Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
14:20 uur

Open VLD kiest voor 'mix van ervaring en vernieuwing' op ontwerplijsten in Vlaams Brabant

Knack

09/03/2019 - 22:48

Het provinciaal bestuur van de Vlaams-Brabantse liberalen heeft zaterdag de ontwerplijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is gekozen voor een 'mix van ervaring en vernieuwing'.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Open VLD kies voor 'mix van ervaring en vernieuwing' op ontwerplijsten in Vlaams Brabant (09/03/2019 - Knack)
  Het provinciaal bestuur van de Vlaams-Brabantse liberalen heeft zaterdag de ontwerplijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is gekozen voor een 'mix van ervaring en vernieuwing'.
  [naar artikel]
 2. Verkiezingen19 – “Mix van ervaring en vernieuwing” op ontwerplijsten Open Vld in Vlaams Brabant (09/03/2019 - Metro)
  Het provinciaal bestuur van de Vlaams-Brabantse liberalen heeft zaterdag de ontwerplijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Volgens Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten is gekozen voor een “mix van ervaring en vernieuwing”. De lijsttrekkers waren al bekend. Minister Maggie De Block trekt voor Open Vld de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Rutten staat op plaats 1 voor het Vlaams Parlement. Op de tweede plaats van het Vlaams Parlement staat nieuwkomer, schepen en voormalig nationaal voorzitter van Jong Vld Maurits Vande Reyde uit Diest. De derde plaats is voor Vlaams Parlementslid en schepen Gwenny Devroe uit Kampenhout. Op plaats vier staat Vlaams Parlementslid en schepen uit Vilvoorde Jo De Ro. Burgemeester in Lennik, Irina De Knop, sluit de top vijf met haar kandidatuur uit het Pajottenland. Vlaams Parlementslid en gewezen minister Rik Daems zet zijn schouders onder het team en duwt de lijst bij de effectieven. Bij de opvolgers staat Bob Savenberg uit Dilbeek bovenaan en sluit gedeputeerde Ann Schevenels de lijst. Op de Kamerlijst staat Tim Vandenput, Kamerlid en burgemeester uit Hoeilaart op de tweede plaats, na lijsttrekster Maggie De Block. Huidig Vlaams Parlementslid en onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck prijkt op de vierde plaats van de kamerlijst. Afsluiter in de top vijf van signaalkandidaten is Luk Van Biesen, fiscaal expert en Volksvertegenwoordiger. Bram Delvaux, schepen in Tienen en docent energierecht aan de KU Leuven, staat op de eerste opvolgersplaats. Kamerlid en gewezen minister Patricia Ceysens duwt bij de opvolgers. De derde plaats op de Kamerlijst wordt later deze week bekend gemaakt. De officiële bekendmaking van alle kandidaten op beide lijsten vindt plaats op 30 maart. bron: Belga Het bericht Verkiezingen19 – “Mix van ervaring en vernieuwing” op ontwerplijsten Open Vld in Vlaams Brabant verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Open VLD kiest voor verjonging (12/09/2018 - De Standaard)
  Met Jasmijn Meirsman als lijsttrekker, Wim Vorsselmans op de tweede en Eva Verbunt op de derde plaats maakt Open VLD kenbaar dat ze met een goede mix van ervaring en vernieuwing uit de verschillende deelgemeenten naar de kiezer trekt.
  [naar artikel]
 4. Open VLD kiest voor verjonging (12/09/2018 - De Standaard)
  Met Jasmijn Meirsman als lijsttrekker, Wim Vorsselmans op de tweede en Eva Verbunt op de derde plaats maakt Open VLD kenbaar dat ze met een goede mix van ervaring en vernieuwing uit de verschillende deelgemeenten naar de kiezer trekt.
  [naar artikel]
 5. Vlaams Belanger zet stap opzij in Grimbergen: coalitie Open VLD-Vernieuwing-N-VA kan doorgaan (09/11/2018 - VRT NWS)
  Luk Raekelboom stapt uit de fractie van Vernieuwing. Dat laat hij weten in een persbericht. De Open VLD-top had haar lokale leden in Grimbergen voor een ultimatum gesteld. Ze moesten ervoor zorgen dat de Vlaams Belanger een stap opzijzette, anders mocht de coalitie tussen Open VLD, Vernieuwing en N-VA niet doorgaan.
