Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 October 2020
04:52 uur

Piloten gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines respecteerden richtlijnen van Boeing

Het Laatste Nieuws

03/04/2019 - 11:45

De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Piloten vrijgepleit bij ramp Ethiopian (04/04/2019 - De Tijd)
  17:21 De piloten van Ethiopian Airlines hielden zich aan de procedures van Boeing, maar konden het in Ethiopië verongelukte vliegtuig niet onder controle houden. Dat blijkt uit een Ethiopisch rapport.
  [naar artikel]
 2. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  China heeft Chinese luchtvaartmaatschappijen voorlopig verboden om hun vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 in te zetten. De maatregel komt er nadat een toestel van Ethiopian Airlines met bestemming Nairobi zondagochtend kort na het opstijgen in de omgeving van Addis Abeba neerstortte. Daarbij kwamen alle 157 passagiers en bemanningsleden aan boord om het leven. bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  China heeft Chinese luchtvaartmaatschappijen voorlopig verboden om hun vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 in te zetten. De maatregel komt er nadat een toestel van Ethiopian Airlines met bestemming Nairobi zondagochtend kort na het opstijgen in de omgeving van Addis Abeba neerstortte. Daarbij kwamen alle 157 passagiers en bemanningsleden aan boord om het leven. Bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines (11/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technisch team naar de plaats waar een Boeing-passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is neergestort. Daarbij kwamen alle 157 inzittenden om het leven. In een verklaring op de bedrijfswebsite drukt de vliegtuigbouwer zijn medeleven uit met de nabestaanden van de passagiers en bemanningsleden. Boeing stuurt een technisch team ter plaatse “om technische steun te leveren” onder de leiding van het ‘Ethiopia Accident Investigation Bureau’ en de Amerikaanse transportwaakhond NTSB. Het toestel van Ethiopian Airlines was een Boeing 737 MAX 8. Na de crash legden de Ethiopische luchtvaartmaatschappij en China hun vliegtuigen van dat type aan de ketting. bron: Belga Het bericht Boeing stuurt team naar crash vliegtuig Ethiopian Airlines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Zwarte dozen gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines teruggevonden (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nadat eerder al de cockpitvoicerecorder was gevonden van het gecrashte Ethiopian Airlines-vliegtuig, werden nu ook beide zwarte dozen aangetroffen op de plaats waar het vliegtuig neerstortte. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij zelf bekend.
  [naar artikel]
 6. Crash Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines: “Piloot vroeg paniekerig te mogen terugkeren” (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloot van het vliegtuig dat zondag in Ethiopië is neergestort, kreeg onmiddellijk na het opstijgen op de luchthaven van Addis Abeba te maken met een noodsituatie. De gezagvoerder van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines vroeg met “paniekerige stem” om terug te keren, terwijl het vliegtuig naar een abnormale snelheid versnelde. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times, op gezag een persoon die de luchtverkeercommunicatie inzag.
  [naar artikel]
 7. Amerikaanse piloten na de eerste crash van een 737 MAX: "Boeing, doe iets!" (15/05/2019 - VRT NWS)
  Er zijn opnames uitgelekt van een geheime ontmoeting in november, tussen Amerikaanse piloten en een delegatie van Boeing. De piloten vroegen maatregelen na de eerste crash van een 737 MAX. Maar Boeing wilde rustig tewerk gaan. Een paar maanden later stortte een tweede toestel neer, deze keer van Ethiopian Airlines.
