Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
07:37 uur

Okra Peer bezoekt kamp van Beverlo en Achelse kluis

Het Belang van Limburg

18/03/2019 - 17:55

Reeds vroeg in het voorjaar zijn de Okra-leden van Peer erbij om een uitstap te maken. Dit alles heeft te maken met het jubileumjaar waar ze inzitten, want de feestelijkeheden volgen zich vlug op. Voor hun uitstap verkoos de groep er dit keer voor om dicht bij huis te blijven. Zo trokken de leden naar het Kamp van Beverlo in Leopoldsburg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Broeder Achelse Kluis overleden, hoe moet het verder met het klooster? (21/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wat gebeurt er binnen enkele jaren met de Achelse Kluis als de laatste broeders geleefd hebben? Na het overlijden van broeder Luc gisteren blijven er nog twee broeders over. Hij is de derde broeder van de Achelse Kluis die in het afgelopen jaar overleed. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de nabestemming van de Achelse abdij. Vanuit Noord-Brabant in Nederland is er al interesse en dat is geen toeval, want de Kluis is bijzonder populair bij onze Noorderburen.
  [naar artikel]
 2. Abdijavond in de Achelse kluis (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 25 september ging er in de Achelse kluis een abdijavond door, een geleid bezoek door de voormalige abdijgebouwen waar men anders nooit kon komen. In de grote kloosterrefter konden de bezoekers genieten van brood en een kaasmaaltijd en natuurlijk was ook de Achelse trappist van de partij.
  [naar artikel]
 3. Achelse Kluis wordt ‘boerderij van hoop’ voor ex-verslaafden (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De katholieke commune ‘Fazenda da Esperança’ start volgende lente een besloten leefgemeenschap voor ex-verslaafden in de Achelse abdij. De organisatie zocht al langer een vestiging in Nederland of België en vindt die nu in de Achelse Kluis, pal op de grens. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, gaf zijn toestemming na een vraag van de abt van Westmalle, verantwoordelijk voor Achel. Alle betrokken partijen verklaren blij te zijn met een nieuwe toekomst voor de oude Kluis.
  [naar artikel]
 4. Okra Trefpunt Barrier bezoekt kaasmakerij Catharinadal (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met de fiets en al carpoolend brachten de leden van Okra trefpunt Barbier op 21 maart een bezoekje aan de Achelse kaasmakerij Catharinadal.
  [naar artikel]
 5. Achelse Kluis serveert binnenkort alle trappistenbieren (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het centrale plein van de Achelse Kluis wordt het bekende terras momenteel volledig vernieuwd. Het is de eerste stap in een volledige herinrichting en renovatie van het bezoekersdeel. “We hopen over vijf jaar deze renovatiewerken afgerond te hebben”, stelt site manager Robrecht Ulenaers.
  [naar artikel]
 6. Dertig vaten drugsafval gevonden aan Achelse Kluis (04/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlak aan de Achelse Kluis zijn bijna dertig vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. De brandweer en politie zijn ter plaatse voor nodige vaststellingen.
  [naar artikel]
 7. Beverlo herdenkt WO II (15/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandag, 8 mei organiseren de oud-strijdersverenigingen van Groot-Beringen, de heemkundige kring van Beverlo en het Museum Kamp van Beverlo in parochiezaal ‘De Schans’, Bivakstraat 6 Beverlo, een lezingenavond om het einde van de Tweede Wereldoorlog te gedenken.
  [naar artikel]
 8. Tongenaar (45) leidt ‘Boerderij van de hoop’ in Achelse Kluis: “Sinds ik mijn eigen verslaving overwon, wil ik anderen helpen” (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In november zullen de eerste ex-verslaafden hun intrek nemen in een vleugel van de Achelse abdij. Onder de vleugels van de katholieke gemeenschap Fazenda da Esperança, ‘Boerderij van de hoop’, zullen ze een besloten bestaan leiden in de Achelse Kluis dat hen voorbereidt op een nieuw leven in de maatschappij. De uit Tongeren afkomstige Jan Cosemans (45) wordt verantwoordelijke in Achel en kan putten uit eigen ervaring. “Dankzij een Fazenda heb ik mijn leven een nieuwe wending kunnen geven na een zware alcoholverslaving.”
