Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Topchef Maarten Van Essche en Jules Colruyt openen Magma: “We zijn een pizzeria met de streken van een gastronomisch restaurant”

15/03/2019 - 20:18
"Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bekend Mechels restaurant Magma legt de boeken neer: “We zijn opgestart in te woelige tijden” (03/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het is einde verhaal voor Magma, het bekende restaurant van Maarten Van Essche (44) in de binnenstad van Mechelen. De chef-kok heeft maandag de boeken neergelegd. Daarvoor haalt hij onder meer de opeenvolgende crisissen aan. De focus verschuift volledig naar Meteor, zijn nieuwste project in de voormalige pastorie in deelgemeente Heffen. [naar artikel]


2. Topchef Pieter-Jan Lint (35) opent “eerste gastronomisch veganistisch restaurant van België”: “Wereld tonen dat het anders kan” (17/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]


3. Topchef koopt voormalige pastorie in Heffen: “We waren op slag verliefd op dit dorp” (18/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Chef-kok Maarten Van Essche mag zich de nieuwe eigenaar noemen van de voormalige pastorie in Heffen (Mechelen). Hij verbouwt ze tot een restaurant en een gastenverbijf met vijf tot zeven kamers. De culinaire topper maakt ook plannen voor een buurtwinkel. [naar artikel]


4. Gastronomisch restaurant Stable opent in september in oostelijk koetshuis Hof ter Linden (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’. [naar artikel]


5. Tinèlle en Barbib maken van Predikheren de ‘lekkerste’ bibliotheek (27/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

Met de opening van Het Predikheren heeft Mechelen niet alleen de mooiste bibliotheek in het land, maar ook de lekkerste. Topchef Ken Verschueren en zijn vrouw Jenny Callens openen volgende week zowel het gastronomisch restaurant Tinèlle als Barbib in het indrukwekkende decor van het voormalige 17de-eeuwse klooster. En ze lanceren meteen een nieuwe lokale lekkernij: het Mechels peertje. [naar artikel]


6. Restaurant ’t Poorthuys Bokrijk (tijdelijk) dicht na vertrek van topchef Jeff Beyens (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Topchef Jeff Beyens verlaat na twaalf jaar ’t Poorthuys om een eigen zaak te openen in Diepenbeek. Omdat nieuw personeel amper te vinden is, sluit het gastronomische restaurant in Bokrijk voorlopig de deuren. [naar artikel]


7. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “intieme versie” van Hertog Jan in Antwerpen (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]


8. Sterrenchef Tinèlle opent in Mechelse binnenstad nieuwe bistro Balcón: “We gaan voor laagdrempelig mediterraans concept” (05/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

In het voorjaar van 2024 openen topchef Ken Verschueren en zijn echtgenote Jenny Calllens van sterrenrestaurant Tinèlle en Barbib in de binnenstad van Mechelen een derde zaak. Hun bistro Balcón komt in het pand in de Borzestraat waar vroeger restaurant Magma gevestigd was. “Wij maken er een toegankelijke zaak van”, zegt Ken. [naar artikel]


9. Koppel uit Lier opent luxehotel en gastronomisch restaurant in Durbuy (07/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Dirk Hoeben en Candida Cagnoli uit Koningshooikt (Lier) runnen sinds kort het luxueuze hotel Durbuy Suites in het Waalse stadje Durbuy. Vorige week openden ze er ook een gastronomisch restaurant, waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. [naar artikel]


10. Dit is het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent: 12 euro voor driegangenmenu (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Noteer in uw agenda: vanaf september kan u in het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent terecht voor een driegangenlunch die u ocharme 12 tot 17 euro zal kosten. In restaurant ‘Brut Nature’ wordt u bediend door de leerlingen van beroepsschool OLVI. Die zijn blij dat ze na maandenlange coronabeperkingen voor buitenstaanders kunnen koken. “Onthoud dat je de varkenswangetjes voor mevrouw in je rechterhand hebt, de kalfsblanquette in je linkerhand is voor meneer.” [naar artikel]


11. Sterrenchef trekt naar de grote stad met totaal nieuw concept (07/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Topchef Ken Verschueren liet eind vorig jaar zijn sterrenzaak de Tuinkamer in Beerzel voor wat het was en zet vanaf dit najaar twee concepten neer in Het Predikherenklooster in Mechelen: Bar Bib, waar u betaalbaar kunt drinken en eten, en een gastronomisch restaurant. [naar artikel]


12. Restaurant topchef Willem Hiele opent opnieuw na maanden sluiting wegens “medische redenen”: “Ik ben als mens op mijn limieten gestoten” (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het nieuwe restaurant van topchef Willem Hiele in Oudenburg sloot in november de deuren, amper twee maanden na de opening. “Door medische redenen”, klonk het officieel, maar wat er precies aan de hand was wou niemand kwijt. Nu blijkt dat Hiele het restaurant sloot omdat hij “op zijn limieten was gestoten”, zo schrijft hij zelf op zijn facebookpagina. Na twee maanden sluiting kan het restaurant op 13 januari opnieuw openen. [naar artikel]


13. Restaurant van topchef Willem Hiele dicht 'om medische redenen' (12/11/2022 - De Tijd)

18:06 Nauwelijks een week nadat topchef Willem Hiele als 'hoogste nieuwkomer' gelauwerd werd door de gastronomische gids Gault Millau met een score van 15/20, blijkt dat zijn restaurant voor de rest van het... [naar artikel]


14. The Jane-chef Nick Bril gaat restaurant openen in Brussel (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Nick Bril zal zijn culinaire geluk in de toekomst ook buiten Antwerpen beproeven. In 2025 opent hij een restaurant in Brussel, zo heeft hij vanavond in ‘De tafel van Gert’ aangekondigd. [naar artikel]


15. Sergio Herman reageert op vernietigende recensies Antwerps restaurant: “Ik wil niets goedpraten, wel nuance aanbrengen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen. [naar artikel]


16. Assistent naakt vastgebonden: topchef neemt ontslag na ontgroening in prestigieus restaurant (29/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Opschudding in Biarritz. Na een vernederende ontgroening van een jonge assistent heeft de Franse topchef Aurélien Largeau ontslag genomen bij het naar hem vernoemde en met een Michelinster bekroonde restaurant in het prestigieuze Hôtel Du Palais. [naar artikel]


17. Seb en Charlotte openen pizzeria in weekend dat ze trouwen: “We willen onze liefde op een bord brengen” (01/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Sebastien De Belder (39) en Charlotte Roggemans (32) van Marcello delen niet alleen hun liefde voor pizza, maar ook voor elkaar. In het weekend dat ze trouwen, openen ze in Mechelen een eigen restaurant. Daarmee toveren ze de Borzestraat meteen om tot het pizzastraatje van de binnenstad. [naar artikel]


18. Pas geopend restaurant van topchef Willem Hiele blijft gesloten tot einde van het jaar (13/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Het pas geopende restaurant Willem Hiele in Oudenburg is gesloten tot eind dit jaar. De nieuwe zaak van de gelijknamige topchef scoorde erg hoog in de recentste editie van culinaire gids Gault&Millau. [naar artikel]


19. Topchef Luc Bellings uit Hasselt stopt en levert Michelinster in (23/05/2022 - VRT NWS)

Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]


20. Eerste gedeelte Tinelpark geopend, restaurant topchef volgt begin 2019 (30/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster. [naar artikel]


21. Pizzeria Da Antonio heropent: “Mensen zijn weer welkom aan tafel, maar we blijven leveren aan huis” (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Italiaanse restaurant Da Antonio in Nieuwerkerken bleef open, ook tijdens de coronacrisis. “We moesten wel volledig overschakelen op afhaalgerechten. Daarom zijn we ook weer aan huis gaan leveren,” zegt uitbater Antonio Iofrida. “Dat was zo’n succes dat we hiermee doorgaan, ook nu ons eigenlijke volledig restaurant weer kan openen.” [naar artikel]


22. Topchef Willem Hiele heropent na 2 maanden zijn restaurant: “Ik ben op mijn limieten gestoten” (05/01/2023 - Het Nieuwsblad)

Het restaurant van topchef Willem Hiele opent op vrijdag 13 januari opnieuw de deuren. Twee maanden geleden sloot het restaurant nog om ‘medische redenen’. Op zijn Facebook maakt Hiele bekend dat hij als mens op zijn limieten was gestoten. “We kijken ernaar uit om iedereen opnieuw te ontvangen”, klinkt het. [naar artikel]


23. Mijn restaurant. Jules Hanot: “Eindelijk weer heerlijk tafelen bij de buren” (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Columnist Jules Hanot kiest voor Corboo in Destelbergen. [naar artikel]


24. Vier pizzeria’s op amper 100 meter: wordt het Molenweideplein herdoopt tot Pizzeriaplein? (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Met de opening van Domino’s Pizza aan het Molenweideplein in Lanaken-Centrum zijn er nu al vier pizzeria’s in een straal van 100 meter. Decennialang was Pizzeria l’Angolino de enige Italiaan op het plein, de voorbije jaren zijn er drie pizzeria’s bijgekomen. “We zijn niet bang van concurrentie”, klinkt het volmondig bij alle pizzeria’s. [naar artikel]


25. Pizzeria Antonello sluit op 10 november definitief de deuren (23/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Antonio Fadda (65) en Ria Liesting (56) van pizzeria Antonello in Kasterlee sluiten hun zaak en verhuizen naar het Italiaanse eiland Sardinië. Ze trekken de deur van hun pittoreske restaurant dicht op zondag 10 november. Het gebouw wordt nadien afgebroken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!