Omdat spaghetti ook maar spaghetti is, sprongen ze bij de Nederlandse culinaire site Heerlijkerwijs creatief om met de ingrediënten. Daarmee maken ze een pizza, jawel, op basis van sliertjes, gehakt en tomatensaus. [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
Naast het Fotomuseum is een lasagnerie geopend, een zaak waar lasagne de eerste viool speelt. Vader en zoon Luc en Stijn Leys gaan er ver in: ze malen zelf graan tot bruikbare bloem voor de lasagne: verser kan niet.“Ik heb goed twee jaar aan het concept geschaafd”, zegt Stijn Leys (27). “Ik wilde origineel uit de hoek komen en vooral iets doen wat nog niet werd gedaan. Daarom dus een lasagnerie. In Leuven en Gent heb je ook wel restauranthouders die met lasagne bezig zijn, maar de ene doet er nog pizza bij en de andere houdt het niet zo vers als wij.” [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en iedereen heeft er ook een uitgesproken mening over. Lara Laporte (27) weet er alles van. Ze blogt erover... [naar artikel]
"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en [naar artikel]
Meer dan zevenhonderd restaurants hebben 'spaghetti all'amatriciana' op hun menu gezet. De bekende pasta is vernoemd naar Amatrice, een Italiaans [naar artikel]
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]
01:03 Dirk Goeminne legt de lat hoog tijdens zijn laatste jaar als CEO van de vleesverwerker Ter Beke. Hij wil lasagne in China en halal-lasagne in het Midden-Oosten verkopen. [naar artikel]
Voor de beste pizza’s van ons land moet je blijkbaar in Brussel zijn. Of dat is toch de mening van de Italiaanse website 50toppizza. Zowel La Pizza è Bella als La Piola Pizza haalt die ranglijst. [naar artikel]
De Amerikaanse pizzaketen Domino’s Pizza trekt zich na zeven jaar terug uit Italië. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg dinsdag. In het land van de pizza werd de Amerikaanse versie niet gesmaakt. [naar artikel]
Dan ben je blind getrouwd, leef je al weken samen en plots breekt ze spaghetti in twee vooraleer die in de pot gaat. Onze reporter Jan Claeys – bourgondiër én Italofiel – wist niet wat hij zag in ‘Blind getrouwd’. En na een ander pasta-incident eerder deze week is hij stellig: tijd voor een lesje spaghetti-etiquette! [naar artikel]
Een Brits meeneemrestaurant heeft een opmerkelijk nieuw concept bedacht om een traditionele pizza in een heel apart gerecht te veranderen. De pizza heeft een rijke vulling die bestaat uit vijf verse cheeseburgers, twee dikke lagen kebab en een extra laagje vlees en kaas om het helemaal af te maken. De ‘Giant Pizza Burger’ is geboren! [naar artikel]
Het is een van de populairste toeristengerechten: spaghetti bolognese. Jong en oud lust het. Sterrenchef Danny Horseele testte er tien – van De Panne tot Knokke – en stelde vast dat het verschil groot is. “Niet alleen in kwaliteit, ook in prijs. Van 6,5 tot 18 euro. En dat proef je heus niet altijd in het bord. Het is duidelijk dat hier en daar véél geld verdiend wordt aan spaghetti.” Hij vond een absolute topper, zittend op een plastic stoel aan een drukke weg, en werd bedrogen met zicht op zee. [naar artikel]
De meest noordelijke regio van Italië twijfelt achter elke haarspeldbocht. Duits of Italiaans? Knödel of Spaghetti? Appels of druiven? Wolken of zon? Zelfs in haar eigen naam schuilt er twijfel. Südtirol of Alto Adige. Op naar Verano. Of naar Vöran. [naar artikel]
Sinds maart van dit jaar is Remco Evenepoel (21) het gezicht van Pizza Hut, de bekende pizzaketen. En in de herfst gaat de samenwerking nog een stapje verder, want dan brengt Pizza Hut een ‘Remco-pizza’ op de markt. Al zullen vleesliefhebbers er misschien vriendelijk voor passen. “Er zal geen vlees op de pizza liggen”, aldus Stef Meulemans - CEO bij Top Brands, de Belgische holding waar Pizza Hut onder valt - in La Dernière Heure. “Wel veel groenten die Remco zelf graag lust.” De speciale pizza is volgens Meulemans onderdeel van een grote reclamecampagne rond de figuur Evenepoel, die niet alleen gekozen is wegens zijn sportieve verdiensten. “Zijn uitstraling is even belangrijk. Het is een simpele jongen, die tegen iedereen praat en die je zomaar zou kunnen tegenkomen in een van onze restaurants.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
De Italiaanse organisatie 50 Top Pizza Europe 2022 heeft een lijst samengesteld met de vijftig beste pizzeria’s in Europa - Italiaanse etablissementen niet meegeteld. Goed nieuws voor wie een hongerke heeft: ook ons land duikt vier keer op in de ranglijst. En voor de allerbeste pizza in Europa moet je niet eens zo gek ver rijden … [naar artikel]
Na negen jaar een succesvol restaurant te runnen in Koksijde, willen Haron Eshaghzey (54) en Maniga Aidimohamad (55) Gent veroveren. Op hun kaart staan Italiaanse klassiekers, maar ook een pizza met... kaviaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.