  [naar artikel]
 6. Grimbergen kiest voor vernieuwing (15/10/2018 - VRT NWS)
  'Vernieuwing' is als grote winnaar uit de bus gekomen in Grimbergen. De partij van lijsttrekker Bart Laeremans behaalde 21,9% van de stemmen en gaat in zee met N-VA (13,1%) en Open VLD (17,5%).
  [naar artikel]
 7. ‘Samenwerking tussen Open VLD en Vlaams Belanger in Grimbergen is onmogelijk’ (26/10/2018 - De Standaard)
  De statutaire commissie van Open VLD oordeelt dat de lokale afdeling in Grimbergen onmogelijk kan samenwerken met de lijst Vernieuwing omdat één van de verkozenen actief is bij Vlaams Belang. Bart Laeremans (Vernieuwing) hoopt dat er nog ruimte is voor overleg.
  [naar artikel]
 8. Voor De Croo I draait het om vernieuwing: verse gezichten boven ervaring (01/10/2020 - VRT NWS)
  Van de twintig nieuwe ministers hebben er 14 geen regeringservaring. Het lijkt erop dat de partijen van de regering De Croo vernieuwing hoger inschatten dan ervaring.
  [naar artikel]
 9. Vlaams-Brabant: N-VA houdt stand, Vlaams Belang wint fors, Open VLD verliest (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams-Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 10. Grimbergen: statutaire commissie Open VLD wil geen samenwerking met Vlaams Belanger (26/10/2018 - Knack)
  De statutaire commissie van Open VLD zegt neen tegen een samenwerking met de lijst Vernieuwing in Grimbergen. Een samenwerking in de Vlaams-Brabantse gemeente is 'onmogelijk omdat één van de verkozenen van de lijst Vernieuwing actief is bij het Vlaams Belang', klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Zweedse coalitie zal provincie Vlaams-Brabant besturen (25/10/2018 - VRT NWS)
  Er is een coalitie voor de provincie Vlaams Brabant. N-VA, Open VLD, CD&V zullen samen besturen. Dat betekent dat de SP.A uit het bestuur valt in Vlaams-Brabant. En ook Groen zal niet mee besturen. Bij de verkiezingen twee weken geleden haalde N-VA als grootste partij een kwart van de stemmen. 
  [naar artikel]
 12. Statutaire commissie Open VLD: "Samenwerking met Vlaams Belanger in Grimbergen kan niet" (26/10/2018 - VRT NWS)
  De statutaire commissie van Open VLD is van oordeel dat een samenwerking met de lijst Vernieuwing en Open VLD in Grimbergen niet mogelijk is omdat Vlaams Belanger Luk Raekelboom verkozen is voor de lijst Vernieuwing. De plaatselijke verkozenen van Open VLD krijgen tot 1 december de tijd om Raekelboom te overtuigen om ofwel volledig te breken met Vlaams Belang, ofwel om afstand te doen van zijn gemeentelijk mandaat of om als onafhankelijk gemeenteraadslid te gaan zetelen. Slagen de Open VLD'ers daar niet in, dreigt uitsluiting uit de partij.
  [naar artikel]
 13. Vlaams-Brabant: N-VA houdt stand, Groen grote winnaar, Open VLD verliest (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 14. “Vlaamse regering kiest nieuwe gouverneurs voor Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Limburg” (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De drie gouverneursposten zijn naar verluidt verdeeld: Oost-Vlaanderen naar Vlaams parlementslid Carina Van Cauter (Open Vld), Limburg naar Vlaams...
  [naar artikel]
 15. Welles-nietesspel over Grimbergen. Van Grieken: "Lijst Vernieuwing is geen project van Vlaams Belang" (21/10/2018 - VRT NWS)
  "De lijst Vernieuwing is geen Vlaams Belang-project", zegt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang in De zevende dag. "Maar op die lijst staat iemand die werkt voor de fractie van Vlaams Belang", werpt Open VLD-er Bart Somers tegen. Een week na de lokale verkiezingen woedt de discussie over het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang in alle hevigheid. Verschillende partijen raken het niet eens of er in Grimbergen kan worden bestuurd met de Belang-gerelateerde lijst Vernieuwing. 
