Gazet van Antwerpen

Discutabele strafschop bezorgt Club Brugge drie belangrijke punten tegen STVV

03/03/2019 - 07:24
"Sint-Truiden kon nog nooit winnen in Brugge tegen Club en ook nu het in de running is voor Play-off 1 lukte het niet. STVV sleepte ei zo na wel één punt uit de brand maar een vooral na de rust beukend Club Brugge kon zichzelf bevrijden van op de stip via Hans Vanaken. Club sluipt op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie weer twee punten dichter bij Genk."

1. Discutabele penalty in blessuretijd bezorgt Cercle Brugge felbevochten zege op bezoek bij OH Leuven (16/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Cercle Brugge heeft op het laatste nippertje de drie punten binnengehaald op bezoek bij OH Leuven (1-2). Een discutabele strafschop in de blessuretijd werd door topschutter Kevin Dénkey omgezet om de Vereniging zo een nieuwe driepunter te schenken. Cercle wipt voorlopig over Genk en Club Brugge de top zes in. OHL telt 1 op 21 en verkeert in diepe crisis. [naar artikel]

2. Strafschop bezorgt Club volle buit tegen STVV (03/03/2019 - De Standaard)

Sint-Truiden kon nog nooit winnen in Brugge tegen Club en ook nu het in de running is voor Play-off 1 lukte het niet. STVV sleepte ei zo na wel één punt uit de brand maar een vooral na de rust beukend Club Brugge kon zichzelf bevrijden van op de stip via Hans Vanaken. Club sluipt op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie weer twee punten dichter bij Genk. [naar artikel]

3. Discutabele strafschop houdt twijfels weg bij Club Brugge (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Sinds corona toesloeg en Club Brugge uit de Europa League én Croky Cup werd gewipt, zit de mot erin. Toch won de kampioen op Kortrijk, dankzij een discutabele strafschop die scheidsrechter Vergoote zag omdat Derijck zijn hand op de rug van Sobol legde. [naar artikel]

4. Standard pakt in extremis punt tegen Club Brugge na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge en Standard hebben elkaar in evenwicht gehouden na een felbevochten topper op Sclessin. Club leek lang op weg naar de drie punten na een doelpunt van Diatta en een gemiste strafschop van Lestienne, maar in de toegevoegde tijd ging de bal weer op de stip na een discutabel hands van Rits. Gavory scoorde wél vanaf elf meter. [naar artikel]

5. Strafschop van Lommelaar Hans Vanaken nekt STVV (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV hield 75 minuten lang stand tegen een dominant Club Brugge, maar een strafschop van Lommelaar Hans Vanaken zorgde ervoor dat de Kanaries puntloos huiswaarts keerden uit Jan Breydel. Blauw-zwart kruipt zo tot op zes punten van leider KRC Genk, STVV zakt naar een gedeelde vierde plaats met Antwerp (46 punten). [naar artikel]

6. Discutabele strafschop nekt Lommel SK in doelpuntenfestival tegen Club NXT: 3-4! (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK leek diep in de tweede helft op weg naar een geslaagde comeback na een dubbele achterstand, maar een discutabele strafschop voor Club NXT in de slotminuten besliste daar anders over: 3-4. [naar artikel]

7. STVV in slotfase onderuit tegen competitieleider Club Brugge (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV hield leider Club Brugge 85 minuten lang in bedwang zaterdagavond op Stayen. Tot Ricca in de slotfase een hoekschop tegen de netten kopte, de drie punten dus in extremis mee naar Brugge. Zwoegen voor Club, dat wel met een goed gevoel richting Champions League kan. [naar artikel]

8. Ook de Buffalo's gaan de mist in op de openingsspeeldag: Brüls bezorgt STVV met wereldgoal de drie punten (25/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na Genk, Antwerp, Club Brugge en Anderlecht heeft ook AA Gent niet gewonnen op de openingsspeeldag. De Buffalo’s verloren met 2-1 tegen een stug STVV. Nochtans kwamen ze na één minuut spelen op voorsprong via Hanche-Olsen, maar Brüls bezorgde met een wereldgoal STVV de overwinning. [naar artikel]

9. Discutabele strafschop in minuut 94 wist buitenspelgoal van ex-Bruggeling Bacca uit en bezorgt Juventus drie punten (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Leider Juventus heeft tegen AC Milan op het nippertje een eerste puntenverlies in eigen huis sinds 2 november 2016 (tegen Lyon) kunnen vermijden. [naar artikel]

10. Discutabele strafschop in minuut 94 wist buitenspeldoelpunt van ex-Bruggeling Bacca uit en bezorgt Juventus drie punten (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Leider Juventus leek tegen AC Milan 94 minuten lang op weg naar het eerste puntenverlies in eigen huis sinds 2 november 2016 (tegen Lyon) tot [naar artikel]

11. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

• STVV - Club Brugge • Stayen • Ivan Leko tegen zijn ex-club • Ref: Jonathan Lardot [naar artikel]

12. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

13. Club Brugge kan niet winnen van Charleroi na dubieuze strafschop (08/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Een omstreden penalty heeft een zwak Club Brugge belangrijke punten gekost in de titelstrijd. Nochtans was blauw-zwart tegen Charleroi zonder te overtuigen op voorsprong gekomen dankzij een heerlijke krul van Wesley, maar handspel van Ricardo van Rhijn deed hen de das om. Anderlecht kan morgen al zes punten uitlopen op zijn grote rivaal. [naar artikel]

14. Standard pakt in extremis punt na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

15. LIVE. Kan STVV stunten tegen competitieleider Club Brugge? (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV ontvangt vanavond op Stayen competitieleider Club Brugge, waar ex-Kanarie Simon Mignolet onder de lat staat. Kan STVV stunten? Of gaat blauw-zwart op het Truiense kunstgrasveld met de drie punten aan de haal? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20.30 uur. [naar artikel]

16. Feest in Brugge! Sensationele Sylla bezorgt Club Brugge meteen drie belangrijke punten in de Champions League (07/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge heeft zijn eerste Champions League-wedstrijd winnend afgesloten. Club toonde zich minstens de evenknie van het Duitse Bayer Leverkusen kwam op voorsprong via een kopbal van Abakar Sylla. Doelman Lukas Hradecky zag er niet goed uit bij die fase, maar daar zullen ze in Brugge hun slaap niet voor laten. [naar artikel]

17. REACTIES. Vanaken geeft toe dat strafschop vederlicht was: “Ik zou hem niet gefloten hebben” (04/04/2021 - Het Belang van Limburg)

KV Kortrijk-Club Brugge was een zware maar aantrekkelijke wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Club Brugge na een discutabele strafschop (1-2). Achteraf was men bij blauw-zwart niet beroerd om toe te geven dat de penalty er eentje in geschenkverpakking was. Vanaken nam het cadeau dankbaar aan. “Het was licht”, aldus de Rode Duivel. [naar artikel]

18. 1B. Topschutter Mertens bezorgt Deinze drie belangrijke punten tegen Club NXT (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het kostte SK Deinze bloed, zweet en tranen om de beloften van Club Brugge opzij te zetten. Veertien minuten voor tijd besliste topschutter Mertens de openingspartij van de twaalfde speeldag in 1B. [naar artikel]

19. Club Brugge wint topper vol discussie tegen KAA Gent na twee penaltygoals Thiago (17/12/2023 - Sporza)

Een topper waar stevig over nagepraat zal worden. Club Brugge heeft KAA Gent geklopt dankzij twee penaltygoals van man-in-vorm Thiago. Bij de bezoekers, die lang met 10 speelden, waren ze misnoegd omdat ze bij een 0-0-stand geen strafschop kregen na een discutabele fase. Door de zege nadert blauw-zwart tot op 2 punten van Gent. [naar artikel]

20. STVV met 4-1 de boot in tegen Club Brugge (29/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Leider Club Brugge heeft zondagnamiddag de topper tegen de nummer twee STVV ruim en verdiend gewonnen met 4-1. Club had het in de eerste helft niet makkelijk met de Truidenaars, maar nam na de pauze makkelijk afstand. Er was ook opnieuw een opmerkelijke strafschopfase met een videoref. Door deze zege trekt Club Brugge komende zondag naar Anderlecht met een voorsprong van negen punten op de aartsrivaal. [naar artikel]

21. VIDEO. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge kon vandaag voor de vijfde keer op rij niet winnen. Blauw-zwart stond aan de rust voor op bezoek bij STVV, maar moest mede door een... [naar artikel]

22. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen AA Gent? (22/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Drie dagen na het verdiende gelijkspel tegen Club Brugge ontvangt STVV vanavond op Stayen AA Gent. Houden de Kanaries de punten thuis? Volg het hier live vanaf 21 uur. [naar artikel]

23. LIVE. Kan STVV Club Brugge ook in de competitie over de knie leggen? (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

STVV bekampt vanavond (20u45) het fel geplaagde Club Brugge. De Kanaries zitten met 10 op 15 in een goede flow. De bezoekers uit Brugge daarentegen pakten in de laatste vijf wedstrijden amper 3 punten. Kan STVV doorgaan op dit elan of aast Club op revanche voor de 1-4-nederlaag in de Croky Cup? Volg de wedstrijd hier live! [naar artikel]

24. LIVE. Kan STVV stunten op het veld van Club Brugge? (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV trekt vanavond naar het Jan Breydelstadion. De Kanaries hopen tegen Club Brugge een nieuwe stap te zetten in de strijd om play-off 1. Kan STVV stunten? Of houdt blauw-zwart de punten thuis? Volg het hier live vanaf 20.30u. [naar artikel]