Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Limburg smaakt naar meer: Vegan pompoenspaghetti met spinazie

27/02/2019 - 13:56
"Deze vegan pompoenspaghetti met spinazie en champignons is een ultragezond alternatief voor je favoriete pastagerecht. Zonder vlees, zonder gluten en zonder lactose maar mét smaak!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Verrassend hapje in een (spinazie)flapje (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Elke hap van deze flapjes smaakt als een verrassing. Daar zorgt de vulling van spinazie, pijnboompitten en fetakaas voor. Een winner voor een... [naar artikel]


2. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


3. VEGAN LASAGNE MET SPINAZIE (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. OPROEP. In welke Limburgse restaurants kan je lekker vegan eten? (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]


5. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


6. Limburg Smaakt naar Meer: Stoofvlees met honingbier (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]


7. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]


8. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]


9. Kerstmarkt deels vegan (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Zondagnamiddag 16 december organiseert vzw van't Kamp op het Kon Astridplein een kerstmarkt . Samen met EVA Limburg vzw en de Gastvrijheid wordt ervoor gezorgd dat een deel van de kerstmarkt vegan is. Vandaar de vegan foodtrucks, kledij, verzorgingsproducten, boeken, hebbedingen, infostanden en animatie. Uiteraard worden er ook duurzame kerstcadeaus aangeboden. [naar artikel]


10. Daarom voelen je tanden raar aan na het eten van spinazie (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Popeye probeert ons al jaren te overtuigen dat spinazie gezond én lekker is, maar hij vertelde er nooit bij dat je na het eten van spinazie ook [naar artikel]


11. Koken met Ian Thomas: dat is vegan hotdogs, vegan pizza en vegan hamburgers (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]


12. Eten voor minder dan 15 euro: vegan bij Wild Project (26/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week proeft hij de pannenkoekjes van spinazie met yoghurt bij vegan-restaurant Wild Project: 12,50 euro. [naar artikel]


13. Limburg smaakt naar meer: Zomerpasta met groene groenten en Limburgse Pecorino (21/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]


14. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


15. Wij kraakten de code: deze kruidige vegan pitaburger overtuigt zelfs de grootste vleeseter (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een vettige hamburger is wauw, maar een gezonde hamburger die even lekker smaakt is nog wauw-er. Deze vegan pitaburger scoort: het kruidige sausje... [naar artikel]


16. Waar in Limburg eet je de lekkerste vegan burger? “Deze overtuigt zelfs de grootste vleeseter” (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]


17. Derde laureaat De Strafste Onderneemster van Limburg: Tekla Vancleynenbreugel (Lento) (28/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Zes jaar geleden waren ze nog de vreemde eend in de culinaire bijt. Vandaag baten Tekla Vancleynenbreugel en haar echtgenoot Yolan Bamps niet alleen het Hasseltse vegan restaurant Lento uit, maar ook een vegan bistro in Antwerpen en een vegan frituur in Leuven. [naar artikel]


18. It’s Veganuary! Win een heerlijk etentje voor twee in een Limburgs vegan restaurant (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)

It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]


19. Met deze tip voelen je tanden niet meer ruw na het eten van spinazie (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je kent het wel als je af en toe - rauwe of gekookte - spinazie eet: je tanden voelen ruw en stroef aan erna. We legden jullie eerder al uit hoe [naar artikel]


20. Met deze tips voelen je tanden niet meer ruw na het eten van spinazie (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je kent het wel als je af en toe - rauwe of gekookte - spinazie eet: je tanden voelen ruw en stroef aan erna. We legden jullie eerder al uit hoe [naar artikel]


21. Geen spinazie meer wegens te koud (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

In veel warenhuizen is geen verse spinazie meer te vinden. "Wegens het slechte weer", luidt het. Ook andere vakken zijn minder goed gevuld dan [naar artikel]


22. “Dit smaakt naar meer” (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Jorre Debaele heeft vorig weekend zijn visitekaartje afgegeven in de oefenkoers in Leopoldsburg. De 17-jarige Halenaar was bij de junioren de absolute uitblinker. Hij kleurde en domineerde de wedstrijd niet alleen, maar won ook. “Dit smaakt naar meer”, aldus Debaele. [naar artikel]


23. Deze steak – die geen steak is – smaakt best lekker: bekend palingrestaurant scoort ook met vegan en maakt kans op prijs (27/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]


24. OPROEP. Bij welke adresjes kan je vegan eten in Limburg? (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers te eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Ken jij nog een bijzonder adresje in de buurt waar je vegan kan eten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!