Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
05:07 uur

‘Stop met extra heffingen op elektriciteitsfactuur te duwen'

De Tijd

09/03/2019 - 03:52

03:45 Politici moeten ophouden allerhande extra belastingen op de elektriciteitsfactuur af te schuiven. Dat zegt Pieterjan Renier, de nieuwe topman van de Vlaamse energiewaakhond VREG. ‘We moeten af van fos...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elektriciteitsfactuur gemiddeld 286 euro duurder geworden (01/08/2016 - De Redactie)
  De elektriciteitsfactuur voor een gemiddeld Vlaams gezin is met 286 euro gestegen en bedraagt nu 1.022 euro per jaar. Vooral de btw-stijging en andere heffingen deden de prijs stijgen.
  [naar artikel]
 2. Geen handelsakkoord tussen VS en China: VS voert extra heffingen in op Chinese producten (10/05/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten voeren extra heffingen in op Chinese producten. Op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen moet nu 25 procent taks worden betaald. Daarmee wordt nu bijna alle Chinese invoer in de VS extra belast. 
  [naar artikel]
 3. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de voor vandaag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China...
  [naar artikel]
 4. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - De Morgen)
  China heeft de voor vandaag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.
  [naar artikel]
 5. China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.
  [naar artikel]
 6. Verkiezingsbelofte ingeslikt: extra kosten worden niet uit elektriciteitsfactuur gehaald (07/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het gemiddelde Vlaamse gezin betaalt jaarlijks maar liefst 300 euro aan verkapte belastingen via zijn elektriciteitsfactuur. Extra kosten die volgens verschillende politieke partijen (voor de verkiezingen) best anders verrekend kunnen worden, zodat de factuur daalt. Alleen staat daarover niets meer in het Vlaamse regeerakkoord, merkt VRT NWS op.
  [naar artikel]
 7. Ondanks verkiezingsbelofte: extra kosten worden niet uit elektriciteitsfactuur gehaald (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het gemiddelde Vlaamse gezin betaalt jaarlijks maar liefst 300 euro aan verkapte belastingen via zijn elektriciteitsfactuur. Extra kosten die volgens verschillende politieke partijen (voor de verkiezingen) best anders verrekend kunnen worden, zodat de factuur daalt. Alleen staat daarover niets meer in het Vlaamse regeerakkoord, merkt VRT NWS op.
  [naar artikel]
 8. "Gezinnen betalen tot 150 keer meer dan bedrijven voor bepaalde heffingen op de energiefactuur" (19/06/2018 - VRT NWS)
  De socialistische vakbond ABVV heeft vragen bij de manier waarop bepaalde heffingen worden doorgerekend aan gezinnen en grote bedrijven, via de elektriciteitsfactuur. Een gezin kan volgens de vakbond tot 150 keer méér betalen dan een groot bedrijf.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe transmissienettarieven maken elektriciteitsfactuur heel klein beetje goedkoper (07/11/2019 - Metro)
  De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in ons land daalt de komende jaren een heel klein beetje op jaarbasis. Het gaat om enkele tientallen eurocent. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de federale energieregulator Creg donderdagavond. De Creg heeft de transmissienettarieven voor de periode 2020-2023 goedgekeurd. Die tarieven vertegenwoordigen maar een beperkt deel van de volledige elektriciteitsfactuur. Het is de vergoeding voor het gebruik van het hoogspanningsnet, dat wordt beheerd door Elia. De impact voor de gewone verbruiker mag dan verwaarloosbaar zijn, toch noemt CREG-woordvoerder Laurent Jacquet de daling van de transmissienettarieven goed nieuws. “In tijden van stijgende taksen en heffingen weet de consument dat de transmissienettarieven stabiel blijven”, zegt hij. bron: Belga   Het bericht Nieuwe transmissienettarieven maken elektriciteitsfactuur heel klein beetje goedkoper verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe transmissienettarieven maken elektriciteitsfactuur heel klein beetje goedkoper (09/11/2019 - Metro)
  De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in ons land daalt de komende jaren een heel klein beetje op jaarbasis. Het gaat om enkele tientallen eurocent. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de federale energieregulator Creg donderdagavond. De Creg heeft de transmissienettarieven voor de periode 2020-2023 goedgekeurd. Die tarieven vertegenwoordigen maar een beperkt deel van de volledige elektriciteitsfactuur. Het is de vergoeding voor het gebruik van het hoogspanningsnet, dat wordt beheerd door Elia. De impact voor de gewone verbruiker mag dan verwaarloosbaar zijn, toch noemt CREG-woordvoerder Laurent Jacquet de daling van de transmissienettarieven goed nieuws. “In tijden van stijgende taksen en heffingen weet de consument dat de transmissienettarieven stabiel blijven”, zegt hij. Bron: Belga   Het bericht Nieuwe transmissienettarieven maken elektriciteitsfactuur heel klein beetje goedkoper verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Elektriciteitsfactuur opnieuw enkele euro's duurder (16/02/2017 - De Standaard)
  De elektriciteitsfactuur wordt in Vlaanderen opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden hogere zogenaamde transmissienettarieven, het gedeelte van de elektriciteitsfactuur voor het gebruik van het hoogspanningsnet.
