‘Jesus loves you’. De boodschap op een kartonnen bord aan het hoofdkantoor van de politie aan de Hasseltse Grote Ring is duidelijk, maar van wie het bord is, weet niemand. Ook een zoektocht levert voorlopig nog niets op. Weet jij wie het bord maakte? Laat het ons hier weten. [naar artikel]
Een warm weekend voor de boeg: waar zullen we eens reserveren? Het hele jaar lang schuimen de recensenten van Goesting restaurants af, waardoor [naar artikel]
Er is flink wat hilariteit op sociale media over de nieuwe ‘Welkom in Vlaanderen’-borden van de Vlaamse regering. Op een simulatie die in het... [naar artikel]
Vlaams minister van Natuur, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) erkent dat de klimaatdoelstellingen een "fameuze uitdaging vormen". Volgens een advies van de SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, moet Vlaanderen elk jaar tussen de 3 en 12 miljard investeren als het de klimaatdoelstelling wil halen. "Dat ligt op het bord van de nieuwe regering." [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
Oog voor detail, vaste handen en engelengeduld. Melissa Vandevijvere-van Noord heeft het alle drie nodig voor haar bedrijf Cerafine. Ze is een van de weinige specialisten in Vlaanderen die zich bezighoudt met restauratie en conservatie van keramiek. Samen met Charlot De Bischop, die keramieken tegels reproduceert, vormt ze een creatieve tandem. “Ik hou van de afwisseling: vandaag verlijm ik een porseleinen bord, morgen herstel ik de tegels van een huisgevel. Uitdagingen genoeg dus.” [naar artikel]
Deze week in de wereld op je bord: de Italiaanse keuken. Foodblogger Chloé Lauwers bracht er een heel kookboek over uit en neemt je in 5 frisse recepten mee in de cucina die tijdens het regenweer de zon in je bord brengt; [naar artikel]
Er is flink wat hilariteit op sociale media over de nieuwe ‘Welkom in Vlaanderen’-borden van de Vlaamse regering. Op een simulatie die in het... [naar artikel]
Of het nu warm of koud weer is: een goed bord spaghetti bolognese smaakt altijd. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? En wat kan daar zeker niet bij ontbreken? Chef Luc Bellings trekt op pad om de klassieker te proeven in vijf verschillende restaurants in Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge, Oostende en Koksijde. “Doordat de pasta onvoldoende is uitgelegd wacht ons een plasje water onderaan het bord, jammer van de waterachtige tomatensaus.” [naar artikel]
Het is herfst! Dat betekent gekleurde bladerpracht, cocoonen met een warm drankje onder een dekentje, lange wandelingen bij een mistig zonnetje en… pompoen op je bord. Met deze drie gerechten gebruik je een pompoen helemaal op, tot op de steel. Hoe start je? Neem een pompoen, schil en snijd die schil in reepjes. Verwijder het ‘binnenste’, en doe de pitten en draderige stukken elk apart in kommetjes. Het overgebleven vlees snijd je in dikke plakken. Verdeel in twee: iets meer dan de helft voor het ene gerecht, het overgebleven deel gebruik je voor het dessert. [naar artikel]
Aannemer Nelis uit Oudsbergen is deze week begonnen aan de rioleringswerken in de Kompveldstraat in Gellik. Eerder gaf een bord al aan dat de werken zouden duren ‘tot dit bord weg is’. En ook nu laat een bord met een kwinkslag weten dat ook fietsers er tijdelijk niet kunnen passeren. [naar artikel]
Krijgen we na de kwakkelzomer dan eindelijk eens wat zon op ons bord? Wat vaststaat is dat we de komende dagen alvast mogen rekenen op aangenaam, droog weer. [naar artikel]
Na een lekkere maaltijd ook uw bord oppeuzelen. Bij The Foodmaker in Hasselt kan het. “De smaak? Vergelijk het met een cracker”, zegt CEO Lieven Vanlommel. [naar artikel]
Vrijdag is het zonnig en warm met vooral in de voormiddag nog af en toe sluierwolken. Het weekend wordt warm, met maxima tot 30 graden. [naar artikel]
Op zondag krijgen we warm weer in Limburg. We kunnen maxima van 23 tot 25°C in thermometerhut verwachten. Dat betekent dus dat het op sommige plaatsen zomers warm kan worden. [naar artikel]
Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt voor het Nederlandse Voedingscentrum, zet geen zoden aan de dijk. Wie voedsel opschept op een kleiner bord, eet nauwelijks minder dan van een groter bord, blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Het is de eerste keer dat gedragswetenschappers deze eettruc aan een streng onderzoeksprotocol hebben onderworpen. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]
Wie vanmorgen een raam openzette of al eens buiten ging, merkte het onmiddellijk. Het is erg warm voor de tijd van het jaar. Het was vannacht zelfs even warm als de warmste novembernacht sinds de metingen. En dat heeft te maken met de wind. [naar artikel]
Het aantal Russische toeristen in Vlaanderen lag in de eerste helft van dit jaar 93 procent lager dan in normale tijden. Voor Pedro Waeghe (45) is het een persoonlijk drama. Zijn job was net om Russen warm te maken voor Vlaanderen als toeristische bestemming. [naar artikel]
De zorgverleners zijn ware helden in deze coronatijden. Vlaanderen had gisteren al een prachtig applaus in petto, maar ook vandaag kregen de... [naar artikel]
Door de klimaatopwarming dreigen bepaalde plantensoorten in Vlaanderen te verdwijnen. Dat blijkt uit verkennend onderzoek van KU Leuven-onderzoeker Stef Haesen. De droogte van de voorbije zomers heeft al een impact gehad. [naar artikel]
Het is zover: een recordwaarde is opgemeten bij het KMI in Ukkel, 25,6 graden Celsius. Nooit eerder was het op een 16 oktober zo warm. Al telt de dag op zich niet echt, maar de opeenvolging van warme dagen doet ook aan records denken. [naar artikel]
Hoe ziet de vis eruit voor die op je bord terecht komt als een lekkere filet? Als jij het antwoord op die vraag weet, dan bezit je volgens wetenschappelijk onderzoek waarschijnlijk meer kennis dan heel wat Europese consumenten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.