Brouwland, de Limburgse specialist in materialen voor thuisbrouwerijen, versterkt zijn positie op de Franse markt. De bierbrouwkits van Brouwland zijn binnenkort in 200 Franse supermarkten te koop. [naar artikel]
De Landelijke Gilde in Engsbergen nodigde twee bio-ingenieurs uit voor een uiteenzetting over bier brouwen. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
Na de huisgemaakte zuurkool en het zuurdesembrood heeft de culinaire Vlaming een nieuwe coronahobby: thuis bier brouwen. Dat blijkt toch uit de jaarcijfers van Brouwland.com, de Europese marktleider inzake brouwbenodigdheden. “We zijn in 2020 met 40 procent gegroeid en zijn van 16 naar 21 miljoen euro omzet gegaan”, zegt eigenaar Bart Balis. [naar artikel]
De Japanse duizendknoop, een exoot die een dramatische impact heeft op inheemse plantensoorten, heeft dan toch een nut. Je kan er namelijk bier mee brouwen. [naar artikel]
De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]
De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de... [naar artikel]
Het voorbije weekend is het gistingsproces gestart voor het bruin en blond bier dat de leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen techniek en chemie van het PTS Boom brouwen voor hun eindproef. Een tussenstap in een heel proces onder leiding van een echte brouwer. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie. [naar artikel]
In ‘Over Eten’ buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich over Belgisch goud: bier. Kobe Ilsen gaat zelf aan de slag als brouwer met de hulp van bierkenner Hilaire Spreuwers uit Zolder. [naar artikel]
Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens. [naar artikel]
In Hasselt is er voor het eerst sinds 1965 weer een brouwerij geopend. Bij Brewmine TAP kan je zelf als brouwer je eigen bier komen brouwen. Kleine hobbyisten zijn er dus welkom, maar evengoed ook organisaties die niet de mogelijkheden hebben om te investeren in brouwmateriaal. Het idee is ontstaan bij Brouwland, de groothandel voor brouwerijen die vooral installaties levert. En natuurlijk kan je er ook een frisse pint drinken. [naar artikel]
De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier. [naar artikel]
Wie zelf graag een biertje brouwt, van Senegal tot Japan, laat zich meestal bevoorraden door Brouwland uit Beverlo. Eigenaar Bart Balis zit nog vol plannen, zoals een keten van stadsbrouwerijen in heel België. Maar 35 jaar dagelijks een bedrijf managen heeft hem ook moe gemaakt. Daarom zoekt hij een vervanger als CEO om de groei van Brouwland in goede banen te leiden. [naar artikel]
AB InBev heeft een voedselrijke ontbijtdrank ontwikkeld op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. De drank wordt in het kader van een pilootproject verkocht aan de oostkust van de VS. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in AB InBev’s Global Innovaton & Technology Center in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten. [naar artikel]
Zal mysteriejager Sam van Radio2 zijn zelfgemaakt bier te onderscheiden zijn van een echte Westvleteren 12? Dat was de grote vraag deze week in de reeks Mysteries van Vlaanderen. Eerder slaagde Sam erin om samen met de afdeling ‘bier brouwen’ van de universiteit in Gent, de gist uit een flesje Westvleteren te halen. Sam kreeg verder hulp van een bierkenner om met deze gist een Westvleterenkloon te brouwen. Is er een verschil met de echte Westvleteren? [naar artikel]
Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.