De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eerste promotiefinale eindigt op 0-0 ondanks rode kaart voor Beerschot Wilrijk

Het Belang van Limburg

09/03/2019 - 22:56

De heenwedstrijd van de promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is op 0-0 geëindigd. Malinwa kon niet profiteren van een rode kaart voor Jan Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) op het uur. Igor De Camargo (KV Mechelen) viel uit met een blessure. De Mannekes ontsnapten in de slotfase aan een tweede rode kaart. Wat uit de competitie al bleek, werd ook bevestigd in deze eerste finalematch. Beide ploegen zijn bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Op zaterdag 16 maart om 16 uur staat de beslissende return op het programma in Mechelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. KV Mechelen kampioen van 1B na zinderende promotiefinale (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1.
  [naar artikel]
 2. Westerlo geraakt niet voorbij tien man van Beerschot (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk en Westerlo hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de rode kaart van Beerschot-speler Loris Brogno wist Westerlo de drie punten niet mee naar de Kempen te nemen.
  [naar artikel]
 3. Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen (04/03/2019 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd als straf voor KV Mechelen-verdediger Thibault Peyre, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd in Lommel. Voor Malinwa stond op bezoek bij Lommel SK de promotie op het spel. Kavé moest beter doen dan Beerschot Wilrijk om na de eerste ook de tweede periode te winnen, en zo finalematchen te ontlopen. Bij een 1-1 stand moest Peyre, die het Mechelse openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, in de slotminuut aan de noodrem trekken. Met een ultieme tackle maaide de Fransman Rocha onderuit. Een noodzakelijke ingreep, want de Lommelse topschutter was op weg naar de 1-2, waardoor de tweede periodetitel verloren was. Ondanks Peyres rode kaart ging die uiteindelijk toch naar Beerschot Wilrijk. Peyre dreigt door de vordering van bondsprocureur Kris Wagner geschorst te zijn voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen eerst. Malinwa kan de strafvordering weigeren, en moet dan morgen voor de Geschillencommissie verschijnen. bron: Belga Het bericht Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen (05/03/2019 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd als straf voor KV Mechelen-verdediger Thibault Peyre, die zondag rechtstreeks uitgesloten werd in Lommel. Voor Malinwa stond op bezoek bij Lommel SK de promotie op het spel. Kavé moest beter doen dan Beerschot Wilrijk om na de eerste ook de tweede periode te winnen, en zo finalematchen te ontlopen. Bij een 1-1 stand moest Peyre, die het Mechelse openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, in de slotminuut aan de noodrem trekken. Met een ultieme tackle maaide de Fransman Rocha onderuit. Een noodzakelijke ingreep, want de Lommelse topschutter was op weg naar de 1-2, waardoor de tweede periodetitel verloren was. Ondanks Peyres rode kaart ging die uiteindelijk toch naar Beerschot Wilrijk. Peyre dreigt door de vordering van bondsprocureur Kris Wagner geschorst te zijn voor de heenwedstrijd van de promotiefinale. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen eerst. Malinwa kan de strafvordering weigeren, en moet dan morgen voor de Geschillencommissie verschijnen. Bron: Belga   Het bericht Peyre (KV Mechelen) dreigt heenmatch van finale tegen Beerschot Wilrijk te missen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. LIVE. Leider Beerschot Wilrijk aan de bak tegen de rode lantaarn (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Leider Beerschot Wilrijk krijgt vanavond Coxyde op bezoek. Dat is de laatste in het klassement van de Eerste Amateurklasse en op papier dus een haalbare kaart voor de Mannekens. Naaste concurrent Dessel Sport heeft een moeilijke verplaatsing naar Heist voor de boeg en dus zou het wel eens een ideale gelegenheid kunnen zijn voor Beerschot Wilrijk om uit te lopen in de stand. Volg de wedstrijd hier op de voet vanaf 20 uur.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Westerlo geraakt niet voorbij tien spelers van Beerschot Wilrijk (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot Wilrijk en Westerlo hebben in de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de rode...
