Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
04:16 uur

Ford Genk kan voorlopig openblijven

De Morgen

09/04/2019 - 23:30

Ford Genk mag in oktober volgend jaar starten met de bouw van de nieuwe Mondeo. De Amerikaanse directie van Ford heeft dat gisteren bevestigd. Of daarmee Ford Genk definitief gered is, blijft onzeker. Ondertussen rekent Ford wel op brugpensioen als onderdeel van een herstructureringsplan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ford schrapt “misplaatste” verwijzing naar Genk uit reclamespot (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. “Pijnlijk en misplaatst”, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
  [naar artikel]
 2. Ford schrapt ‘pijnlijke en misplaatste’ verwijzing naar Genk uit reclamespot (07/12/2019 - De Standaard)
  Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. ‘Pijnlijk en misplaatst’, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
  [naar artikel]
 3. Eerste werknemer van Ford Genk overleden: “Nog aan legendarische Ford Taunus gesleuteld” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jef Geurts, de allereerste werknemer van Ford Genk, is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden. Net omdat hij de eerste werknemer was van de tienduizenden arbeiders die Ford Genk telde, ontmoette hij tal van ministers en leden van de Europese Ford-directie. Hij was naar eigen zeggen ook de eerste die aan de legendarische Ford Taunus 12M heeft mogen sleutelen.
  [naar artikel]
 4. Terrein Ford Genk wordt container-overslagplaats (29/03/2017 - De Tijd)
  16:04 Logistiek bedrijf H.Essers en Haven Genk nemen hun intrek in de voormalige Ford-fabriek aan het Albertkanaal in Genk.
  [naar artikel]
 5. 1.500 jobgesprekken in voormalige Ford-fabriek (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Maandag vond in de gebouwen waar vroeger Ford Genk gevestigd was, The Jobdate plaats. Bijna 100 bedrijven konden er op een namiddag 1.500 gesprekken met sollicitanten voeren. Het initiatief van JCI Limburg viel samen met de vierde verjaardag van de aankondiging dat Ford Genk zou sluiten.
  [naar artikel]
 6. 'Ford geeft de Europese markt niet op' (12/04/2019 - De Morgen)
  Gisteren ontkende woordvoerder Jo Declercq van Ford Genk berichten van het financiële persagentschap Bloomberg en zakenbank Morgan Stanley dat Ford één fabriek moet sluiten in Europa, en dat dat Genk wordt. 'Zeer onwaarschijnlijk', zegt ook Vic Heylen van het Flanders Centre for Automotive Research.
  [naar artikel]
 7. Een kwart van de Ford Genk-gedupeerden zoekt nog steeds werk (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  6000. Zo veel jobs sneuvelden er 2 jaar geleden bij Ford Genk. Hoe vergaat het de ex-werknemers intussen? Relatief goed, zo blijkt. De toekomst
  [naar artikel]
 8. Bijna drie jaar na sluiting: sloop Ford Genk van start (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 december 2014 liep in Genk de laatste Ford Mondeo van de band en de fabriek sloot voorgoed zijn deuren. Vandaag - bijna drie jaar later - is de sloop van de gebouwen op de Ford-terreinen gestart.
  [naar artikel]
 9. Limburg legde geslaagde inhaalrace af na sluiting Ford Genk (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Precies vijf jaar geleden werden de deuren van Ford Genk gesloten, wat een economisch drama voor duizenden gezinnen en de Limburgse economie...
  [naar artikel]
 10. Massale belangstelling voor afbraak Ford Genk (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondagvoormiddag hebben 1.200 mensen de teller gepasseerd bij het bezoek van Ford Genk in het kader van de Open Bedrijvendag. De grote stroom aan bezoekers wordt zondagnamiddag verwacht.
  [naar artikel]
 11. Meryame Kitir: “Ex-collega maakt nog steeds omweg omdat het te pijnlijk is langs Ford-site te rijden” (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  18 december 2014 was een bijzonder droeve dag voor heel wat Ford-werknemers van de site in Genk. Die dag rolde de laatste Ford Mondeo van de band en sloot de fabriek voorgoed zijn deuren. Donderdag, bijna drie jaar later, is de sloop van de gebouwen op de terreinen gestart. “Hopelijk kan de wonde nu een pleister krijgen”, reageert Meryame Kitir, die zelf 14 jaar werkzaam was bij Ford Genk.
  [naar artikel]
 12. Erfgoedcel schenkt archief van Ford Genk aan de stad (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Erfgoedcel heeft het archief van Ford Genk aan de stad Genk geschonken. Het gaat om filmpjes, documenten, het gastenboek, krantenknipsels en een grote hoeveelheid aan foto’s.
  [naar artikel]
 13. “Ooit schrijf ik een roman over Ford Genk” (13/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pierre Brijs (71) maakt een selfie terwijl lassers op de achtergrond een pers ontmantelen. Vijfendertig jaar heeft hij in de B-hal van Ford Genk gewerkt. Vandaag bezoekt hij Ford voor het laatst, samen met zijn zoon Stefan (47), auteur van onder meer ‘De engelenmaker’. “Toen ik las dat de sloop begonnen was, wilde ik de lege hallen nog één keer zien”, zegt Stefan. “Ooit wil ik een roman schrijven over de sociale geschiedenis van Genk. Misschien vind ik hier een beginpunt.”
  [naar artikel]
 14. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 15. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Knack)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 16. Masterplan Ford Genk goedgekeurd, voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs moeten kunnen worden gecreëerd op de terreinen van de voormalige autofabriek.
  [naar artikel]
 17. Goedgekeurd masterplan Ford Genk voorziet in 2.500 jobs (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen, de stad Genk en de andere betrokkenen hebben het Masterplan voor de site van Ford Genk goedgekeurd. Op termijn zouden er 2.500 jobs
  [naar artikel]
 18. Genk Green Logistics in poleposition voor Ford-site in Genk (30/06/2017 - De Redactie)
  Het consortium Genk Green Logistics is aangeduid als voorkeursbieder voor de site van Ford Genk. Er wordt gemikt op 2.000 voltijdse jobs.
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Ook bekende blauwe gebouw van Ford Genk tegen de vlakte (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Fordsite in Genk werd woensdag het voormalige blauwe kantoorgebouw afgebroken. Hiermee verdwijnt weer een iconisch gebouw van Ford Genk. De afbraak en invulling van het terrein zijn op schema. In november zou het eerste bedrijf, Essers, de deuren al openen.
  [naar artikel]
 20. VIDEO. Wim Dries en Meryame Kitir blikken terug op sluiting Ford Genk: “Broek gescheurd aan piketten” (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Exact vijf jaar geleden kondigde Ford de sluiting van de fabriek aan in Genk. Duizenden werknemers van Ford en de toeleveranciers verloren hun job. TVL trok met de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) en toenmalig vakbondsafgevaardigde en sp.a-politica Meryame Kitir naar de puinhopen van de site.
  [naar artikel]
 21. Ford Genk wacht bang af (11/04/2019 - De Morgen)
  De Mondeo is een cruciaal model voor Ford Genk. Twee van de drie auto’s die daar worden geassembleerd, zijn van dat model. Als de fabriek het kwijtraakt, lijkt ze ten dode opgeschreven.
  [naar artikel]
 22. Groen licht voor investering van 150 miljoen euro op oud Ford-terrein (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  GenkHet schepencollege van de stad Genk wil halfweg november, uiterlijk op 26 november, de omgevingsvergunning toekennen aan Genk Green Logistics op de voormalige Ford-site.
  [naar artikel]
 23. Drie Roemenen krijgen 18 maanden cel voor koperdiefstal uit Ford Genk (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mannen die vorig jaar op heterdaad werden betrapt terwijl ze koper uit de voormalige Ford-fabriek in Genk aan het stelen waren, zijn vandaag
  [naar artikel]
 24. Oude autofabriek Ford Genk verdwijnt onder sloophamer (24/08/2017 - De Tijd)
  20:27 De sloop van de oude fabriek van autoreus Ford in Genk is begonnen. Terwijl België de auto-industrie verder ziet verdwijnen, groeit de productie vlak over de grens met Nederland.
  [naar artikel]
 25. Ford Genk (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is deze week vijf jaar geleden dat op Ford Genk de laatste auto in elkaar werd geschroefd. Op 18 december 2014 sloot de fabriek definitief zijn deuren. Op 1 januari werd de Vlaamse overheid voor één euro eigenaar van de terreinen, waarop een begin kon worden gemaakt van de reconversie. In de directielokalen van Ford in Keulen werd op dat moment allicht een vreugdedansje gepleegd: de autobouwer was immers verlost van een kostelijke sanering van de site.
  [naar artikel]
 26. Ford stopt met voormalig Limburgs icoon Mondeo (26/03/2021 - De Tijd)
  20:02 In Valencia loopt over een jaar de laatste Ford Mondeo van de band. Het model was bijna twintig jaar de kurk waar de in 2014 gesloten Ford-fabriek in Genk op dreef.
  [naar artikel]
 27. Toeleveranciers Ford Genk vallen als dominostenen (13/04/2019 - De Morgen)
  Service Magazijn Limburg, een toeleverancier van Ford Genk, heeft tijdens een ondernemingsraad de intentie tot sluiting van het bedrijf aangekondigd. Bij de drie nabijgelegen toeleveranciers, Lear, IAC en Syncreon, kreeg het personeel nadien dezelfde boodschap te horen.
  [naar artikel]
 28. Spreidstand over brugpensioen Ford Genk (29/03/2019 - De Morgen)
  Minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) moet beslissen over de brugpensioenregeling bij Ford Genk. De adviserende commissie staat positief tegenover brugpensioen vanaf 52 jaar. Daardoor komen 1.772 werknemers in aanmerking voor de regeling. 'Dit is een sociale oplossing.'
  [naar artikel]
 29. Nederlanders stelen 157 kilo koper bij Ford Genk (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een man en een vrouw uit Nederland kregen vrijdag een celstraf van 18 maanden en een jaar voor koperdiefstal in de fabriekshallen van Ford Genk. De twee werden betrapt met 157 kilogram gestript koper in hun wagen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding.
  [naar artikel]
 30. Amerikaans kunstenaar linkt sloop Ford Genk aan uitbreiding Z33 Hasselt (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Z33 in Hasselt kan je vanaf zondag naar de expo Cure (The Work) van de Amerikaanse kunstenaar Sam Lewitt. De New Yorker linkt de sluiting en de sloop van Ford Genk aan de bouw van de nieuwe vleugel van Z33. Die processen verliepen gelijktijdig en inspireerden Lewitt tot de bouw van een productielijn van bouwstenen met elementen van de gesloopte Ford-site.
  [naar artikel]
 31. Laatste bediende Ford Genk trekt poort achter zich dicht (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Martine Nijs (65) heeft afgelopen donderdag haar laatste dag gewerkt als bediende voor Ford Genk. "Ooit waren we hier met 14.000 werknemers. De
  [naar artikel]
 32. “Lage werkzaamheidsgraad gevolg van sluiting mijnen en Ford Genk” (18/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een kwart van de Limburgse beroepsbevolking werkt niet en zoekt ook geen werk. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) van Werk wijt dit voor een stuk aan de sluitingen van de mijnen en van Ford Genk.
  [naar artikel]
 33. Achttien maanden gevangenis voor koperdiefstal uit Ford Genk (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen die vorig jaar op heterdaad werden betrapt terwijl ze koper uit de voormalige Ford-fabriek in Genk aan het stelen waren, zijn donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.
  [naar artikel]
 34. Guido Dumarey lonkt naar perserij Ford Genk (13/04/2019 - De Morgen)
  Ex-Punch-topman Guido Dumarey onderhandelt met Ford Genk over een overname van de perserij op de site in Genk. Hoewel hij het nieuws zelf niet wilde bevestigen, mag het niemand echt verbazen. De West-Vlaamse ondernemer legde de voorbije decennia een even succesvol als bochtig parcours af, waarin autotechnologie vaak de rode draad was.
  [naar artikel]
 35. Inbraak bij Ford Genk (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden konden voorbije weekend hun slag slaan op de terreinen van Ford Genk. Ze drongen er de voormalige bedrijfsgebouwen binnen en konden uit een bureauruimte onder meer een laptop, beamer en walkietalkies stelen van een firma die instaat voor de ontmanteling van de site. De vaststellingen gebeurden maandagochtend. (ppn)
  [naar artikel]
 36. Toeleveranciers krijgen sociaal plan Ford Genk (13/04/2019 - De Morgen)
  De werknemers van de toeleveringsbedrijven bij Ford Genk hebben dinsdag in de late namiddag een telefoontje gekregen dat de financiering van hun sociaal plan rond is. Ze kunnen tot vrijdag hun stem uitbrengen over de voorwaarden in het plan.
  [naar artikel]
 37. Limburgse arbeidsmarkt herleeft vijf jaar na Ford Genk (18/12/2019 - De Tijd)
  07:39 Exact vijf jaar na de sluiting van Ford Genk is de Limburgse werkloosheidsgraad historisch laag, leren cijfers van de VDAB.
  [naar artikel]
 38. Ford maakt recordwinst (05/04/2019 - De Morgen)
  Wrang nieuws voor de werknemers van Ford Genk. De Amerikaanse moedergroep heeft in het derde kwartaal een recordwinst gemaakt. Ford kon vooral profiteren van beter dan verwachte resultaten in zijn Noord-Amerikaanse divisie, terwijl de verliezen in Europa zich opstapelen.
  [naar artikel]
 39. H.Essers en Haven Genk nv vestigen zich op voormalige Ford-vestiging (29/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Logistiek bedrijf H.Essers en Haven Genk nv nemen hun intrek in de voormalige Ford-vestiging aan het Albertkanaal in Genk. De Vlaamse Waterweg nv koos deze bedrijven uit vier kandidaten. Samen willen Essers en Haven Genk ruim 130.000 containers extra per jaar via de waterweg vervoeren. Dat meldt De Vlaamse Waterweg in een persbericht.
  [naar artikel]
 40. Vijf jaar na sluiting Ford Genk: “Limburg heeft het super goed gedaan” (18/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 december 2014 rolde de laatste Ford van de band in Genk. Een economische ramp voor Limburg, maar de provincie wist collectief de rug te rechten. De Limburgse arbeidsmarkt doet het vandaag bijzonder goed.
  [naar artikel]
 41. 5 jaar na sluiting Ford Genk: hoe staat het intussen met ontwikkeling site? (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dag op dag vijf jaar geleden werd de sluiting van Ford Genk aangekondigd. Vandaag is de site in volle afbraak. Op de grootste bouwwerf van Europa verrijzen tegen 2020 zo'n 2.500 jobs in de watergebonden activiteiten.
  [naar artikel]
 42. Ford Genk dan toch veroordeeld tot forse pensioenbetaling (08/03/2021 - Express)
  Autoconstructeur Ford moet twee gewezen arbeiders uit de Genkse fabriek elk bijna 100.000 euro uitbetalen, omdat ze als arbeider waren ingeschreven terwijl ze bediendenwerk verrichtten. Het definitieve vonnis viel vorige maand, na een jarenlange juridische strijd, schrijft De Standaard maandag. De klacht gaat over de grote discrepantie die er jarenlang heerste tussen het statuut van […] The post Ford Genk dan toch veroordeeld tot forse pensioenbetaling appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Ford-site Genk vergund na politieke sprint (03/05/2021 - De Tijd)
  21:28 De Vlaamse regering heeft een omgevingsvergunning uitgereikt voor de reconversie van de vroegere Ford-site in Genk. De aflopende vergunningsaanvraag voor de site dwong de regering het afgelopen weeken...
  [naar artikel]
 44. Demir maakt 4,5 miljoen vrij voor sloop centrale Langerlo en hal B van Ford Genk (29/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maakt bijna 4,5 miljoen euro vrij voor de herontwikkeling van een aantal Limburgse bedrijventerreinen. Met die middelen kunnen onder meer de legendarische B-hal van Ford Genk en de voormalige elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk gesloopt worden.
  [naar artikel]
 45. Met sloop van oude gebouwen valt definitief het doek over Ford Genk (24/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De fabriek is al een tijd dicht. Met de sloop van de gebouwen wordt het hoofdstuk Ford Genk nu definitief afgesloten. In de fabriek werkte 4.210 werknemers, veel uit de regio.
  [naar artikel]
 46. Rik Thomas (95), de pr-man van Ford en mijn Zwartberg overleden (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rik Thomas, de man die de televisiestudio van de mijn van Zwartberg beheerde en nadien de communicatiedienst van Ford Genk leidde is op 95-jarige leeftijd overleden. De boeken ‘Tussen Schachttoren en Steenstort’ en ‘Toen kwam Ford’ kwamen van zijn hand.
  [naar artikel]
 47. Investeerder voor Ford-site in Genk (16/06/2017 - De Tijd)
  13:38 De Vlaamse regering heeft een privé-investeerder gevonden die interesse heeft voor de terreinen van de Ford-site in Genk. Het gaat om een 'private logistieke speler.'
  [naar artikel]
 48. Lek in het kanaal zorgt voor problemen voor Ford-terrein (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Ford-terreinen in Genk worden geplaagd door kwelwater uit het Albertkanaal. De Vlaamse Waterweg wil er een nieuwe drainage aanleggen, maar de provincie en stad Genk vrezen vervuiling van de Kaatsbeek. “Waarom het kanaal niet waterdicht maken?”, vraagt de provincie zich af.
  [naar artikel]
 49. Ford in Genk gestolen (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op een parking op de Europalaan is in de nacht van woensdag op donderdag een auto gestolen. Het gaat om een Ford. (mm)
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.