Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 August 2021
23:16 uur

Denemarken koopt data over belastingfraude

De Morgen

07/04/2019 - 11:11

De Deense regering heeft van een anonieme bron informatie gekocht over belastingfraude die in de zogenaamde Panama Papers is verschenen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Denemarken koopt gegevens uit Panama Papers (07/09/2016 - De Tijd)
  18:41 De Deense regering heeft van een anonieme bron informatie gekocht over belastingfraude die in de zogenaamde Panama Papers is verschenen..
  [naar artikel]
 2. Google koopt big data-bedrijf voor 2,3 miljard (06/06/2019 - De Tijd)
  18:29 De Amerikaanse technologiereus Google heeft zijn grootste overname in jaren gedaan. Het bedrijf koopt Looker, een dienst waarmee ondernemingen hun data in de cloud kunnen analyseren.
  [naar artikel]
 3. AB InBev koopt bron van succes Westvleteren (05/02/2019 - De Tijd)
  11:16 De bierbrouwer koopt alle aandelen van de invloedrijke bierwebsite Ratebeer. Dat is een bron vol data over bier.
  [naar artikel]
 4. Van Big Mac naar Big Data: McDonald’s koopt AI-specialist (27/03/2019 - De Morgen)
  Wie vandaag McDonald’s zegt denkt eerder aan een Big Mac dan aan Big Data. Maar met de overname van Dynamic Yield zet de fastfoodgigant een Big Step.
  [naar artikel]
 5. Google koopt cloudanalysedienst Looker (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google heeft zijn grootste overname in jaren gedaan. Het bedrijf koopt Looker, een dienst waarmee ondernemingen hun data in de cloud kunnen...
  [naar artikel]
 6. Celstraf voor belastingfraude blijft op de kerfstok van Messi staan (24/05/2017 - Sporza)
  Het Spaanse Hooggerechtshof bevestigt ook in beroep de veroordeling tot een celstraf van 21 maanden (die hij niet moet uitzitten) voor belastingfraude.
  [naar artikel]
 7. Onderzoek naar Accent Jobs voor belastingfraude (25/04/2017 - De Standaard)
  Er worden huiszoekingen gedaan bij de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People. Dat meldt De Tijd. Het gerecht onderzoekt mogelijke belastingfraude van het bedrijf via Luxemburg.
  [naar artikel]
 8. Massale belastingfraude via Luxemburgse postbusbedrijven (05/04/2019 - De Morgen)
  Het parket van Kortrijk heeft op veertig plaatsen huiszoekingen gedaan bij een onderzoek naar grootschalige belastingfraude. Consultants zouden massaal belastingen ontdoken hebben via schijnvennootschappen in Luxemburg. Spil is boekhouder Jan Vanden Abeele: 'Dit is perfect legaal', zegt hij.
  [naar artikel]
 9. Marcelo geeft belastingfraude toe: fiscus opgelicht voor een half miljoen euro (28/11/2017 - Sporza)
  Real Madrid-verdediger Marcelo heeft dinsdag voor het Spaanse gerecht toegegeven dat belastingfraude heeft gepleegd.
  [naar artikel]
 10. Voorzitter van ploeg Jan Vertonghen stapt op vanwege onderzoek naar belastingfraude (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van voetbalclub Benfica, die vorige week zijn taken bij de club al neerlegde nadat hij was gearresteerd in een onderzoek naar belastingfraude en witwassen, is opgestapt.
  [naar artikel]
 11. Onderaannemers van PostNL betrapt op belastingfraude (06/02/2021 - De Tijd)
  01:00 Er schuilt voor miljoenen euro’s belastingfraude achter de onderaannemers die in ons land pakjes leveren voor PostNL. De belastinginspectie heeft verschillende dossiers van koeriers onderzocht en bela...
  [naar artikel]
 12. Wist Lionel Messi van belastingfraude? (07/04/2019 - De Morgen)
  Ruim tweehonderd journalisten hebben zich geaccrediteerd voor het strafproces tegen Lionel Messi, dat vandaag begint. De topvoetballer en zijn vader staan terecht voor belastingfraude.
  [naar artikel]
 13. Agent verdacht van moord op George Floyd ook beschuldigd van belastingfraude (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Derek Chauvin, de politieman die op de nek knielde van de zwarte Amerikaan George Floyd, wordt ook verdacht van belastingfraude. Volgens Amerikaanse media is hij samen met zijn vrouw aangeklaagd voor negen zaken.
  [naar artikel]
 14. Football Talk. Voorzitter Benfica weg door onderzoek naar belastingfraude (16/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitter van voetbalclub Benfica, die vorige week zijn taken bij de club al neerlegde nadat hij was gearresteerd in een onderzoek naar belastingfraude en witwassen, is opgestapt.
  [naar artikel]
 15. Radamel Falcao bekent belastingfraude van meer dan 5 miljoen euro (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Colombiaanse aanvaller Radamel Falcao gaat belastingfraude in Spanje toegeven en een boete van 6,9 miljoen euro betalen aan de Spaanse fiscus.
  [naar artikel]
 16. Gerecht onderzoekt belastingfraude bij Accent Jobs for People (25/04/2017 - De Tijd)
  10:43 Het gerecht voert vandaag huiszoekingen uit bij de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People. Dat vernam De Tijd. Het onderzoek gaat over mogelijke belastingfraude via Luxemburg, destijds al bloot...
  [naar artikel]
 17. Lionel Messi ook in beroep veroordeeld na belastingfraude (24/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Spaanse Hooggerechtshof bevestigt ook in beroep de veroordeling tot een celstraf van 21 maanden (die hij niet moet uitzitten) voor belastingfraude voor de Argentijnse topvoetballer Lionel Messi, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP woensdag uit gerechtelijke bron.
  [naar artikel]
 18. Lionel Messi ook in beroep veroordeeld na belastingfraude (24/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Spaanse Hooggerechtshof bevestigt ook in beroep de veroordeling tot een celstraf van 21 maanden (die hij niet moet uitzitten) voor belastingfraude voor de Argentijnse topvoetballer Lionel Messi, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP woensdag uit gerechtelijke bron.
  [naar artikel]
 19. Belg die voor 70 miljoen euro belastingfraude pleegde met alcoholhandel uitgeleverd aan Italië (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 37-jarige Belg, vermoedelijk het brein achter een internationale criminele organisatie die grootscheepse belastingfraude met handel in alcohol pleegde, is vrijdag aan Italië uitgeleverd, zo heeft de Italiaanse politie meegedeeld.
  [naar artikel]
 20. Geef burgers en patiënten controle over hun data (19/05/2020 - VRT NWS)
  Kunnen we op een ethisch verantwoorde manier data verzamelen en verwerken? Burgers willen meer controle over hun data, en meer transparantie over hoe die data gebruikt wordt, zeggen KBS, VITO, VPP, Domus Medica en Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]
 21. Salesforce koopt Tableau voor bijna 16 miljard dollar (10/06/2019 - De Tijd)
  14:01 Tableau is een platform dat experts maar ook leken helpt om data te visualiseren.
  [naar artikel]
 22. Collibra neemt softwarebouwer over die fouten in data vindt (03/02/2021 - De Tijd)
  17:42 Het Belgische databedrijf Collibra koopt het Amerikaanse OwlDQ, een specialist in 'voorspellende datakwaliteitssoftware'.
  [naar artikel]
 23. Facebook wil ook weten wat je offline doet (29/12/2016 - Apache)
  De sociale netwerksite verzamelt niet enkel zelf op grote schaal persoonlijke gebruikersdata, maar koopt ook data bij gespecialiseerde bedrijven.
  [naar artikel]
 24. Techgiganten zoals Facebook en Google delen plots hun data (06/08/2018 - Apache)
  Bedrijven zoals Facebook en Google staan bekend als data-monopolisten. Ze slorpen zoveel mogelijk data op van hun gebruikers, en bewaken die vervolgens jaloers tegen concurrenten. Maar recent richtten Facebook en Google mee het Data Transfer Project op, een dienst waarmee gebruikers gemakkelijk data kunnen overplaatsen naar andere sites. Dat is een opvallende breuk in hun
  [naar artikel]
 25. De stille datarevolutie in de fabrieken (30/09/2019 - De Tijd)
  09:44 De achterkant van data Big data is niet alleen iets van hippe techbedrijven, maar ontketent stilaan ook in de klassieke productiefabriek een kleine revolutie. ‘Wij kunnen dankzij automatisatie en data...
  [naar artikel]
 26. Denemarken verslaat Frankrijk in olympische handbalfinale bij de mannen (21/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Denemarken heeft het goud veroverd op het olympisch handbaltoernooi op de Spelen in Rio. In de finale haalde Denemarken het van Frankrijk met
  [naar artikel]
 27. Shakira beschuldigd van grootschalige belastingfraude in Spanje (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het openbaar ministerie in Barcelona heeft een klacht ingediend tegen de Colombiaanse popzangeres Shakira wegens belastingfraude. De 41-jarige zangeres zou tussen 2012 en 2014 ongeveer 14,5 miljoen euro te weinig aan belastingen hebben afgedragen. Dat berichtte de Spaanse krant El Pais. Er zijn zes aanklachten ingediend tegen Shakira.
  [naar artikel]
 28. Fiscus mag uw data kopiëren (20/11/2019 - Metro)
  Ambtenaren van de fiscus mogen tijdens een controle­bezoek alle data op uw computer inzien en kopiëren, ook zonder uw toestemming. Dat is geen schending van uw privacy, schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag. Het opmerkelijke arrest dateert van begin oktober en staat deze week in de nieuwsbrief Fiscale Actualiteit. De zaakvoerder van de onderzochte vennootschap had de BBI-ambtenaren gedagvaard, omdat die tijdens een controlebezoek aan zijn kantoor een kopie hadden gemaakt van de harde schijf op zijn computer. Zonder zijn toestemming. Volgens de BBI is dat toegelaten, omdat de fiscus over een ‘actief zoekrecht’ naar belastingfraude beschikt. In eerste aanleg had de ondernemer gelijk gekregen, maar de BBI ging in beroep en heeft nu, ruim vier jaar later, alsnog zijn slag thuis­gehaald. Volgens het Brusselse hof van beroep bepaalt de fiscale wetgeving niet dat er voor dit soort controles toestemming moet worden verleend. bron: Belga Het bericht Fiscus mag uw data kopiëren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Consultant BearingPoint koopt Inpuls (14/11/2018 - De Tijd)
  12:11 Big Data-expert Inpuls uit Lier komt in handen van de multinationale consultancygroep BearingPoint.
  [naar artikel]
 30. Onderzoek naar belastingfraude door oscarwinnaar Christoph Waltz (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland loopt er een onderzoek naar belastingfraude door tweevoudig oscarwinnaar Christoph Waltz. Dat meldt de Duitse tabloid Bild. Volgens
  [naar artikel]
 31. Onderzoek naar belastingfraude door oscarwinnaar Christoph Waltz (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland loopt er een onderzoek naar belastingfraude door tweevoudig oscarwinnaar Christoph Waltz. Dat meldt de Duitse tabloid Bild. Volgens
  [naar artikel]
 32. Huiszoekingen bij uitzendgroep Accent in onderzoek naar belastingfraude (11/09/2017 - VRT NWS)
  Het gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij uitzendgroep Accent, in een onderzoek naar belastingfraude. De naam van de uitzendgroep dook op in de zogenaamde Luxleaks.
  [naar artikel]
 33. Denemarken zorgt voor “wereldprimeur” op het vlak van transseksualiteit (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Transseksualiteit wordt voortaan in Denemarken niet meer beschouwd als een psychische aandoening. Dat meldt het Deense ministerie van Volksgezondheid, dat er aan toevoegt dat Denemarken daarmee het eerste land is dat een dergelijk stap zet.
  [naar artikel]
 34. Italië verdenkt Booking.com van miljoenen belastingfraude (10/06/2021 - VRT NWS)
  In Italië heeft het Openbaar Ministerie van de stad Genua het bedrijf achter de populaire vakantiesite Booking.com in verdenking gesteld van belastingfraude. Het zou tot 153 miljoen euro hebben achtergehouden. In de periode tussen 2013 en 2019 verdiende het bedrijf zo'n 700 miljoen euro aan commissies, maar betaalde volgens de Italiaanse politie geen belastingen daarop.
  [naar artikel]
 35. "Arme" Jean-Pierre Van Rossem vervolgd voor belastingfraude: "Zou ik in zo'n kruipkot wonen als ik nog ergens geld had liggen?" (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jean-Pierre Van Rossem wordt door het parket van Brussel vervolgd voor onder meer valsheid in geschrifte en belastingfraude. Het vermoedt dat de...
  [naar artikel]
 36. Nina Derwael verdedigt volgend jaar haar wereldtitel in Japan en niet in Denemarken (08/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vijftigste editie van het WK artistieke gymnastiek zal in 2021 plaatsvinden in Kitakyushu. De precieze data van het evenement worden binnenkort bekendgemaakt. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG gemeld.
  [naar artikel]
 37. Privacycommissie wil big data aan regels onderwerpen (23/02/2017 - Knack)
  'De meeste big data-analyses en toepassingen van algoritmes zijn vaak niet gebaseerd op een duidelijk wettelijk kader', schrijft de Privacycommissie in haar gloednieuwe Big Data-rapport, dat Knack kon inkijken. De Commissie formuleert 33 aanbevelingen.
  [naar artikel]
 38. Houdt Colruyt echt alles bij wat u koopt?  (24/05/2018 - VRT NWS)
  Morgen krijgen de regels die bepalen hoe u moet omgaan met data en privacy van anderen, een belangrijke update. De langverwachte Europese privacyregelgeving wordt van kracht. Wat verandert er allemaal? Hoe moeten bedrijven zich aanpassen? En wat als u de nieuwe regels niet naleeft? VRT NWS gaat een week lang op zoek naar antwoorden en vandaag trekken we naar Colruyt, dat haar klanten al jaren gepersonaliseerde reclame stuurt op basis van het koopgedrag. Houden ze daar echt alles bij wat u koopt? Wat doen ze allemaal met die gegevens? En is dat wel privacyproof?
  [naar artikel]
 39. Nieuw wereldrecord: grootste zandkasteel staat in Denemarken (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het enorme zandkasteel is te bewonderen in Blokhus een stad in het noorden van Denemarken. Inspecteurs van Guinness World Records maten het zandkasteel op: met een hoogte van 21,16 meter verpulvert het bouwwerk in Denemarken het vorige record van 17.66 meter.
  [naar artikel]
 40. Wat data uit videogames ons leren over het gedrag van gamers (14/10/2017 - Knack)
  Videogamebedrijven maken te weinig gebruik van de data die hun spelers genereren, zeggen experten in data-analyse. In die mate zelfs dat degenen die de gegevens van miljoenen spelers wél juist hanteren de kiemen kunnen leggen voor een toekomstige disruptie in hun industrie.
  [naar artikel]
 41. Bedrijf van Dries Buyaert neemt specialist in klantendata over (11/12/2019 - De Tijd)
  16:39 Acquia, het bedrijf van de naar de VS uitgeweken Vlaamse techondernemer Dries Buytaert, koopt AgilOne, een van de spelers in de razendsnel groeiende markt voor ‘customer data platforms’ (CDP).
  [naar artikel]
 42. Reclamereus Interpublic koopt data van 2,2 miljard consumenten (03/07/2018 - De Tijd)
  12:07 De Amerikaanse reclameholding Interpublic telt 2,3 miljard dollar neer voor het databedrijf Acxiom Marketing Solutions (AMS). De deal toont aan dat de advertentiewereld minder afhankelijk wil worden v...
  [naar artikel]
 43. 'We moeten weer baas worden over onze data' (11/05/2019 - De Tijd)
  07:53 In deze digitale wereld zijn we de controle over onze data verloren. Dat moet anders, vindt de Gentse professor Ruben Verborgh. ‘Bedrijven en individuen moeten hun eigen data beheren en zelf kunnen be...
  [naar artikel]
 44. Denemarken laat punten liggen in Georgië, Hagi belangrijk voor Roemenië (08/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zwitserland en Denemarken, op papier de sterkste teams groep D, kwamen zondag in actie in de EK-kwalificaties. De Zwitsers wonnen in Sion met 4-0 van kneusje Gibraltar. Denemarken bleef in Tblissi op een 0-0 gelijkspel steken bij Georgië. Ierland, dat vrij is deze speeldag, blijft zo op kop in de poule, met elf punten na vijf matchen. Denemarken (9 ptn) en Zwitserland (8 ptn na 4 duels) volgen op de voet. Georgië (4) en Gibraltar (0) bengelen achteraan.
  [naar artikel]
 45. Jean-Pierre Van Rossem krijgt 2 jaar cel voor valsheid in geschrifte, witwassen, belastingfraude en oplichting. Ook 390.000 euro verbeurd verklaard (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jean-Pierre Van Rossem is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar voor valsheid in geschrifte, witwassen, belastingfraude en...
  [naar artikel]
 46. Denemarken schort wapenleveringen op aan Saudi-Arabië (22/11/2018 - VRT NWS)
  Denemarken gaat niet langer wapens leveren aan Saudi-Arabië. Aanleiding is de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul. Denemarken heeft wel geen erg grote wapenindustrie.
  [naar artikel]
 47. De Block en De Backer: ‘Patiëntengegevens zijn gevoelige data’ (06/10/2017 - De Standaard)
  Een multinational vraagt aan ziekenhuizen om data over hun patiënten te verkopen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (beiden Open Vld) wijzen op de strikte voorwaarden rond het gebruik van zulke data.
  [naar artikel]
 48. AB InBev verstevigt macht met 'bron van succes Westvleteren' (05/02/2019 - De Tijd)
  18:41 Door de 'Tripadvisor van het bier' over te nemen, koopt AB InBev een massa data over bier. En een belangrijk platform waarmee kleine artisanale brouwers klanten rekruteren. 'Voor hen is en blijft AB I...
  [naar artikel]
 49. Na Ronaldo moet ook Mourinho eraan geloven: Spaanse justitie klaagt coach Manchester United aan voor belastingfraude (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In navolging van Cristiano Ronaldo moet ook José Mourinho zich bij de Spaanse rechter verantwoorden. De Spaanse justitie diende dinsdag een aanklacht van belastingfraude in tegen de Portugese manager van Manchester United. Mourinho (54) werkte tussen 2010 en 2013 in Spanje als trainer van Real Madrid.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.