  [naar artikel]
 7. Proximus League – Geen doelpunten in eerste promotiefinale tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen (09/03/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk en KV Mechelen hebben zaterdagavond een scoreloos gelijkspel (0-0) afgeleverd in de heenwedstrijd van de promotiefinale in de Proximus League. De terugwedstrijd wordt volgende week zaterdag om 16 uur in Mechelen afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert, de verliezer treedt aan in Play-off 2. In een intense en aangename wedstrijd vielen er geen doelpunten te noteren op het Kiel. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nochtans met tien, na een tweede gele kaart voor Jan Van den Bergh op het uur. De bezoekers haalden in het slot van de wedstrijd met een man meer wel de bovenhand, maar de grote kansen bleven toch uit voor de winnaar van de eerste periode. Voordien was de wedstrijd min of meer in evenwicht. In een fors wedstrijdbegin vielen er meteen twee kansen voor de Mechelaars te noteren. Net voor het halfuur volgde er een grote kans voor gewezen Rode Duivel Igor De Camargo, die met de rust in zicht met een knieblessure van het veld moest. Een domper voor de bezoekers, die ook nog eens Gustav Engvall een huizenhoge kans zagen verknoeien. In het slot van de eerste helft waren de kansen wel voor de thuisploeg: De Mets en Hoffer stuitten echter op de uitstekende bezoekende doelman Michael Verrips. bron: Belga Het bericht Proximus League – Geen doelpunten in eerste promotiefinale tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Beoordelingen na eerste promotiefinale: twee uitblinkers (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk en KV Mechelen hebben zaterdagavond een scoreloos gelijkspel (0-0) afgeleverd in de heenwedstrijd van de promotiefinale in de Proximus League. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van zowel de Mannekes als Malinwa.
  [naar artikel]
 9. Directeur hoofdsponsor Beerschot Wilrijk loopt van Beerse naar Kiel voor match: “Serieus op mijn tanden bijten” (09/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk is zaterdagavond volledig uitverkocht voor de eerste promotiefinale in 1B tegen KV Mechelen. Wie ook van de partij is, is Michiel Schellekens, algemeen directeur van bouwbedrijf DCA uit Beerse, de hoofdsponsor van Beerschot Wilrijk. Schellekens was voor de gelegenheid niet met de auto gekomen, maar al lopend. “Het resultaat van een weddenschap”, grijnst hij.
  [naar artikel]
 10. Proximus League – Roeselare klopt Beerschot Wilrijk (09/09/2018 - Metro)
  KSV Roeselare heeft zondag op de vijfde speeldag van eerste klasse B met 2-1 gewonnen van Beerschot Wilrijk. De West-Vlamingen tellen zo net als hun opponenten van zondag 6 op 15. voor Beerschot Wilrijk was het de eerste nederlaag van het seizoen. Roeselare kwam op een dubbele voorsprong na een owngoal van Joren Dom (14.) en Saviour Godwin (66.). Ondanks de late aansluitingstreffer van Marius Noubissi (85.) keerde Beerschot Wilrijk met lege handen terug naar het Kiel. In de stand van de eerste periode telt Roeselare nu net als Beerschot Wilrijk, KV Mechelen en OH Leuven 6 punten, op 4 punten van leider Westerlo. Lommel SK is tweede met 9 punten. bron: Belga Het bericht Proximus League – Roeselare klopt Beerschot Wilrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Proximus League – Beerschot Wilrijk pakt na ruime winst tegen Union eerste periodetitel (05/11/2017 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft de eerste periodetitel in de Proximus League veroverd. De Antwerpse club klopte zondag op de veertiende en laatste speeldag van de eerste periode Union op eigen veld met 0-3. François (58.), Maes (60.) en Hoffer (90.) maakten in de tweede periode het verschil voor Beerschot Wilrijk. Oud-Heverlee Leuven kon mits een (erg ruime) zege op Lierse nog aanspraak maken op de periodetitel, maar schoot zichzelf in de voet. Aguemon (51.) zorgde wel voor de 0-1, maar via tweemaal Yagan (65. en 73.) hield Lierse de drie punten thuis. Cercle Brugge klopte Westerlo met 3-1. Taravel (22.), De Belder (82.) en Vincent (90.+3) troffen raak voor de thuisploeg, Osaguona (69.) scoorde tussendoor tegen voor Westerlo. Roeselare liet zich thuis niet verrassen door rode lantaarn Tubeke. Van Acker (53.) nette vroeg in de tweede periode de winnende treffer voor de West-Vlamingen. Beerschot Wilrijk sluit de eerste periode af op de eerste plaats met 29 punten, voor OHL (26), Cercle (23) en Roeselare (21). Lierse (17) eindigt als vijfde, en houdt Union (14) en Westerlo (12) achter zich. Tubeke (10) sluit de rij. Beerschot Wilrijk is door de winst van de eerste periode al zeker van een ticket voor de promotiefinale aan het einde van het seizoen. De Antwerpenaren spelen dan tegen de winnaar van de tweede periode om een plaats in de Jupiler Pro League. Als Beerschot Wilrijk ook de tweede periode als eerste afsluit, promoveert het rechtstreeks. bron: Belga
  [naar artikel]
 12. Beerschot Wilrijk stelt nu al zevende aanwinst voor: Grégory Grisez (30/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk neemt Grégory Grisez over van Roeselare. De verliezende finalist van de promotiefinale in de Proximus League geeft de 28-jarige linkervleugelverdediger uit La Louvière een contract van twee seizoenen met optie op een derde. Het is al de zevende zomeraanwinst voor Beerschot Wilrijk, dat de transfer aankondigde op zijn website.
  [naar artikel]
 13. Beerschot Wilrijk stelt nu al zevende aanwinst voor: Grégory Grisez (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk neemt Grégory Grisez over van Roeselare. De verliezende finalist van de promotiefinale in de Proximus League geeft de 28-jarige linkervleugelverdediger uit La Louvière een contract van twee seizoenen met optie op een derde. Het is al de zevende zomeraanwinst voor Beerschot Wilrijk, dat de transfer aankondigde op zijn website.
  [naar artikel]
 14. Rocha stuurt KV naar promotiefinale (03/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geen rechtstreekse promotie naar 1A voor KV Mechelen. Malinwa profiteerde niet van het puntenverlies van Beerschot Wilrijk in Leuven en kwam zelf niet verder dan een 1-1 tegen Lommel. Een owngoal van Coucke zette KV wel op de goede weg maar vijf minuten voor tijd zorgde Rocha voor de gelijkmaker. Een doelpunt waardoor KV de promotie via een dubbele promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk zal moeten afdwingen.
  [naar artikel]
 15. Volg hier zaterdag live het debat in aanloop naar de eerste promotiefinale (08/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagavond zijn alle ogen van heel voetbalminnend Antwerpen gericht op de eerste promotiefinale in Eerste Klasse B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Gazet van Antwerpen organiseert om 16 uur een debat op het Kiel met onze twee clubwatchers. Mis er vanaf 16 uur niets van.
  [naar artikel]
 16. Datums van 1B-promotiefinale niet in gedrang ondanks soap rond Virton-Beerschot (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League bevestigde dat de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot zal doorgaan op de geplande datums. Zondag 8 maart spelen de Ratten...
  [naar artikel]
 17. Datums van promotiefinale niet in gedrang ondanks soap rond Virton-Beerschot (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League bevestigde dat de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot zal doorgaan op de geplande datums. Zondag 8 maart spelen de Ratten...
  [naar artikel]
 18. Marc Degryse terug naar het Kiel, zaterdag het decor van eerste promotiefinale: “De beste kapitein die we gehad hebben” (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag loopt het Olympisch Stadion vol tegen KV Mechelen. Als Beerschot-Wilrijk de dubbele promotiefinale wint, verzekert de Antwerpse club zich...
  [naar artikel]
 19. Beerschot Wilrijk mag stilaan dromen van eerste periodetitel: “We laten ons niet gek maken” (04/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met nog zes wedstrijden te gaan in de eerste periode en drie punten voorsprong trekt Beerschot Wilrijk vanavond naar rode lantaarn Tubeke. Het doel van Beerschot Wilrijk bij aanvang van de competitie was bij de eerste vier eindigen en de playdowns vermijden. Wordt het niet stilaan tijd om die doelstelling enigszins bij te stellen?
  [naar artikel]
 20. Moet Beerschot Wilrijk Loris Brogno lang missen? (13/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Moet Beerschot Wilrijk Loris Brogno lange tijd missen? De aanvaller van Beerschot Wilrijk kreeg afgelopen weekend een rode kaart in de topper tegen Westerlo. Brogno deed een slaande beweging richting Noël Soumah. Het bondsparket stelt als minnelijke schikking een schorsing van vier speeldagen voor, met een boete van 2.000 euro.
