Vlaanderen wil de Limburgse vlaai beschermen. Samen met Nederland wil Vlaams minister van economie Hilde Crevits de traditionele Limburgse lekkernij door Europa laten erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding. [naar artikel]
Vandaag vieren we Limburgdag en dan mag een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Maar welke vlaai is nu dé Limburgse vlaai? Breng hier uw stem uit. [naar artikel]
Geen betere manier om Limburgdag te vieren dan met een stukje Limburgse vlaai. Daarom vroegen we onze lezers om dé Limburgse vlaai te verkiezen. Er werd massaal gestemd, en de resultaten zijn duidelijk. Knobbelkesvlaai kreeg bijna de helft van de stemmen en mag dus de titel van dé Limburgse vlaai opeisen. Smakelijk! [naar artikel]
Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]
Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]
Viceminister-president voor CD&V Hilde Crevits roept de Vlaamse coalitiepartners op niet openlijk te ruziën. [naar artikel]
Vijftien jaar lang liep Peter Nulens de benen vanonder het lijf om de Limburgse vlaai door Europa erkend te krijgen. “Dit is niet zomaar een label. Er staan strenge boetes op het misbruik van de naam.” [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
De Dag van de Vlaai is een nieuw initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven. Vandaag konden fans van de Limburgse Vlaai tijdens de allereerste editie verschillende stukken lekkers verzamelen via een speciale wandelroute in Maastricht. [naar artikel]
De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]
Deze week geeft Knack aan al zijn lezers een uniek bordspel cadeau, gebaseerd op het afgelopen politieke jaar. Huistekenaar Gal vereeuwigde daarvoor 21 politici, waaronder Hilde Crevits van CD&V: 'Lucas D'Hondt, de schrijver en regisseur van Girl, wens ik een glansrol toe in 2019.' [naar artikel]
De bestuursleden van ondernemersclub OCZ schenken alle 70 leden een Limburgse vlaai om het werkjaar af te sluiten. Een actie van solidariteit en hartelijkheid. [naar artikel]
Limburgse vlaai smaakt altijd, dat merken we wanneer we onze stoeltjes openklappen op Rock Herk. Voor de gelegenheid laten we de koffie achterwege, we passen ons aan de setting aan en gaan voor vlaai met bier! [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Zondag is vlaaidag, maar na vier dagen feesten op Pukkelpop raken we onmogelijk nog bij de bomma. Daarom deelden we onze Limburgse vlaai uit aan enkele hongerige Pukkelpoppers. [naar artikel]
Vrijdag maakt de Vlaamse regering 50 miljoen euro vrij voor de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. Het is de eerste schijf van een kapitaalverhoging die is ingeschreven in het regeerakkoord en vorig jaar werd aangekondigd. Dat zegt minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). [naar artikel]
Het Selam College in Genk krijgt geen voorlopige erkenning. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beslist op advies van de onderwijsinspectie en op voorstel van de onderwijsadministratie. [naar artikel]
Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkend. Dat wordt eerdaags in Brussel officieel gevierd, in aanwezigheid van de Vlaamse en Nederlandse landbouwminister Jo Brouns en Piet Adema. [naar artikel]
Wat is een Limburgse vlaai en hoe wordt ze gemaakt? Met die vraag trokken we vanochtend naar bakkerij Vangrootloon in Sint-Truiden. Vlaanderen en Nederland vragen de officiële erkenning van Europa voor de Limburgse lekkernij. Bij de Truiense bakkersfamilie die al meer dan honderd jaar actief is, bakken ze de taart al tientallen jaren. [naar artikel]
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kan opnieuw aan de slag vanaf 14 november. Dat laat het kabinet-Crevits aan Belga weten. [naar artikel]
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kan opnieuw aan de slag vanaf 14 november. Dat laat het kabinet-Crevits aan Belga weten. [naar artikel]
“Het gaat razendsnel achteruit met de zure kers. Binnen vijf jaar is ze verdwenen’, zo klinkt het vandaag in dagblad De Limburger. Ook bij ons worden er steeds minder krieken geteeld en dat heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld de Limburgse vlaai. Die blijkt niet zo Limburgs als we vermoeden. Het zijn vooral Poolse, Hongaarse en Amerikaanse kersen die onze vlaaien sieren. [naar artikel]
De Europese Commissie heeft dinsdag de inschrijving van de ‘Limburgse vlaai’ in het register van Beschermde Geografische Aanduidingen goedgekeurd. Dat moet het streekproduct uit Belgisch en Nederlands Limburg beter beschermen tegen namaak. [naar artikel]
Limburgse vlaai, gebakken in Marokko: het klinkt misschien gek, maar de Nederlandse bakker Antoine Bongers uit het Nederlands-Limburgse Heythuysen gaat daar over een paar weken voor zorgen. Al zal er wel wat extra suiker bij moeten, denkt hij. [naar artikel]
Ook deze zomer trekt het team van Het Belang van Limburg naar de populairste festivals in Vlaanderen. Met een Limburgse vlaai onder de arm en een meedogenloze tongtwister op zak brachten ze dit weekend een bezoekje aan Genk on Stage. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.