De prijzen van koffiebonen dalen hard, maar in de winkels blijven pakken, pads en cups voorlopig nog even duur. Toch verwachten analisten dat de aankoopprijs op termijn mee daalt. Vooral de productie van de lekkerste soort, arabica, groeit snel. [naar artikel]
Waarom smaakt koffie lekkerder bij daglicht? En hoe komt het dat we meer eten met zwaar bestek? Voedselwetenschapper Charles Spence onthult in zijn eetbijbel ‘Gastrofysica’ hoe onze zintuigen zich laten manipuleren. “Hoe harder en sneller de gitaarsolo’s in een café, des te sneller we gaan drinken.” [naar artikel]
Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]
Smaken de voorverpakte frangipanes écht lekker naar amandelen? ‘Bake Off’-jurylid en hofleverancier Herman Van Dender proeft en beoordeelt 9 verschillende frangipanes — van Lotus tot Boni — uit de supermarkt en vindt één duidelijke winnaar. Bovendien kost die winnaar amper 25 cent per stuk. “Ik proef echt de smaak van amandelen én het cakeje heeft een zachte, smeuïge textuur.” [naar artikel]
Op maandag 1 oktober is het Wereldkoffiedag: het ideale moment om de nieuwe werkweek te starten met enkele kopjes. Maar hoe haal je nu het beste uit de smaak zonder dat je er veel voor hoeft te doen? Valentine Wanders, beste barista van België in 2017 en eigenares van koffiebar Het Moment in Gent, geeft tips. [naar artikel]
Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, probeerde ongetwijfeld al smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods om het vlotter te laten gaan. De hashtag ‘WaterTok’ heeft al meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie om water te doen smaken naar frisse framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ zijn écht een gezonde keuze? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helene Schroé legt uit. [naar artikel]
Proef jij het verschil bij een blinde smaaktest tussen een biertje en de niet-alcoholische versie ervan? Dat wordt steeds moeilijker, dankzij het werk van het onderzoeksteam van professor Christophe Courtin. Zo wordt Tournée Minérale nog plezanter! The post Hoe maken ze alcoholvrij bier lekkerder? appeared first on Knack. [naar artikel]
De Franse automaker Renault wil de industriële kosten voor het maken van een elektrische wagen tegen 2027 met 50 procent verminderen. [naar artikel]
Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.