Tony’s Chocolonely, het Nederlandse chocolademerk dat streeft naar ‘100 procent slaafvrije chocolade’, is verwijderd van een internationale lijst met slaafvrije chocoladeproducenten. Reden: een omstreden schakel in het productieproces. [naar artikel]
Tony’s Chocolonely, het Nederlandse chocolademerk dat streeft naar “100 procent slaafvrije chocolade”, staat niet langer op een internationale lijst van slaafvrije chocoladeproducenten. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant. [naar artikel]
De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]
In de Verenigde Staten is het chocolademerk Hershey’s voor de rechter gedaagd omdat de donkere chocolade schadelijke hoeveelheden zware metalen zou bevatten, zo berichten Amerikaanse media waaronder CNBC. Ook voor andere merken zou de pure chocolade te veel zware metalen bevatten, waaronder Lindt en Godiva, het van oorsprong Belgische merk dat intussen in handen is van de Turkse Yildiz holding. [naar artikel]
Goed nieuws voor de Tony Chocolonely-fans, want het chocolademerk heeft een nieuwe smaak uitgebracht. Deze keer vormen melk, pompoenpit en cranberry de ingrediënten. Dat het Nederlandse chocolademerk graag met nieuwe smaken experimenteert, weten we al langer. Eerder bracht Tony’s Chocolonely de combinaties karamel-zeezout, pecan-kokos en melk-noga op de markt. De nieuwste chocoladereep maakt deel uit […] [naar artikel]
In Antwerpen heeft Chocolate Nation deze week de deuren geopend voor het grote publiek. Het "innovatief belevingscentrum" staat volledig in het teken van Belgische chocolade. "Karrewiet" trok ernaartoe. [naar artikel]
01:30 De Belgische chocoladeproducent Puratos leent 1 miljard euro in de strijd voor duurzamere chocolade. Het geld moet slavernij en ontbossing tegengaan. 'Boeren die niet ontbossen, betalen we extra. Zo h... [naar artikel]
Het is vandaag Wereldchocoladedag. Dat lijkt een beetje een gekke datum, want chocolade en zomer gaan voor veel mensen niet goed samen. Frédéric Blondeel uit Koksijde is het daar niet mee eens. Hij heeft een bekende chocoladezaak in het Brusselse Koekelberg. "In de zomer eten wij waarschijnlijk nog meer chocolade dan anders", zegt hij. "Je kan chocolade trouwens perfect in de koelkast bewaren." [naar artikel]
Een supermarkt in Groot-Brittannië heeft een collectie paaseendjes uit de rekken gehaald. De paaspralines werden op social media als racistisch gezien. Supermarktketen Waitrose verkocht een drietal eendjes - witte, melk en donkere chocolade - onder diverse namen. Terwijl het witte chocolade-eendje "Fluffy" heette en de melkchocolade "Crispy", werd de donkere chocolade onder de tekst "lelijk" verkocht. [naar artikel]
Juicht ende jubelt, want het Nederlandse chocolademerk Tony's Chocolonely heeft een volledig driegangenmenu van chocolade op de markt gebracht! [naar artikel]
Drie kwart van de Belgische chocoladeproducenten zijn nog altijd puur Belgisch, maar de grote kleppers hebben buitenlandse eigenaars. "Het aandeelhouderschap is in buitenlandse handen. En dan? De chocolade is en blijft Belgisch." [naar artikel]
Communicatiedeskundige Benedikte Van Eeghem out haar liefde voor de taal, "Mijnheer N" tijdens de "week van het Nederlands". Samen willen ze "kwalitatief Nederlands tot absolute norm maken". [naar artikel]
In de strijd voor een slaafvrije cacao-industrie krijgt Tony Chocolonely hulp van Albert Heijn en Barry Callebaut. [naar artikel]
Pasen is traditioneel een hoogdag voor chocoladeliefhebbers. Maar klopt het dat wie veel chocolade eet ook een groter risico loopt op puistjes? De wetenschap is er nog niet helemaal over uit, "maar er zijn indicaties dat de grote hoeveelheid suiker in chocolade een effect kan hebben op de huid", zegt professor dermatologie Jan Gutermuth (VUB). [naar artikel]
Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. [naar artikel]
De Belgische chocoladesector ondertekent vandaag een nieuw plan om de productie een pak duurzamer te maken. De ambitie? Tegen 2030 verdienen cacaoboeren een leefbaar inkomen. [naar artikel]
"Nederlands is geen mooie taal", "het is te moeilijk" of "het is geen wereldtaal". Dat kregen onze collega's van de jongerenredactie te horen op een school in Tubize, Wallonië. Ze waren er gaan vragen waarom Engels zoveel populairder is geworden dan Nederlands op Waalse scholen. Tegelijk scoren Vlaamse leerlingen steeds minder goed op Frans: "We hebben daar een klein probleem." [naar artikel]
Komiek Josh Widdicombe haat pure chocolade. Hij gelooft niet dat er mensen zijn die het echt lekker vinden. Chocolade met een dikke nek, zoals [naar artikel]
"Een uur Nederlands minder? Dat idee is paradoxaal met alle signalen die wij binnenkrijgen over het taalniveau. Er is juist extra aandacht nodig", zegt Carl De Strycker (UGent en Poëziecentrum vzw). [naar artikel]
20:10 De Belgische voedingsmultinational Puratos heeft het Canadese Foley's Chocolates overgenomen. 'Onze grootste overname in de chocoladesector', klinkt het bij de toeleverancier aan bakkers. [naar artikel]
"Mijn Ham City" daagt kinderen en jongeren uit om te tonen waar zij het plezant vinden in Ham en/of met welke vrienden ze daar graag hangen, sporten of hun hobby uitoefenen. [naar artikel]
Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Beenhouwerij Renmans daagt Gaia voor de rechtbank wegens de "lastercampagne" van de dierenrechtenorganisatie over de gruwelijke praktijken die [naar artikel]
Van de Frans-Belgische schrijfster werden enkele romans in het Nederlands vertaald, onder de titels "Huis van papier", "Het huis der leugens" en "Adriana Sposa". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.