Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Zo vul je een growler met 'Bier van A'

04/11/2016 - 15:49
"Een van de troeven in het Kaffee van Antwerpen is het bier van A, dat je in een growler mee naar huis kan nemen. Voor abonnees hebben we zelfs een fantastische voordeelacties rond deze hebbedingen. Een growler is een literfles met herbruikbare dop, waarin je je favoriete bier 48u kan bewaren. Heerlijk voor feestjes dus, of wanneer je vrienden op bezoek krijgt. In het Kaffee van Antwerpen wordt de hervulbare growler speciaal voor jou gevuld met schuimend Bier van A, ontwikkeld door de lezers van Gazet van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat is een growler en hoe bemachtig je er een? (27/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

In Kaffee van Antwerpen kan je op zaterdag bier laten vullen in een growler en meenemen naar huis. Een wat? Een growler is een glazen fles die je rechtstreeks van de tap kan opvullen. Het bier moet wel binnen de 48 uur na het vullen opgedronken worden. Maar dat mag geen probleem zijn ;). [naar artikel]


2. IN BEELD. Ook op zaterdagmiddag een goede sfeer in het Kaffee van Antwerpen (05/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het was zaterdag aanschuiven om de growler van 1 liter Bier van A in ontvangst te nemen in het Kaffee van Antwerpen. Maar dat namen de bezoekers en abonnees van Gazet van Antwerpen er heel graag bij. De sfeer zat er in de namiddag al heel goed in en die zal alleen maar beteren. [naar artikel]


3. Internationale Dag van het Bier: welk bier past bij mijn favoriete Belgische klassieker? (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Internationale Dag van het Bier, een hoogdag voor bierliefhebbers. En zo zijn er veel in België. Met meer dan 1.100 soorten bier uit... [naar artikel]


4. 16 fascinerende weetjes en feiten over bier (06/02/2022 - Express)

Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]


5. Kaasmeester Ann Keymeulen: 'Dé regel om kaas te combineren is bier, bier, bier en bier' (26/12/2020 - Knack)

Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]


6. Is wijn na bier echt plezier en geeft bier na wijn venijn? (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]


7. Brugge is het strijdtoneel, bier het wapen (29/06/2019 - De Morgen)

Brugge is het strijdtoneel, bier het wapen. Welk bier mag zich Brugs noemen en wat heeft een beer in vredesnaam te maken met bier? [naar artikel]


8. ‘Lekker bier proeft zachtjes mauve, slecht bier is blauw’ Rosa Merckx (86), eerste brouwmeesteres van België (13/04/2019 - De Morgen)

Ze schelen zestig jaar en ze hebben lak aan hetzelfde adagium, dat bier een mannenzaak is. Rosa Merckx (86) is de allereerste brouwmeesteres van België. En Femke Sterckx (26) doctoreert op de smaak van bier. ‘Brouwers zijn meestal mannen’, zeggen ze, ‘gelukkig met goede manieren.’ Hoe zou hun leven anders om bier kunnen draaien? door An Olaerts / foto’s bas bogaerts [naar artikel]


9. Bieroorlog in Brugge (29/06/2019 - De Morgen)

Brugge is het strijdtoneel, bier het wapen. Welk bier mag zich Brugs noemen en wat heeft een beer in vredesnaam te maken met bier? [naar artikel]


10. “Dit is een extra prikkelend bier met fijne bubbels”: onze biersommelier proeft brut bier voor de feestdagen (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]


11. Just Beer: Zeg niet zomaar bier tegen bier (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een pintje na het voetbal. In een flesje of in een glas. Daar stopt voor velen de bierbeleving. Dat bier veel meer is dan het occasionele pintje na... [naar artikel]


12. Deze man drinkt tijdens de vasten alleen bier (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Del Hall Cincinnati (Ohio) wil de vastenperiode overleven op bier. En alleen maar bier. Hij eet 46 dagen lang niets en haalt zijn inspiratie uit de... [naar artikel]


13. Nederlands onderzoek: ambachtelijke bieren drink je het best niet elke dag (27/10/2017 - VRT NWS)

Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier.  [naar artikel]


14. Deel 5: Bier en gastronomie (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)

De zomer is begonnen, de terrasjes lopen vol. Daar hoort vaak een frisse pint of straffer bier bij. Een week lang stellen we u alle aspecten van het Limburgse bier voor. Van de brouwerijen, over de recepten tot de allernieuwste trends. [naar artikel]


15. Van Duvel tot Kriek: hoelang kun je bier bewaren? (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een fris koud biertje smaakt altijd, maar om daarvan te kunnen genieten is het wel belangrijk om dat bier op de juiste manier te bewaren. Hoelang kun je bier bewaren? En is dat voor elk bier hetzelfde? Biersommelier Sofie Vanrafelghem licht toe. “Dat Duvel beter wordt met de jaren is gewoon nonsens.” [naar artikel]


16. "Wijn na bier is plezier, bier na wijn venijn”: speelt die volgorde van dranken echt een rol bij de kater de dag erna? (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]


17. Landelijke gilde Engsbergen proeft bier en chocolade (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? [naar artikel]


18. Geen café zonder bier, wel een canon zonder bier(cultuur): de gaten in de canon (09/05/2023 - De Standaard)

Niets zo erg als een café zonder bier, als we Bobbejaan Schoepen mogen geloven. Maar wat dan met een Vlaamse canon zonder bier? Of zonder Jan Hoet en de koningskwestie? Ondanks zestig ‘vensters’ vertoont de canon enkele opvallende hiaten. [naar artikel]


19. Vijf goede redenen om bier te drinken met 0,0% alcohol (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Alcoholvrij bier (dat overigens geen alcoholvrij bier was) had vroeger geen al te beste reputatie en werd eerder gedronken omdat het moest dan om... [naar artikel]


20. GETEST. “Een doorschijnende fles is compleet ongeschikt voor bier”: onze biersommelier proeft en beoordeelt brut bier voor de feestdagen (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien ‘bierbubbels’ en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]


21. En voor mij een pintje van de tank, graag (29/06/2023 - De Standaard)

Een pint van het vat is beter dan bier uit een flesje of blik. Maar het kan nog beter: steeds meer cafés tappen hun bier uit een tank. ‘Het is alsof je bier rechtstreeks uit de brouwerij proeft.’ [naar artikel]


22. Bier is het nieuwste slachtoffer van de klimaatverandering: zal ons pintje straks anders smaken? (13/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gaat een pintje bier minder bitter smaken? En wordt dat pintje ook nog eens duurder? Een nieuwe studie waarschuwt voor de teloorgang van hop, een sleutelingrediënt van bier. Door de klimaatverandering daalt de productie en verandert de smaak van hop. En zonder hop is er geen bier. Of is er toch nog hoop voor de hop? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) legt uit. [naar artikel]


23. Harmonie Hoger-op Mielen brengt eigen bier op de markt (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Op de jaarlijkse concertavond van de harmonie werd het bier ‘Hoger-(H)op’ gelanceerd. Bedoeling was het exclusieve bier te schenken tijdens de repetities en optredens, maar nu wordt het verkocht ter gelegenheid van Vaderdag. [naar artikel]


24. Wat zullen we drinken, 46 dagen lang? Deze man ruilt eten voor bier tijdens de vasten (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Del Hall Cincinnati (Ohio) wil de vastenperiode overleven op bier. En alleen maar bier. Hij eet 46 dagen lang niets en haalt zijn inspiratie uit de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!