  [naar artikel]
 16. SP.A verliest nu ook Vlaams-Brabant (25/10/2018 - De Standaard)
  Vlaams-Brabant heeft een nieuw provinciebestuur, N-VA, Open VLD en CD&V zijn het eens geraakt over de inhoudelijke lijnen. Er is geen plaats voor SP.A en Groen. Eerder kreeg SP.A ook al de bons in Limburg en Antwerpen.
  [naar artikel]
 17. SP.A verliest nu ook Vlaams-Brabant (25/10/2018 - De Standaard)
  Vlaams-Brabant heeft een nieuw provinciebestuur, N-VA, Open VLD en CD&V zijn het eens geraakt over de inhoudelijke lijnen. Er is geen plaats voor SP.A en Groen. Eerder kreeg SP.A ook al de bons in Limburg en Antwerpen.
  [naar artikel]
 18. Cordon sanitaire gebroken in Grimbergen? “Heel andere situatie dan in Ninove” (16/10/2018 - VRT NWS)
  In Grimbergen gaat de partij Vernieuwing van ex-Vlaams Belanger Bart Laeremans besturen met Open VLD en N-VA. Laeremans is drie jaar geleden uit Vlaams Belang gestapt. Maar één van de verkozen gemeenteraadsleden van Vernieuwing is wel nog medewerker van de extreemrechtse partij. Is het cordon sanitaire nu doorbroken in Grimbergen? Neen, zegt lijsttrekker Bart Laeremans, want “Vernieuwing staat los van welke nationale partij dan ook”. Dus ook van Vlaams Belang.  
  [naar artikel]
 19. Goedele Liekens is wit konijn van Open Vld in Vlaams-Brabant (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Goedele Liekens stapt in de politiek. De seksuologe en mensenrechtenactiviste krijgt de derde plaats op de lijst van Open Vld in Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 20. Zo heeft Vlaams-Brabant gestemd: Groen en Vlaams Belang sterkste stijgers (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volg hier live hoe er gestemd werd in jouw provincie. In Vlaams-Brabant dingen kopstukken Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD) en Dries...
  [naar artikel]
 21. Kiest Landen voor Limburg? "Verstand zegt Vlaams-Brabant, maar hart zegt Limburg" (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  "Het verstand zegt Vlaams-Brabant, maar het hart zegt Limburg." Het zijn de woorden van Gino Debroux, burgemeester van Landen. De Vlaams-Brabantse stad wordt ingedeeld in de regio Oost-Brabant in een nieuwe maatregel van Vlaams minister voor Binnenlands bestuur Bart Somers. Maar Landen werkt ook samen met Limburgse gemeentes en dat mag in de toekomst niet meer. Landen staat dus voor een moeilijke keuze: de regio Limburg of de regio Oost-Brabant.
  [naar artikel]
 22. Vlaams-Brabant, waar Open VLD zijn beste vrouwen uitspeelt (26/05/2019 - De Standaard)
  Vlaams-Brabant is de provincie waar Theo Francken het in de Kamer opneemt tegen Dries Van Langenhove, waar Open VLD vijf jaar geleden het stevigst stond en Koen Geens aan CD&V weer wat zuurstof moet geven.
  [naar artikel]
 23. KAMER: Vlaams Belang ook in Vlaams-Brabant fors vooruit (26/05/2019 - Metro)
  Ook een eerste uitslag uit Vlaams-Brabant toont forse winst voor Vlaams Belang. De partij gaat 14,5 procentpunten vooruit, tot 20,3 procent. Dat blijkt uit een eerste resultaat in Tienen, dat VTM in handen kreeg. Het verlies is hier voor Open Vld. Met 7 procent van de stemmen geteld daalt Open Vld in de provincie van Maggie De Block met 15,7 procentpunten tot 9,9 procent. N-VA daalt 2,7 procentpunten, maar zet met Theo Francken nog een relatief hoge score van 23,4 procent neer. CD&V daalt 1 procentpunt tot 13,2 procent. Groen haalt 11,6 procent en PVDA 5,2 procent. bron: Belga Het bericht KAMER: Vlaams Belang ook in Vlaams-Brabant fors vooruit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Herlees al het verkiezingsnieuws uit Vlaams-Brabant (26/05/2019 - Knack)
  In Vlaams-Brabant houdt N-VA onder impuls van Theo Francken goed stand. Grote winnaar is Vlaams Belang van Dries Van Langenhove. Ook Groen en PVDA winnen enkele procentpunten. Open VLD van Maggie De Block is de grote verliezer.
  [naar artikel]
 25. Vlaams-Brabant: eerste resultaten voorspellen flinke winst Vlaams Belang (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 26. Vlaams Belanger in Grimbergen gaat als onafhankelijke zetelen (09/11/2018 - De Standaard)
  Luk Raekelboom, van de Grimbergse lijst Vernieuwing, gaat vanaf januari als onafhankelijke zetelen. Hij breekt volledig met Vlaams Belang. ‘Door zijn gebaar wordt de coalitie van Vernieuwing met N-VA en Open VLD werkelijkheid’, zegt voorzitter Bart Laeremans.
  [naar artikel]
 27. KAMER: N-VA houdt stand in Vlaams-Brabant, Open Vld grootste verliezer (27/05/2019 - Metro)
  De N-VA houdt stand in Vlaams-Brabant, met een verlies van 0,3 procentpunt. De partij van voormalige staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken blijft nu alle stemmen geteld zijn met 28,08 procent uitgesproken de grootste in de Kamer. Open Vld, met zijn opvolger op Asiel en Migratie Maggie De Block, blijft op de tweede plaats staan, maar verliest wel sterk: ze verliest 9,66 procentpunt en strandt op 15,39 procent. Vlaams Belang met lijsttrekker Dries Van Langenhove, die als onafhankelijke opkwam, is ook in Vlaams-Brabant de grootste winnaar. De partij haalde in 2014 de kiesdrempel niet en wint nu 9,21 procentpunt, om te stranden op 13,46 procent. De extreemrechtse partij wordt zo de vierde partij in Vlaams-Brabant, net na CD&V van Koen Geens (13,73, -2,8 procentpunt). Sp.a verliest 2,49 procentpunt en duikt onder de 10 procent (9,49 procent). De partij wordt zo de kleinste voor Vlaams-Brabant in de Kamer. Groen wint 3,13 procent en eindigt op 11,83 procent. PVDA krijgt er 2,92 procentpunt bij, maar haalt de kiesdrempel niet (4,78 procent). bron: Belga Het bericht KAMER: N-VA houdt stand in Vlaams-Brabant, Open Vld grootste verliezer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Vlaams-Brabant: N-VA voor het eerst in bestuurscoalitie (25/10/2018 - Metro)
  In Vlaams-Brabant vormen N-VA, CD&V en Open Vld de bestuurscoalitie voor de komende zes jaar. Daarmee komt N-VA voor het eerst sinds het ontstaan van de provincie in 1995 in het bestuur. Van 1995 tot 2012 was de deputatie onafgebroken samengesteld uit CD&V, sp.a en Open Vld, in 2012 werd Groen er ook bij gehaald. Bij de verkiezingen van 14 oktober haalde N-VA 10 zetels, CD&V 7 en Open Vld 5, waarmee ze in de nieuwe provincieraad samen een meerderheid van 22 zetels zullen hebben op een totaal van 36. Groen (+5,5 tot 15,1 procent) was bij deze verkiezingen de grote winnaar. N-VA (-0,5 tot 25,3 procent), CD&V (-1,9 tot 17,6 procent), Open Vld (-1,4 tot 15,4 procent), sp.a (-3,1 procent) en UF (-1,7 tot 5,4 procent) gingen erop achteruit, Vlaams Belang (+1,9 tot 8,6 procent) ging licht vooruit. N-VA, CD&V en Open Vld, die de Vlaams-Brabantse coalitie zullen vormen, geven om 11.15 uur in het Provinciehuis in Leuven (op het kabinet van Open Vld-gedeputeerde Ann Schevenels) meer uitleg. Dat tweette Theo Francken vanochtend en werd bevestigd door een uitnodiging die uittredend gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) verstuurde. bron: Belga Het bericht Vlaams-Brabant: N-VA voor het eerst in bestuurscoalitie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Coronacijfers zeer goed in Vlaams-Brabant, gouverneur vraagt om nog even door te bijten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag (30/12/2020 - VRT NWS)
  Gouverneur Jan Spooren van Vlaams-Brabant vraagt aan de Vlaams-Brabanders om tijdens de overgang van oud naar nieuw nog even door te bijten en de coronaregels te blijven respecteren. Hij zegt dat de coronacijfers in de provincie Vlaams-Brabant de goede richting uitgaan. Vlaams-Brabant behoort bij de beste leerlingen van de klas.
  [naar artikel]
 30. Goedele Liekens op derde plaats Vlaams-Brabantse Open VLD-Kamerlijst (12/03/2019 - Knack)
  Seksuologe en tv-figuur Goedele Liekens krijgt de derde plaats op de Open VLD-Kamerlijst in Vlaams Brabant. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. De liberale Kamerlijst in Vlaams-Brabant wordt getrokken door ontslagnemend minister Maggie De Block.
  [naar artikel]
 31. Vlaams-Brabant: wat doen de kopstukken? (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 32. Open VLD strikt Goedele Liekens voor Kamerlijst in Vlaams-Brabant (12/03/2019 - VRT NWS)
  Goedele Liekens komt bij de aanstaande verkiezingen op voor Open VLD. De seksuologe en presentatrice zal op de derde plaats staan op de Kamerlijst van de liberalen in Vlaams-Brabant. Dat is een verkiesbare plaats.
  [naar artikel]
 33. Vlaams-Brabant: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er (niet) verkozen? (27/05/2019 - VRT NWS)
  Ook in Vlaams-Brabant is Vlaams Belang de grote winnaar, al blijft de partij steken op de derde plaats. N-VA houdt stand in de Kamer maar moet in Vlaanderen terrein prijsgeven. Bij Open VLD is de achteruitgang nog een stuk groter, daar kan Maggie De Block niet meer overtuigen.
  [naar artikel]
 34. Noodcentrales onbereikbaar in Vlaams-Brabant (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De noodcentrales zijn momenteel buiten werking in heel de provincie Vlaams-Brabant. Dat meldt de brandweerzone Vlaams-Brabant West en wordt bevestigd door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 35. Problemen met noodcentrale Vlaams-Brabant opgelost (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De noodcentrale 112 is sinds 20.30 uur weer operationeel in de provincie Vlaams-Brabant. Dat meldt de brandweerzone Vlaams-Brabant West...
  [naar artikel]
 36. ‘Vlaams-Brabant is vuilste provincie’ (27/07/2016 - De Standaard)
  Vlaams-Brabant is de vuilste provincie van Vlaanderen. Dat besluit althans N-VA-parlementslid Bart Nevens uit de zwerfvuilcijfers die hij opvroeg bij partijgenoot en bevoegd Vlaams minister Ben Weyts. Liefst veertig procent van alle opgeruimde zwerfvuil langs de snel- en gewestwegen lag immers in Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 37. “Vlaams-Brabant is de vuilste provincie” (27/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams-Brabant is de vuilste provincie van Vlaanderen. Dat besluit althans N-VA-parlementslid Bart Nevens uit de zwerfvuilcijfers die hij opvroeg bij partijgenoot en bevoegd Vlaams minister Ben Weyts. Liefst veertig procent van alle opgeruimde zwerfvuil langs de snel- en gewestwegen lag immers in Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 38. Politierechtbanken en vredegerechten in Vlaams-Brabant gaan pas op 18 mei open  (12/05/2020 - VRT NWS)
  De politierechtbanken en vredegerechten in Vlaams-Brabant heropenen later dan in de rest van Vlaanderen. De voorbereidingen om de zittingen veilig te laten verlopen nemen meer tijd in beslag.
  [naar artikel]
 39. Vlaams-Brabant: N-VA houdt federaal stand, Groen grote winnaar (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 40. Provincie Vlaams-Brabant brengt eigen wielertruitjes op de markt (18/08/2020 - VRT NWS)
  Vlaams-Brabanders die hun liefde voor de streek willen tonen, kunnen een wielertruitje kopen met typische symbolen uit de provincie. Denk aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge of een Brabant trekpaard. De provincie Vlaams-Brabant lanceert vandaag een hele collectie.
