanen teleurgesteld', sprak Puigdemont tot de koning.
  [naar artikel]
 49. Steeds dieper in de loopgraven (05/10/2017 - De Morgen)
  De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft in een televisietoespraak fel uitgehaald naar de Spaanse koning. Die zou zich niet hebben gedragen als 'koning van alle burgers', door in het Catalaans-Spaanse conflict openlijk de kant van de Spaanse regering te kiezen. 'Zo niet. U hebt veel Catalanen teleurgesteld', sprak Puigdemont tot de koning.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.