Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Hasseltse frituur levert frietjes aan huis: “Vanaf dag één groot succes”

02/04/2019 - 20:22
"Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vegan frituur in Diepenbeek groot succes: aanschuiven tot op straat (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Frituur Lutselus in Diepenbeek gooit vier maandagen op rij de deuren open voor veganisten. Met een aangepast assortiment en met frietjes die in plantaardige olie worden gebakken. De eerste editie bleek alvast een groot succes. De frituur zat vol met veganisten en vegetariërs die voor één keer wel eens naar de frituur konden. [naar artikel]


2. Frietjes voor slachtoffers brand groot succes (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Frituur Cité bakt vandaag frietjes voor de getroffen families van de dodelijke brand in Beringen, vorig weekend. [naar artikel]


3. Opvallende coronasamenwerking: taxibedrijf en frituur leveren samen frietjes aan huis in Zaventem (20/03/2020 - VRT NWS)

Frituur Pat@friet en Taxi Walter uit Zaventem leveren samen frietjes aan huis. Klanten kunnen hun bestelling online plaatsen en voor 5 euro extra worden de frietjes thuis geleverd met de taxi. "Da's ook veiliger voor de friturist en zo kunnen we nog een kleine beetje blijven werken", vertelt de uitbater van het taxibedrijf. [naar artikel]


4. Deze frituur bant kartonnen bakjes en levert frieten... op hete platen: “Zo blijven ze lekkerder” (12/04/2024 - Het Nieuwsblad)

De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]


5. Van vegan bicky tot avocadonuggets: Vlaanderen is veganistische frituur rijker (04/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Ben je vegan maar snak je toch naar een portie frietjes met een bicky van de frituur? Dan kan je voortaan terecht in Leuven, waar een vegan frituur met liefst 37 speciale snacks de deuren opent. Inspiratie vonden ze bij het Hasseltse restaurant Lento. “We serveren stoofvlees, maar ook kroketjes van bospaddenstoelen.” [naar artikel]


6. In Aarschot frietstad zijn niet één maar twee frituren vanaf vandaag beschermd als monument: “De meeste mensen gaan nog steeds het liefst frietjes halen aan een ‘barakske’” (10/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]


7. Welke aardappel kies je voor frietjes? En in welke olie bak je ze het best? HLN-chef Piet Huysentruyt tipt hoe je even lekkere frieten bakt als in de frituur (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


8. Voor de durvers: Lanakense frituur serveert frieten met Nutella (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)

In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]


9. Hoe krijg je frietjes thuis even krokant als in de frituur? (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]


10. McDonald’s gaat aan huis leveren (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Geen tijd of zin om langs te lopen bij je dichtstbijzijnde McDonald’s vestiging? Geen nood, de Amerikaanse hamburgerketen levert je Big Mac en frietjes binnen de twintig minuten aan huis. Nu al in Brussel, bij succes straks ook in Vlaamse steden. [naar artikel]


11. VIDEO. Beringse frituur pakt uit met unieke installatie: “Meer dan enkel frietjes bakken” (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]


12. McDonald’s levert straks ook aan huis (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Geen tijd of zin om langs te lopen bij je dichtstbijzijnde McDonald’s vestiging? Geen nood, de Amerikaanse hamburgerketen levert je Big Mac en frietjes binnen de twintig minuten aan huis. Nu al in Brussel, bij succes straks ook in Vlaamse steden. Nog meer service: tegen eind 2019 zal de klant in elk McDonald’s restaurant aan tafel kunnen bediend worden. De keten zal daar per restaurant twee à drie extra mensen aanwerven. [naar artikel]


13. Geen kartonnen bakjes meer bij deze frituur: “Zo blijven ze veel langer warm, en krokant” (12/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]


14. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


15. Frietjes met bacon, Brugge Kaas en tuinkers? Dit is niet je alledaagse frituur (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)

De Potatobar in Brugge is niet de meest alledaagse frituur, maar goed een jaar na de opening blijkt het concept een schot in de roos. Zowel toeristen als Bruggelingen vielen als een blok voor de speciale combinaties met frietjes. “Het eerste jaar was vooral keihard werken”, zeggen zaakvoerders Kevin en Ramses. [naar artikel]


16. Vlaamse frietjes veroveren de wereld: zelfs in Salt Lake City genieten ze van een typische frituur (06/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Vlamingen zijn verzot op hun typische frietjes. Maar wij zijn lang niet de enige. Onze nationale trots is niet alleen in ons land een succes, maar ook in het buitenland staan er mensen voor in de rij om naar een echt fritkot te kunnen gaan. Zelfs over de oceaan, in de Verenigde Staten staan er Vlaamse frituristen achter de toog, klaar om de Amerikanen eens te leren hoe échte frietjes nu eigenlijk moeten proeven. [naar artikel]


17. Vlaams duo opent enige Belgische frituur in China (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Luc Rijmenants (60) uit Zandhoven en Gert Van Mol (52) uit Schilde openen in april 2020 de enige Belgische frituur in China. “Uit ons onderzoek blijkt dat de Chinezen vooral graag saté en curryworst lusten”, zegt Van Mol. De allereerste Belgische frituur op Chinese bodem (van een Brusselaar) was geen groot succes. [naar artikel]


18. Jarige Frituur Falcon trakteert op frietjes (02/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]


19. De stemming voor Beste Frituur is geopend: dit was vorig jaar de winnaar in jouw gemeente (20/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Bakt jouw friturist de knapperigste frietjes en kent hij je vaste bestelling? Tijd om iets terug te doen… Stem jouw favoriete frituur tot de Beste Frituur van jouw gemeente en van Vlaanderen via de app van Nieuwsblad. [naar artikel]


20. Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfrituristen delen gouden tips om er zelf te maken (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!