Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen. [naar artikel]
Liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voor brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
De lekkerste tomaat-garnaal eet je in Merksem. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Culinaria van Nico Heggerick en Tania Bens. Ciro’s en De Bomma, beide uit Antwerpen, bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
Het zit in de familie, want daar haalde iedereen al een respectabele leeftijd. Woensdag mocht ook Charlotta Van Ael 100 kaarsjes uitblazen. Dat vierde ze samen met haar man Vic Heylen (94), een portie stoofvlees friet en een lekker biertje. “Ik hoop dat ik 110 jaar mag worden.” [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]
Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn over de canondiscussie die het meeste pijn doet. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
De lekkerste tomaat-garnaal eet je in Merksem. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Culinaria van Nico Heggerick en Tania Bens. Ciro’s en De Bomma, beide uit Antwerpen, bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
In onze zoektocht naar de lekkerste klassiekers uit de Belgische keuken, is tomaat-garnaal aan de beurt. Als lezer vond u die het smakelijkst in vijf restaurants, waaronder enkele oude bekenden: Culinaria en ‘t Voorhuys in Merksem, De Drij Lindekens in Schilde en De Bomma en Ciro’s in Antwerpen. [naar artikel]
Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit. [naar artikel]
150 kilo stoofvlees bereiden. Dat was de gigantische klus waar Swa en Marieke vandaag voor stonden. Swa en Marieke zijn 65 en 61 en gooien volgend weekend de deuren van hun frietkraam open op Tomorrowland in Boom. Ze bereiden exclusief voor de festivalgangers écht Belgisch stoofvlees met friet. De organisatoren van het dancefestival zijn al van kinds been trouwe klanten van Swa en Marieke. En door een banale weddenschap kwamen ze op het festival terecht. [naar artikel]
Een frietje stoofvlees graag! Wij zoeken Limburgse frituristen die deze Vlaamse specialiteit vers gemaakt serveren. Welke frituur mogen we zeker niet vergeten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Road 2 Care trakteert op oudejaarsavond Antwerpse dak- en thuislozen op een pak friet met vers stoofvlees en een grote toef mayonaise. Dat doet de sociale organisatie aan daklozencentrum Victor op de Desguinlei. Net zoals op kerstavond, zetten ook tal van andere organisaties initiatieven op om wie het moeilijk heeft in onze stad toch een fijne overgang naar het nieuwe jaar te geven. [naar artikel]
Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn wikken en wegen. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]
Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: stoofvlees-friet, [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.