De Morgen

Vijf goals in negen minuten

28/03/2019 - 12:25
"Robert Lewandowski (27) van Bayern was in de competitietopper tegen Wolfsburg goed voor vijf doelpunten in negen minuten tijd. Geen spits deed het hem ooit voor."

1. Benteke scoort 5 goals in 124 minuten voor België (07/04/2019 - De Morgen)

Christian Benteke heeft in Sotsji bewezen dat de concurrentie ook voorin heel scherp blijft. Met zijn twee goals tegen Rusland erbij zit de spits al aan vijf doelpunten in 124 minuten interlandvoetbal. [naar artikel]

2. Vijf goals in één wedstrijd in de Champions League: wat maakt van Erling Haaland toch zo’n dodelijke spits? Vijf geheimen achter waanzinnige doelpuntenmachine (15/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijf keer bingo op 57 minuten. En niemand die ooit zal weten hoeveel Erlingben Haaland (22) er dinsdagavond tegen Leipzig nog had gemaakt mocht Manchester City-coach Pep Guardiola hem niet vijf minuten later naar de kant gehaald hebben. Wat in godsnaam maakt hem toch zo’n dodelijke spits? Van zijn onwaarschijnlijke intuïtie tot leven als een bezetene. Vijf goals, vijf geheimen. [naar artikel]

3. Drie goals op zes minuten: KRC Genk Ladies wint knotsgekke partij tegen Eendracht Aalst (18/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Met negen op twaalf heeft KRC Genk Ladies haar competitiestart niet gemist. Blauw-wit won zaterdag eenvoudig bij Eendracht Aalst: 1-5. KRC maakte in het slot drie goals op zes minuten. [naar artikel]

4. Sprookjesavond op Sclessin: Standard verrijst tegen Anderlecht door 3 goals in 9 waanzinnige minuten (22/10/2023 - Sporza)

Een zinderende topper met Standard als grote winnaar. Wie had dat gedacht toen Anderlecht na een klein halfuur op 0-3 leek te komen? Maar een afgekeurde goal van Dreyer schonk de Rouches nog een levenslijn, die ze met beide handen grepen. Standard verrees na rust door drie goals in negen waanzinnige minuten. Een verbijsterd Anderlecht had geen antwoord meer en verliest voor het eerst sinds de openingsspeeldag. [naar artikel]

5. Sprookjesavond op Sclessin: Standard verrijst tegen Anderlecht door drie goals in 9 waanzinnige minuten (22/10/2023 - Sporza)

6. Leider Lierse telt Lommel SK uit met drie goals in vijf minuten (23/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK leed op het veld van leider Lierse zijn derde nederlaag op een rij. De Noord-Limburgers slikten na een korte onderbreking vanwege het stormweer drie doelpunten op vijf minuten tijd: 3-1. [naar artikel]

7. LIVE. Twee goals in zeven minuten en een assist: Openda onder stoom tegen Monaco (en ex-coach Clement) (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lens-Monaco, een Franse topper met een Belgisch randje. In de Ligue 1 kijken Philippe Clement (coach bij Monaco) en Loïs Openda (spits bij Lens) elkaar in de ogen, met de tweede plaats achter PSG in het klassement als inzet. Na een dik kwartier spelen stond het 2-0 dankzij twee goals van Loïs Openda. De Rode Duivel schoot na negen minuten zijn eigen rebound binnen, zeven minuten later prikte hij een strakke voorzet binnen. Slaat Monaco nog terug? Of wordt het een hattrick? [naar artikel]

8. KV Oostende maakt in vijf dolle minuten komaf met Zulte Waregem, dat 1 op 18 pakt (25/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Na tien speeldagen lijkt Zulte Waregem zowaar degradatiekandidaat: het verloor met 3-0 op KV Oostende en voelt de hete adem van de kelderploegen in de nek. Drie goals op vijf minuten volstonden voor KVO, waar men met 13 op 15 stilaan aan de top-8 en bijhorende play-offs mag beginnen denken. Oktoberfoor aan zee. [naar artikel]

