Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Nederlands chocolademerk daagt Belgische chocoladesector uit met "slaafvrije" chocolade

06/04/2019 - 08:34
"In Nederland kan je niet meer naast de veelkleurige verpakkingen van Tony's Chocolonely kijken. Sinds vorig jaar is het merk er marktleider.  Nog opmerkelijker is hun claim, dat ze 100 procent "slaafvrij" willen zijn.  "Nu willen we ook in België marktleider worden, misschien nog wel groter dan in Nederland", zegt het bedrijf in het Eén-magazine "De markt", "om zo de Belgische choladebedrijven uit te dagen het ook anders aan te pakken. Delhaize is het eerste bedrijf dat volgt en zijn huismerk "slaafvrij" maakt. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tony Chocolonely gewipt van lijst slaafvrije chocoladeproducenten (16/02/2021 - De Morgen)

Tony’s Chocolonely, het Nederlandse chocolademerk dat streeft naar ‘100 procent slaafvrije chocolade’, is verwijderd van een internationale lijst met slaafvrije chocoladeproducenten. Reden: een omstreden schakel in het productieproces. [naar artikel]


2. Tony’s Chocolonely niet langer slaafvrij (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Tony’s Chocolonely, het Nederlandse chocolademerk dat streeft naar “100 procent slaafvrije chocolade”, staat niet langer op een internationale lijst van slaafvrije chocoladeproducenten. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant. [naar artikel]


3. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


4. Miljoenenclaim tegen Amerikaans chocolademerk wegens aanwezigheid zware metalen (30/12/2022 - Het Belang van Limburg)

In de Verenigde Staten is het chocolademerk Hershey’s voor de rechter gedaagd omdat de donkere chocolade schadelijke hoeveelheden zware metalen zou bevatten, zo berichten Amerikaanse media waaronder CNBC. Ook voor andere merken zou de pure chocolade te veel zware metalen bevatten, waaronder Lindt en Godiva, het van oorsprong Belgische merk dat intussen in handen is van de Turkse Yildiz holding. [naar artikel]


5. Tony’s Chocolonely verrast met nieuwe smaak (14/11/2017 - Metro)

Goed nieuws voor de Tony Chocolonely-fans, want het chocolademerk heeft een nieuwe smaak uitgebracht. Deze keer vormen melk, pompoenpit en cranberry de ingrediënten. Dat het Nederlandse chocolademerk graag met nieuwe smaken experimenteert, weten we al langer. Eerder bracht Tony’s Chocolonely de combinaties karamel-zeezout, pecan-kokos en melk-noga op de markt. De nieuwste chocoladereep maakt deel uit […] [naar artikel]


6. "Karrewiet" op bezoek bij Chocolate Nation, een nieuw belevingsmuseum rond chocolade  (17/01/2019 - VRT NWS)

In Antwerpen heeft Chocolate Nation deze week de deuren geopend voor het grote publiek. Het "innovatief belevingscentrum" staat volledig in het teken van Belgische chocolade. "Karrewiet" trok ernaartoe. [naar artikel]


7. Puratos gooit zich in moeilijke strijd voor slaafvrije chocolade (26/08/2021 - De Tijd)

01:30 De Belgische chocoladeproducent Puratos leent 1 miljard euro in de strijd voor duurzamere chocolade. Het geld moet slavernij en ontbossing tegengaan. 'Boeren die niet ontbossen, betalen we extra. Zo h... [naar artikel]


8. Koksijdse topchocolatier met zaak in Koekelberg: "chocolade kan je wél in de koelkast bewaren" (07/07/2020 - VRT NWS)

Het is vandaag Wereldchocoladedag. Dat lijkt een beetje een gekke datum, want chocolade en zomer gaan voor veel mensen niet goed samen. Frédéric Blondeel uit Koksijde is het daar niet mee eens. Hij heeft een bekende chocoladezaak in het Brusselse Koekelberg. "In de zomer eten wij waarschijnlijk nog meer chocolade dan anders", zegt hij. "Je kan chocolade trouwens perfect in de koelkast bewaren." [naar artikel]


9. "Racistische chocolade-eendjes" in Groot-Brittannië uit de rekken gehaald (09/04/2019 - VRT NWS)

Een supermarkt in Groot-Brittannië heeft een collectie paaseendjes uit de rekken gehaald. De paaspralines werden op social media als racistisch gezien. Supermarktketen Waitrose verkocht een drietal eendjes - witte, melk en donkere chocolade - onder diverse namen. Terwijl het witte chocolade-eendje "Fluffy" heette en de melkchocolade "Crispy", werd de donkere chocolade onder de tekst "lelijk" verkocht.  [naar artikel]


10. NINA tipt: een driegangenmenu van chocolade (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Juicht ende jubelt, want het Nederlandse chocolademerk Tony's Chocolonely heeft een volledig driegangenmenu van chocolade op de markt gebracht! [naar artikel]


11. Hoe Belgisch is Belgische chocolade nog? (02/08/2018 - Knack)

Drie kwart van de Belgische chocoladeproducenten zijn nog altijd puur Belgisch, maar de grote kleppers hebben buitenlandse eigenaars. "Het aandeelhouderschap is in buitenlandse handen. En dan? De chocolade is en blijft Belgisch." [naar artikel]


12. Week van het Nederlands: zoals wiedergutmachungsseks, maar nog beter (06/10/2022 - VRT NWS)

Communicatiedeskundige Benedikte Van Eeghem out haar liefde voor de taal, "Mijnheer N" tijdens de "week van het Nederlands". Samen willen ze "kwalitatief Nederlands tot absolute norm maken". [naar artikel]


13. Op naar slaafvrije chocolade: Albert Heijn en Barry Callebaut volgen Tony Chocolonely in de strijd tegen cacaoslaven (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)

In de strijd voor een slaafvrije cacao-industrie krijgt Tony Chocolonely hulp van Albert Heijn en Barry Callebaut. [naar artikel]


14. Het weekend van paaseitjes en... "paaspuistjes": krijg je echt puistjes van chocolade?  (09/04/2023 - VRT NWS)

Pasen is traditioneel een hoogdag voor chocoladeliefhebbers. Maar klopt het dat wie veel chocolade eet ook een groter risico loopt op puistjes? De wetenschap is er nog niet helemaal over uit, "maar er zijn indicaties dat de grote hoeveelheid suiker in chocolade een effect kan hebben op de huid", zegt professor dermatologie Jan Gutermuth (VUB). [naar artikel]


15. Vanaf vandaag kan u in België roze chocolade eten (01/03/2018 - VRT NWS)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen.  [naar artikel]


16. Chocoladesector komt met chocoladeplan: Tegen 2030 moet cacao duurzaam zijn (05/12/2018 - De Morgen)

De Belgische chocoladesector ondertekent vandaag een nieuw plan om de productie een pak duurzamer te maken. De ambitie? Tegen 2030 verdienen cacaoboeren een leefbaar inkomen.  [naar artikel]


17. "Te moeilijk", "niet mooi" en "geen wereldtaal": daarom passen deze Waalse leerlingen voor Nederlands op school (28/09/2021 - VRT NWS)

"Nederlands is geen mooie taal", "het is te moeilijk" of "het is geen wereldtaal". Dat kregen onze collega's van de jongerenredactie te horen op een school in Tubize, Wallonië. Ze waren er gaan vragen waarom Engels zoveel populairder is geworden dan Nederlands op Waalse scholen. Tegelijk scoren Vlaamse leerlingen steeds minder goed op Frans: "We hebben daar een klein probleem." [naar artikel]


18. Comedy Friday: "Niemand lust écht pure chocolade" (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Komiek Josh Widdicombe haat pure chocolade. Hij gelooft niet dat er mensen zijn die het echt lekker vinden. Chocolade met een dikke nek, zoals [naar artikel]


19. Docenten Nederlands hekelen beslissing katholiek onderwijs: "Een uur Nederlands... méér, alstublieft" (30/08/2018 - De Morgen)

"Een uur Nederlands minder? Dat idee is paradoxaal met alle signalen die wij binnenkrijgen over het taalniveau. Er is juist extra aandacht nodig", zegt Carl De Strycker (UGent en Poëziecentrum vzw).  [naar artikel]


20. Puratos doet in Canada 'grootste overname in chocolade' (11/06/2023 - De Tijd)

20:10 De Belgische voedingsmultinational Puratos heeft het Canadese Foley's Chocolates overgenomen. 'Onze grootste overname in de chocoladesector', klinkt het bij de toeleverancier aan bakkers. [naar artikel]


21. #MijnHamCity daagt je uit! (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)

"Mijn Ham City" daagt kinderen en jongeren uit om te tonen waar zij het plezant vinden in Ham en/of met welke vrienden ze daar graag hangen, sporten of hun hobby uitoefenen. [naar artikel]


22. Waarom je chocolade nooit in de koelkast mag bewaren (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]


23. Barry Callebaut na salmonellabesmetting: "Geen besmette chocolade in Belgische voedselbevoorrading" (01/07/2022 - VRT NWS)

Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]


24. Slagerij Renmans daagt Gaia voor rechter wegens "laster" (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Beenhouwerij Renmans daagt Gaia voor de rechtbank wegens de "lastercampagne" van de dierenrechtenorganisatie over de gruwelijke praktijken die [naar artikel]


25. Feministische schrijfster Françoise Mallet-Joris overleden (13/08/2016 - De Redactie)

Van de Frans-Belgische schrijfster werden enkele romans in het Nederlands vertaald, onder de titels "Huis van papier", "Het huis der leugens" en "Adriana Sposa". [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!