2. Russische miljardair en gravin vallen uit de gratie bij Poetin en worden opgejaagd wild (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Dinsdagavond zoomt ‘Telefacts Zomer’ in op het hallucinante verhaal van de Britse gravin Alexandra Tolstoj. Tolstoj beleeft een sprookjesromance en... [naar artikel]

3. Vanavond in ‘Telefacts’: Russische miljardair en gravin worden opgejaagd wild (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

4. We spraken met Pjotr Tolstoj, ondervoorzitter van het Russisch parlement Doema, en hoorden dreigende taal: “Desnoods trekken we verder tot de Poolse grens” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

De inval in Oekraïne noemt hij “onvermijdelijk”, een derde wereldoorlog “niet uitgesloten” en de Europese sancties ziet hij als een boemerang terugkeren: “Zonder Russisch gas zullen de prijzen zodanig stijgen dat de Europese middenklasse gewoon verdwijnt.” Aan het woord is Pjotr Tolstoj, ondervoorzitter van het Russisch parlement, partijgenoot van Poetin en achterachterkleinzoon van schrijver Leo Tolstoj. Een radicale stem uit Rusland, en die spreekt dreigende taal. [naar artikel]

5. Ondervoorzitter Russisch parlement spreekt dreigende taal: “Rusland gaat door tot doel is bereikt” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)

“We zullen jullie kushandjes toewerpen, zo dicht zullen we zijn bij de grens met de Europese Unie.” Aan het woord is Pjotr Tolstoj, ondervoorzitter van het Russisch parlement, partijgenoot van Poetin en achterachterkleinzoon van schrijver Leo Tolstoj. Een radicale stem uit Rusland, die dreigende taal spreekt. Wij spraken met hem via een videoverbinding vanuit Moskou. [naar artikel]

Lev Tolstoj: 'Anna Karenina'Pandora Pockets [naar artikel]

7. De laatste halte in het leven van Tolstoj (28/03/2019 - De Morgen)

THE LAST STATIONNed 2, zaterdag 14/7, 20u05biografisch drama [naar artikel]

8. ‘Ik nader de leeftijd waarop mijn ouders stierven. Dat houdt me erg bezig.' (29/12/2018 - De Tijd)

01:00 ‘In elk leven zit een boek van Tolstoj’, zegt de Amerikaanse succesauteur Dave Eggers. Daarom schrijft hij zo graag verhalen. Over een vluchteling, een koffiehandelaar, Donald Trump. Daar praat hij oo... [naar artikel]

9. De sprookjesromance met een dramatisch einde: zo verwoestte Vladimir Poetin de relatie van de Britse gravin Alexandra Tolstoj (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

‘De gravin en de Russische miljonair’: het zou de titel van een sprookje van de gebroeders Grimm kunnen zijn. De BBC-documentaire, die dinsdag ook... [naar artikel]

10. Kruitvat met ziel (14/04/2019 - De Morgen)

Hoewel de Krim Oekraïne toebehoort en maar gedeeltelijk Russischtalig is, doet het schiereiland het hart van elke Rus sneller kloppen. Dáár verloor Rusland destijds de Krimoorlog, daar was Tolstoj soldaat en schreef Tsjechov zijn Kersentuin. [naar artikel]

11. 5, 10, 15 minuten? Laat gezichtsmaskers niet langer dan nodig op je gezicht (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

15 minuten, 20 minuten, 5 minuten? Gezichtsmaskers, dé manier om een instant babyvelletje te krijgen. Er staat op de bijsluiter van deze handige... [naar artikel]

12. Vlaming kijkt gemiddeld 2 uur 50 minuten televisie per dag (10/04/2018 - VRT NWS)

De Vlaming heeft in 2017 gemiddeld 170 minuten (2 uur en 50 minuten) televisie per dag gekeken. Dat blijkt uit CIM-cijfers, naar aanleiding van het rapport dat Eurodata TV voorstelde op de televisiebeurs in Cannes. In vergelijking met 2016 wordt er 3 minuten minder televisie gekeken. Vooral live kijken neemt af: van 152 minuten per dag in 2016 tot 142 minuten vorig jaar. [naar artikel]

13. We zitten elke dag gemiddeld 2 uur 50 minuten voor de buis, maar vooral de cijfers bij jongeren vallen op (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaming keek in 2017 gemiddeld 170 minuten (2 uur en 50 minuten) televisie per dag. In vergelijking met 2016 wordt drie minuten minder televisie... [naar artikel]

14. Mensen van vlees en bloed: historische zwart-witfoto’s voor het eerst in kleur (15/09/2018 - VRT NWS)

"De tijd in kleur" brengt kleur in antieke portretten van Sitting Bull, Marie Curie of Leo Tolstoj en veel historische foto's over politiek en conflict, voor het eerst in soms confronterende kleuren.  [naar artikel]

15. “Een detectiveroman hoeft niet onder te doen voor Tolstoj”: experts tippen 5 manieren om je brein fit te houden (19/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Om je brein jong te houden, moet het uitgedaagd worden. Hoe doe je dat het best? Experts tippen vijf manieren om je brein fit te houden. [naar artikel]

16. Vlaming gemiddeld 20 minuten zonder stroom en 18 minuten zonder gas in 2021 (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De gemiddelde Vlaming zat vorig jaar 19 minuten en 52 seconden zonder elektriciteit door een incident op het net, en 18 minuten en 1 seconde zonder gas. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van de Vlaamse energieregulator VREG. [naar artikel]

17. “We zullen het werk van Philip Roth blijven lezen, zoals we vandaag dat ook met Tolstoj en Balzac doen” (23/05/2018 - De Morgen)

Philip Roth is niet meer. De chroniqueur van de joods-Amerikaanse samenleving overleed op 85-jarige leeftijd. Ook zonder een Nobelprijs zullen de kwaliteit en blijvende relevantie van zijn oeuvre nog jaren overeind staan, menen kenners en bewonderaars. “Hoe hij seks in zijn oeuvre verwerkte, dat had ik nog nooit gezien.” [naar artikel]

18. Waarom jongeren elke dag tachtig minuten aan TikTok gekluisterd zitten: “Het algoritme werkt té goed” (05/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Jongeren van 16 tot 24 jaar brengen dagelijks een verbijsterende 80 minuten door op TikTok. In 2020 was dat nog maar 44 minuten, blijkt uit de nieuwste Digimeter. “80 minuten per dag? Dat valt best mee.” [naar artikel]

19. 16 minuten was te weinig om te vluchten (13/04/2019 - De Morgen)

16 minuten had Oklahoma. 16 minuten tussen tornadomelding en tornadolanding. Voor zeker 24 mensen was dat te kort, zij overleefden de ramp niet. Daarbij zeven kinderen. Een school in voorstad Moore werd tot schroot herleid. [naar artikel]

20. Jongeren elke dag 80 minuten op Tiktok: “Het algoritme van Tiktok werkt té goed” (05/03/2024 - De Standaard)

Jongeren van 16 tot 24 jaar brengen dagelijks een verbijsterende 80 minuten door op Tiktok. In 2020 was dat nog maar 44 minuten, blijkt uit de nieuwste Digimeter. “80 minuten per dag? Dat valt best mee.” [naar artikel]

21. Wedstrijd zonder einde: 27 (!) minuten blessuretijd in Engeland - Iran (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Engeland - Iran (6-2) moet één van de langste groepswedstrijden ooit op een WK geweest zijn. De Braziliaanse scheidsrechter Raphael Claus liet maar liefst 27 minuten overspelen: veertien minuten in de eerste helft, dertien minuten in de tweede helft. [naar artikel]

22. Vlaming spendeert dagelijks 182 minuten op smartphone (05/03/2024 - Het Nieuwsblad)

Vlamingen spenderen gemiddeld 182 minuten, of 3 uur en 2 minuten, per dag op hun smartphone. Dat blijkt dinsdag uit de nieuwste resultaten van de Digimeter. Het grootste deel van die tijd gaat naar sociale media. [naar artikel]

23. Vlaming zat vorig jaar gemiddeld 20 minuten zonder stroom en 18 minuten zonder gas (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De gemiddelde Vlaming zat vorig jaar 19 minuten en 52 seconden zonder elektriciteit door een incident op het net, en 18 minuten en 1 seconde zonder gas. Dat blijkt uit een rapport van de Vlaamse energieregulator VREG. [naar artikel]

24. Vrouw bevalt en legt 30 minuten minuten later schoolexamens af (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een vrouw in Ethiopië heeft 30 minuten nadat ze was bevallen van een zoon haar schoolexamens afgelegd in het ziekenhuis. De 21-jarige Almaz Derese... [naar artikel]

25. Absoluut record: in maart scheen de zon 227 uren en 14 minuten in Ukkel (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De afgelopen maand scheen de zon in Ukkel 227 uren en 14 minuten, tegenover normaal 125 uren en 45 minuten. Het gaat om een record sinds de start van de metingen in 1887. Het vorige record dateerde van 1931. Toen werd in Ukkel 213 uren en 49 minuten zon gemeten, zo blijkt uit het klimatologisch maandoverzicht van het KMI. [naar artikel]