De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Haal de luchtverkeersleiders uit hun zetel

De Morgen

06/04/2019 - 13:02

Marc De Vos doceert aan de UGent en is directeur van denktank Itinera.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gilde van de Luchtverkeersleiders: dit mysterieus clubje heeft ons luchtruim in zijn greep (09/05/2019 - De Morgen)
  De kans dat er morgen een einde komt aan de acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes is klein. Niet zo verwonderlijk, zeggen insiders. Want er zit een ongenode gast aan de onderhandelingstafel: de Gilde van de Luchtverkeersleiders.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse luchtverkeersleiders krijgen pizza van Canada (16/01/2019 - De Morgen)
  Pizzabezorgers rondom de Amerikaanse vliegvelden hebben het dezer dagen druk. Zij moeten honderden pizza's afleveren bij luchtverkeersleiders doorheen land. Een traktatie van de Canadese luchtverkeersleiders.
  [naar artikel]
 3. Weyts: "Defensie inschakelen wanneer luchtverkeersleiders Skeyes ziek zijn" (18/04/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) stelt voor om luchtverkeersleiders van Defensie te laten inspringen voor zieke luchtverkeersleiders van Skeyes. Het vliegverkeer ligt 's nachts geregeld stil omdat er onvoldoende luchtverkeersleiders zijn.
  [naar artikel]
 4. Na luchthavenpolitie dreigen nu ook luchtverkeersleiders met staking (14/02/2020 - De Morgen)
  Niet alleen de luchthavenpolitie dreigt met een staking op Zaventem, ook de luchtverkeersleiders leggen eind deze maand mogelijk het werk neer. ACV-Transcom heeft namelijk een stakingsaanzegging ingediend tegen de verplichte uitbetaling van de 38.000 overuren die de luchtverkeersleiders opbouwden en nog openstaan omwille van het personeelstekort bij Skeyes.
  [naar artikel]
 5. Reynders en Bellot: “Onmogelijk om militairen in te schakelen bij gebrek aan luchtverkeersleiders” (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is momenteel onmogelijk om militaire luchtverkeersleiders in te schakelen om het gebrek aan civiele luchtverkeersleiders op te vangen bij...
  [naar artikel]
 6. Vliegverkeer volledig plat tot 13 uur door staking luchtverkeersleiders (16/05/2019 - De Morgen)
  Het vliegverkeer op Zaventem ligt vanmorgen tussen 9.30 en 13 uur volledig stil door een actie van de luchtverkeersleiders. Dat meldt Brussels Airport. Voorlopig zijn al zowat 70 vluchten geschrapt, maar dat aantal kan nog oplopen. De luchtverkeersleiders zijn al een tijdje ontevreden.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe acties op til van luchtverkeersleiders (25/03/2019 - De Tijd)
  07:25 Maandag zouden de Belgische luchtverkeersleiders opnieuw actie voeren, op initiatief van de vakbond ACV-Transcom.
  [naar artikel]
 8. Stakende luchtverkeersleiders wegen op Brussels Airport (12/04/2019 - Knack)
  De stakingsacties van de luchtverkeersleiders blijven niet zonder gevolgen voor de trafiekcijfers op de luchthaven van Zaventem.
  [naar artikel]
 9. Vliegverkeer volledig plat tussen 9.30 uur en 13 uur door staking luchtverkeersleiders (16/05/2019 - De Morgen)
  Het vliegverkeer op Zaventem ligt vanmorgen tussen 9.30 en 13 uur volledig stil door een actie van de luchtverkeersleiders. Dat meldt Brussels Airport. Voorlopig zijn al zowat 70 vluchten geschrapt, maar dat aantal kan nog oplopen. De luchtverkeersleiders zijn al een tijdje ontevreden.
  [naar artikel]
 10. Brusselse luchtverkeersleiders dreigen met paasstaking wegens 'heksenjacht' (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtverkeersleiders op Zaventem zijn woedend op minister van Mobiliteit François Bellot. Vakbond ACV-Transcom dient vandaag een
  [naar artikel]
 11. Stakende luchtverkeersleiders doen Zaventem pijn (12/04/2019 - De Tijd)
  15:38 Brussels Airport verloor zowel passagiers- als vrachttrafiek door de stakingsacties van de luchtverkeersleiders. Dat blijkt uit de trafiekcijfers voor maart.
