Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
08:18 uur

Amerikaanse overheid start onderzoek naar certificatie Boeing 737 MAX

Metro

18/03/2019 - 08:11

Het Amerikaanse Ministerie van Transport is een onderzoek gestart naar de certificatie van de Boeing 737 MAX-toestellen. Dat berichten meerdere Amerikaanse media. Medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) zouden volgens het persagentschap Bloomberg in het verleden al hebben gewaarschuwd dat Boeing zelf te veel te zeggen had over de controleprocedures van zijn eigen toestellen. Het […] Het bericht Amerikaanse overheid start onderzoek naar certificatie Boeing 737 MAX verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaanse overheid start onderzoek naar certificatieprocedure van Boeing MAX 737 (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Ministerie van Transport is een onderzoek gestart naar de certificatie van de Boeing 737 MAX-toestellen. Medewerkers van de...
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse justitie stelt onderzoek in naar vliegtuigbouwer Boeing (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De openbaar aanklager in de VS stelt een onderzoek in naar Boeing. Dat melden Amerikaanse persbureau's op basis van anonieme bronnen. De...
  [naar artikel]
 3. Banden tussen Pentagon-baas en Boeing roepen vragen op, Amerikaanse Defensie start onderzoek (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Pentagon heeft een intern onderzoek geopend naar de banden tussen interimminister van Defensie Patrick Shanahan en vliegtuigbouwer Boeing....
  [naar artikel]
 4. Van Londen naar New York in amper 2,5 uur: Boeing wil supersonische zakenjet in 2023 de lucht in (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat samenwerken met Aerion, een Amerikaanse start-up die werkt aan een supersonische zakenjet. Dit toestel,...
  [naar artikel]
 5. Commissie VS: Boeing 737 MAX is “fundamenteel gebrekkig en onveilig” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de afgelopen maanden onderzoek voerde naar de twee dodelijke crashes met een Boeing...
  [naar artikel]
 6. Onderzoek naar 'landverraad' van Google (16/07/2019 - De Tijd)
  15:39 De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan.
  [naar artikel]
 7. Rapport over Boeing 737 MAX: 'Pogingen om informatie te verdoezelen' (06/03/2020 - Knack)
  De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die de afgelopen maanden onderzoek voerde naar de twee dodelijke crashes met een Boeing 737 MAX, heeft vrijdag scherpe kritiek geuit op de luchtvaartregulator én op de vliegtuigbouwer zelf. Ze verwijt hen een reeks design- en veiligheidsblunders.
  [naar artikel]
 8. Meer dan 6.700 banen op de tocht bij Boeing (27/05/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil deze week 6.770 mensen ontslaan. Dat melden Amerikaanse media. Zowel de coronacrisis als de problemen met de Boeing 737 MAX hebben een zware impact op het bedrijf.
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse vakbonden uiten bezorgdheid over Boeing 737 Max 8 (13/03/2019 - De Morgen)
  Twee Amerikaanse vakbonden, die tienduizenden stewards en stewardessen vertegenwoordigen, hebben vandaag hun bezorgdheid geuit over de Boeing 737 Max 8-vliegtuigen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) blijft intussen op haar standpunt dat een startverbod niet nodig is voor de toestellen van het Amerikaanse bedrijf Boeing.
  [naar artikel]
 10. "Boeing wil samenwerken met Embraer" (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft een voorstel gedaan bij de Braziliaanse overheid voor een samenwerking met branchegenoot Embraer....
  [naar artikel]
 11. Boeing 737 Max – “Boeing werkt aan 737 MAX-instructie” (21/03/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing werkt aan een servicebulletin voor de gewraakte toestellen van het type 737 MAX die wereldwijd aan de grond worden gehouden. Luchtvaartmaatschappijen wordt daarin uitgelegd hoe de software van besturingsprogramma’s te installeren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA meldt in een bericht aan buitenlandse toezichthouders dat het doorlopend beoordelen van software-installaties en trainingen een prioriteit van het bureau is. Boeing zei eerder aan een update te werken nadat voor de tweede keer in korte tijd een toestel crashte. Zowel de FAA als Boeing ligt onder vuur als gevolg van de rampen. Boeing zou te veel invloed hebben op controles en de FAA zou te laks zijn geweest met het toetsen van de veiligheid van nieuwe vliegtuigen van Boeing. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft zich aangesloten bij het strafrechtelijk onderzoek naar de certificering van de 737 MAX. Dat meldt de Seattle Times. De dienst zal samen met het Amerikaanse ministerie van Transport onderzoeken hoe de FAA-certificering van het vliegtuig tot stand is gekomen. Sinds vorige week staan alle ruim 300 toestellen van dit type bij luchtvaartmaatschappijen wereldwijd aan de grond. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – “Boeing werkt aan 737 MAX-instructie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Boeing start weer met bouwen omstreden 737 MAX (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing is weer begonnen met de productie van het omstreden vliegtuig de Boeing 737 MAX. Het gaat volgens Boeing nog niet om...
  [naar artikel]
 13. Boeing start testvluchten met verguisde 737 MAX (29/06/2020 - Express)
  De vliegtuigbouwer Boeing begint op maandag met testvluchten voor de 737 MAX. Die is na grote softwareproblemen helemaal herbouwd en... The post Boeing start testvluchten met verguisde 737 MAX appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Europese piloten wantrouwen Boeing en Amerikaanse luchtvaartautoriteit (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende internationale luchtvaartautoriteiten bespreken vandaag in het Amerikaanse Texas de toekomst van de Boeing 737 MAX. Naar...
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse beurzen op groen, met Gilead en Boeing op kop (29/06/2020 - Express)
  Wall Street begint de week goed, de Dow Jones gaat positief van start en de Nasdaq opent met een stilstand.... The post Amerikaanse beurzen op groen, met Gilead en Boeing op kop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Wil Boeing haar gezag behouden, dan is transparant onderzoek nodig, alsook duidelijke en eenduidige antwoorden (14/03/2019 - VRT NWS)
  Het is de nachtmerrie van elke vliegtuigbouwer: een nieuw type met veel bravoure lanceren om het vervolgens binnen de tijdspanne van amper een halfjaar twee keer te zien crashen. De Boeing 737MAX, het paradepaardje én de toekomst van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zit in nauwe schoentjes. Naast de menselijke tragedie is de focus de voorbije dagen ook verschoven naar de constructeur zelf. De 737MAX, de voortzetting van het meest succesvolle vliegtuig aller tijden, dreigt zo een nachtmerrie te worden voor de Amerikaanse constructeur.
  [naar artikel]
 17. Amerikaanse commissie vernietigend voor Boeing 737 MAX: "Fundamenteel gebrekkig en onveilig" (06/03/2020 - VRT NWS)
  De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de afgelopen maanden onderzoek voerde naar de twee dodelijke crashes met een Boeing 737 MAX, heeft scherpe kritiek geuit op de Amerikaanse luchtvaartregulator en op de vliegtuigbouwer zelf. De commissie verwijt hen een reeks design- en veiligheidsblunders die geleid hebben tot een "fundamenteel gebrekkig en onveilig" vliegtuig.
  [naar artikel]
 18. Boeing 737 MAX – Boeing wist al jaar van problemen 737 Max (06/05/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Het bedrijf was ervan overtuigd dat het geen veiligheidsprobleem met zich mee bracht, klinkt het in een statement zondag. Boeing gaf zondag toe dat het al enkele maanden nadat de levering van de 737 Max in mei 2017 was begonnen, ontdekte dat een waarschuwingssysteem in de cockpits niet goed werkte. Uit eigen onderzoek concludeerde Boeing dat er geen sprake was van een verslechtering van de vliegveiligheid. De toestellen van het type 737 Max staan sinds half maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke vliegtuigongelukken in korte tijd, in Indonesië en in Ethiopië. Daarbij kwamen respectievelijk 189 en 157 mensen om. De ongevallen bleken te zijn veroorzaakt door een overijverig veiligheidssysteem dat de neus naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA werd pas een week na het eerste ongeval op de hoogte gebrachrt. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing wist al jaar van problemen 737 Max verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Boeing stuurt grootste tweemotorig vliegtuig ter wereld de lucht in (26/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met de nieuwe 777X succesvol afgerond. Door het slechte weer in de buurt van de Amerikaanse stad Seattle was de vlucht vorige week tot twee keer uitgesteld. De succesvolle testvlucht is een opsteker voor Boeing na de perikelen rond de Boeing 737MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond staat.
  [naar artikel]
 20. Boeing 737 MAX – “Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX” (25/05/2019 - Metro)
  De terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim loopt wellicht vertraging op. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat ook voorganger 737 in zijn onderzoek naar de veiligheid van de MAX betrekken, zo meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen. De veiligheid van de 737 is vooralsnog niet in twijfel, maar het bredere onderzoek zorgt er naar verwachting wel voor dat het langer duurt voordat de 737 MAX wordt vrijgegeven. Die toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden wegens vragen over mogelijke veiligheidsrisico’s na twee ongelukken met dat type vliegtuigen. Eerder op de avond meldde persbureau Bloomberg al dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat onderzoeken of Boeing aandeelhouders op de juiste manier heeft geïnformeerd over de perikelen met toestellen van het type 737 MAX. De 737 MAX was twee keer binnen een half jaar betrokken bij een groot ongeluk. Bedrijven zijn verplicht beleggers te informeren over zaken die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Het onderzoek van de SEC zou zich nog in een pril stadium bevinden en vaak genoeg leidt een onderzoek van de SEC niet tot een echte aanklacht. Toch is het een zoveelste hoofdstuk in de crisis voor het Amerikaanse concern. De 737 MAX is een belangrijk toestel voor Boeing. Het is niet voor het eerst dat Boeing vragen krijgt over de mate van openheid naar beleggers. In een verklaring op 5 mei erkende het bedrijf dat het al een jaar voordat het daarmee naar buiten kwam op de hoogte was dat een bepaald waarschuwingssignaal in de cockpit niet goed werkte. Daarnaast loopt er ook een justitieel onderzoek naar Boeing vanwege de ongelukken. De oorzaak van die ongelukken heeft te maken met software die de neus van het toestel automatisch naar beneden duwt in bepaalde situaties. Boeing heeft al meer dan tweehonderd succesvolle testvluchten achter de rug met een gereviseerde versie van de software. Die upgrade is nog niet door de autoriteiten goedgekeurd. Wanneer de 737 MAX weer de lucht in mag is nog de vraag. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – “Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Boeing 737 MAX – “Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX” (25/05/2019 - Metro)
  De terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim loopt wellicht vertraging op. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat ook voorganger 737 in zijn onderzoek naar de veiligheid van de MAX betrekken, zo meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen. De veiligheid van de 737 is vooralsnog niet in twijfel, maar het bredere onderzoek zorgt er naar verwachting wel voor dat het langer duurt voordat de 737 MAX wordt vrijgegeven. Die toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden wegens vragen over mogelijke veiligheidsrisico’s na twee ongelukken met dat type vliegtuigen. Eerder op de avond meldde persbureau Bloomberg al dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat onderzoeken of Boeing aandeelhouders op de juiste manier heeft geïnformeerd over de perikelen met toestellen van het type 737 MAX. De 737 MAX was twee keer binnen een half jaar betrokken bij een groot ongeluk. Bedrijven zijn verplicht beleggers te informeren over zaken die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Het onderzoek van de SEC zou zich nog in een pril stadium bevinden en vaak genoeg leidt een onderzoek van de SEC niet tot een echte aanklacht. Toch is het een zoveelste hoofdstuk in de crisis voor het Amerikaanse concern. De 737 MAX is een belangrijk toestel voor Boeing. Het is niet voor het eerst dat Boeing vragen krijgt over de mate van openheid naar beleggers. In een verklaring op 5 mei erkende het bedrijf dat het al een jaar voordat het daarmee naar buiten kwam op de hoogte was dat een bepaald waarschuwingssignaal in de cockpit niet goed werkte. Daarnaast loopt er ook een justitieel onderzoek naar Boeing vanwege de ongelukken. De oorzaak van die ongelukken heeft te maken met software die de neus van het toestel automatisch naar beneden duwt in bepaalde situaties. Boeing heeft al meer dan tweehonderd succesvolle testvluchten achter de rug met een gereviseerde versie van de software. Die upgrade is nog niet door de autoriteiten goedgekeurd. Wanneer de 737 MAX weer de lucht in mag is nog de vraag. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – “Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (10/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (11/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines (11/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technisch team naar de plaats waar een Boeing-passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is neergestort. Daarbij kwamen alle 157 inzittenden om het leven. In een verklaring op de bedrijfswebsite drukt de vliegtuigbouwer zijn medeleven uit met de nabestaanden van de passagiers en bemanningsleden. Boeing stuurt een technisch team ter plaatse “om technische steun te leveren” onder de leiding van het ‘Ethiopia Accident Investigation Bureau’ en de Amerikaanse transportwaakhond NTSB. Het toestel van Ethiopian Airlines was een Boeing 737 MAX 8. Na de crash legden de Ethiopische luchtvaartmaatschappij en China hun vliegtuigen van dat type aan de ketting. bron: Belga Het bericht Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Iran en Oekraïne beginnen onderzoek naar neergestorte Boeing (10/01/2020 - Metro)
  Iraanse en Oekraïense experts zijn begonnen aan het onderzoek naar de oorzaak van de crash van de Oekraïense Boeing die woensdagmorgen neerstortte in de buurt van Teheran. Dat melden de Iraanse luchtvaartautoriteiten (CAO). De onderzoekers zijn aan het werk in een laboratorium in de internationale luchthaven Mehrabad in Teheran, zo deelde CAO-topman Ali Abedsadeh mee aan de Iraanse media. Ze zullen onder meer de twee zwaar beschadigde zwarte dozen analyseren, die de vluchtgegevens en opnames van de gesprekken in de cockpit bevatten. De Boeing 737-800 NG van de luchtvaartmaatschappij Ukraine International Airlines stortte woensdagochtend kort na het vertrek uit Teheran neer. De 176 inzittenden overleefden de crash niet. Volgens sommige bronnen werd het toestel mogelijk getroffen door een raket, maar Iran sluit dat uit. Het onderzoek zal aantonen dat de Amerikanen met die geruchten enkel proberen om het aangetaste imago van Boeing geen verdere schade te berokkenen, zegt Abedsadeh. De Iraanse regeringswoordvoerder Ali Rabiei zegt dat Iran de steun van alle betrokken landen bij het onderzoek naar de crash verwelkomt. Ook het Amerikaanse bedrijf Boeing is uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek, zo wordt nog benadrukt. Vandaag is voorts nog een team van tien Canadese experts op weg naar Iran. Zij zullen zich in de eerste plaats bezighouden met de 63 Canadese slachtoffers van de vliegtuigcrash. De komst van de Canadese onderzoekers is wel opvallend, omdat Ottawa in 2012 de diplomatieke banden met Teheran had verbroken. bron: Belga Het bericht Iran en Oekraïne beginnen onderzoek naar neergestorte Boeing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Justitieminister VS start onderzoek naar geheime diensten (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft een begin gemaakt met een onderzoek naar alle Amerikaanse inlichtingendiensten die de...
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse justitie start strafrechtelijk onderzoek naar Mueller-rapport (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de manier waarop het onderzoek naar de Russische inmenging...
  [naar artikel]
 28. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - De Morgen)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing besloten. Pas als de inspectie volledig tevreden is met de oplossingen die Boeing aandraagt voor de technische problemen, zal er toestemming gegeven worden om weer met passagiers te vliegen.
  [naar artikel]
 29. Amerikaans Congres kreeg 'verontrustende' documenten over Boeing 737 MAX (24/12/2019 - Knack)
  De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft maandagavond nieuwe documenten overgemaakt aan de commissie voor transport in het Amerikaanse Congres, die 'een heel verontrustend beeld lijken te schetsen' van het antwoord van Boeing op de veiligheidsproblemen bij het vliegtuigtype 737 MAX. Dat zei een raadgever van het Congres dinsdag.
  [naar artikel]
 30. Boeing vindt 12 miljard dollar om 737 Max-crisis te doorstaan (28/01/2020 - Express)
  Boeing heeft van een twaalftal banken ongeveer 12 miljard dollar geleend gekregen, weet CNBC. Daarmee wil de Amerikaanse vliegtuigbouwer compenseren voor het aan de grond houden van de Boeing 737 Max. Boeing wou naar verluidt zeker 10 miljard binnenhalen, de twee miljard extra zijn vooral een teken dat investeerders nog vertrouwen hebben. Twee crashes De […] The post Boeing vindt 12 miljard dollar om 737 Max-crisis te doorstaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Boeing verlengt productiestop in Amerikaanse fabrieken (06/04/2020 - Express)
  Vliegtuigbouwer Boeing verlengt de productiestop in zijn fabrieken ‘tot nader order’. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf zondag bekend. De oorzaak... The post Boeing verlengt productiestop in Amerikaanse fabrieken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Boeing 737 MAX – Boeing 737 MAX maakt noodlanding tijdens overbrenging in Verenigde Staten (26/03/2019 - Metro)
  Een Boeing 737 MAX 8 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest heeft dinsdag in Orlando, in Florida, een noodlanding moeten maken nadat het toestel tijdens zijn overbrenging naar Californië motorproblemen kreeg. Dat meldt de luchtvaartwaakhond FAA. “Het vliegtuig maakte kort na het opstijgen rechtsomkeer en landde veilig in Orlando”, verklaarde de FAA. Het toestel was op weg naar Victorville, in Californië, waar vliegtuigen die uit gebruik worden genomen of hersteld moeten worden gestationeerd worden. Aan boord bevonden zich enkel bemanningsleden en geen reizigers. Het vliegtuig zal onderworpen worden aan een onderzoek. De luchtvaartwaakhond verbood alle vluchten met een Boeing 737 MAX na twee dodelijke ongevallen op enkele maanden tijd. Het is wel toegestaan om de toestellen van de ene naar de andere luchthaven over te brengen om ze daar in een opslagplaats tijdelijk te parkeren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing 737 MAX maakt noodlanding tijdens overbrenging in Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Boeing 737 MAX – Boeing 737 MAX maakt noodlanding tijdens overbrenging in Verenigde Staten (27/03/2019 - Metro)
  Een Boeing 737 MAX 8 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest heeft dinsdag in Orlando, in Florida, een noodlanding moeten maken nadat het toestel tijdens zijn overbrenging naar Californië motorproblemen kreeg. Dat meldt de luchtvaartwaakhond FAA. “Het vliegtuig maakte kort na het opstijgen rechtsomkeer en landde veilig in Orlando”, verklaarde de FAA. Het toestel was op weg naar Victorville, in Californië, waar vliegtuigen die uit gebruik worden genomen of hersteld moeten worden gestationeerd worden. Aan boord bevonden zich enkel bemanningsleden en geen reizigers. Het vliegtuig zal onderworpen worden aan een onderzoek. De luchtvaartwaakhond verbood alle vluchten met een Boeing 737 MAX na twee dodelijke ongevallen op enkele maanden tijd. Het is wel toegestaan om de toestellen van de ene naar de andere luchthaven over te brengen om ze daar in een opslagplaats tijdelijk te parkeren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing 737 MAX maakt noodlanding tijdens overbrenging in Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Motoren van 680 Boeing 737's moeten snel naar controle (21/04/2018 - De Tijd)
  17:29 De Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben noodinspecties afgekondigd van de straalmotoren die gebruikt worden op bijna 700 Boeing 737’s.
  [naar artikel]
 35. Boeing laat werknemers vrijwillig vertrekken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft donderdag een vrijwilligvertrekregeling aangekondigd voor het personeel. Dat deed de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 36. IOC start disciplinair onderzoek naar Amerikaanse zwemmers die overval verzonnen (20/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Olympisch Comité start een disciplinair onderzoek naar Ryan Lochte, Gunnar Bentz, James Feigen en Jack Conger. De vier Amerikaanse zwemmers verzonnen een verhaal over een overval door valse politieagenten om hun vandalisme aan een Braziliaans tankstation toe te dekken.
  [naar artikel]
 37. Onderzoek naar Harrison Ford die per ongeluk over Boeing 737 vloog met privévliegtuig (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar Harrison Ford. Dat meldt NBC News. De 74-jarige acteur was maandag met zijn privévliegtuigje rakelings over een passagiersvliegtuig met 116 mensen in gevlogen. “Een gevaarlijke situatie.”
  [naar artikel]
 38. Boeing heeft nog weken werk aan software-update (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vliegverbod op de 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal nog een aantal weken blijven gelden. De Boeing heeft nog tijd nodig om zijn geplande software-update voor te bereiden, zo deelde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA mee.
  [naar artikel]
 39. Boeing heeft nog weken werk aan software-update (02/04/2019 - Knack)
  Het vliegverbod op de 737 MAX-toestellen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zal nog een aantal weken blijven gelden. De Boeing heeft nog tijd nodig om zijn geplande software-update voor te bereiden, zo deelde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA mee.
  [naar artikel]
 40. “Boeing wil samenwerkingsverband met Embraer” (04/02/2018 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft een voorstel gedaan bij de Braziliaanse overheid voor een samenwerking met branchegenoot Embraer rond de bouw van verkeersvliegtuigen. Dat meldden persbureaus Reuters en Bloomberg op basis van ingewijden. Boeing had eerder voorgesteld Embraer over te nemen, maar dat voorstel leidde tot weerstand bij de Braziliaanse autoriteiten. Door een samenwerkingsverband aan te gaan, hoopt Boeing die zorgen nu weg te nemen. De defensiewerkzaamheden van Embraer komen namelijk buiten de joint venture te vallen. Embraer is een toeleverancier van de Braziliaanse luchtmacht. In december werd bekend dat Boeing en Embraer gesprekken voerden over een mogelijke overname. De Braziliaanse fabrikant maakt kleinere verkeersvliegtuigen die geschikt zijn voor relatief korte vluchten. In dat segment heeft Boeing zelf geen aanbod. De Europese rivaal Airbus sloeg afgelopen najaar de handen ineen met het Canadese Bombardier, een directe concurrent van Embraer. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 41. Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover ook in contact met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
  [naar artikel]
 42. Trump: “Mogelijke banden tussen Google en China worden onderzocht” (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 43. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing...
  [naar artikel]
 44. Boeing maakt 100 miljard dollar smartengeld vrij voor hulp na crashes (04/07/2019 - De Tijd)
  07:51 De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing trekt 100 miljoen dollar uit om de nabestaanden te steunen van de slachtoffers van de twee crashes met de Boeing 737 Max.
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse Senaat houdt hoorzitting over veiligheid luchtvaart na fatale crashes Boeing 737 Max-toestellen (21/03/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.
  [naar artikel]
 46. ‘Piloot gecrashte 737 Max 8 volgde noodrichtlijn van Boeing’ (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er desondanks niet in geslaagd om het toestel onder controle te krijgen. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 47. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (22/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (19/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.