Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Octave experimenteert met chocolade, maar...: “Vol-au-vent geven we nooit met witte chocolade”

02/03/2019 - 18:35
"Octave is het restaurant van Chocolate Nation op het Koningin Astridplein. Het eert Octave Callebaut, stichter van het gelijknamige chocoladebedrijf. De chefs van Octave gaan verder met zijn experimenten, want chocolade is voor hen een zoetje, maar ook een smaakmaker. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kinrooise bakker maakt roze chocolade (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Een Kinrooise chocolatier experimenteert met roze chocolade. Het is eens iets anders dat witte of zwarte chocolade. De Kinrooise Chocolatier Bart Van Audenhove omschrijft de smaak als zoet, maar ook een beetje zuur. [naar artikel]


2. Waarom je chocolade nooit in de koelkast mag bewaren (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]


3. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


4. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


5. Boon Hasselt heeft primeur in Limburg met roze chocolade zonder kleurstoffen (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd. [naar artikel]


6. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


7. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)

Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]


8. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


9. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


10. "Racistische chocolade-eendjes" in Groot-Brittannië uit de rekken gehaald (09/04/2019 - VRT NWS)

Een supermarkt in Groot-Brittannië heeft een collectie paaseendjes uit de rekken gehaald. De paaspralines werden op social media als racistisch gezien. Supermarktketen Waitrose verkocht een drietal eendjes - witte, melk en donkere chocolade - onder diverse namen. Terwijl het witte chocolade-eendje "Fluffy" heette en de melkchocolade "Crispy", werd de donkere chocolade onder de tekst "lelijk" verkocht.  [naar artikel]


11. Binnenkort M&M’s met witte vulling te koop (23/05/2018 - Metro)

Ben jij ook verzot op witte chocolade? Dan hebben wij voor jou goed nieuws. Snoepfabrikant Mars brengt een nieuwe variant op de markt van de populaire pinda-M&M’s. De snoepjes in de gele zak zullen voortaan met witte chocolade beschikbaar zijn. Vorig jaar waren de gewone M&M’s, zonder pindanoot vanbinnen, al tijdelijk beschikbaar met witte chocolade. […] Het bericht Binnenkort M&M’s met witte vulling te koop verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


13. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


14. De Belgische chocolade is wereldberoemd, en schopt het zelfs tot het Witte Huis (05/02/2023 - Express)

Belgische chocolade en pralines zijn internationaal bijzonder gegeerd. Ook in het Witte Huis blijkbaar: Chocolatier Goossens is al sinds jaar en dag huisleverancier van Belgische pralines aan de Amerikaanse presidentswoning. Een relatie die startte met de Amerikaanse ambassadeur in België, zo verklaarde zaakvoerder Eric Goossens aan Business AM. Erik Goossens besprak zijn chocolade en exclusieve […] [naar artikel]


15. Landelijke gilde Engsbergen proeft bier en chocolade (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? [naar artikel]


16. Het geheim van superieure chocolade: rotten met biergist (13/04/2019 - De Morgen)

Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]


17. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Zwitsers vinden nieuw type chocolade uit in Belgisch labo (05/09/2017 - De Tijd)

18:57 De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een natuurlijk roze chocolade bedacht. Die voegt zich bij pure, witte en melkchocolade. [naar artikel]


19. Na witte, bruine en pure chocolade is er nu ook... roze! (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]


20. Welke wijnen moet je drinken bij welke chocolade? (23/01/2022 - Express)

Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]


21. FACT CHECK. Chocolade vermindert kans op hartritmestoornissen (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Chocolade werd eerder al gelinkt aan een verminderde kans op hartziekten- en infarcten. Maar nu blijkt uit een Deens onderzoek dat chocolade eten hartritmestoornissen mogelijk kan voorkomen. [naar artikel]


22. “Betekent witte neerslag dat je chocolade slecht is?”: Chocolatier Dominique Persoone geeft 8 tips om maximaal te genieten van puur, wit of melk (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie houdt er niet van chocolade in al zijn vormen en smaken: van puur en wit tot melk of met een extra zoutige toets. Maar weet je ook hoé die chocolade gemaakt wordt? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line vertelt vandaag, op World Chocolate Day, alles over zijn favoriete product. “In de juiste omstandigheden kan je chocolade zonder vulling één jaar bewaren.” [naar artikel]


23. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!