Steeds meer frituristen leveren frietjes aan huis. Het aantal frituren dat aangesloten is bij koerierdiensten of online bestelsystemen is de laatste jaren meer dan verdubbeld. Frietzaken willen zo een betere service aan de klant aanbieden. Dat is ook het geval bij Frituur Nummer 13 in Hasselt. [naar artikel]
Zijn jouw kinderen ook zo dol op frieten? Dan is de nieuwe promotie van Fritkotactie.be misschien wel iets voor jou volgens de leden van Promojagers België. Meer dan 200 frituren geven een gratis Smulllbox weg met frietjes, een snack, twee sauzen, een Smulll-cola en een leuk speelgoedje. [naar artikel]
Eten we binnenkort slechte frietjes? Een nieuw federaal rapport doet dat vermoeden. Door de steeds hetere zomers zijn er veel minder bintjes, dé frietaardappel bij uitstek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Aardappelboeren en frituren schakelen nu al over op andere aardappelsoorten. Of die "nieuwe" frietjes dan ook even lekker zijn, is nog maar de vraag. [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
Ga je ook af en toe frietjes halen? Dan is er goed nieuws, want nog tot en met volgend weekend eten kinderen helemaal gratis in een hele reeks frituren verspreid over Vlaanderen. De leden van Promojagers België laten het zich geen twee keer zeggen en taggen al hun vrienden en vriendinnen. [naar artikel]
Heel wat frituren trakteren kinderen deze week op gratis frietjes en een snack. De leden van Promojagers België zijn bijzonder enthousiast over de actie en maken er vandaag hun supertip van voor de lezers van HLN. [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
Knapperige frietjes, krokante kip en zelfs groenten: met dank aan de airfryer kan je tegenwoordig heel wat gerechten klaarmaken zonder olie. Maar zijn die frietjes wel echt zo krokant en lekker als uit een gewone friteuse? En is frituren zonder olie echt zoveel gezonder? Wij vergeleken de twee toestellen met elkaar. [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Vlaanderen telt veel frituren, heel veel frituren. Maar liefst 2.943 om precies te zijn. In elke gemeente vind je wel een frituur ’t Hoekske of een frituur Onder den Toren. Toch hebben sommige eigenaars een iets apartere naam gegeven aan hun zaak. Wij kozen er enkele opvallende uit. [naar artikel]
Vijf frituren op amper 500 meter in het centrum van Lanaken. In 2020 was het nog groot nieuws. Maar twee jaar later davert de impact van het coronavirus flink na. Amper twee van de vijf frituristen in de veel besproken ‘frituurstraat’ bakken momenteel nog frietjes. [naar artikel]
Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
Na jaren in de foodsector, lanceren de Limburgse mama’s Hannelore Valkenborgh en Hannah Nicolaï hun bedrijf Boef. Ze leveren hun foodbox met klaargemaakte Vlaamse klassiekers en seizoensgebonden gerechten aan huis. [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” [naar artikel]
Friturist Bas Van Chastelet trakteert alle 70-plussers uit Weelde bij Ravels op gratis frietjes. “Voor hen is het niet makkelijk om elke dag in hun huis te blijven. Daarom wil ik ze een leuk moment bezorgen met gratis frietjes”, klinkt het. [naar artikel]
Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum […] Het bericht BIZAR. Streetartkunstenaars brengen ode aan frietjes tijdens ‘Week van de Friet’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
Frituur Pat@friet en Taxi Walter uit Zaventem leveren samen frietjes aan huis. Klanten kunnen hun bestelling online plaatsen en voor 5 euro extra worden de frietjes thuis geleverd met de taxi. "Da's ook veiliger voor de friturist en zo kunnen we nog een kleine beetje blijven werken", vertelt de uitbater van het taxibedrijf. [naar artikel]
Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) heeft vorig jaar 1.092 horecazaken en 218 grootkeukens gecontroleerd in Limburg. Van de horecazaken was 22,2 procent niet in orde, bij de grootkeukens was dat 8,3 procent. Vooral frituren en pitazaken scoren slecht als het op voedselveiligheid aankomt. Al doen Limburgse zaken het wel opvallend beter dan het Belgische gemiddelde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.