Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Goesting zocht vijf bijzondere adresjes voor wat vegan verwennerij. [naar artikel]
Zin in Griekse mezze, vegan pancakes of een heerlijke brunch met zelfgemaakte scones? Limburg is weer heel wat lekkere adresjes rijker. Aan alle foodies: zet deze culinaire nieuwkomers alvast op je lijstje. [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]
Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers te eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Ken jij nog een bijzonder adresje in de buurt waar je vegan kan eten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Antwerpen is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad! Hotel... The post 5 niet te missen adresjes in Antwerpen appeared first on Business AM. [naar artikel]
PEAS leerde Limburg vegan cinnamon rolls eten, en wil nu hetzelfde doen in Antwerpen. Zaakvoerders Els Berx en Davy Rosiak maken, drieënhalf jaar nadat de eerste PEAS-winkel in Hasselt van start ging, werk van hun plannen om met hun kaneelbroodjes heel Vlaanderen te veroveren. [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Dunkin’ Donuts heeft na veel vraag ook vegan donuts toegevoegd aan hun menukaart. België en Nederland krijgen de primeur en hebben de eerste verkooppunten waar je de plantaardige guilty pleasures kan vinden. Maar het is niet de enige plek in ons land waar je met een liefde voor vegan gebak je hart kan ophalen. Check deze topadresjes eens. [naar artikel]
Binnen enkele weken kunnen we alweer een lekker glaasje Glühwein of een reeks ‘jeneverkes’ drinken op de kerstmarkt. En voor degenen die bij hun drankje liever geen vleessnack verorberen, is er goed nieuws. In Antwerpen kan je binnenkort namelijk vertoeven op een vegan kerstmarkt. Een primeur in ons land! Niet iedereen houdt van braadworsten en […] Het bericht Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken. [naar artikel]
Scrambled tofu, gerookte ‘zalm’ van wortelen en schimmelkaas op basis van noten. Citta wandelde voor World Vegan Day op 1 november de Classic Brunch Tour van Nom Eat en proefde dat het lekker was. “Antwerpen is een inhaalbeweging op het vlak van vegan food aan het maken”, zegt blogster en culinaire gids Lisa Wuyts. [naar artikel]
Volgens recent onderzoek van Takeaway.com en iVox blijkt dat de interesse van Belgen voor veganistische maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met vegan maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Takeaway.com sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen deze maand te inspireren vegan eten te proberen. […] Het bericht Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
Zin om iets nieuws te proberen in de keuken? Van fruitig brood tot taart en chocoladerepen, lockdown light is hét ideale moment om deze vegan baksels uit te testen. [naar artikel]
Waarom zou je een citytrip in het buitenland boeken, wanneer er ook bij ons zoveel te beleven valt? De komende week tippen wij de beste adresjes in... [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Zes jaar geleden waren ze nog de vreemde eend in de culinaire bijt. Vandaag baten Tekla Vancleynenbreugel en haar echtgenoot Yolan Bamps niet alleen het Hasseltse vegan restaurant Lento uit, maar ook een vegan bistro in Antwerpen en een vegan frituur in Leuven. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
Twee Limburgse vegan ondernemers slaan de handen in elkaar en ontwierpen een veganistische geschenkbox. Veganisme is over de hype heen en een absolute blijver. Het succesvolle Lento met restaurants in Hasselt en Antwerpen zocht een alternatief voor de cadeaubon. De zussen Claes uit Beringen kwamen met de oplossing; hebbedingen die duurzaam, diervriendelijk en vegan zijn. En weg van de dreadlocks en geitenwollensokken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.