  [naar artikel]
 8. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  China heeft Chinese luchtvaartmaatschappijen voorlopig verboden om hun vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 in te zetten. De maatregel komt er nadat een toestel van Ethiopian Airlines met bestemming Nairobi zondagochtend kort na het opstijgen in de omgeving van Addis Abeba neerstortte. Daarbij kwamen alle 157 passagiers en bemanningsleden aan boord om het leven. De Chinese luchtvaartautoriteiten verwijzen ook naar het ongeval met een Boeing van hetzelfde type van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air. Bij de crash van dat toestel lieten in oktober 189 mensen het leven. Beide ongevallen vertonen volgens de CAAC overeenkomsten. Zo ging het in de twee gevallen om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Het verbod wordt maandag van kracht om 18 uur Chinese tijd (10 uur GMT) en moet volgens Peking “de veiligheid van de vluchten garanderen”. Het type vliegtuig wordt ingezet door de maatschappijen Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines. bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  China heeft Chinese luchtvaartmaatschappijen voorlopig verboden om hun vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 in te zetten. De maatregel komt er nadat een toestel van Ethiopian Airlines met bestemming Nairobi zondagochtend kort na het opstijgen in de omgeving van Addis Abeba neerstortte. Daarbij kwamen alle 157 passagiers en bemanningsleden aan boord om het leven. De Chinese luchtvaartautoriteiten verwijzen ook naar het ongeval met een Boeing van hetzelfde type van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air. Bij de crash van dat toestel lieten in oktober 189 mensen het leven. Beide ongevallen vertonen volgens de CAAC overeenkomsten. Zo ging het in de twee gevallen om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Het verbod wordt maandag van kracht om 18 uur Chinese tijd (10 uur GMT) en moet volgens Peking “de veiligheid van de vluchten garanderen”. Het type vliegtuig wordt ingezet door de maatschappijen Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines. Bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – China houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Zwarte dozen gecrasht vliegtuig teruggevonden (11/03/2019 - Metro)
  Nabij de plaats waar zondagochtend een vliegtuig van Ethiopian Airlines gecrasht is, zijn beide zwarte dozen gevonden. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij. Eerst was de cockpitvoicerecorder gevonden, die “deels beschadigd” is, volgens een anonieme medewerker van Ethiopian aan DPA. “We moeten nog bekijken wat we kunnen recupereren.” Bij de crash van het vliegtuig, dat nog maar enkele minuten daarvoor was opgestegen vanop Addis Abeba, kwamen 149 passagiers en 8 crewleden om, van 35 verschillende nationaliteiten. Onder de slachtoffers was ook iemand met de Belgische nationaliteit, meldde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gisteren al. Het vliegtuig was onderweg naar Nairobi. bron: Belga Het bericht Zwarte dozen gecrasht vliegtuig teruggevonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. ‘Piloot gecrashte 737 Max 8 volgde noodrichtlijn van Boeing’ (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er desondanks niet in geslaagd om het toestel onder controle te krijgen. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 12. Vliegtuig met ruim 150 inzittenden crasht op weg naar Nairobi (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een woordvoerder van Ethiopian Airlines is een vliegtuig met 149 passagiers en acht cabinemedewerkers gecrasht in Kenia. De vlucht was op...
  [naar artikel]
 13. Vliegtuig met ruim 150 inzittenden crasht in Kenia (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een woordvoerder van Ethiopian Airlines is een vliegtuig met 149 passagiers en acht cabinemedewerkers gecrasht in Kenia. De vlucht was op...
  [naar artikel]
 14. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – Washington is klaar om onmiddellijk maatregelen te nemen als dat nodig is (11/03/2019 - Metro)
  Na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines zijn de Verenigde Staten klaar om onmiddellijk gepaste maatregelen te nemen als dat noodzakelijk is. Dat heeft het Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) maandag bekendgemaakt. Bij de crash van het vliegtuig, dat nog maar enkele minuten daarvoor was opgestegen vanop Addis Abeba, kwamen 149 passagiers en 8 crewleden om, van 35 verschillende nationaliteiten. Na de tweede crash met een Boeing 737 Max 8-toestel op korte tijd houden onder meer China, Indonesië en Ethiopië toestellen van dat type aan de grond. Het FAA is naar eigen zeggen constant bezig met het evalueren van de veiligheid van de Amerikaanse vliegtuigen en commerciële vluchten. “Als we een probleem met de veiligheid vaststellen, nemen we onmiddellijk de gepaste maatregelen”, luidt het. Bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – Washington is klaar om onmiddellijk maatregelen te nemen als dat nodig is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Piloot van Boeing 737 MAX vroeg in paniek om te mogen terugkeren (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  NEW YORKDe piloot van het vliegtuig dat zondag in Ethiopië is neergestort, kreeg onmiddellijk na het opstijgen op de luchthaven van Addis Abeba te maken met een noodsituatie. De gezagvoerder van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines vroeg met "paniekerige stem" terug te keren, terwijl het vliegtuig naar een abnormale snelheid versnelde.
  [naar artikel]
 16. Ethiopian Airlines zet Boeings 737 MAX na crash van zondag tijdelijk op non-actief (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines houdt al haar toestellen van het type Boeing 737 MAX na de crash van zondag aan de grond.
  [naar artikel]
 17. Opnames gelekt van ontmoeting tussen boze piloten en Boeing-topman voor tweede fatale crash: “We verdienen te weten wat er in onze vliegtuigen zit!” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier maanden voor de fatale crash van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines, waarbij 149 passagiers en acht bemanningsleden omkwamen, confronteerden...
  [naar artikel]
 18. Canadees (41) verloor zes familieleden onder wie vader, moeder en zus bij crash Ethiopian Airlines: “We hadden zo'n hechte band. Ik ben er kapot van” (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de crash van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines afgelopen zondag kwamen 149 passagiers om het leven, onder wie achttien Canadezen. Zes...
  [naar artikel]
 19. Manant (41) verloor zes familieleden onder wie vader, moeder en zus bij crash Ethiopian Airlines: “We hadden zo'n hechte band. Ik ben er kapot van” (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de crash van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines afgelopen zondag kwamen 149 passagiers om het leven, onder wie achttien Canadezen. Zes...
  [naar artikel]
 20. "Piloten Ethiopian Airlines hebben alle procedures van Boeing gevolgd, maar konden crash niet vermijden" (04/04/2019 - VRT NWS)
  In Ethiopië heeft het ministerie van Verkeer het eerste officiële rapport over het ongeluk met een Boeing B-737 MAX van vorige maand voorgesteld. Bij die crash zijn alle 157 inzittenden omgekomen.
  [naar artikel]
 21. Piloot gecrashte Boeing vroeg “paniekerig” te mogen terugkeren, terwijl vliegtuig abnormaal versnelde: “Break, break” (15/03/2019 - De Morgen)
  De piloot van het vliegtuig dat zondag in Ethiopië is neergestort, kreeg onmiddellijk na het opstijgen op de luchthaven van Addis Abeba te maken met een noodsituatie. De gezagvoerder van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines vroeg met “paniekerige stem” om terug te keren, terwijl het vliegtuig naar een abnormale snelheid versnelde. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times, op gezag van een persoon die de luchtverkeercommunicatie inzag.
  [naar artikel]
 22. Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen wel of niet met een Boeing 737 MAX 8? (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds het vliegtuig van Ethiopian Airlines crashte, besluiten steeds meer vliegmaatschappijen om soortgelijke toestellen aan de grond te houden....
  [naar artikel]
 23. Neergestort vliegtuig Ethiopian Airlines kost 157 mensen het leven (10/03/2019 - Metro)
  Bij een crash van een passagierstoestel in Ethiopië zijn 157 mensen om het leven gekomen. Aan boord van de Boeing 737-800 MAX van Ehiopian Airlines waren 149 passagiers en 8 bemanningsleden. De regering bevestigt dat ook een Belgische vrouw is omgekomen. Het vliegtuig steeg gisterenmorgen kort na 8.00 uur op in Addis Abeba en zou rond 10.25 uur landen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Maar zes minuten na het opstijgen stortte het toestel neer in de regio Bishoftu, ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad. Het radiocontact werd enkele minuten na het opstijgen verbroken. Een Belgisch slachtoffer Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Er waren 32 verschillende nationaliteiten aan boord van vlucht ET 302. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft bevestigd dat er ook een Belgisch slachtoffer te betreuren is. Het toestel zou gloednieuw en nog maar vier maanden geleden afgeleverd zijn. Via Twitter drukte de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn medeleven met de nabestaanden uit. Zelfde type De neergestorte Boeing 737-800 MAX is van hetzelfde type vliegtuig als dat van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air, dat in oktober vorig jaar 13 minuten na het opstijgen in Jakarta in zee stortte. Toen kwamen 189 mensen om het leven. Voor Boeing is het tweede ongeluk in korte tijd met een uiterst nieuw vliegtuig een groot probleem voor het imago inzake veiligheid. Het laatste zware ongeluk van een toestel van Ethiopian Airlines is dat van een ouder model Boeing 737-800 die explodeerde na het opstijgen in Libanon in 2010. De 83 passagiers en zeven bemanningsleden kwamen daarbij om. Lees ook : Beroepscrimineel Farid “le fou” overleden Het bericht Neergestort vliegtuig Ethiopian Airlines kost 157 mensen het leven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  Ook in Indonesië moeten luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen van het type Boeing 737 Max 8 vanaf morgen aan de grond houden. Dat heeft het ministerie van Transport in Jakarta beslist. Het ministerie heeft ook een onderzoek naar de toestellen bevolen. De Indonesische regering volgt daarmee het voorbeeld van de Chinese autoriteiten, die eerder Chinese luchtvaartmaatschappijen al hadden opgedragen om de Boeing 737 Max 8, in totaal 96 toestellen, niet langer in te zetten. Aanleiding is de crash van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines, waarbij zondagochtend alle 157 inzittenden om het leven kwamen. In oktober crashte ook al een Boeing 737 MAX 8 van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Ook Ethiopian Airlines zelf houdt na de crash al haar toestellen van het type aan de grond. Ondertussen lijkt het erop dat Boeing op de beurs zal worden afgestraft. Voorbeurs zakte de aandelenkoers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer met bijna 10 procent. Bron: Belga   Het bericht Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  Ook in Indonesië moeten luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen van het type Boeing 737 Max 8 vanaf morgen aan de grond houden. Dat heeft het ministerie van Transport in Jakarta beslist. Het ministerie heeft ook een onderzoek naar de toestellen bevolen. De Indonesische regering volgt daarmee het voorbeeld van de Chinese autoriteiten, die eerder Chinese luchtvaartmaatschappijen al hadden opgedragen om de Boeing 737 Max 8, in totaal 96 toestellen, niet langer in te zetten. Aanleiding is de crash van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines, waarbij zondagochtend alle 157 inzittenden om het leven kwamen. In oktober crashte ook al een Boeing 737 MAX 8 van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Ook Ethiopian Airlines zelf houdt na de crash al haar toestellen van het type aan de grond. Ondertussen lijkt het erop dat Boeing op de beurs zal worden afgestraft. Voorbeurs zakte de aandelenkoers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer met bijna 10 procent. bron: Belga   Het bericht Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Wie waren de 157 passagiers die stierven bij vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines? (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenochtend crashte de Boeing 737 met aan boord 149 passagiers en acht bemanningsleden. Het vliegtuig steeg op in de Ethiopische hoofdstad...
  [naar artikel]
 27. Wereldwijd verbod voor Boeing 737 MAX 8, behalve in de VS: dit is waarom (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines waarbij een Boeing 737 MAX-model zes minuten na het opstijgen terug neerstortte, besloten...
  [naar artikel]
 28. Waarom doet VS niet mee met wereldwijd verbod op Boeing 737 MAX 8? (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines waarbij een Boeing 737 MAX-model zes minuten na het opstijgen terug neerstortte, besloten...
  [naar artikel]
 29. Waarom doen VS niet mee met wereldwijd verbod op Boeing 737 MAX 8? (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines waarbij een Boeing 737 MAX-model zes minuten na het opstijgen terug neerstortte, besloten...
  [naar artikel]
 30. “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” (29/03/2019 - Metro)
  Het sturingssysteem MCAS werd geactiveerd kort voor de crash van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines op 10 maart. Dat heeft een bron gemeld die dichtbij het onderzoek naar de crash staat. Het systeem wordt ook in verband gebracht met de crash van een toestel van Lion Air enkele maanden gelden. Volgens de anonieme bron maakt de informatie deel uit van de voorlopige resultaten van de analyse van de zwarte dozen van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines. De informatie werd gisteren voorgesteld aan de Amerikaanse autoriteiten, waaronder de luchtvaartautoriteit FAA. Bij de crash van het toestel in Addis Abeba kwamen 157 mensen om het leven. Bron: Belga   Het bericht “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” (29/03/2019 - Metro)
  Het sturingssysteem MCAS werd geactiveerd kort voor de crash van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines op 10 maart. Dat heeft een bron gemeld die dichtbij het onderzoek naar de crash staat. Het systeem wordt ook in verband gebracht met de crash van een toestel van Lion Air enkele maanden gelden. Volgens de anonieme bron maakt de informatie deel uit van de voorlopige resultaten van de analyse van de zwarte dozen van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines. De informatie werd gisteren voorgesteld aan de Amerikaanse autoriteiten, waaronder de luchtvaartautoriteit FAA. Bij de crash van het toestel in Addis Abeba kwamen 157 mensen om het leven. bron: Belga   Het bericht “Sturingssysteem MCAS was geactiveerd bij neergestorte Boeing 737 MAX” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Ex-vrouw slachtoffer neergestort vliegtuig klaagt Boeing aan: "Ik doe dit voor onze kinderen" (01/04/2019 - VRT NWS)
  Huguette Debets, een Nederlandse vrouw van Rwandese afkomst uit Brussel, klaagt als eerste wereldwijd vliegtuigbouwer Boeing aan voor "dood door nalatigheid". Jackson Musoni, haar ex-man en de vader van haar twee jongste kinderen, was een van de 157 inzittenden die de intussen veelbesproken crash op 10 maart met een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines niet overleefden. 
  [naar artikel]
 33. Vlucht van Ethiopian Airlines neergestort op weg naar Kenia: 149 passagiers en 8 bemanningsleden aan boord (10/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een passagiersvlucht van Ethiopian Airlines op weg naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zondagochtend neergestort. De Boeing 737 had 149 passagiers en 8 bemanningsleden aan boord.
  [naar artikel]
 34. “Besturingssysteem van Boeing was na eerste crash van Lion Air al aan update toe” (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine maand geleden, op 10 maart 2019, stortte de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neer. Vijf maanden daarvoor, op 29 oktober 2018,...
  [naar artikel]
 35. Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – Parket van Parijs opent onderzoek (10/03/2019 - Metro)
  Het parket van Parijs opent een onderzoek naar de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines dat op weg was van Addis Abeba naar Nairobi. Aan boord van het vliegtuig waren acht Fransen. Een eerste balans maakte melding van zeven Fransen. In Ethiopië is voor maandag een dag van nationale rouw afgekondigd, meldt premier Abiy Ahmed. Het Parijse parket opent een onderzoek vanwege “de aanwezigheid van Franse onderdanen onder de slachtoffers”. Volgens de luchtvaartmaatschappij waren aan boord van het vliegtuig 149 passagiers en 8 bemanningsleden, van in totaal 35 verschillende nationaliteiten. Geen van hen overleefde de crash. Onder de slachtoffers viel ook iemand met de Belgische nationaliteit te betreuren. Onder de passagiers waren ook een tiental medewerkers van de VN. In Nairobi start maandag een VN-milieuconferentie. Bron: Belga   Het bericht Crash vliegtuig Ethiopian Airlines – Parket van Parijs opent onderzoek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Boeing 737’s mogen niet meer vliegen boven Verenigd Koninkrijk, nog onduidelijkheid over België (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Britse luchtvaartautoriteit CAA verbiedt alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
  [naar artikel]
 37. Boeing 737’s mogen niet meer vliegen boven Verenigd Koninkrijk, nog onduidelijkheid over België (12/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse luchtvaartautoriteit CAA verbiedt alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
  [naar artikel]
 38. “We leren uit deze ervaring”: CEO Boeing schrijft open brief na dodelijke crashes met 737 MAX (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De CEO van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een open brief geschreven aan luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines en de hele...
  [naar artikel]
 39. Toestel van Ethiopian Airlines neergestort tussen Addis Abeba en Nairobi (10/03/2019 - Metro)
  Een toestel van de luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is in de buurt van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba neergestort. Volgens een woordvoerder van Ethiopian Airlines bevonden zich 149 passagiers en acht bemanningsleden aan boord van de Boeing 737. Over het aantal dodelijke slachtoffers is er voorlopig geen duidelijkheid. De reddingswerken zijn aan de gang, klinkt het. Het toestel bevond zich op een lijnvlucht tussen Addis Abeba en de Keniaanse hoofdstad Nairobi en crashte ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad. Het radiocontact werd enkele minuten na het opstijgen vanmorgen verbroken. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Via Twitter drukte het bureau van de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn medeleven uit met de nabestaanden. bron: Belga Het bericht Toestel van Ethiopian Airlines neergestort tussen Addis Abeba en Nairobi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. TUI houdt ook alle Belgische Boeing 737’s aan de grond (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De TUI Group houdt al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond, dus ook de vier in de vloot van de Belgische maatschappij TUI fly. Eerder besliste de Britse luchtvaartautoriteit CAA al om alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
  [naar artikel]
 41. Waarom greep Boeing niet eerder in? Nabestaanden eisen proces en schadevergoeding (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De familie van Jackson Musoni (31), één van de slachtoffers van de crash met de Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines, heeft als eerste een klacht...
  [naar artikel]
 42. Geen overlevenden na crash toestel Ethiopian Airlines (10/03/2019 - Metro)
  Bij de crash van een passagierstoestel in Ethiopië zijn volgens de staatstelevisie alle 157 mensen aan boord om het leven gekomen. Bij het ongeval vanmorgen in de omgeving van de hoofdstad Addis Abeba waren geen overlevenden, meldde de zender. Aan boord van de Boeing 737-800 MAX van de luchtvaartmaatschappij Ehiopian Airlines waren volgens de eerste gegevens van de maatschappij 149 passagiers en 8 bemanningsleden. De inzittenden van het toestel met vluchtnummer ET 302 hadden 33 verschillende nationaliteiten. Bij de FOD Buitenlandse Zaken heeft men nog geen weet of daar Belgen bij zijn. De reddingswerken zijn nog aan de gang, klinkt het in een mededeling. Het vliegtuig steeg kort na 8.00 uur op in Addis Abeba en zou rond 10.25 uur landen de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Maar zes minuten na het opstijgen stortte het toestel neer in de regio Bishoftu, ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad. Het radiocontact werd enkele minuten na het opstijgen vanmorgen verbroken. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Er waren 33 verschillende nationaliteiten aan boord van vlucht ET 302. Het toestel zou gloednieuw en nog maar vier maanden geleden afgeleverd zijn. Via Twitter drukte de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn medeleven met de nabestaanden uit. De neergestorte Boeing 737-800 MAX is van hetzelfde type vliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air, dat in oktober vorig jaar 13 minuten na het opstijgen in Jakarta in zee stortte. Toen kwamen 189 mensen om. Het laatste zware ongeluk van een toestel van Ethiopian Airlines is dat van een Boeing 737-800 die explodeerde na het opstijgen in Libanon in 2010. De 83 passagiers en zeven bemanningsleden kwamen om. bron: Belga Het bericht Geen overlevenden na crash toestel Ethiopian Airlines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Boeing crashte niet alleen door technische fout, maar mogelijk ook door cruciale vergissing van piloten (05/04/2019 - De Morgen)
  De aanwijzingen worden steeds sterker dat de vliegramp met een toestel van Ethiopian Airlines in maart niet alleen is veroorzaakt door een technisch falen van het Boeing-toestel. Mogelijk heeft de bemanning ook een cruciale vergissing begaan door tijdens het pandemonium van gillende alarmen de gashendels bijna volledig open te laten staan. 
  [naar artikel]
 44. Boeing 737 Max – American Airlines schrapt vluchten van Boeing 737 MAX tot begin november (15/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines houdt haar Boeing 737 Max-vliegtuigen twee maanden langer aan de grond, tot begin november. Dat heeft het bedrijf zondag aangekondigd. Eerder was aangekondigd dat alle vluchten die uitgevoerd zouden worden met zo’n vliegtuig geannuleerd werden tot 3 september. Dat is nu verlengd tot 2 november. Volgens de maatschappij komt de maatregel neer op zo’n 115 annuleringen per dag. De vloot van 737 MAX-toestellen wordt sinds midden maart aan de grond gehouden in de VS en in andere landen. Dat gebeurde na twee ongevallen in enkele maanden tijd. Op 29 oktober stortte een Boeing 737 MAX van de Indonesische maatschappij Lion Air neer in de Zee van Java, waarbij 189 personen om het leven kwamen. Op 10 maart stortte een toestel van Ethiopian Airlines neer met 157 personen aan boord. Boeing heeft naar eigen zeggen een update van de toestellen klaar. Voor de vliegtuigen opnieuw de lucht in mogen, moet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA het licht nog op groen zetten. American Airlines zegt in een mededeling dat het er vertrouwen in heeft dat de software-update, samen met de nieuwe trainingen die Boeing aan het ontwikkelen is, ertoe zal leiden dat de toestellen nog dit jaar opnieuw zullen vliegen. bron: Belga Het bericht Boeing 737 Max – American Airlines schrapt vluchten van Boeing 737 MAX tot begin november verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Piloten testen software-update van Boeing 737 MAX in simulator (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Piloten van American Airlines zullen dit weekend in een vliegsimulator kruipen om de software-update van de Boeing 737 MAX te testen. Dat deelt de...
  [naar artikel]
 46. Boeing 777 verliest motorbehuizing op weg naar Hawaï (14/02/2018 - Metro)
  Een vliegtuig van United Airlines op weg van San Francisco naar Honolulu op Hawaï, heeft een half uur voor het bereiken van de eindbestemming de behuizing van een van zijn twee motoren verloren. Volgens passagiers was er een luide knal te horen, waarna de Boeing 777 hevig begon te schudden. Op sociale media circuleren beelden van de gestripte motor. Na het incident stuurde de piloot van vlucht UA 1175 een noodsignaal uit, maar het toestel kon de tocht naar Honolulu voortzetten. “Onze piloten hebben alle noodzakelijke protocollen gevolgd om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten”, zegt United Airlines in een mededeling. “Het vliegtuig is naar de gate getaxied en de passagiers konden zoals gebruikelijk uit het vliegtuig stappen.” Zowel de Amerikaanse nationale vervoersveiligheidsraad NTSB als het burgerluchtvaartbureau FAA zijn een onderzoek gestart. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 47. Boeing 777 verliest motorbehuizing op weg naar Hawaï (14/02/2018 - Metro)
  Een vliegtuig van United Airlines op weg van San Francisco naar Honolulu op Hawaï, heeft een half uur voor het bereiken van de eindbestemming de behuizing van een van zijn twee motoren verloren. Volgens passagiers was er een luide knal te horen, waarna de Boeing 777 hevig begon te schudden. Op sociale media circuleren beelden van de gestripte motor. Na het incident stuurde de piloot van vlucht UA 1175 een noodsignaal uit, maar het toestel kon de tocht naar Honolulu voortzetten. “Onze piloten hebben alle noodzakelijke protocollen gevolgd om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten”, zegt United Airlines in een mededeling. “Het vliegtuig is naar de gate getaxied en de passagiers konden zoals gebruikelijk uit het vliegtuig stappen.” Zowel de Amerikaanse nationale vervoersveiligheidsraad NTSB als het burgerluchtvaartbureau FAA zijn een onderzoek gestart. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 48. Vliegtuig Ethiopian Airlines crasht met 157 inzittenden (10/03/2019 - De Tijd)
  13:04 Bij een crash van een vliegtuig in Ethiopië zondagmorgen zijn volgens de staatstelevisie alle 157 mensen aan boord om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 49. 'Duidelijke gelijkenissen' tussen Boeing-crashes (17/03/2019 - De Tijd)
  20:00 De data van de zwarte dozen uit de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines en van Lion Air vertonen 'duidelijke gelijkenissen'. Dit heeft de Ethiopische minister van Verkeer Dagmawit Moges...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.