9. De Sutter excelleert (29/03/2019 - De Morgen)

Vijf goals in zes matchen. In 321 minuten om precies te zijn. Dat maakt één doelpunt om de 64 minuten. Tom De Sutter (29) toont zich dit seizoen bijzonder efficiënt. En het stond in de sterren geschreven dat hij zou scoren tegen AA Gent. [naar artikel]

10. Blamage in de maak: Tottenham krijgt na amper 21 (!) minuten vijf goals om de oren van ontketend Newcastle (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)

U heeft wellicht meerdere keren met de ogen moeten knipperen wanneer u de tussenstand zag tussen Newcastle en Tottenham. Na amper 21 minuten spelen in het St. James Park heeft Newcastle al vijf doelpunten in het mandje van de Spurs gelegd. [naar artikel]

11. OVERZICHT EERSTE NATIONALE HANDBAL. Vier leiders op vier speeldagen van einde (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Vier speeldagen voor het einde hebben we met Izegem, Houthalen, Sasja en Eupen vier leiders in eerste nationale. Op speeldag zes slaagde er geen enkele ploeg in om het thuisvoordeel te vertalen in een overwinning. Eynatten bleef thuis hangen op een gelijkspel tegen Eupen, Sasja verloor van Kortrijk en dus ook geen zege voor Houthalen tegen Izegem. Kreasa kreeg al na vijf minuten een verwittiging, 0-3. Een wake-up call was het echter niet. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft bedroeg het verschil vijf doelpunten maar een 13-15 aan de rust bood nog perspectief. Bij 15-16 in de tweede helft drong Houthalen even aan maar dat was anders bij 17-25 (46’). Izegem kwam in die laatste veertien minuten niet verder dan drie treffers maar de negen goals van Houthalen volstonden niet om het gat dicht te krijgen. (ik) [naar artikel]

12. Negen goals Achter de Kazerne, thuiszeges voor Club en Genk en pijnlijk verlies voor Standard: de hoogtepunten van speeldag vijf (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Club Brugge en Racing Genk wonnen in eigen huis, terwijl Standard een pijnlijke thuisnederlaag leed tegen OHL. Maar het grootste spektakel was ongetwijfeld Achter de Kazerne. Liefst negen goals, en wat een ommekeer. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de speeldag. [naar artikel]

13. As-Niel beslist derby tegen Opglabbeek in vijf dolle minuten: “Harde beslissingen nemen” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Het burenduel tussen Opglabbeek (2B) en As-Niel ontpopte zich vóór rust tot een spektakelstuk pur sang. Met een vroeg doelpunt, een waanzinnige ommekeer en een donkerrood karton. De bezoekers legden de derby met drie goals in vijf minuten in een beslissende plooi. [naar artikel]

14. Drie dolle Brusselse minuten nekken sterke leider Genk: voorsprong slinkt tot vijf punten (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Net zoals tegen Antwerp verloor leider KRC Genk onverdiend een topper in eigen huis. Twee goals in drie dolle minuten leverden een taai Union een 1-2-zege op, die de kloof met de eerste plek terugbrengt tot vijf punten. [naar artikel]

15. Van 2-0 naar 2-3 in Sevilla: Real in kampioenenmodus na goals Rodrygo, Nacho en onvermijdbare Benzema (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Real Madrid, kat met negen levens. Bij de pauze en twee goals in het krijt leken ze uitgeteld tegen het nummer drie Sevilla, na 98 minuten stonden er 2-3-cijfers op het bord. In de tweede helft een heel ander Real, dat toesloeg via goals van Rodrygo, de ingevallen Nacho en een erg late winner van de onvermijdbare Benzema. De vieringen bij Real en Courtois logen er niet om na de nieuwe comebackzege. Het laatste sprankeltje titelhoop bij Sevilla weg. Niemand die er nog aan twijfelt wie straks La Liga wint. [naar artikel]

16. Verschroeiende start met drie goals in negen minuten levert Standard overwinning op tegen onmachtig Antwerp (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Antwerp is leider af na een dramatische prestatie tegen Standard. Na nog geen tien minuten stond het al 3-0 na kinderlijk verdedigen, Antwerp kon nadien nooit echt een vuist maken. Dit is een (non-)prestatie die om een uitleg vraagt. [naar artikel]

17. Honderden fans dagen op om resterende minuten van gestaakte Eredivisie-duels te volgen, maar ze krijgen geen goals te zien (06/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Er werden woensdagavond twee bijzondere duels gespeeld in de Eredivisie. RKC Waalwijk en Ajax moesten nog zes minuten reguliere speeltijd afwerken van hun eerder gestaakte duel. Het bleef 2-3 voor Ajax. NEC en AZ moesten nog vijf minuten spelen van het duel waarin ex-Club Brugge-spits Bas Dost in elkaar zakte, waarna de wedstrijd werd gestaakt. 250 fans van NEC en 600 van AZ kwamen opdagen om hun teams nog vijf minuten te zien voetballen, maar ook in dat duel bleef de 1-2 op het bord. [naar artikel]

18. Dit waren de vijf mooiste goals van afgelopen weekend (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Speeldag zes in de Jupiler Pro League was er eentje met heel wat doelpunten. In bovenstaande video lijsten we de vijf knapste goals op. [naar artikel]

19. Van kwaad naar erger: Barcelona scoort drie goals in tien minuten, maar verliest alsnog met 3-5 tegen Villareal (27/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuwe opdoffer voor FC Barcelona. Ondanks drie goals in tien minuten wist Barcelona niet te winnen van Villareal. Het duel eindige op 3-5, na nog twee goals diep in de toegevoegde tijd voor Villareal. De uitschakeling in de Copa del Rey is dus allesbehalve doorgespoeld. [naar artikel]

20. Van kwaad naar erger: Barcelona scoort drie goals in tien minuten, maar verliest alsnog met 3-5 tegen Villarreal (27/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuwe opdoffer voor FC Barcelona. Ondanks drie goals in tien minuten wist Barcelona niet te winnen van Villarreal. Het duel eindigde op 3-5, na nog twee goals diep in de toegevoegde tijd voor Villarreal. De uitschakeling in de Copa del Rey is dus allesbehalve doorgespoeld. [naar artikel]

21. Negen goals in minder dan een maand tijd: “Op dit moment is Romelu Lukaku de beste spits ter wereld” (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Hij is co-topschutter in de Serie A, sinds zijn twee goals van gisteravond ook co-topschutter in de Champions League en voor de Rode Duivels scoorde hij een dikke week geleden ook al drie keer in twee matchen. Romelu Lukaku (27) is als een tornado aan het seizoen begonnen. Zijn teller staat nu al op negen goals, terwijl zijn seizoen bij Inter pas op 26 september begonnen is. [naar artikel]

22. KV Kortrijk en Beerschot delen de punten na spektakelmatch met tien(!) goals (07/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Kortrijk en Beerschot hebben van hun confrontatie een waar spektakelstuk gemaakt dat door kinderlijk verdedigen van Beerschot in de laatste minuut op 5-5 eindigde. Liefst tien goals (!) kregen we te zien, goed voor een gemiddelde van één goal om de negen minuten. Pijlsnel ging het van kant tot kant. Met twee ploegen die vol voor de zege gingen, was dit reclame voor het Belgisch voetbal. [naar artikel]

23. Wat een fenomeen: Erling Haaland vernedert RB Leipzig en brengt Manchester City met vijf (!) goals naar de kwartfinale van de Champions League (14/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Wat een fenomeen. Erling Haaland (22) bracht Manchester City bijna in z’n eentje naar de kwartfinale van de Champions League. Vijf goals in 57 minuten maakte hij in de 7-0-zege tegen RB Leipzig. Ook Kevin De Bruyne pikte zijn goaltje mee. [naar artikel]

24. Leandro Trossard schittert tegen Liverpool en krijgt Anfield stil met twee goals in amper 17 minuten (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Leandro Trossard on fire bij Brighton. Twee goals op 17 minuten tijd tegen Liverpool. Trossard zorgde op Anfield al na vier minuten voor de opener. Hij maakte zich op techniek mooi vrij en schoot overhoeks binnen. Een klein kwartiertje later was het weer prijs. Hij vloerde vanuit een scherpe hoek doelman Becker. Trossard zit al aan vier goals en twee assists in zeven PL-matchen. En of hij hiermee zijn visitekaartje (alweer) afgeeft aan bondscoach Roberto Martínez. [naar artikel]