  [naar artikel]
 21. Beerschot Wilrijk doorgelicht. Deel 3: de aanval (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag 5 augustus begint Beerschot Wilrijk in Tubeke aanzijn tweede seizoen in 1B. Het verdriet na de verloren promotiefinale tegen Cercle Brugge heeft plaatsgemaakt voor vernieuwde hoop op promotie naar 1A. Net als vorig seizoen is Beerschot Wilrijk absoluut niet de topfavoriet in deze onvoorspelbare reeks, maar er waait wel een nieuwe wind door het Kiel. Met een gloednieuwe technische staf en een pak nieuwe spelers wil de club de strijd aangaan met KV Mechelen en OH Leuven. Deze week overlopen we elke linie van het ‘new look’ Beerschot Wilrijk. Vandaag: de aanval.
  [naar artikel]
 22. Beerschot Wilrijk doorgelicht. Deel 2: het middenveld (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag 5 augustus begint Beerschot Wilrijk in Tubeke aan zijn tweede seizoen in 1B. Het verdriet na de verloren promotiefinale tegen Cercle Brugge heeft plaatsgemaakt voor vernieuwde hoop op promotie naar 1A. Net als vorig seizoen is Beerschot Wilrijk absoluut niet de topfavoriet in deze onvoorspelbare reeks, maar er waait wel een nieuwe wind door het Kiel. Met een gloednieuwe technische staf en een pak nieuwe spelers wil de club de strijd aangaan met KV Mechelen en OH Leuven. Deze week overlopen we elke linie van het ‘new look’ Beerschot Wilrijk. Vandaag: het middenveld.
  [naar artikel]
 23. Pakt Beerschot Wilrijk op Heizel ticket voor promotiefinale? “Nu wéér promoveren zou grotere stunt zijn dan die bekerwinst” (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De poorten naar de Jupiler Pro League gaan pas in maart open, maar dit weekend wil Beerschot Wilrijk op de Heizel - kan het symbolischer? - de eerste sleutel veroveren. Paars-wit neemt het op tegen Union, concurrent OH Leuven trekt naar Lierse. “Zondag kunnen we op 180 minuten van eerste klasse staan.”
  [naar artikel]
 24. Losada schiet Beerschot Wilrijk naar koppositie in de Proximus League (20/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft zondagavond in het Olympisch Stadion Tubeke met 1-0 verslagen. Na een geweldig doelpunt in de eerste helft van de Argentijn Hernan Losada konden de bezoekers na een rode kaart met tien man geen vuist meer maken. Door de winst komen de Mannekes samen met Roeselare aan de kop van het klassement in 1B.
  [naar artikel]
 25. Moet Beerschot Wilrijk vrezen voor tweede geschorste verdediger in promotiefinale? (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opmerkelijke oproep op de Facebookpagina van het Supportersorgaan Malinwa. De Mechelse supportersfederatie vraagt aan de Reviewcommissie om Beerschot-verdediger Denis Prychynenko, de man die De Camargo blesseerde, alsnog op het matje te roepen voor zijn flagrante overtreding op Clément Tainmont in de slotfase van de heenwedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen (0-0).
  [naar artikel]
 26. Beerschot Wilrijk houdt ondanks rode kaart stand en gaat met een 1-0 naar Cercle Brugge (04/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft de eerste finalewedstrijd tegen Cercle Brugge winnend afgesloten. In een bitsige partij won het met 1-0. Placca profiteerde vlak na rust van een flater bij Cercle en tikte makkelijk binnen. Niet veel later kreeg Alexander Maes rood toen hij een duel aanging met het been omhoog. Bovendien viel Van Hyfte geblesseerd uit. De thuisploeg kon de voorsprong met zijn tienen toch vasthouden en kan met een goede uitgangspositie naar de terugwedstrijd bij Cercle, zaterdag 10 maart om 20 uur.
  [naar artikel]
 27. KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale (11/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen kan zaterdag in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk geen beroep doen op aanvaller Igor De Camargo. De voormalige Rode Duivel liep afgelopen zaterdag in de heenwedstrijd op het Kiel een scheurtje op in de mediale band van de linkerknie en is meerdere weken out. “De Bekerfinale halen, is nu het streefdoel.” In de eerste helft van een beladen promotiewedstrijd kreeg de aanvaller een trap op de knie, waarna hij vervangen moest worden. Een scan op bracht het scheurtje aan het licht, waardoor hij de terugwedstrijd van zaterdag onmogelijk kan halen. KVM hoopt De Camargo fit te krijgen voor de Bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen leverden zaterdagavond een scoreloos gelijkspel af in de heenwedstrijd van de promotiefinale, wat de Mechelaars in een gunstige uitgangspositie bracht, al kan het nog twee kanten uit. Het verschil tussen beide teams was zaterdag alvast miniem. De winnaar van de dubbele confrontatie tussen de periodekampioenen promoveert, de verliezer treedt aan in Play-off 2. bron: Belga Het bericht KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale (12/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen kan zaterdag in de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk geen beroep doen op aanvaller Igor De Camargo. De voormalige Rode Duivel liep afgelopen zaterdag in de heenwedstrijd op het Kiel een scheurtje op in de mediale band van de linkerknie en is meerdere weken out. “De Bekerfinale halen, is nu het streefdoel.” In de eerste helft van een beladen promotiewedstrijd kreeg de aanvaller een trap op de knie, waarna hij vervangen moest worden. Een scan op bracht het scheurtje aan het licht, waardoor hij de terugwedstrijd van zaterdag onmogelijk kan halen. KVM hoopt De Camargo fit te krijgen voor de Bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen leverden zaterdagavond een scoreloos gelijkspel af in de heenwedstrijd van de promotiefinale, wat de Mechelaars in een gunstige uitgangspositie bracht, al kan het nog twee kanten uit. Het verschil tussen beide teams was zaterdag alvast miniem. De winnaar van de dubbele confrontatie tussen de periodekampioenen promoveert, de verliezer treedt aan in Play-off 2. Bron: Belga   Het bericht KC Mechelen zonder Igor De Camargo in terugwedstrijd promotiefinale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Topper in 1B eindigt onbeslist: Union en Beerschot Wilrijk blijven meedoen voor tweede periodetitel (16/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de negentiende speeldag in de Proximus League (1B) hebben Union en Beerschot Wilrijk 1-1 gelijkgespeeld. Door het gelijkspel moet Beerschot Wilrijk KV Mechelen naast zich dulden op kop in de tweede periodestand. Union blijft derde.
  [naar artikel]
 30. FT België. KV Mechelen (met Peyre?) speelt thuismatch finale tegen Beerschot-Wilrijk op zaterdag om 16u - Zetterberg niet langer op de bank (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag...
  [naar artikel]
 31. Beerschot Wilrijk houdt ondanks rode kaart stand en gaat met een 1-0 naar Cercle Brugge (04/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft de eerste finalewedstrijd voor de promotie naar 1A tegen Cercle Brugge winnend afgesloten. In een bitsige partij won het met 1-0. Placca profiteerde vlak na rust van een flater bij Cercle en tikte makkelijk binnen. Niet veel later kreeg Alexander Maes rood toen hij een duel aanging met het been omhoog. Bovendien viel Van Hyfte geblesseerd uit. De thuisploeg kon de voorsprong met zijn tienen toch vasthouden en kan met een goede uitgangspositie naar de terugwedstrijd bij Cercle, zaterdag 10 maart om 20 uur.
  [naar artikel]
 32. Beerschot Wilrijk vernedert WS Brussel in doelpuntenfestijn (12/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft op verplaatsing bij WS Brussel fiks uitgehaald. Na negentig minuten spelen stond het 0-4 na doelpunten van Geudens, Rusu (2x) en Maes. De thuisploeg moest na een half uur spelen al verder met tien man na een rode kaart voor Kabous.
  [naar artikel]
 33. Ex-GBA'ers Vertonghen, Dembélé en Vermaelen feliciteren Beerschot Wilrijk (13/11/2017 - Sporza)
  Beerschot Wilrijk verzekerde zich vorige week van de eerste periodetitel in eerste klasse B. Drie Rode Duivels met een verleden bij de club zijn heel trots.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Beerschot Wilrijk richt pijlen op promotiefinale na draw tegen KV Mechelen (03/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk kwam op de vorige speeldag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen haar rechtstreekse concurrent om de promotie, KV Mechelen. De Maneblussers konden zich eerder deze week kwalificeren voor de bekerfinale, maar de Mannekes moeten door de Mechelse 3-0 winst tegen Westerlo zondagnamiddag ook de drie punten pakken. Beerschot Wilrijk gaat om 16 uur op bezoek bij Tubeke, mis er niets van dankzij onze LIVE updates!
  [naar artikel]
 35. Beerschot Wilrijk is periodekampioen. Wat nu? (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Door de overwinning van Beerschot Wilrijk bij Union en de nederlaag van OH Leuven heeft Beerschot Wilrijk de eerste periode in de Proximus League gewonnen. Maar wat houdt dat in?
  [naar artikel]
 36. Proximus League – Westerlo geraakt niet voorbij tien “ratten” (10/08/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk en Westerlo hebben vrijdagavond in de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de rode kaart van Beerschot-speler Loris Brogno wist Westerlo de drie punten niet mee naar de Kempen te nemen. Beerschot Wilrijk begon al vroeg in de wedstrijd te drukken en haalde zo na een kwartier spelen al zijn gram. Jongeling Dante Vermeir profiteerde in de 17e minuut van gerommel in het Westelse strafschopgebied. Westerlo kwam echter tien minuten later met het antwoord. Op een stilstaande fase devieerde Jens Naessens (28.) met het hoofd de gelijkmaker in de verste hoek. Tien minuten na de rust kreeg de van Sparta Rotterdam overgekomen Loris Brogno een rode kaart onder zijn neus geduwd. De bezoekers wisten daar niet van te profiteren, zodat beide ploegen zich met een punt moesten troosten. In het klassement van de eerste periode staat Westerlo aan de leiding met 4 punten. Beerschot Wilrijk is na twee gelijke spelen met twee punten derde. . bron: Belga Het bericht Proximus League – Westerlo geraakt niet voorbij tien “ratten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Deze zes sleutelpionnen vormen de ruggengraat van Beerschot Wilrijk (04/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag speelt Beerschot voor de tweede keer in twaalf maanden een promotiefinale in eigen huis. Vorig seizoen klopten de Mannekes topfavoriet Cercle Brugge op het Kiel met 1-0, maar liep het mis in Jan Breydel. Tegen KV Mechelen rekenen de Kielse Ratten opnieuw op zes basisspelers van toen: vier verdedigers en twee middenvelders. Zij vormen de ruggengraat van dit Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 38. Promotiefinale krijgt voor Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk op 24 april nog een staartje (12/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doet op dinsdag 24 april een uitspraak over het gedrag van supporters van Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk in de terugwedstrijd van de 1B-finale in het Brugse Jan Breydelstadion.
  [naar artikel]
 39. FT België. Iconische momenten uit clubgeschiedenis KVM op reclameborden tijdens promotiefinale - Genk wil Benson terug (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende actie van KV Mechelen-sponsor Play Sports. Tijdens de beslissende promotiefinale tegen Beerschot-Wilrijk komende zaterdag zullen er...
  [naar artikel]
 40. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. Bron: Belga   Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord (18/03/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde. KV Mechelen rondde zaterdag als eerste club in 1B de kaap van 16.000 toeschouwers. Voor de komst van Beerschot Wilrijk in de return van de promotiefinale gingen volgens de officiële website van de “Kakkers” net geen 16.300 tickets over de toonbanken. De aanwezige fans zagen hoe Malinwa een prangend duel won met 2-1, en zo de promotie naar de Jupiler Pro League veilig stelde. Al moet die voor de groene tafel nog verzilverd worden. Ook het vorige toeschouwersrecord stond trouwens op naam van KV Mechelen. Op 21 oktober 2018 zakten 15.241 supporters af naar het AFAS-stadion. Ook toen was Beerschot Wilrijk de tegenstander. De Ratten zijn overigens graag geziene gasten, want voordien stond het record op naam van Cercle Brugge voor het toeschouwersaantal in de finalematch tegen Beerschot Wilrijk van vorig jaar. Voor het beslissende promotieduel van vorig jaar tekenden 14.760 supporters present in het Jan Breydelstadion. bron: Belga Het bericht KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Beerschot Wilrijk bijt in het zand: Maes blijft geschorst voor cruciale partij tegen Cercle (10/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk kan vanavond tegen Cercle Brugge dan toch geen beroep doen op Alexander Maes. De middenvelder van Antwerpenaren pakte vorige week een rode kaart in de heenmatch van de finale van 1B. Zijn aanvankelijke schorsing van twee speeldagen werd na beroep al herleid tot één speeldag, maar Beerschot Wilrijk wilde hem alsnog speelgerechtigd krijgen en pleitte een procedurefout. De Geschillencommissie Hoger Beroep geeft de club nu ongelijk.
  [naar artikel]
 43. Beerschot Wilrijk bijt in het zand: Maes blijft geschorst voor cruciale partij tegen Cercle (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk kan vanavond tegen Cercle Brugge dan toch geen beroep doen op Alexander Maes. De middenvelder van Antwerpenaren pakte vorige week een rode kaart in de heenmatch van de finale van 1B. Zijn aanvankelijke schorsing van twee speeldagen werd na beroep al herleid tot één speeldag, maar Beerschot Wilrijk wilde hem alsnog speelgerechtigd krijgen en pleitte een procedurefout. De Geschillencommissie Hoger Beroep geeft de club nu ongelijk.
  [naar artikel]
 44. ONS OORDEEL. Beerschot op karakter voorbij Club NXT na onterechte rode kaart voor Matijas (05/11/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot heeft ondanks een onterechte rode kaart toch met 0-2 kunnen winnen van Club NXT. Michez en Reyners konden scoren in een wedstrijd zonder schoonheidsprijs. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen voor de uitploeg.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Beerschot Wilrijk op bezoek bij de rode lantaarn (04/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tubeke tegen Beerschot Wilrijk. Dat is de laatste tegen de eerste in het klassement van 1B. Op papier moet dit dus een hapje zijn voor de Mannekes van 't Kiel, maar niets is minder waar in deze compleet onvoorspelbare afdeling. Slaagt Beerschot Wilrijk er in de drie punten veilig te stellen in Franstalig België en stoomt het team zo verder richting periodetitel? Volg de wedstrijd hier op de voet vanaf 20:30.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Wie zet belangrijke eerste stap richting tweede periodetitel: Westerlo of Beerschot Wilrijk? (18/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste periode in Eerste Klasse B is afgelopen, KV Mechelen heeft zich verzekerd van een plaats in de promotiefinale. Beerschot Wilrijk en Westerlo volgden op een afstand en kwamen naarmate de ontknoping niet meer in het spel voor. Beide teams willen niet hetzelfde scenario meemaken en bij de start van de tweede periode ontmoeten ze elkaar in 't Kuipje. Wie zet een eerste belangrijke stap richting dat tweede finaleticket, de Kemphanen of de Mannekes? Volg het zondag LIVE vanaf 16 uur.
  [naar artikel]
 47. FT België. Mechelen zonder De Camargo in promotiefinale (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen moet het komende zaterdag in de promotiefinale tegen Beerschot-Wilrijk zonder topschutter Igor de Camargo (35) doen. Een scan wees uit...
  [naar artikel]
 48. Beerschot Wilrijk krijgt financiële hulp van Saudische prins (07/02/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft met de Saudische prins Abdullah Bin Mossaad een princiepsakkoord gesloten om te investeren in de club. Dat hebben de Antwerpenaren op hun website gemeld. Beerschot Wilrijk laat weten dat de komende weken verder wordt gewerkt om de samenwerking te officialiseren. De Saudische prins is momenteel ook co-eigenaar van Sheffield United uit de Engelse Championship. “Ik ben heel fier op deze overeenkomst om aandeelhouder te worden van Beerschot Wilrijk”, reageerde de prins op de clubwebsite. “Het is onze doelstelling om van Beerschot Wilrijk een sterke Pro League-club te maken. Ik was enorm onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club, met haar zevenhonderd jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid. Spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Mousa Dembélé en Radja Nainggolan bewijzen dat Beerschot Wilrijk het potentieel heeft om een club te zijn die steunt op eigen opgeleide talenten.” Beerschot Wilrijk won in de Proximus League de eerste periode, waardoor het al zeker is van een ticket voor de promotiefinale aan het einde van het seizoen. De Antwerpenaren spelen dan tegen de winnaar van de tweede periode om een plaats in de Jupiler Pro League. bron: Belga
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy