De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

'Meneer Cornu, stel je treintje samen'

De Morgen

09/04/2019 - 14:38

Vandaag start Jo Cornu als CEO van de NMBS. Maar hoe pak je dat aan, zo'n eerste werkdag? Managementcoach Jo Sanders, auteur van het boek Leiders & paradoxen, wijst de weg naar een succesvolle start bij de NMBS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Het lijkt erop dat Jo Cornu nog niet alle finesses van het spoorsysteem begrijpt' (25/08/2016 - Knack)
  Marc Descheemaecker, de vorige ceo van de NMBS, reageert op een aantal uitspraken van Jo Cornu in Knack deze week. 'Welke maatregelen zijn er sinds het aantreden van Cornu genomen om de stiptheid structureel te verbeteren', vraagt Descheemaecker.
  [naar artikel]
 2. Chauffeur toeristisch treintje wordt onwel, rijdt zelf naar ziekenhuis en laat treintje daar vier dagen staan (21/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De chauffeur van het toeristisch treintje van Blankenberge werd vorige vrijdag onwel en vond er niets op om - met treintje en al - zelf naar het ziekenhuis te rijden. Al die tijd stond de ‘King Beach Express’ geparkeerd … voor het ziekenhuis. Zijn werkgever wist van niets.
  [naar artikel]
 3. Cornu blijft tot er opvolger is (29/08/2016 - De Tijd)
  19:06 Headhunter Odgers Berndtson krijgt vier weken tijd om met een lijst kandidaten voor de opvolging van NMBS-ceo Jo Cornu te komen.
  [naar artikel]
 4. Toeristisch treintje belandt deels in gracht: drie bejaarde mensen raken gewond (18/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Geen alledaags ongeval in het West-Vlaamse Koksijde. Een toeristisch treintje van het zorgcentrum van de Christelijke Mutualiteit Ter Duinen in Nieuwpoort belandde er woensdagmiddag deels in de gracht. Drie bejaarde inzittenden van het treintje raakten gewond. Verschillende anderen moesten door de brandweer geëvacueerd worden.
  [naar artikel]
 5. Cornu: "Heb handicap van politieke besluiting wat onderschat" (25/02/2017 - De Redactie)
  Dat zegt NMBS-baas Jo Cornu in een afscheidsinterview met De Morgen. Volgende maand gaat hij met pensioen.
  [naar artikel]
 6. Cornu: ‘NMBS wilde zelf opvolger voorstellen' (23/11/2016 - De Standaard)
  Begin september had de vervanger van ontslagnemend NMBS-baas Jo Cornu moeten klaarstaan. De regering is er nog steeds niet uit.
  [naar artikel]
 7. En nu is het aan Cornu (05/04/2019 - De Morgen)
  Spoorbaas Jo Cornu krijgt eindelijk wat hij wil: meer vrijheid. Tegelijk ligt de lat waar hij over moet aan de lage kant. Dat blijkt uit het ontwerp van het beheerscontract waarmee minister Jacqueline Galant (MR) straks naar de regeringspartners trekt.
  [naar artikel]
 8. Cornu laat debat ontsporen (05/04/2019 - De Morgen)
  Sakkeren op vakbonden of belangenorganisaties, daar komt de gemiddelde bedrijfsleider wel mee weg. Bij de baas van een overheidsbedrijf, dat per definitie in de publieke belangstelling staat, luistert het nauwer. Dat ondervindt nu ook - bij herhaling - Jo Cornu, gedelegeerd bestuurder van de NMBS.
  [naar artikel]
 9. Touwtjetrek om stoel Jo Cornu nadert einde (14/04/2019 - De Morgen)
  De benoemingscarrousel bij de NMBS draait op volle toeren. De regering zoekt naar een opvolger voor CEO Jo Cornu, maar moet daarbij ook een aantal andere functies invullen. Wie wint de clash der titanen?
  [naar artikel]
 10. Cornu blijft aan hoofd NMBS tot opvolger gevonden is (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kantoor Odgers Berndtson heeft vandaag de opdracht gekregen om een opvolger te zoeken voor de CEO van de NMBS, Jo Cornu. Dat meldt minister
  [naar artikel]
 11. Nog geen opvolger voor Cornu (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Spoorbaas Jo Cornu begint morgen officieel aan zijn laatste werkmaand bij de NMBS, maar de regering heeft nog geen opvolger gevonden. Het kabinet
  [naar artikel]
 12. Cornu blijft aan hoofd NMBS tot opvolger gevonden is (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kantoor Odgers Berndtson heeft vandaag de opdracht gekregen om een opvolger te zoeken voor de CEO van de NMBS, Jo Cornu. Dat meldt minister
  [naar artikel]
 13. Deelname Erfgoeddag met het toeristisch treintje (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het toeristisch treintje vertrekt op 23 april tijdens de Erfgoeddag om 14 u aan de K-143 (club cavalerie). Maximum 20 deelnemers. Vooraf inschrijven verplicht (voor woensdag 12april) bij de toerisme Leopoldsburg [email protected] tel: 011 40 21 84
  [naar artikel]
 14. Opvolging van Jo Cornu triggert een hele "koehandel" (16/11/2016 - De Redactie)
  Vrijdag hoopt het kernkabinet een opvolger van Jo Cornu te kunnen aankondigen als nieuwe spoorbaas. Maar daarvoor moet de puzzel wel eerst passen, zo zegt Wetstraatspecialist Ivan De Vadder.
  [naar artikel]
 15. Meneer de president, meneer Macron, stel ons niet teleur - Fatima-Zahra Naimi (08/05/2017 - De Redactie)
  Een jaar geleden trok Fatima-Zahra Naimi naar Frankrijk om er te studeren, maar ook om de verkiezingen van dichtbij te volgen. Ze leefde tussen jongeren, van alle kleuren of overtuiging, en vertelt nu hoe de Franse jeugd volgens haar denkt over president Emmanuel Macron.
  [naar artikel]
 16. Spoorbonzen in de clinch (11/04/2019 - De Morgen)
  De strijd aan de top van het spoor blijft doorgaans discreet, maar de sluimerende ruzie tussen CEO Jo Cornu en voorzitter Jean-Claude Fontinoy is nu helemaal opengebarsten. Want de vlammende brief van Cornu is maar een van de zovele conflicten tussen de spoorbazen.
  [naar artikel]
 17. Eén treintje van The Ride terug op de rails: “We weten waar het fout is gelopen” (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag gaat The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne terug open. Vorige week zaterdag liep daar één treintje vast waardoor negen volwassenen urenlang op ruim 30 meter hoogte zaten in de koude, wind en regen. “We zetten vandaag één treintje terug op de sporen met toestemming van parket, politie, attractiebouwer en keuringsfirma”, zegt Plopsa-ceo Steve van den Kerkhof.
  [naar artikel]
 18. “Ik nodig meneer Roosemont uit om samen naar getuigenissen Soedanezen te luisteren” (27/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Ik nodig meneer Roosemont uit om samen naar de getuigenissen te luisteren, en ik ben er zeker van dat die twijfel helemaal zal verdwijnen.” Dat is de repliek van Koert Debeuf op de uitspraken van de directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), Freddy Roosemont.
  [naar artikel]
 19. Nog steeds geen opvolger voor Cornu bij NMBS (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Spoorbaas Jo Cornu begint morgen officieel aan zijn laatste werkmaand bij de NMBS, maar de regering heeft nog geen opvolger gevonden. Het kabinet
  [naar artikel]
 20. Treintje van Plantentuin Meise even op stal. (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Anders dan andere jaren gaat het gekende treintje dat rondtoert in de Plantentuin van Meise iets vroeger op stal. De plantentuin wordt namelijk...
  [naar artikel]
 21. Treintje van Plantentuin Meise even op stal. (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Anders dan andere jaren gaat het gekende treintje dat rondtoert in de Plantentuin van Meise iets vroeger op stal. De plantentuin wordt namelijk...
  [naar artikel]
 22. Jo Cornu: 'Het spoor heeft de sneltrein van de technologie compleet gemist' (24/08/2016 - Knack)
  Ja, de ontslagnemende topman van de NMBS heeft zich de voorbije jaren geërgerd. Aan de bemoeizucht van de politiek. Maar evengoed ergert Jo Cornu zich aan ceo's die denken te weten hoe het beter moet. 'Dat ze zich kandidaat stellen.'
  [naar artikel]
 23. Echtpaar ontsnapt aan de dood in Nieuwpoort door vertraagd treintje (29/12/2017 - VRT NWS)
  Een echtpaar uit Oudenaarde ontsnapte aan de ravage die een torenkraan aanrichtte in Nieuwpoort. Patrick Demeulenaere en Marianne Vandendaele waren op de terugweg van de kerstmarkt. Het treintje dat hun terug moest brengen, had vertraging. Dat is hun grote geluk geweest. Hun buurvrouw overleefde het drama niet.
  [naar artikel]
 24. Toeristisch treintje van Maaseik online geveild (01/07/2020 - VRT NWS)
  De stad Maaseik organiseert een online veiling met wel heel opmerkelijke objecten. Zo kan je de keuken, het laboratorium en ander materiaal van het oud ziekenhuis kopen. En ook het toeristisch treintje van de stad is op zoek naar een nieuwe eigenaar.
  [naar artikel]
 25. Minister van NMBS fixt het weer (09/04/2019 - De Morgen)
  Wellicht had Jo Cornu zich zijn vakantie op het paradijselijke eiland Réunion lichtjes anders voorgesteld. Vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) belde de 69-jarige Cornu met de vraag of hij de nieuwe spoorbaas wil worden. Frank Van Massenhove haakt af wegens gezondheidsproblemen. Andermaal was de Oostendenaar in de federale regering de fixer van dienst.
  [naar artikel]
 26. Treintje mijnmuseum rijdt voorlopig niet meer uit (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De mijngidsen op be-Mine in Beringen zijn ongerust. Het treintje dat ze tijdens de rondleiding gebruiken, rijdt niet meer omdat het treinspoor moest wijken voor de bouw van een nieuwe school. Een alternatief tracé krijgt nog geen groen licht van de stad.
  [naar artikel]
 27. 'Ik snap dat mensen weinig zin hebben om mij te verdedigen' (09/04/2019 - De Morgen)
  Nog meer dan de kritiek stoort hem de onwetendheid. Na een internationale carrière waar de meeste topmanagers alleen van kunnen dromen, aanvaardde Jo Cornu (68) wat velen omschrijven als een hondenjob. 'Mijn carrière moet ik niet meer maken. Ik stel mij ten dienste van de maatschappij.'
  [naar artikel]
 28. Deze week tuft toeristisch treintje langs Peerse kerdorpen (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De werkgroep van de Mariale Feesten 2022 heeft een bijzondere vakantieactiviteit uitgewerkt. Tussen dinsdag 5 juli en zaterdag 9 juli kunnen ritten gemaakt worden met een toeristisch treintje langs Peerse bezienswaardigheden.
  [naar artikel]
 29. 'Overheid jaagt topmanagers naar het buitenland' (13/04/2019 - De Morgen)
  Kersvers spoorbaas Jo Cornu (68) klaagt de regeldrang van de federale overheid aan. 'Topmanagers krijgen steeds meer beperkingen opgelegd. Daardoor willen veel managers die topjobs gewoon niet meer doen', zegt Cornu in een interview in deze krant.
  [naar artikel]
 30. Zo stel je de perfecte kaasplank voor in je kot samen (21/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kazen, ze komen in duizenden smaken en vormen, maar hoe stel je uit dat grote aanbod de perfecte kaasplank samen? We legden ons oor te luisteren bij Frederic Van Tricht, telg van de bekende Antwerpse familie van kaasaffineurs Van Tricht.
  [naar artikel]
 31. Zo stel je de perfecte kaasplank voor in je kot samen (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kazen, ze komen in duizenden smaken en vormen, maar hoe stel je uit dat grote aanbod de perfecte kaasplank samen? We legden ons oor te luisteren bij Frederic Van Tricht, telg van de bekende Antwerpse familie van kaasaffineurs Van Tricht.
  [naar artikel]
 32. Gedaan met ‘treintje rijden’ uit parkeergarage door zwartparkeerders (11/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uitbaters van parkeergarages gaan in de aanval tegen ‘treintje rijders’. Dat zijn bestuurders die zo dicht op hun voorligger rijden, dat ze gratis mee glippen onder de slagboom en zo naar buiten rijden. Bij Q-Park alleen al hebben ze er tot duizend per jaar. Met drempels, nummerplaat-herkenning en dubbele slagbomen willen ze zwartparkeerders afschrikken.
  [naar artikel]
 33. Rusthuisbewoners verhuizen met toeristisch treintje naar nieuwe locatie in Kruisem (02/05/2022 - VRT NWS)
  Een hondertal bewoners van woonzorgcentrum Sint-Petrus in Kruisem is op een originele manier van de oude locatie naar een nieuwe verhuisd, drie kilometer verderop. Ze mochten namelijk plaatsnemen in een toeristisch treintje.
  [naar artikel]
 34. Treintje leidt toeristen langs kapelletjes in Peer (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen week stond er in Peer opnieuw een activiteit van de Mariale Feesten op het programma. Met een toeristisch treintje kon je de verschillende kerkdorpen doorkruisen. Elke dag stonden twee ritten op het programma langs de belangrijkste kapelletjes en toeristische bezienswaardigheden. Onderweg gaf een ervaren stadsgids de nodige uitleg.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. 'Enfant terrible' doet het weer voor HO Heide: “Het liep als een treintje” (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HO Heide kon weer rekenen op een sublieme Sébastien Daminet, dit keer om Godsheide opzij te zetten. Hij knalde er weer vier binnen. “Het liep als een treintje”, glimlachte het ‘enfant terrible’ van de thuisploeg zaterdagavond, iets na tienen.
  [naar artikel]
 36. Wie spoorbaas Cornu aanvalt, raakt vooral Vande Lanotte (09/04/2019 - De Morgen)
  Door de nieuwe spoorbaas Jo Cornu aan te pakken, werd deze week vooral vicepremier Johan Vande Lanotte getroffen. De socialist zondigde dan ook tegen een van de gulden regels der politieke communicatie. Als er een shitdossier komt aangewaaid, slechts één devies: bukken. Steven Samyn
  [naar artikel]
 37. Het treintje van Deceuninck-Quick.step dendert naast het spoor in Scheldeprijs: “Hier moeten we uit leren” (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oei. Ging dát even goed fout in de sprint bij Deceuninck-Quick.Step. Het treintje van vier met Sam Bennett als machinist denderde in Schoten naast het spoor. Perfectie is dus ook de beste ploeg ter wereld vreemd. “Ontgoocheling? Die is er. Al zou ze een pák groter zijn mochten we tot dusver nog niets hebben gewonnen.”
  [naar artikel]
 38. Topman Jo Cornu verlaat Mortselse beeldvormingsgroep in schoonheidOpnieuw wissel aan Agfatop (13/04/2019 - De Morgen)
  Jo Cornu doet een stap opzij bij de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert. De Fransman Christian Reinaudo, die sinds twee jaar de medische divisie leidt, volgt hem eind april op. Agfa-Gevaert heeft een sterk vierde kwartaal achter de rug door kostenbesparingen. ‘Agfa is opnieuw rendabel’, klinkt het in Mortsel.
  [naar artikel]
 39. Meneer Michiels brengt 24 Nederlandstalige artiesten samen op nieuw plaat (28/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers. Niet één plaat, maar twee. Met 24 Nederlandstalige artiesten die meedoen, van Boudewijn de Groot tot Fonzy Fons. En een single waarin 119 nummers omgesmeed worden tot één vloeiende track. ‘Minder is meer’ staat niet in het woordenboek van Meneer Michiels.
  [naar artikel]
 40. Een treintje satellieten, een treintje vrouwen en een karrenvracht Tesla’s: Elon Musk is voortaan de rijkste ter wereld (07/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Elon Musk (49), de grote baas van Tesla, is nu de rijkste mens ter wereld. Dat becijferde de financiële nieuwszender CNBC. Elon Musk heeft een netto vermogen van 185 miljard dollar of 150 miljard euro. Hij steekt zo Jeff Bezos, de man van Amazon, voorbij.
  [naar artikel]
 41. Maak kans op 5.000 euro: stel jouw droomploeg samen en speel mee met de Gouden Cross (07/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag gaat de Gouden Cross opnieuw van start. In het Amerikaanse Waterloo vindt dan de eerste wereldbekermanche plaats. Welke renners zullen volgens jou goed presteren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van 5.000 euro cash.
  [naar artikel]
 42. Zirkzee naast Tissoudali? Refaelov of Kums? Stel jouw ideale bekerploeg, mét coach, samen (16/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent versus Anderlecht in de bekerfinale. Dat betekent: langs beide zijden heel wat kwaliteit op de mat. Maar wat als we de clubembleems even vergeten en een ‘Mixed Eleven’ maken? Roef of Van Crombrugge onder de lat? Wie vormt de achterhoede? Welk spitsenduo kan vooraan potten breken? En... onder welke trainer? Moeilijke keuzes. Stel hieronder jouw ideale basiself samen.
  [naar artikel]
 43. Kruip in de huid van Marc Brys en stel zelf uw STVV-elftal voor de derby samen (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond vindt op Stayen de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk plaats. De Kanaries zullen aantreden met een noodploeg want coach Marc Brys moet door blessures, schorsingen en het vertrek van een aantal pionnen serieus puzzelen. Welke elf spelers zou u aan de aftrap brengen als u trainer van de Kanaries was? Stel hieronder uw favoriete elftal samen.
  [naar artikel]
 44. Kruip in de huid van Philippe Clement en stel zelf uw KRC Genk-elftal voor de derby samen (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond vindt op Stayen de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk plaats. KRC Genk kwam versterkt uit de wintermercato, waardoor coach Philippe Clement opties genoeg heeft om een sterk elftal op de mat te brengen. Welke elf spelers zou u aan de aftrap brengen als u trainer van blauw-wit was? Stel hieronder uw favoriete elftal samen.
  [naar artikel]
 45. POLL. Burenduel tegen Oranje? Of liever clash met Duitsland? Stel jouw favoriete WK-poule van Rode Duivels samen (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  29 van de 32 WK-deelnemers zijn inmiddels bekend. Morgenavond gaan de Rode Duivels in de trommel voor de loting van de groepsfase. België is reekshoofd, groepswedstrijden tegen Nederland of Duitsland behoren tot de mogelijkheden. Ontdek hieronder de verschillende potten en stel meteen jóuw droompoule samen. Pittige tegenstanders? Of toch liever haalbare kaarten?
  [naar artikel]
 46. Meneer en mevrouw Valderrama: samen uit, samen thuis, met hetzelfde kapsel (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  U kent het soort koppels wier liefde zich vertaalt in een soortgelijke outfit of eenzelfde tattoo. Ten huize Carlos Valderrama - ex-topvoetballer - gaan ze een stap verder.
  [naar artikel]
 47. CD&V-minister Geens: "Levensverzekering van meneer De Wever, dat is meneer Di Rupo" (24/01/2019 - VRT NWS)
  "De levensverzekering van meneer De Wever, dat is meneer Di Rupo", haalt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever kondigde vorige week aan dat hij kandidaat is om Vlaams minister-president te worden, en zo de "reconquista" van de PS onder Di Rupo wil vermijden. "Di Rupo wordt gebruikt als vijandbeeld om zich in Vlaanderen wat sterker te maken", zegt Geens nu. De campagne voor de verkiezingen in mei trekt zich op gang. 
  [naar artikel]
 48. 'Meneer Jacobs van de fiscus' aan de lijn? Haak meteen in (02/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een anonieme beller die zich voorstelt als 'meneer Jacobs' van de FOD Financiën probeert ondernemers op te lichten met een 'aanbod' om te
  [naar artikel]
 49. VIDEO. Opa gaat op avontuur met zijn treintje vol straathonden (18/03/2020 - Metro)
  Eugene Bostick, een 80-jarige man uit Texas, bestuurt op zijn oude dag het coolste treintje van de wereld. Elke dag maakt hij een ritje door de buurt en de bossen met een hele hoop straathonden. Eugene en zijn broer Corky wonen in een doodlopende straat. Regelmatig treffen de twee een achtergelaten hond aan. Om de dieren een nieuwe thuis te geven, startte Eugene een opvang voor straathonden. “Het begon met eten geven, maar al snel namen we de honden ook mee naar de dierenarts en bouwden we een asiel”, aldus Eugene aan The Dodo. Facebook / @Tiffany Johnson Maar daar hield dit creatieve opaatje niet op. “Op een dag zag ik een man die karretjes aan zijn tractor had gehangen, waarmee hij stenen vervoerde. En zo is het idee voor mijn hondentrein geboren. Ik kan goed lassen, dus toverde ik plastic tonnen om in een treintje op wieltjes”, vertelt Eugene. “Ik moet maar richting mijn tractor lopen, of de honden worden al dolenthousiast.” Lees ook: Katje met kanker zoekt warme thuis voor laatste dagen Het bericht VIDEO. Opa gaat op avontuur met zijn treintje vol straathonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy