Het is einde verhaal voor Magma, het bekende restaurant van Maarten Van Essche (44) in de binnenstad van Mechelen. De chef-kok heeft maandag de boeken neergelegd. Daarvoor haalt hij onder meer de opeenvolgende crisissen aan. De focus verschuift volledig naar Meteor, zijn nieuwste project in de voormalige pastorie in deelgemeente Heffen. [naar artikel]
Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]
Chef-kok Maarten Van Essche mag zich de nieuwe eigenaar noemen van de voormalige pastorie in Heffen (Mechelen). Hij verbouwt ze tot een restaurant en een gastenverbijf met vijf tot zeven kamers. De culinaire topper maakt ook plannen voor een buurtwinkel. [naar artikel]
Het oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem ontvangt bij vlotte inrichtingswerken in september de eerste gasten. Het gastronomisch restaurant zal openen onder de naam ‘Stable’. [naar artikel]
Met de opening van Het Predikheren heeft Mechelen niet alleen de mooiste bibliotheek in het land, maar ook de lekkerste. Topchef Ken Verschueren en zijn vrouw Jenny Callens openen volgende week zowel het gastronomisch restaurant Tinèlle als Barbib in het indrukwekkende decor van het voormalige 17de-eeuwse klooster. En ze lanceren meteen een nieuwe lokale lekkernij: het Mechels peertje. [naar artikel]
Topchef Jeff Beyens verlaat na twaalf jaar ’t Poorthuys om een eigen zaak te openen in Diepenbeek. Omdat nieuw personeel amper te vinden is, sluit het gastronomische restaurant in Bokrijk voorlopig de deuren. [naar artikel]
Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]
In het voorjaar van 2024 openen topchef Ken Verschueren en zijn echtgenote Jenny Calllens van sterrenrestaurant Tinèlle en Barbib in de binnenstad van Mechelen een derde zaak. Hun bistro Balcón komt in het pand in de Borzestraat waar vroeger restaurant Magma gevestigd was. “Wij maken er een toegankelijke zaak van”, zegt Ken. [naar artikel]
Dirk Hoeben en Candida Cagnoli uit Koningshooikt (Lier) runnen sinds kort het luxueuze hotel Durbuy Suites in het Waalse stadje Durbuy. Vorige week openden ze er ook een gastronomisch restaurant, waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. [naar artikel]
Noteer in uw agenda: vanaf september kan u in het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent terecht voor een driegangenlunch die u ocharme 12 tot 17 euro zal kosten. In restaurant ‘Brut Nature’ wordt u bediend door de leerlingen van beroepsschool OLVI. Die zijn blij dat ze na maandenlange coronabeperkingen voor buitenstaanders kunnen koken. “Onthoud dat je de varkenswangetjes voor mevrouw in je rechterhand hebt, de kalfsblanquette in je linkerhand is voor meneer.” [naar artikel]
Topchef Ken Verschueren liet eind vorig jaar zijn sterrenzaak de Tuinkamer in Beerzel voor wat het was en zet vanaf dit najaar twee concepten neer in Het Predikherenklooster in Mechelen: Bar Bib, waar u betaalbaar kunt drinken en eten, en een gastronomisch restaurant. [naar artikel]
Het nieuwe restaurant van topchef Willem Hiele in Oudenburg sloot in november de deuren, amper twee maanden na de opening. “Door medische redenen”, klonk het officieel, maar wat er precies aan de hand was wou niemand kwijt. Nu blijkt dat Hiele het restaurant sloot omdat hij “op zijn limieten was gestoten”, zo schrijft hij zelf op zijn facebookpagina. Na twee maanden sluiting kan het restaurant op 13 januari opnieuw openen. [naar artikel]
18:06 Nauwelijks een week nadat topchef Willem Hiele als 'hoogste nieuwkomer' gelauwerd werd door de gastronomische gids Gault Millau met een score van 15/20, blijkt dat zijn restaurant voor de rest van het... [naar artikel]
Topchef Nick Bril zal zijn culinaire geluk in de toekomst ook buiten Antwerpen beproeven. In 2025 opent hij een restaurant in Brussel, zo heeft hij vanavond in ‘De tafel van Gert’ aangekondigd. [naar artikel]
Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen. [naar artikel]
Opschudding in Biarritz. Na een vernederende ontgroening van een jonge assistent heeft de Franse topchef Aurélien Largeau ontslag genomen bij het naar hem vernoemde en met een Michelinster bekroonde restaurant in het prestigieuze Hôtel Du Palais. [naar artikel]
Sebastien De Belder (39) en Charlotte Roggemans (32) van Marcello delen niet alleen hun liefde voor pizza, maar ook voor elkaar. In het weekend dat ze trouwen, openen ze in Mechelen een eigen restaurant. Daarmee toveren ze de Borzestraat meteen om tot het pizzastraatje van de binnenstad. [naar artikel]
Het pas geopende restaurant Willem Hiele in Oudenburg is gesloten tot eind dit jaar. De nieuwe zaak van de gelijknamige topchef scoorde erg hoog in de recentste editie van culinaire gids Gault&Millau. [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]
De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster. [naar artikel]
Het Italiaanse restaurant Da Antonio in Nieuwerkerken bleef open, ook tijdens de coronacrisis. “We moesten wel volledig overschakelen op afhaalgerechten. Daarom zijn we ook weer aan huis gaan leveren,” zegt uitbater Antonio Iofrida. “Dat was zo’n succes dat we hiermee doorgaan, ook nu ons eigenlijke volledig restaurant weer kan openen.” [naar artikel]
Het restaurant van topchef Willem Hiele opent op vrijdag 13 januari opnieuw de deuren. Twee maanden geleden sloot het restaurant nog om ‘medische redenen’. Op zijn Facebook maakt Hiele bekend dat hij als mens op zijn limieten was gestoten. “We kijken ernaar uit om iedereen opnieuw te ontvangen”, klinkt het. [naar artikel]
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Columnist Jules Hanot kiest voor Corboo in Destelbergen. [naar artikel]
Met de opening van Domino’s Pizza aan het Molenweideplein in Lanaken-Centrum zijn er nu al vier pizzeria’s in een straal van 100 meter. Decennialang was Pizzeria l’Angolino de enige Italiaan op het plein, de voorbije jaren zijn er drie pizzeria’s bijgekomen. “We zijn niet bang van concurrentie”, klinkt het volmondig bij alle pizzeria’s. [naar artikel]
Antonio Fadda (65) en Ria Liesting (56) van pizzeria Antonello in Kasterlee sluiten hun zaak en verhuizen naar het Italiaanse eiland Sardinië. Ze trekken de deur van hun pittoreske restaurant dicht op zondag 10 november. Het gebouw wordt nadien afgebroken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.