  [naar artikel]
 12. Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS (02/06/2018 - Metro)
  Ook Canada vecht bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de nieuwe Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium aan. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland zei dat haar land op het standpunt staat dat de heffingen om oneigenlijke redenen worden ingevoerd, zoals het voorwendsel dat ze de nationale veiligheid van de VS dienen. Dit is in strijd met de verplichtingen die de Verenigde Staten hebben op grond van regels van de WTO, aldus Freeland. Canada werkt volgens de bewindsvrouw samen met bijvoorbeeld de EU die de Amerikaanse tarieven ook bij de WTO aanvechten. bron: Belga   Het bericht Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS (02/06/2018 - Metro)
  Ook Canada vecht bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de nieuwe Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium aan. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland zei dat haar land op het standpunt staat dat de heffingen om oneigenlijke redenen worden ingevoerd, zoals het voorwendsel dat ze de nationale veiligheid van de VS dienen. Dit is in strijd met de verplichtingen die de Verenigde Staten hebben op grond van regels van de WTO, aldus Freeland. Canada werkt volgens de bewindsvrouw samen met bijvoorbeeld de EU die de Amerikaanse tarieven ook bij de WTO aanvechten. Bron: Belga   Het bericht Ook Canada naar WTO over extra heffingen VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er maandag mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand.
  [naar artikel]
 15. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt...
  [naar artikel]
 16. "Elektriciteit een basisproduct? Waarom betalen we er dan meer belastingen op dan voor sigaretten of alcohol?" (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het woord 'elektriciteitsfactuur' dekt hoe langer hoe minder de lading. Liefst 85% van het bedrag vloeit naar heffingen, transport- en
  [naar artikel]
 17. Elektriciteitsfactuur wordt opnieuw stukje duurder (16/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere zogenaamde transmissienettarieven. Dat is het gedeelte van de elektriciteitsfactuur voor het gebruik van het hoogspanningsnet. Voor een gemiddeld gezin (3.500 kWh/jaar) komt er jaarlijks 5,26 euro bij. Dat meldt de Vlaamse energiewaakhond Vreg.
  [naar artikel]
 18. Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op (15/12/2019 - Metro)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal. Het bericht waarin dit staat is te lezen op websites van diverse Chinese departementen en op staatsmedia. “China hoopt, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, samen met de VS elkaars zorgen op te lossen en de stabiele ontwikkeling van de onderlinge economische en handelsrelaties te promoten”, aldus het statement. Vrijdag maakten beide partijen bekend dat er een voorlopig handelsakkoord was bereikt. De deal houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. De twee grootste economieën ter wereld zijn al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op (18/12/2019 - Metro)
  China heeft de voor zondag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal. Het bericht waarin dit staat is te lezen op websites van diverse Chinese departementen en op staatsmedia. “China hoopt, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, samen met de VS elkaars zorgen op te lossen en de stabiele ontwikkeling van de onderlinge economische en handelsrelaties te promoten”, aldus het statement. Vrijdag maakten beide partijen bekend dat er een voorlopig handelsakkoord was bereikt. De deal houdt in dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zouden opheffen. Als deel van het akkoord zou China de invoer vanuit de VS opdrijven. De twee grootste economieën ter wereld zijn al 18 maanden in een handelsdispuut verwikkeld. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – China schort extra heffingen VS-producten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Waar betaalt u allemaal voor op uw stroomfactuur? En waarom? (19/06/2018 - VRT NWS)
  Met uw elektriciteitsfactuur betaalt u naast energiekosten nog andere heffingen. Economiejournalist Steven Rombaut vlooit de stroomfactuur uit en legt uit wat er allemaal op uw factuur staat en wie hoeveel betaalt.
  [naar artikel]
 21. Elektriciteitsfactuur wordt opnieuw duurder: zoveel meer gaat u betalen (16/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere zogenaamde transmissienettarieven, het gedeelte van de elektriciteitsfactuur voor het gebruik van het hoogspanningsnet. Voor een gemiddeld gezin (3.500 kWh/jaar) komt er jaarlijks 5,26 euro bij, een stijging met 0,5 procent. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg donderdag.
  [naar artikel]
 22. Elektriciteitsfactuur wordt opnieuw duurder: zoveel meer gaat u betalen (16/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere zogenaamde transmissienettarieven, het gedeelte van de elektriciteitsfactuur voor het gebruik van het hoogspanningsnet. Voor een gemiddeld gezin (3.500 kWh/jaar) komt er jaarlijks 5,26 euro bij, een stijging met 0,5 procent. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg donderdag.
  [naar artikel]
 23. Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China (06/04/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft handelsgezant Robert Lighthizer opgedragen om voor 100 miljard dollar (81,6 miljard euro) aan bijkomende importheffingen in te voeren op Chinese producten. Zo gooit de Amerikaanse president, die daarmee naar eigen zeggen reageert op “China’s oneerlijke vergelding”, olie op het vuur van een mogelijke handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering maakte eerder deze week bekend op meer dan 1.300 Chinese producten extra heffingen in te voeren. In een reactie kondigde China ook importheffingen op 106 producten uit de VS aan, en diende de Aziatische grootmacht een klacht in bij de wereldhandelsorganisatie WTO. Trump vindt dat nu “oneerlijke vergelding”. “In plaats van zijn wangedrag te verhelpen, heeft China ervoor gekozen om onze boeren en producenten te schaden”, zegt hij. De president laat zijn handelsgezant daarom onderzoeken of de VS niet nog 100 dollar aan extra heffingen kan doorvoeren, “en zo ja, om de producten te identificeren waarop die heffingen kunnen worden opgelegd”. Daarnaast draagt Trump ook de minister van Landbouw, Sonny Perdue, op om een plan op tafel te leggen om “onze boeren en agrarische belangen te beschermen”. bron: Belga   Het bericht Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Europese staalheffingen om gevolgen van Amerikaanse heffingen voor industrie op te vangen (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie voert donderdag beschermende heffingen op staalproducten in om de verminderde uitvoer van de eigen producenten als gevolg van de Amerikaanse heffingen op staal te counteren.
  [naar artikel]
 25. Elektriciteitsfactuur verdubbeld sinds liberalisering energiemarkt (22/03/2019 - De Tijd)
  18:15 Sinds 2007 is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 104 procent of meer dan 500 euro gestegen.
  [naar artikel]
 26. Sp.a wil BTW op heffingen in energiefactuur schrappen (29/08/2019 - Metro)
  Sp.a wil de energiefactuur laten dalen, door onder meer de BTW op de heffingen te schrappen. Dat zegt de partij in een reactie op een studie van de Vlaamse energieregulator Vreg. Uit de studie blijkt dat een Vlaams gezin per jaar, via zijn elektriciteitsfactuur, 251,68 euro aan zogenaamde openbaredienstverplichtingen betaalt. Het gaat bijvoorbeeld om de premies voor energiebesparing, de installatie van laadpalen of de aankoop van groenestroomcertificaten. Voor aardgas gaat het om 26,74 euro op de jaarlijkse factuur van een gezin. Sp.a wil om te beginnen de BTW op elektriciteit verlagen, zoals de partij in de verkiezingscampagne al voorstelde. Dat levert een gemiddeld gezin jaarlijks al 130 euro op. Daarnaast moet de BTW op de heffingen worden geschrapt, omdat die een belasting op een belasting vormen. Vandaag zijn de federale bijdrage en de Vlaamse energieheffing al vrijgesteld van BTW. “Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen voor de overige heffingen”, zegt Vlaams Parlementslid Hannes Anaf. Volgens hem betekent die afschaffing een daling van de energiefactuur met 60 à 70 euro. Tot slot wil de partij ook een betere verdeling van de kosten tussen particulieren en bedrijven. “De kleinste gebruikers, gezinnen en KMO’s, betalen zo’n 90% van de netkosten. Grotere gebruikers dragen dus nauwelijks bij. sp.a wil een eerlijkere verdeling van die netkosten.” bron: Belga Het bericht Sp.a wil BTW op heffingen in energiefactuur schrappen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Termont: ‘Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu’ (06/10/2016 - De Standaard)
  ‘Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.’ Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont donderdagavond in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 28. Termont: “Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu” (06/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.” Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont donderdagavond in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 29. Termont: “Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu” (06/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.” Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont donderdagavond in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 30. Termont: ‘Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu’ (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu.’ Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont donderdagavond in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 31. Escalerend handelsconflict duwt Bel20 bijna 2 procent lager (06/05/2019 - De Tijd)
  09:02 De tweets van Trump over nieuwe heffingen op Chinese export duwen de aandelen maandag flink in het rood. De voorbije weken zag het er nochtans naar uit dat de VS en China op een zucht van een akkoord ...
  [naar artikel]
 32. Termont: 'Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu' (06/10/2016 - Knack)
  "Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu." Dat zei een opgewonden burgemeester Daniël Termont in de Gentse Optima-commissie in een reactie op vragen van Johan Deckmyn (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 33. Termont windt zich op: "Stop met die valse insinuaties. Ik ben het kotsbeu" (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Stop met die valse insinuaties en mij leugenachtig te maken en mij godverdomme altijd in de hoek te duwen. Ik ben het kotsbeu." Dat zei een
  [naar artikel]
 34. Elektriciteitsfactuur opnieuw enkele euro's duurder (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere transmissienettarieven, het gedeelte van de
  [naar artikel]
 35. Beloofde verlaging elektriciteitsfactuur lijkt maat voor niets (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vóór de verkiezingen had onder meer meerderheidspartij Open Vld de mond vol over een verlaging met 30 procent van de elektriciteitsfactuur. Dat zou...
  [naar artikel]
 36. Elektriciteitsfactuur gemiddeld 1 euro duurder (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen stijgt vanaf 1 maart met 1 euro op jaarbasis. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de Vlaamse energieregulator Vreg donderdag.
  [naar artikel]
 37. Elektriciteitsfactuur gemiddeld 1 euro duurder (08/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen stijgt vanaf 1 maart met 1 euro op jaarbasis. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de Vlaamse energieregulator Vreg donderdag.
  [naar artikel]
 38. Trump dreigt met extra importheffingen van 200 miljard dollar op Chinese producten (19/06/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de intentie om Chinese goederen extra te belasten met 10 procent, of 200 miljard dollar. Het gaat om een reactie op de Chinese tegenmaatregelen na de eerste Amerikaanse heffingen, zo meldt het Witte Huis. De Amerikaanse president gaf eerder deze maand zijn goedkeuring voor importheffingen op Chinese goederen die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Op die producten wordt een extra belasting van 25 procent geheven. Het Chinese ministerie van Handel maakte direct bekend terug te slaan met zijn eigen heffingen, en riep tegelijk andere landen op tot een “collectieve actie tegen het achterhaalde gedrag” van Washington. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met extra importheffingen van 200 miljard dollar op Chinese producten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Elektriciteitsfactuur opnieuw enkele euro's duurder: "En dat is ook volgende jaren zo" (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere transmissienettarieven, het gedeelte van de
  [naar artikel]
 40. Elektriciteitsfactuur wordt (een heel klein beetje) goedkoper (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in ons land daalt de komende jaren een heel klein beetje op jaarbasis. Het gaat om enkele...
  [naar artikel]
 41. 30 procent meer klachten door duurdere elektriciteitsfactuur (05/01/2017 - De Redactie)
  Vorig jaar ontving de ombudsdienst Energie meer dan 5.500 klachten. Vooral de stijging van de elektriciteitsfactuur ligt aan de basis van de stijging.
  [naar artikel]
 42. Beloofde verlaging elektriciteitsfactuur lijkt maat voor niets: “Nog geen 2 euro per jaar voor gemiddeld gezin” (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vóór de verkiezingen had onder meer meerderheidspartij Open Vld de mond vol over een verlaging met 30 procent van de elektriciteitsfactuur. N-VA...
  [naar artikel]
 43. VS legt extra heffingen op onder meer kaas uit België op, EU: “Geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen” (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten vanaf vandaag opleggen op Europese producten, "geven ons geen andere keuze...
  [naar artikel]
 44. Elektriciteitsfactuur verdubbeld sinds 2007 (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds 2007 is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 104 procent of meer dan 500 euro gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale energieregulator Creg. De factuur daalde het voorbije jaar wel licht tegenover het jaar daarvoor.
  [naar artikel]
 45. Elektriciteitsfactuur verdubbeld sinds 2007 (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds 2007 is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 104 procent of meer dan 500 euro gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale energieregulator Creg. De factuur daalde het voorbije jaar wel licht tegenover het jaar daarvoor.
  [naar artikel]
 46. Volvo schuift met productie om Amerikaanse heffingen te omzeilen (19/07/2018 - De Tijd)
  15:06 Volvo Cars verplaatst een deel van zijn Chinese productie naar Zweden. De automaker wil zo de Amerikaanse heffingen op Chinese goederen omzeilen. Maar wat als ook de heffingen op Europese goederen de ...
  [naar artikel]
 47. Elektriciteitsfactuur wordt weer enkele euro's duurder (16/02/2017 - De Redactie)
  Door de duurdere bijdragen voor het hoogspanningsnet. zal een gemiddeld gezin jaarlijks 5,26 euro extra moeten betalen.
  [naar artikel]
 48. Elektriciteitsfactuur wordt mogelijks honderd euro duurder (06/09/2018 - De Morgen)
  Energieleveranciers betalen vandaag 35 procent meer voor elektriciteit die ze volgend jaar willen gebruiken dan ze in mei deden. Op termijn zult u dat voelen: in het slechtste geval wordt de jaarlijkse elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin 100 euro duurder.
  [naar artikel]
 49. Elektriciteitsfactuur bestaat voor ongeveer 250 euro uit “openbaredienstverplichtingen” (29/08/2019 - Metro)
  Een Vlaams gezin betaalt per jaar, via zijn elektriciteitsfactuur, 251,68 euro aan zogenaamde “openbaredienstverplichtingen”. Het gaat bijvoorbeeld om de premies voor energiebesparing, de installatie van laadpalen of aankoop groenestroomcertificaten. Voor aardgas gaat het om 26,74 euro op de jaarlijkse factuur van een gezin. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse energieregulator Vreg, die voor het eerst de kosten op een rijtje zette. De bedoeling is om meer transparantie te schenken: de evolutie van die kosten zal elke maand worden geactualiseerd. De energiefactuur van gezinnen en bedrijven is al lang een kluwen. Naast de prijs van de energiecomponent komen er nog heel wat heffingen en taksen bovenop. De Vreg schenkt nu voor het eerst duidelijkheid. Op een gemiddelde elektriciteitsfactuur van 947,16 euro voor een gezin, zijn er ruim 250 euro openbaredienstverplichtingen. Op een gemiddelde aardgasfactuur van 1.155,10 euro, gaat het om slechts 26,74 euro. De prijs van elektriciteit maakt nog amper dertig procent van de factuur uit, voor aardgas is dat iets meer dan de helft van de factuur. Voor kleine bedrijven gaat het om ruim 3.600 euro aan openbaredienstverplichtingen, op een elektriciteitsfactuur van bijna 11.000 euro per jaar. Voor aardgas blijft de kost voor bedrijven beperkt tot 127,78 euro per jaar. “Openbaredienstverplichtingen zijn wettelijke verplichtingen die door de Vlaamse regering worden opgelegd aan de distributienetbeheerders en energieleveranciers. Het zijn correcties op de vrije marktwerking in het algemeen belang”, aldus de Vreg. Het gaat om verplichtingen van technische, sociale en ecologische aard. Het totale kostenplaatje van deze verplichtingen bedraagt 1,674 miljard euro per jaar, berekende de Vreg. Die wijst erop dat het gaat om een “aanzienlijke maatschappelijke kost, die door de verschillende financieringswijzen ook weinig inzichtelijk is”. Het feit dat het vooral de elektriciteitsfactuur is die belast wordt met de talrijke openbaredienstverplichtingen, vormt volgens de Vlaamse regulator “een verkeerd signaal”. “Want gelet op de energietransitie, met onder meer warmtepompen en elektrische voertuigen, is elektriciteit de energiedrager van de toekomst.” bron: Belga   Het bericht Elektriciteitsfactuur bestaat voor ongeveer 250 euro uit “openbaredienstverplichtingen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.