  [naar artikel]
 12. Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik (23/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.
  [naar artikel]
 13. Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik (23/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.
  [naar artikel]
 14. Belgocontrol organiseert opnieuw aanwervingsexamen voor aspirant-luchtverkeersleiders (11/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Belgocontrol organiseert binnenkort opnieuw een wervingsexamen voor luchtverkeersleiders. Dat blijkt uit een mededeling op de website van het autonoom overheidsbedrijf. Belgocontrol wil de komende maanden een vijftiental kandidaten aan hun opleiding van twee jaar laten starten. Ook nu komen enkel kandidaat-luchtverkeersleiders tussen 18 en 25 jaar in aanmerking.
  [naar artikel]
 15. 4x zo style je de zetel met kussens (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je je eigen zetel zat, maar vind je het zonde om je oude zetel in te ruilen voor een nieuwe? Onze tip, geef je zetel een upgrade met kussens! Kussens zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, wat het super afwisselend maakt. vtwonen geeft vier tips.
  [naar artikel]
 16. Belgocontrol zoekt nieuwe luchtverkeersleiders (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Belgocontrol organiseert binnenkort opnieuw een wervingsexamen voor luchtverkeersleiders. Het bedrijf wil de komende maanden een vijftiental
  [naar artikel]
 17. Luchtverkeersleiders fluiten CEO terug: “Meerderheid staat wél achter acties” (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtverkeersleiders van skeyes benadrukken in een open brief dat een meerderheid van het personeel de stakingsacties op de Belgische...
  [naar artikel]
 18. Luchtverkeersleiders verwerpen voorakkoord (28/03/2019 - De Tijd)
  10:51 Bij Skeyes zijn donderdag nieuwe acties uitgebroken nadat de luchtverkeersleiders een voorakkoord over hun werkomstandigheden hebben verworpen.
  [naar artikel]
 19. Luchtverkeersleiders dreigen met staking (07/04/2019 - De Morgen)
  De luchtverkeersleiders van Belgocontrol zijn het beu dat de regering niet aan hun eisen tegemoetkomt. 'We hebben de indruk dat de ministers liever pijnlijke stakingen afwachten voordat ze naar ons willen luisteren.'
  [naar artikel]
 20. Franse luchtverkeersleiders leggen werk neer tot vrijdagochtend (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk zijn de luchtverkeersleiders vanavond om 19 uur beginnen te staken. De actie zal nog tot vrijdagochtend 6 uur duren. Naar verwachting...
  [naar artikel]
 21. Duitse luchtverkeersleiders helpen Luikse luchthaven uit de nood (18/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Duitse luchtverkeersleiders gaan de luchthaven van Luik uit de nood helpen. De luchtverkeersleiders zullen tussen 1.30 en 4.30 uur in totaal 24 vluchten overnemen op de luchthaven van Luik.
  [naar artikel]
 22. Vrijdag grote hinder verwacht door staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het vliegverkeer in Frankrijk zal vrijdag grote hinder ondervinden door een staking van de luchtverkeersleiders. Zeker duizend vluchten zijn geannuleerd. Passagiers is gevraagd om hun reis uit te stellen. De luchtverkeersleiders staken voor meer loon en meer aanwervingen.
  [naar artikel]
 23. Luchtverkeersleiders even geëvacueerd voor gasalarm, impact op luchtverkeer beperkt (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door een gasalarm op de site van luchtverkeersleidingscentrum CANAC 2, in Steenokkerzeel, zijn een aantal luchtverkeersleiders even geëvacueerd....
  [naar artikel]
 24. Rechter verbiedt werkonderbreking luchtverkeersleiders (26/04/2019 - De Tijd)
  22:24 De rechter verplicht de luchtverkeersleiders van Skeyes om dit weekend aan het werk te gaan. Daardoor kunnen 50 paarden toch naar China reizen.
  [naar artikel]
 25. Luchtverkeersleiders melden zich ziek, luchtruim vannacht toch weer gesloten (31/03/2019 - VRT NWS)
  Ondanks eerder berichten gaat het Belgische luchtruim vannacht  dicht tussen 1.30 en 4.30 uur. Volgens Skeyes, het voormalige Belgocontrol, hebben veel luchtverkeersleiders zich weer ziek gemeld. Eerder vandaag was nog meegedeeld dat de syndicale acties van de luchtverkeersleiders werden opgeschort om het opgestarte bemiddelingsproces een kans te geven.
  [naar artikel]
 26. Luchtverkeersleiders leggen vannacht weer even vliegverkeer lam (19/03/2019 - De Tijd)
  20:37 Door nieuwe acties van de luchtverkeersleiders ondervindt het vliegverkeer van en naar ons land opnieuw hinder. Dat meldt Skeyes, het vroegere Belgocontrol.
  [naar artikel]
 27. Ook maandag stakingsacties bij luchtverkeersleiders: “Het belooft een hete periode te worden” (22/03/2019 - De Morgen)
  Zeker vanaf maandag gaan de luchtverkeersleiders van Skeyes opnieuw actie voeren. Ook al is er dan een sociaal akkoord in de maak.
  [naar artikel]
 28. Luchthaven Luik schakelt deze nacht luchtverkeersleiders uit Duitsland in om problemen bij Skeyes op te vangen (18/04/2019 - VRT NWS)
  Vliegtuigen die over de luchthaven van Luik vliegen, zullen vannacht begeleidt worden door luchtverkeersleiders vanuit Duitsland. Op die manier kan het tekort aan Belgische luchtverkeersleiders van Skeyes worden opgevangen. De luchthaven van Luik lag gisterennacht enkele uren plat door een onderbezetting. 
  [naar artikel]
 29. Betaalde opleiding en loon van 6.200 euro: Belgocontrol zoekt luchtverkeersleiders (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgocontrol organiseert opnieuw een wervingsexamen voor aspirant-luchtverkeersleiders. Kandidaten, die tussen 18 en 25 jaar moeten zijn, kunnen...
  [naar artikel]
 30. Staking luchtverkeersleiders Italië: Brussels Airlines en Ryanair annuleren vluchten (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië leggen de luchtverkeersleiders morgen enkele uren het werk neer. Er zijn ook gevolgen voor het luchtverkeer van en naar ons land, leert...
  [naar artikel]
 31. Luchtverkeersleiders voeren opnieuw actie: ook deze namiddag hinder op Brussels Airport en Charleroi (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes zorgen vandaag opnieuw voor vertragingen van het luchtverkeer in ons land. Met name op de...
  [naar artikel]
 32. Vakbond bevestigt nieuwe acties luchtverkeersleiders: “Het wordt een hete periode” (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag zullen er opnieuw acties en vertragingen zijn bij de luchtverkeersleiders van Skeyes. Dat meldt vakbondsman Kurt Callaerts...
  [naar artikel]
 33. Unia gaat leeftijdsbeperking in vacature Belgocontrol onderzoeken (04/08/2016 - Knack)
  Belgocontrol organiseert binnenkort twee wervingsexamens voor luchtverkeersleiders. Opvallend: enkel kandidaat-luchtverkeersleiders tussen 18 en 25 jaar komen in aanmerking.
  [naar artikel]
 34. Duitse luchtverkeersleiders gaan vluchten van en naar Luik in goede banen leiden (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als er opnieuw werkonderbrekingen zijn bij de Belgische luchtverkeersleider skeyes, door ziekte of stakingen, zullen de Duitse luchtverkeersleiders...
  [naar artikel]
 35. Luchtverkeersleiders voeren opnieuw actie: hinder op Brussels Airport en Charleroi blijft duren (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes zorgen vandaag opnieuw voor vertragingen van het luchtverkeer in ons land. Met name op de...
  [naar artikel]
 36. Morgen nieuw overleg bij skeyes, luchtverkeersleiders nu al niet akkoord (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het leek enkele weken windstil bij skeyes, maar de onrust tussen directie en luchtverkeersleiders komt weer aan de oppervlakte. In een open brief...
