Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Bloemkool vermomd als steak

06/04/2019 - 19:56
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat staat er op het seizoensmenu? Mechelse Bloemkool: “Bak aan in goede boter tot ze mooi goudbruin kleurt” (26/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De bloemkool kennen we natuurlijk allemaal al, maar at je al eens dé Mechelse bloemkool? Deze groentespecialiteit uit Mechelen oogt een tikkeltje kleiner dan een gewone bloemkool en is een echte delicatesse. “Deze variant heeft beduidend meer smaak dan zijn grotere zus", zegt chef Pieter Lefevere van restaurant Floris in Brugge. Hij deelt zijn tips en recepten voor Mechelse bloemkool op pure, Vlaamse én exotische wijze. [naar artikel]


2. Klassieker uit de Italiaanse keuken: Napolitaanse steak pizzaiola (28/07/2016 - De Morgen)

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus. [naar artikel]


3. Bloemkoolcurry met kokosmelk (27/10/2017 - Metro)

Bloemkool is de ultieme wintergroente en met kokosmelk kan je nooit wat fout doen. Voor wie dit weekend iets nieuws wil proberen in de keuken is dit recept dus de perfecte start. Ingredienten (4 personen) ½ bloemkool 1 eetlepel kerriepoeder 20 cl (een klein brik) kokosmelk 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie zout Stap 1 […] [naar artikel]


4. Deze steak lijkt net echt, maar toch komt er geen gram vlees aan te pas (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]


5. Liefde is ... samen die geroosterde bloemkool opeten (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog geen inspiratie voor het Valentijnsmenu? Deze geroosterde bloemkool is een echte aanrader om gezellig als koppel op te eten. Het is een [naar artikel]


6. Jeroen Meus maakt pastataart met bloemkool en spinazie (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nog wat spinazie of een halve bloemkool in de koelkast? Combineer ze met macaroni, giet alles in een grote springvorm, en je krijgt een heel [naar artikel]


7. Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]


8. In Nederland haal je nu ook bloemkool uit de muur (12/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet kroket uit de muur, wie het in Nederland wat gezonder wil aanpakken kan tegenwoordig ook een bloemkool uit een automaat scoren. Maak [naar artikel]


9. Jeroen Meus maakt sint-jakobsnoten met een crème van bloemkool (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Sint-jakobsnoten staan voor chic, maar in een voorgerechtje blijven ze wel perfect betaalbaar. Maak er een prachtige groene crème van bloemkool [naar artikel]


10. De volgende horde voor labovlees: een ge-3D-printe steak (01/09/2020 - Express)

Het ziet eruit als Play-Doh of misschien zelfs als lunchworst, maar het is eigenlijk een geprinte steak. Redefine Meat wil... The post De volgende horde voor labovlees: een ge-3D-printe steak appeared first on Business AM. [naar artikel]


11. Limburg smaakt naar meer: aardappelgratin met Limburgse bloemkool en kaas (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Op een koude avond Is er niets heerlijker dan jezelf op te warmen met een heerlijke aardappelgratin. Voeg daar nog bloemkool en broccoli van Limburgse bodem aan toe en je wil nooit meer zomer. [naar artikel]


12. De beste steak-friet van Antwerpen volgens econoom én foodie Stijn Baert (07/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Voor zijn boek Steak met Stijn ging professor arbeidseconomie en foodie Stijn Baert op zoek naar de 25 beste steak-frietrestaurants in België. Vier daarvan liggen in Antwerpen. [naar artikel]


13. Ken jij 'caulilini' al? Nieuwe groente in de maak (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

‘Caulilini’ is een nieuwe variant van bloemkool. Ook de naam is afgeleid van het Engelse woord voor bloemkool ‘cauliflower’. [naar artikel]


14. Het grootste anker ooit (03/03/2017 - Apache)

Hoeveel zou een rationeel persoon betalen voor bijvoorbeeld een bloemkool? Die zou alle mogelijke aankopen rangschikken, en voor elke aankoop de opgeleverde baat vergelijken met die van de groente tot wanneer beide baten gelijk zijn. De prijs die hij voor de equivalente goederen zou betalen is dan wat hij zou neertellen voor de bloemkool. [naar artikel]


15. Soep van geroosterde bloemkool of gevulde aubergine: recepten met groenten in de hoofdrol (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]


16. Chef Julien valt 65 kilogram af en opent zaak Le Steak ’17 (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Julien eet geen hele biefstuk meer op. Niet omdat die steak niet lekker is, maar omdat hij een maagring liet plaatsen. Vroeger at hij zijn buikje rond tijdens het koken, maar ondertussen kan hij minder proeven. Af en toe wel ambetant, aangezien Julien sinds kort chef is in z’n eigen restaurant Le Steak ’17. [naar artikel]


17. Net echt, en toch is dit een 100% plantaardige steak (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Carrefour komt tegemoet aan de stijgende populariteit van vleesvervangers en lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. Volgens de retailer gaat... [naar artikel]


18. Cafébaas demonstreert hoe hij “perfecte steak” bakt in broodrooster (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Een steak bakken in een broodrooster? Volgens Craig Harker kan het perfect. De cafébaas uit het Britse Durham demonstreert in een filmpje hoe hij twee gekruide biefstukken in het apparaat steekt. Na enkele pogingen kan hij het resultaat van de atypische bereidingswijze proeven. “De rumsteak is perfect”, aldus Craig, die stelt dat het vlees even goed smaakt als wanneer hij de steak in een pan zou bakken. [naar artikel]


19. Metalband Steak Number Eight heet vanaf nu ‘Stake’ (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Steak Number Eight, de West-Vlaamse postmetalband, heeft tijdens een optreden in de Gentse Vooruit bekendgemaakt dat de groep onder een andere naam... [naar artikel]


20. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


21. VLAM geeft startschot voor "Week van steak-friet", maar er klinkt ook kritiek (03/11/2018 - VRT NWS)

Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]


22. Foodgasm gegarandeerd: zo maak je de ultieme Amerikaanse steak sandwich (met verse looksaus!) (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De steak sandwich is zo’n beetje het nationale belegde broodje van de Verenigde Staten. En altijd heerlijk decadent. Wij maken een versie met... [naar artikel]


23. Na de steak-friet-discussie: sp.a krijgt kritiek op Twitter nadat ze zelf steakdag organiseren (04/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!