  [naar artikel]
 9. Okra Peer klinkt op het nieuwe jaar (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Okra Peer worden ze het feesten niet moe. De feestelijkheden van hun 60-jarig bestaan zijn nog maar pas achter de rug, of het was weer raak. Dit keer kwamen zo'n 100 leden samen voor de nieuwjaarsborrel.
  [naar artikel]
 10. Nieuwjaarsdrink bij Okra Peer (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Okra Peer startte het nieuwe jaar gewoontegetrouw met een misviering voor de leden die vorig jaar zijn overleden.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe katholieke gemeenschap neemt intrek in Achelse Kluis (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Patrick Hoogmartens, de bisschop van Hasselt, heeft zijn zegen gegeven over de komst van een nieuwe katholieke gemeenschap in de Sint-Benedictusabdij van Achel, ook wel bekend als de Achelse Kluis. De leefgemeenschap “Fazenda da Esperança” (boerderij van de hoop, nvdr.) neemt in het voorjaar van 2018 haar intrek in de abdij van Achel. Dat meldt het bisdom Hasselt in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Okra opent eigen restaurant (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het was smullen op de restaurantdag van Okra in De Schans in Beverlo.
  [naar artikel]
 13. Nieuwjaarsreceptie Okra Peer (12/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer 100 Okra-leden van Peer-centrum hebben op donderdag 11 januari hun misviering gehouden voor de overleden leden, daarna trokken ze masaal maar het Parochiecentrum waar de nieuwjaarswensen werden uitgewisseld.
  [naar artikel]
 14. Kerstfeest bij Okra Peer (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 14-12-2017 hield Okra Peer haar jaarlijks kerstfeest.
  [naar artikel]
 15. Portefeuille gestolen aan Achelse Kluis (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag hebben dieven een portefeuille gestolen uit een camionette op een parking langs De Kluis. Dat is rond 12 uur vastgesteld.
  [naar artikel]
 16. Lentefeest bij Okra Peer (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 5 april vierde Okra Peer het jaarlijks lentefeest.
  [naar artikel]
 17. Kamp Beverlo aanvaardt peterschap De Oogst (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de installatieplechtigheid van Lt-Kol Marc De Wagter als nieuwe CO Kamp Beverlo maakte zijn voorganger Lt-Kol Johan Drossart bekend dat de eenheid voortaan het peterschap van De Oogst aanvaardt. Voordien was het de gemeente Leopoldsburg die via het OCMW jaarlijks een project selecteerde voor de sponsoring door Kamp Beverlo. De Oogst is een plaatselijk arbeidszorgcentrum voor volwassenen die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen. Zo is er onder meer een groendienst die al een tijdlang groenonderhoud voor de legereenheid doet. Lieve Vanalken mocht de oorkonde in ontvangst nemen.
  [naar artikel]
 18. Okra Peer trekt naar de naar Vulkaaneifel (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Okra Peer ging op driedaagse naar de Vulkaaneifel in Duitsland.
  [naar artikel]
 19. Okra Zutendaal bezoekt prachtige tuinen (27/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Okra Zutendaal bracht een bezoek aan Rozenhof Lottum en de Kasteeltuinen van Arcen.
  [naar artikel]
 20. KSA Lommel houdt er wel erg vreemde gebruiken op na op kamp in Beverlo (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De KSA van Lommel is momenteel op kamp in Beverlo. En dat zorgt voor de nodige opmerkelijke taferelen. Zo worden de leden in hun laatste jaar kaalgeschoren en moeten de jongeren soms wel erg rare dingen eten, zoals rauwe ui en aardappel, verse pepers, of een hele pot mayonaise. Een jeugdbeweging, met veel tradities. En ook wel met bijzondere spelletjes.
  [naar artikel]
 21. Marc De Wagter nieuwe korpscommandant Kamp Beverlo (13/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een militaire plechtigheid werd Lt-kol Marc De Wachter aangesteld als nieuwe korpscommandant van het Kamp Beverlo. Hij volgt in die functie Lt-kol Johan Drossart op. Marc De Wachter woont al jaren in Leopoldsburg en was voordien actief als Directie External Relations Office .
  [naar artikel]
 22. Restaurantdag bij Okra Beringen Noord (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 7 mei organiseerde Okra Beringen Noord haar jaarlijkse restaurantdag in het parochiecentrum De Schans in Beverlo.
  [naar artikel]
 23. Inbraak in auto (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Kluizerdijk op de parking van de Achelse Kluis is ingebroken in een zwarte Kia Sportage. De ruit aan de passagierskant werd ingeslagen. Een handtas is gestolen.
  [naar artikel]
 24. Grote brandoefening met blusheli op militair domein Kamp Beverlo: “Risico’s bespreken” (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag is het militair domein ‘Kamp Beverlo’ het decor voor een grootscheepse brandoefening. Deze realistische simulatie van een natuurbrand is een unieke samenwerking tussen Hulpverleningszone Noord-Limburg, Defensie, Natuur en Bos en de politie. Voor de eerste keer wordt ook een blusheli ingezet.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe katholieke gemeenschap neemt intrek in Achelse Kluis (05/09/2017 - Metro)
  Patrick Hoogmartens, de bisschop van Hasselt, heeft zijn zegen gegeven over de komst van een nieuwe katholieke gemeenschap in de Sint-Benedictusabdij van Achel, ook wel bekend als de Achelse Kluis. De leefgemeenschap “Fazenda da Esperança” (boerderij van de hoop, nvdr) neemt in het voorjaar van 2018 haar intrek in de abdij van Achel. Dat meldt het bisdom Hasselt in een persbericht. Het gebied rond de Achelse Kluis kent een lange religieuze traditie. “Maar door het dalend aantal broeders en bezorgd om de toekomst van de religieuze site hebben we de laatste jaren, in overleg met abt Nathanaël van Westmalle (onder wiens bestuur de Achelse Kluis sinds 2011 valt, nvdr), naar een mogelijke nieuwe en zinvolle bestemming gezocht”, zegt burgemeester van Hamont-Achel, Theo Schuurmans (CD&V). “Zo heeft de stad een herbestemmingsstudie uitgevoerd. Een beetje onverwacht kwam dan de vraag van abt Nathanaël om op de site onderdak te verschaffen aan de gemeenschap Fazenda da Esperança.” De Fazenda da Esperança is een gesloten leefgemeenschap die 30 jaar geleden ontstond in Brazilië en intussen wereldwijd op 130 plaatsen actief is. Ex-drugsverslaafden en mensen met psychische problemen proberen er samen de draad van hun leven weer op te nemen. “Het is een gesloten leefgemeenschap met een dagindeling die even strikt is als in een klooster, met andere woorden: gemeenschapsleven, arbeid en gebed”, aldus het bisdom Hasselt in een persbericht. “De bewoners nemen een jaar lang afstand van familie en vrienden, maar ook van bijvoorbeeld multimedia, alcohol en nicotine.” De organisatie zocht al langer een plek in België en Nederland. “Met de Achelse Kluis slaan ze nu twee vliegen in een klap”, aldus Schuurmans. “De abdij ligt immers op de grens tussen de Belgische provincie Limburg en het Nederlandse Brabant.” Bron: Belga  
  [naar artikel]
 26. Okra Genk-Noord bezoekt de Kolonie in As (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 15 februari bezochten 35 leden van Okra Genk-Noord de voormalige 'kinderkolonie' in As.
  [naar artikel]
 27. Kamperen in de schaduw van de Achelse Kluis en de Warmbeek (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ieder jaar opnieuw trekken er massaal veel jeugdverenigingen richting Hamont-Achel en slaan er hun tenten op.
  [naar artikel]
 28. Okra Grote-Heide bezoekt EuropeespParlement in Brussel (25/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Okra Grote-Heide maakte zopas haar voorjaarsreis. Het werd een daguitstap naar het Europees parlement in Brussel.
  [naar artikel]
 29. Okra bezoekt boerderij van Kristel en Frank (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Okra Lutlommel bracht een bezoek aan de melkveehouderij van boerin Kristel en boer Frank in de Oude-Maai Kolonie. Met achtendertig leden kwamen we samen op de boerderij, het grote deel met de fiets.
  [naar artikel]
 30. Kamp Beverlo schenkt 2500 euro aan De Oogst (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de recente nieuwjaarsreceptie van de eenheid Kamp van Beverlo waren de mensen van het arbeidszorgcentrum De Oogst opnieuw de eregasten. Meer nog, korpscommandant Marc De Wagter mocht in naam van zijn personeel hen een cheque van 2500 euro overhandigen. De eenheid organiseerde het voorbije jaar een reeks sportieve activiteiten zoals de oriëntatieloop, fietstochten en de mars Leopold I. De sponsoring zal in De Oogst gebruikt worden voor onder meer een daguitstap en vervanging van werktuigen en keukenmateriaal.
  [naar artikel]
 31. OKRA Academie Lommel bezoekt vliegbasis Kleine-Brogel (08/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De tweede culturele fietstocht van deze zomer bracht de leden van OKRA Academie Lommel naar Kleine-Brogel.
  [naar artikel]
 32. Okra programmeert toneelstuk over afscheid nemen (07/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Okra hield weer een jaarlijkse activiteit voor alle trefpunten van Peer. Er werd gekozen voor het toneelstuk 'Afscheid' van Paljas Producties. Gerd de Ley en Raymond de Bruyne brachten het stuk in de Groep in Kleine-Brogel. 270 personen hebben de voorstelling bijgewoond.
  [naar artikel]
 33. Kamp van Beverlo trakteert senioren met paaslunch (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De eenheid Kamp van Beverlo nodigt jaarlijks een 60-tal plaatselijke ouderlingen uit voor een paasfeest in villa Astrid. “Een traditie waarmee we de banden met onze burgerbevolking willen bewaren. Voor onze gasten is het tegelijk een verzetje om in een andere omgeving te vertoeven. Voor sommigen is het tegelijk een beetje terug de legersfeer opsnuiven, want bij de Kampenaren is defensie nooit ver weg”, weet korpscommandant Marc De Wachter. Ook de paashaas was van de partij en in de desserts zat een boon verstopt waarmee een nieuw koningskoppel werd aangeduid.
  [naar artikel]
 34. Okra Beringen-centrum bezoekt de Turkse moskee (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vermits Beringen een samenleving is met veel moslims, bezocht een groep van Okra Beringen-centrum de Turkse Fatih moskee onder leiding van gids Louis Vancamp.
  [naar artikel]
 35. Okra Hulst wandelt in Vaals (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Samen met 300 Okra-leden wandelde Okra Hulst door het mooie Vaals. Daarvoor konden ze uit verschillende afstanden kiezen. Het was een zeer geslaagde en tot in de puntjes geregelde organisatie van Okra Limburg.
  [naar artikel]
 36. Kamp van Beverlo schenkt 2500 euro aan De Oogst (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor het personeel van het Kamp van Beverlo maakte Lt-kol Marc De Wagter even tijd om een cheque van 2500 euro te overhandigen aan een delegatie van het plaatselijke arbeidszorgcentrum De Oogst. De legereenheid engageerde zich eind vorig jaar om voortaan het peterschap over dit sociaal project te aanvaarden. De schenking werd mogelijk met de opbrengsten van enkele sportieve evenementen zoals de fietstochten en de jaarlijkse mars. In De Oogst gaat men het cadeau investeren in bijkomend materiaal voor zowel de binnen- al de buitendiensten en wellicht blijft er nog wat over voor een uitstapje.
  [naar artikel]
 37. Kamp Beverlo schenkt 2500 euro aan het Rode Kruis (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de recente nieuwjaarsreceptie van de eenheid Kamp Beverlo maakte kolonel Johan Drossart even tijd vrij om een cheque van 2500 euro te overhandigen aan de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. “We doen jaarlijks navraag aan de gemeente Leopoldsburg waarvan wij destijds het peterschap aanvaardden, om een sociaal doel te selecteren. Dit jaar werd het RK naar voren geschoven en zij krijgen dus het geld dat wij overhielden aan de fietstochten”, weet de kolonel. Bij het RK is de materiaalwagen dringend aan vervanging toe en dit cadeau is volgens voorzitter Maarten Beke dan ook meer dan welkom.
  [naar artikel]
 38. Kamp Beverlo lokt 1500 sportievelingen (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De recente sportactiviteiten die Kamp Beverlo op de agenda zette lokte dit jaar meer dan 1500 sportieve burgers en militairen. De 8ste editie van de Cyclistentocht telde 160 fietsers en de Mountainbike by night van 34 km in het donker werd dit jaar overrompeld met 520 deelnemers. Voor de Mars Leopold I die voor het eerst volledig over het militair domein toerde, zijn er naast de 300 militairen nog eens 539 burgers komen opdagen. Met dank uiteraard aan dat prachtig nazomertje”, weet adjudant Mario Van Hoeij van de SCV-dienst. De opbrengst van deze evenementen wordt geschonken aan een sociaal doel.
  [naar artikel]
 39. Kluis gestolen uit meubelzaak (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers zijn via een raam binnengedrongen in een huis in Linde-Dorp. Daar stalen ze de autosleutels. Ze zijn daarna weggereden met de Mercedes van de bewoners. In een meubelzaak op de Baan naar Bree in Peer hebben dieven een raam van de inkomhal opengebroken. Binnen hebben ze de balie doorzocht. Ze stalen een kluis.
  [naar artikel]
 40. Okra Kortessem bezoekt van Kasteel Ridderborn (08/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leden van Okra Kortessem brachten zopas een bezoekje aan het mooie domein van kasteel Ridderborn. Om 14 uur stond Angelique Jonkers de 30 ledenop te wachten aan de poort van het domein. De leden werden er gegidst door een prachtig bos met vele verborgen hoekjes en prieeltjes. Na het bezoek was er tea time in de Orangerie van het kasteel.
  [naar artikel]
 41. Okra nodigt uit ten dans (11/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag was het GC De Plak de place to be voor alle dansliefhebbers van de Okradansclub. Het trefpunt Okra Lutselus-Rooierheide organiseerde in samenwerking met Okra Sport Limburg een gewestelijke oefendansnamiddag.
  [naar artikel]
 42. “Ze eisten kluis, maar ik heb geen kluis” (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee gemaskerde en gewapende mannen zijn donderdag omstreeks 22.20 uur binnengedrongen in een huis in de Daalstraat in Zutendaal. De bewoonster kwam plots oog in oog te staan met de inbrekers en werd met een wapen bedreigd voor de inhoud van de kluis. Toen bleek dat er geen kluis was, gingen ze aan de haal met de spaarcenten van een van de kinderen.
  [naar artikel]
 43. Okra-reizen stelt aanbod voor (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Okra Heilig Hart nodigde, samen met Okra-reizen, haar leden uit op een koffietafel met pannenkoeken.
  [naar artikel]
 44. Fietsen met Okra (17/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Alle senioren zijn vanmiddag welkom om mee te fietsen met Okra Trefpunt 55+ van Geetbets. Okra organiseert vandaag de eerste van een reeks fietstochten.
  [naar artikel]
 45. Okra Borgloon op lentereis (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 22 mei trok Okra Borgloon, samen met de vrienden van Okra hoepertingen op lenteuitstap naar de plantentuin ven Meise.
  [naar artikel]
 46. Okra Sint-Truiden op bezoek bij de politie (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met meer dan 60 Okra-leden hebben de senioren van Okra het Truiens politiekantoor 'veroverd'. Niet in het kader van de gele hesjes-beweging, maar om zich te informeren naar de nieuwe verkeersregels.
  [naar artikel]
 47. Ex-penningmeester Okra veroordeeld voor verkrachting Okra-lid (17/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De voormalige penningmeester van seniorenvereniging Okra Ieper Centrum is door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan 18 met uitstel. Hij zou een Okra-lid hebben verkracht en zijn poetsvrouw hebben aangerand. De zeventiger zat vroeger ook in de OCMW-raad van Ieper.
  [naar artikel]
 48. Ex-penningmeester Okra veroordeeld voor verkrachting Okra-lid (17/11/2016 - De Standaard)
  De voormalige penningmeester van seniorenvereniging Okra Ieper Centrum is door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan 18 met uitstel. Hij zou een Okra-lid hebben verkracht en zijn poetsvrouw hebben aangerand. De zeventiger zat vroeger ook in de OCMW-raad van Ieper.
  [naar artikel]
 49. Kubbtornooi in Wijchmaal (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 26 juni organiseerde Okra weer een Kubb-tornooi aan de Wuft in Wijchmaal Peer.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.