Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

'Roemenië controleert onvoldoende of vlees geschikt is voor consumptie'

10/04/2019 - 23:33
"De Roemeense vleesindustrie controleert volstrekt onvoldoende of vlees dat naar de rest van Europa gaat, waaronder België, wel geschikt is voor menselijke consumptie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zaakvoerder Veviba reageert voor het eerst: "Wij zijn geen gangsters" (16/03/2018 - VRT NWS)

Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Naast fraude met de etiketten en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou het bedrijf ook ten onrechte vlees op de markt gebracht hebben als biovlees. [naar artikel]


2. Ex-veearts getuigt na inval bij manegefamilie: “Voor sommigen is een paard niet meer dan 150 kilo steak” (02/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Door het gesjoemel van paardenhandelaar Whyley V.H. uit Arendonk dreigt er vlees in de voedselketen beland te zijn dat niet geschikt was voor consumptie. Hoe makkelijk is het om paardenpaspoorten te vervalsen? “Een bepaalde categorie handelaars is enkel uit op geld. Dat het vlees niet geschikt is, kan hen gestolen worden”, getuigt een veearts op rust. Anoniem. “Want je weet wat er met Karel Van Noppen is gebeurd.” [naar artikel]


3. "Slachthuis Veviba verkocht gewoon vlees als biovlees" (15/03/2018 - VRT NWS)

Naast etikettenfraude en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou slachthuis Veviba ook gewoon vlees verkocht hebben als biovlees. Dat blijkt uit een nota van het parket van Luxemburg die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voorlas in de Kamercommissie Justitie. [naar artikel]


4. Ex-veearts getuigt anoniem na inval bij manegefamilie: “Paardenmilieu bestaat uit drie werelden. Voor één groep is een paard niet meer dan 150 kilo steak” (02/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Door het gesjoemel van paardenhandelaar Whyley V.H. uit Arendonk dreigt er vlees in de voedselketen beland te zijn dat niet geschikt was voor consumptie. Hoe makkelijk is het om paardenpaspoorten te vervalsen? “Een bepaalde categorie handelaars is enkel uit op geld. Dat het vlees niet geschikt is, kan hen gestolen worden”, getuigt een veearts op rust. Anoniem. “Want je weet wat er met Karel Van Noppen is gebeurd.” [naar artikel]


5. ‘Vlees van zieke paarden mogelijk ook in België beland’ (08/04/2017 - De Standaard)

In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]


6. "Vlees van zieke paarden mogelijk ook in België beland" (08/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]


7. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)

België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]


8. Veviba mengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees (12/03/2018 - De Standaard)

Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]


9. Veviba vermengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees (12/03/2018 - De Standaard)

Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]


10. Keniaanse man vermoordde meer dan duizend katten en verkocht hun vlees (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een man uit Kenia heeft voor de rechtbank bekend dat hij in drie jaar tijd vlees van ruim duizend katten voor consumptie heeft verkocht. Het vlees... [naar artikel]


11. Omstreden nieuw onderzoek: eet gerust rood vlees (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


12. Vlees draagt evenveel bij aan zwaarlijvigheid als suiker (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

De consumptie van vlees draagt wereldwijd net zo veel bij aan de groeiende obesitasplaag als die van suiker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van [naar artikel]


13. Ducarme wil 41.000 kilo in beslag genomen vlees niet aan voedselbank geven (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Maar liefst 41.000 kilo geblokkeerd vlees dat goedgekeurd is voor consumptie, zal worden vernietigd omdat het niet voor de vervaldag wordt... [naar artikel]


14. Wetenschappers brengen waarheid als een koe: eet gerust rood vlees (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


15. Is reclame voor vlees nog van deze tijd? Voedingsexpert: “Vlees wordt met publiek geld gepromoot, maar noodlijdende groenteboeren vernietigen hun oogst” (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM. [naar artikel]


16. “Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]


17. Minder rood vlees eten? Wetenschappers geloven nu dat dat advies al die tijd fout was (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


18. ‘Pjeirefretters’ moeten steeds harder zoeken naar hun lievelingssteak (07/12/2017 - Het Nieuwsblad)

De Belg eet steeds minder vlees en dat is meteen een reden om volgend jaar geen Dagen Zonder Vlees te organiseren. Vooral de consumptie van paardenvlees daalde, maar niet in Vilvoorde. Al merken ook de ‘Pjeirefretters’ dat hun steak steeds moeilijker te vinden is. [naar artikel]


19. “De geur maakt me nieuwsgierig maar in 94 jaar heb ik nog geen enkel stuk vlees aangeraakt”: Jean is al zijn hele leven vegetariër (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag kijken we met met een iets kritischere bril naar de consumptie van vlees, maar een eeuw geleden was vlees naast groenten en aardappelen een vaste component op onze talloor. Maar niet bij Jean, die het al 94 jaar lang zonder problemen afzweert. “Dat dieren moeten sterven voor onze pleziertjes, dat gaat er bij mij niet in.” [naar artikel]


20. Animal Rights waarschuwt voor vlees van verzwakte koeien in Belgische winkelrekken: “Dat mag niet in voedselketen terechtkomen” (12/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien worden opgehaald voor de slacht. Volgens Animal Rights is het illegaal om die dieren nog te slachten voor consumptie, en bestaat bovendien de mogelijkheid dat het vlees in de Belgische winkelrekken terecht is gekomen. Het federaal voedselagentschap FAVV nuanceert. “Er werd geen illegaal vlees naar een Belgisch vleesbedrijf vervoerd en er is absoluut geen gevaar voor de volksgezondheid.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!