Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]
Waar de ene een mooie blinkende appel verkiest, is de andere eerder wantrouwig tegenover een fel blinkend exemplaar waarvan de schil vettig aanvoelt. Na een paar dagen in de fruitmand voelt die schil alleen nog vettiger aan. Zegt dat iets over hoe lekker of gezond de appel is? Bart Nicolai, professor binnen de faculteit bio-ingenieur aan de KU Leuven, legt uit hoe het laagje ontstaat en wat je er tegen kunt doen: “Het is een beschermingslaagje dat alle fruitsoorten hebben.” [naar artikel]
Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan... [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
Het mag dan misschien niet erg aantrekkelijk klinken toch eet je een kiwi beter in zijn geheel op. En dat wil zeggen mét de bruine schil. [naar artikel]
Af en toe bots je in een recept op zeste van citroen als ingrediënt. Gebruik je om die zeste te maken dan best een schil van een biologische citroen of kan een niet-biologische schil geen kwaad voor ons lichaam? Voedingsexperte Marlies Huysentruyt duidt hoe het zit en legt uit hoe je die zeste met veel smaak in gerechten verwerkt. “Het is een misverstand dat je de schil van biologische citroenen niet moet wassen voor gebruik.” [naar artikel]
Jan Tytgat, de bekendste toxicoloog van ons land, raadt af om een schijfje citroen toe te voegen aan je gin-tonic. “De schil zit vol pesticiden en die kunnen zelfs kankerverwekkend zijn”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]
Eet je fruit en groenten het best me?t of zonder schil? De meningen zijn verdeeld. Wij vroegen raad aan Michae?l Sels, hoofddie?tist van het UZA.... [naar artikel]
De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]
De Shell On Shallenge, waarbij jongeren voedsel eten met schil en verpakking, is de nieuwste hype op sociale media. Tieners delen de beelden op... [naar artikel]
Een patatje in de schil, koude pasta of een tomatensalade: we kennen allemaal de typische bijgerechten bij de BBQ. Maar waarom eens niet voluit de kaart van de groenten trekken? Peter De Clercq gaat voor pure smaken, die met een eetbaar bloemetje waanzinnig kunnen worden gepresenteerd. [naar artikel]
Denise Van Schil is niet meer. De weduwe van Beerschot-icoon Rik Coppens overleed op 9 april op 85-jarige leeftijd. [naar artikel]
In het Braziliaanse São Paulo werden woensdag 15 november tijdens een winkeldegustatie de eerste Belgische Conference peren aan de consumenten voorgesteld. Dat was meteen ook de start van een nationale campagne ter promotie van de Belgische Conference peren van BVF-telers. De volgende weken worden er nog meer van die proeverijen georganiseerd. Brazilianen moeten immers wennen aan de Conference peer met roestkleurige schil. Zij verkiezen eerder fruit met een glanzende schil. [naar artikel]
Blauwe plekken zijn niet echt flatterend. Een bananenschil zou daarvoor een geneeskrachtige werking hebben, die in een mum van tijd je huid herstelt. Daarnaast zijn bananen ook heel gezond voor je darmwerking. Bananenschillen bevatten flinke hoeveelheden kalium en mineralen die ervoor zorgen dat je huid zich herstelt. Ze worden ook ingezet als middel tegen allergieën, insectenbeten […] Het bericht LIFEHACK. Werk je blauwe plek weg met een bananenschil verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]
Een plantaardige "tweede schil" kan ervoor zorgen dat avocado's dubbel zolang houdbaar blijven. Colruyt is de eerste supermarktketen in België die avocado's met de zogenoemde "Apeel-technologie" zal verkopen. Concurrent Delhaize is niet meteen overtuigd: "Het is een nieuwe verpakking, ook al is het biologisch en duurzaam." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.