  [naar artikel]
 37. Belgocontrol zoekt kandidaat-luchtverkeersleiders tussen 18 en 25 jaar (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Belgocontrol organiseert binnenkort twee wervingsexamens voor luchtverkeersleiders, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. Belgocontrol
  [naar artikel]
 38. Staking luchtverkeersleiders in paasvakantie “wellicht” van de baan (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De stakingsaanzegging voor de luchtverkeersleiders van Belgocontrol waar ACV-Transcom mee dreigde, lijkt van de baan na een ontmoeting tussen de vakbonden en minister van Mobiliteit François Bellot (MR) dinsdagavond.
  [naar artikel]
 39. Christelijke vakbond bevestigt nieuwe acties luchtverkeersleiders: “Het wordt een hete periode” (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag zullen er opnieuw acties en vertragingen zijn bij de luchtverkeersleiders van Skeyes. Dat meldt vakbondsman Kurt Callaerts...
  [naar artikel]
 40. Staking luchtverkeersleiders in paasvakantie “wellicht” van de baan (22/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De stakingsaanzegging voor de luchtverkeersleiders van Belgocontrol waar ACV-Transcom mee dreigde, lijkt van de baan na een ontmoeting tussen de vakbonden en minister van Mobiliteit François Bellot (MR) dinsdagavond.
  [naar artikel]
 41. Duitse luchtverkeersleiders springen vannacht opnieuw bij (20/04/2019 - De Standaard)
  De komende nacht zal het hele luchtruim tussen 2 en 5 uur opnieuw gesloten zijn omwille van een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat meldt Dominique Dehaene, de woordvoerder van luchtverkeersleider Skeyes.
  [naar artikel]
 42. Grote hinder verwacht voor reizigers vrijdag door staking luchtverkeersleiders in Frankrijk (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het vliegverkeer in Frankrijk zal vrijdag grote hinder ondervinden door een staking van de luchtverkeersleiders. Zeker duizend vluchten zijn geannuleerd. Passagiers worden gevraagd om hun reis uit te stellen. De luchtverkeersleiders staken voor meer loon en meer aanwervingen.
  [naar artikel]
 43. Belgocontrol zoekt kandidaat-luchtverkeersleiders van 18 tot 25 jaar: onderzoek naar discriminatie (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Belgocontrol organiseert binnenkort twee wervingsexamens voor luchtverkeersleiders, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. Belgocontrol
  [naar artikel]
 44. Staking luchtverkeersleiders tijdens paasvakantie “wellicht” van de baan (21/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De stakingsaanzegging voor de luchtverkeersleiders van Belgocontrol waar ACV-Transcom mee dreigde, lijkt van de baan na een ontmoeting tussen de vakbonden en minister van Mobiliteit François Bellot (MR) dinsdagavond.
  [naar artikel]
 45. Megapremie kan verzet luchtverkeersleiders niet breken (06/05/2019 - De Tijd)
  17:29 Bij Skeyes ligt een nieuw voorstel op tafel om het sociaal conflict op te lossen. Maar ondanks een beloofde megapremie verzetten heel wat luchtverkeersleiders zich tegen het plan.
  [naar artikel]
 46. Luchtverkeersleiders fluiten CEO terug in open brief: “Meerderheid staat wél achter acties” (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtverkeersleiders van skeyes benadrukken in een open brief dat een meerderheid van het personeel de stakingsacties op de Belgische...
  [naar artikel]
 47. Mogelijk ook staking bij luchtverkeersleiders Skeyes (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De christelijke vakbond dreigt opnieuw met stakingen bij luchtverkeersleiders Skeyes. Een aanzegging is ingediend. Acties mogelijk vanaf 23 februari.
  [naar artikel]
 48. Luchtvaartmaatschappijen dienen klacht in tegen Franse luchtverkeersleiders (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stakingen door Franse luchtverkeersleiders veroorzaken ergernis bij luchtvaartmaatschappijen. Voor de leiding van British Airways-moeder IAG,...
  [naar artikel]
 49. Luchtverkeersleiders staken vannacht, vliegverkeer verstoord vanaf 22 uur (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen 22 uur vanavond en 8 uur morgenvroeg zal het vliegverkeer boven ons land verstoord zijn. De luchtverkeersleiders van Skeyes gaan afwisselend...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy