Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Studie: “Muziek beïnvloedt de smaak van kaas”

15/03/2019 - 14:14
"Verschillende muziekstijlen beïnvloeden de smaak van kaas. Dat zegt de Universiteit voor de Kunsten uit Bern, die een onderzoek liet uitvoeren. Ze..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Haalt muziek het beste in de smaak van kaas naar boven? (02/11/2018 - VRT NWS)

Een kaasmaker uit Zwitserland onderzoekt samen met de Universiteit van Bern of muziek een invloed heeft op de smaak van kaas. De kaasmaker is er rotsvast van overtuigd dat de ultrasone geluidsgolven van muziek, ervoor zorgen dat zijn kaas een andere smaak kan krijgen.  [naar artikel]


2. "Muziek beïnvloedt de smaak van chocolade" (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Muziek of het geluid dat men hoort tijdens het eten beïnvloedt de smaakbeleving. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek door Felipe Reinoso [naar artikel]


3. Fit- & gezondupdate: muziek beïnvloedt de smaak van kaas en nog andere nieuwtjes (16/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo belangrijk als een goede gezondheid en je fit voelen. Elke week zetten we daarom de belangrijkste nieuwtjes op het vlak van gezondheid... [naar artikel]


4. Zwitser onderzoekt of Led Zeppelin kaas lekkerder maakt (09/11/2018 - Metro)

De Zwitser Beat Wampfler laat zijn kaas al geruime tijd luisteren naar onder andere Led Zeppelin en A Tribe Called Quest. Het doel van de kaasfan is om te onderzoeken of de smaak van het product verandert als je het bombardeert met geluidsgolven. Sommige moeders laten hun ongeboren kind naar klassieke muziek luisteren omdat ze […] Het bericht Zwitser onderzoekt of Led Zeppelin kaas lekkerder maakt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Hiphop of rock: muziek doet dezelfde kaas anders smaken (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Dat een druivensoort de smaak van wijn bepaalt, weten we. Dat je in parfums naar fruit kan zoeken ook. Maar dat kaas een andere smaakt krijgt door het muziekgenre dat werd gespeeld terwijl die ligt te rijpen? Dat klinkt nieuw. [naar artikel]


6. Kaas van 3.200 jaar oud in een Egyptische graftombe: "allicht een heel, heel zure smaak" (19/08/2018 - VRT NWS)

Een solide, wittige substantie in een gebroken kruik, aangetroffen in een Egyptische graftombe. Wetenschappers hadden er enkele jaren het raden naar wat die substantie precies was, maar nu is er eindelijk duidelijkheid: kaas. 3.200 jaar oud, allicht de oudste archeologische vondst van kaas tot nu. Een mengeling van schapen- en geitenmelk met koemelk, met vermoedelijk "een heel, heel zurige smaak." [naar artikel]


7. Roze kaas met Prosecco-smaak is dé kaas voor millennials (09/11/2017 - Metro)

Tegenwoordig zitten bedrijven vaak met de handen in het haar om erachter te komen wat millennials willen. Dat is buiten The Great British Cheese Company gerekend, die dé kaas voor millennials maakte. Millennials zijn voor veel bedrijven een belangrijke, maar nog onbekende doelgroep. We zien de gekste producten passeren als poging om in de behoeften […] [naar artikel]


8. Je kan verslaafd geraken aan kaas (31/12/2018 - Metro)

Een studie aan de universiteit van de Amerikaanse staat Michigan heeft aangetoond dat kaas even verslavend is als drugs. Geen wonder dat we zo graag smullen van een verrukkelijk kaasplankje!  Kaas. Het is de motor en het fundament van de pizza-industrie, het beste wat de schimmel ooit kon overkomen en voor sommige mensen de enige […] Het bericht Je kan verslaafd geraken aan kaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Kaashandel telt af naar St. Patrick’s Day: “Zee geeft Ierse kaas typische smaak” (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Komende woensdag op 17 maart is het weer St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In het land kleuren de fonteinen dan groen en worden er traditioneel vele hectoliters Guinness verzet. Maar in Ierland hebben ze ook heerlijke kaas. Dat merken we in de Lierse speciaalzaak Harvey and Hayes op de Grote Markt in Lier. Met zaakvoerder Daniël Kerkhofs (65) gaan we op zoek naar de typische smaak van het groene eiland. [naar artikel]


10. Waarom koeien kweken als je ook met bloemkool kaas kunt maken? (06/12/2023 - De Standaard)

La vache qui rit? Voor kaas heb je niet per se koeien of geiten nodig. Het kan ook met iets oer-Vlaams als bloemkolen, bewijst een Brussels ondernemerskoppel. ‘Het was wel een beetje zoeken naar de juiste smaak.’ [naar artikel]


11. 'Klimaatverandering beïnvloedt al 80 procent van ecologische processen' (11/11/2016 - Knack)

De klimaatverandering beïnvloedt momenteel wereldwijd 80 procent van de ecologische processen. Dat blijkt uit een studie waaraan instellingen onderzoekers van over de hele wereld meewerkten. [naar artikel]


12. Studie: “Werkloosheid beïnvloedt negatieve perceptie van eigen gezondheid” (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Er is een duidelijke impact van werkloosheid op ons leven. Dat blijkt uit een studie door het onderzoekscentrum Cirtes (UCLouvain) op vraag van de... [naar artikel]


13. In dit pretpark staat alles in het teken van... kaas (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]


14. Brugge Kaas-producent mag weer kaas verkopen (06/05/2022 - De Tijd)

14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]


15. Light kaas is niet gezonder dan gewone kaas (14/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]


16. Zo smaakt een goedkoop wijntje beter (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Heb je voor een etentje met vrienden niet in een dure wijn geïnvesteerd, dan kan je een goedkope fles alsnog opwaarderen. Presenteer er wat kaas bij en de smaak van de wijn verbetert. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het centrum voor smaak- en eetpatronen in het Franse Dijon, verschenen in het vakblad Food Science. [naar artikel]


17. DE GROTE TEST. Waarom geitenkaas naar geit moet smaken (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Om geitenkaas te maken, heb je melk van de geit nodig. Die melk mag je in de kaas ruiken en proeven. Als dat het geval is, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht: “Dit is voor mij echt geitenkaas. Ik wil de geit ruiken en smaken.” Gerijpte kaas heeft een korst, is wat verkleurd en verhard en heeft vaak een scherpe smaak. Van Tricht kreeg alleen verse kaas op zijn bord, wit en romig, zonder korst, want jong. Je smeert die op een boterham of je verwerkt die in een slaatje. [naar artikel]


18. Geef saaie worst met groenten meer smaak én crunch met deze simpele foodhack (22/11/2018 - De Morgen)

Boerenworst met groenten is heerlijk in al zijn eenvoud. Maar zin in iets verrassenders? Geef het gerecht dan meer smaak en crunch door het af te werken met een crumble van noten en oude kaas. [naar artikel]


19. Pijn? Je favoriete muziek kan verlichting brengen (25/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Muziek doet wat met een mens: je kan er je gedachten bij verzetten of er troost in vinden. En volgens een nieuwe studie kan luisteren muziek zelfs helpen om pijn te verlichten. [naar artikel]


20. Zo maak je pasta met kaas en ham met minder calorieën (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Kouder weer doet ons terugrijpen naar comfort food, zoals warme ovenschotels met kaas. Véél kaas, als het even kan. Jammer dat die winterkilo's [naar artikel]


21. "Klimaatverandering beïnvloedt momenteel al 80 procent van ecologische processen" (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

De klimaatverandering beïnvloedt momenteel wereldwijd al 80 procent van de ecologische processen. Dat blijkt uit een studie waaraan [naar artikel]


22. Franse kaascrisis: “Camembert met uitsterven bedreigd” (06/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Camembert, één van de bekendste Franse kazen, dreigt uit te sterven. Boosdoener is de belangrijkste schimmel in de kaas. Die zou volgens een Franse studie steeds schaarser worden door de massale industriële productie van de populaire kaas. [naar artikel]


23. Mmm: kaas met ginsmaak (14/12/2017 - Metro)

Enkele blokjes kaas of een glas gin tonic zijn de perfecte aperitief. Waarom de twee lekkernijen niet combineren, dacht de kaasproducent The Cheshire Cheese Company. Het Britse bedrijf heeft een blok kaas met ginsmaak op de markt gebracht. Daar voegden ze nog een toefje citroen aan toe, voor een frisse smaak. Word je niet meteen […] [naar artikel]


24. Kopen we binnenkort kaas zonder koe? Misschien wel, dankzij de doorbraak van deze Gentse start-up (21/12/2022 - VRT NWS)

De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!