  [naar artikel]
 41. VOORLOPIG OVERZICHT UITSLAGEN. Zo stemde de provincie Vlaams-Brabant bij de verkiezingen (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ook in Vlaams-Brabant haalt Vlaams Belang fors uit en heeft Dries Van Langenhove zijn zitje in de Kamer binnen. N-VA blijft wel de grootste partij. Theo Francken steekt er wat voorkeurstemmen betreft met kop en schouders boven uit. De zwaarste klappen zijn voorlopig voor Open VLD met lijsttrekker minister Maggie De Block.
  [naar artikel]
 42. Kieskring Vlaams-Brabant: Theo Francken redt N-VA-meubels, Maggie De Block ziet Open VLD fors verliezen (26/05/2019 - VRT NWS)
  Ex-staatssecretaris Theo Francken (NV-A) zet een goede uitslag neer in Vlaams-Brabant. Geen fors verlies zoals in andere provincies en misschien zelfs winst. Fors verlies is er wel voor de partij van minister Maggie De Block. Open VLD zakt volgens de voorlopige resultaten een dikke 10 procentpunt in de Kamer. In het Vlaams Parlement zet zich een soortgelijke trend door.
  [naar artikel]
 43. Vlaams Belanger zet stap opzij om coalitie te kunnen vormen in Grimbergen: “Dit valt me heel zwaar” (09/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er lijkt niets nog een coalitie tussen Vernieuwing, N-VA en Open VLD in de weg te staan in Grimbergen nu Luk Raekelboom, een werknemer van Vlaams Belang die verkozen werd op de lijst van Vernieuwing, beslist heeft om als onafhankelijke te gaan zetelen. “Het getuigt van grote klasse dat hij deze keuze gemaakt heeft”, zegt lijsttrekker Bart Laeremans.
  [naar artikel]
 44. (Bijna) alle zwembaden in Vlaams-Brabant gaan op 1 december opnieuw open (30/11/2020 - VRT NWS)
  Op 1 december gaan zowat alle zwembaden in Vlaams-Brabant opnieuw open. Dat kan, dank zij een versoepeling van de coronamaatregelen. Maar er blijven strenge regels gelden.
  [naar artikel]
 45. VLAAMS: Groen fors vooruit in kieskring Vlaams-Brabant (26/05/2019 - Metro)
  In Vlaams-Brabant blijkt voor het Vlaams Parlement de grootste winst voor Groen te zijn. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers, op basis van 10 van de 796 bureaus geteld. Groen wint 11,46 procentpunt tot 20,8 procent. N-VA blijft de grootste partij, met 25,98 procent van de stemmen (-3,45 procentpunt). Open Vld verliest 5,41 procentpunt tot 13,82 procent, Vlaams Belang wint 3,06 procentpunt tot 7,46 procent. CD&V verliest 3,52 procentpunt tot 13,59 procent. Sp.a verliest 0,65 procentpunt tot 11,62 procent en PVDA haalt de kiesdrempel met 5,62 procent (+3,86 procent). bron: Belga Het bericht VLAAMS: Groen fors vooruit in kieskring Vlaams-Brabant verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Open Vld mag niet samenwerken met Vlaams Belanger in Grimbergen (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De statutaire commissie van Open Vld oordeelt dat de lokale afdeling in Grimbergen onmogelijk kan samenwerken met de lijst Vernieuwing omdat één van de verkozenen actief is bij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 47. Open Vld mag niet samenwerken met Vlaams Belanger in Grimbergen (26/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De statutaire commissie van Open Vld oordeelt dat de lokale afdeling in Grimbergen onmogelijk kan samenwerken met de lijst Vernieuwing omdat één van de verkozenen actief is bij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 48. Open VLD mag niet samenwerken met Vlaams Belanger in Grimbergen (27/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De statutaire commissie van Open VLD oordeelt dat de lokale afdeling in Grimbergen onmogelijk kan samenwerken met de lijst Vernieuwing omdat één van de verkozenen actief is bij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 49. Provinciale domeinen Vlaams-Brabant heropenen zaterdag speeltuinen (28/05/2020 - VRT NWS)
  Vanaf zaterdag gaan de grote speeltuinen in de provinciedomeinen in Vlaams-Brabant opnieuw open. Dat heeft het provinciebestuur vandaag beslist. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen dan weer spelen op de speeltuigen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.