Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Naast fraude met de etiketten en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou het bedrijf ook ten onrechte vlees op de markt gebracht hebben als biovlees. [naar artikel]
Door het gesjoemel van paardenhandelaar Whyley V.H. uit Arendonk dreigt er vlees in de voedselketen beland te zijn dat niet geschikt was voor consumptie. Hoe makkelijk is het om paardenpaspoorten te vervalsen? “Een bepaalde categorie handelaars is enkel uit op geld. Dat het vlees niet geschikt is, kan hen gestolen worden”, getuigt een veearts op rust. Anoniem. “Want je weet wat er met Karel Van Noppen is gebeurd.” [naar artikel]
Naast etikettenfraude en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou slachthuis Veviba ook gewoon vlees verkocht hebben als biovlees. Dat blijkt uit een nota van het parket van Luxemburg die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voorlas in de Kamercommissie Justitie. [naar artikel]
Door het gesjoemel van paardenhandelaar Whyley V.H. uit Arendonk dreigt er vlees in de voedselketen beland te zijn dat niet geschikt was voor consumptie. Hoe makkelijk is het om paardenpaspoorten te vervalsen? “Een bepaalde categorie handelaars is enkel uit op geld. Dat het vlees niet geschikt is, kan hen gestolen worden”, getuigt een veearts op rust. Anoniem. “Want je weet wat er met Karel Van Noppen is gebeurd.” [naar artikel]
In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]
In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]
België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]
Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]
Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]
Een man uit Kenia heeft voor de rechtbank bekend dat hij in drie jaar tijd vlees van ruim duizend katten voor consumptie heeft verkocht. Het vlees... [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
De consumptie van vlees draagt wereldwijd net zo veel bij aan de groeiende obesitasplaag als die van suiker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van [naar artikel]
Maar liefst 41.000 kilo geblokkeerd vlees dat goedgekeurd is voor consumptie, zal worden vernietigd omdat het niet voor de vervaldag wordt... [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
Vlaanderen blijft massaal geld pompen in de promotie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite Apache. Opmerkelijk gezien de varkensstapel wordt afgebouwd en ook de Europese Unie vraagt om de consumptie van vlees te verminderen. “Mag het wat minder zijn?”, vraagt voedingsexpert Patrick Mullie zich af. Mullie is verbonden aan interuniversitair onderzoekscentrum CEBAM. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
De Belg eet steeds minder vlees en dat is meteen een reden om volgend jaar geen Dagen Zonder Vlees te organiseren. Vooral de consumptie van paardenvlees daalde, maar niet in Vilvoorde. Al merken ook de ‘Pjeirefretters’ dat hun steak steeds moeilijker te vinden is. [naar artikel]
Vandaag kijken we met met een iets kritischere bril naar de consumptie van vlees, maar een eeuw geleden was vlees naast groenten en aardappelen een vaste component op onze talloor. Maar niet bij Jean, die het al 94 jaar lang zonder problemen afzweert. “Dat dieren moeten sterven voor onze pleziertjes, dat gaat er bij mij niet in.” [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien worden opgehaald voor de slacht. Volgens Animal Rights is het illegaal om die dieren nog te slachten voor consumptie, en bestaat bovendien de mogelijkheid dat het vlees in de Belgische winkelrekken terecht is gekomen. Het federaal voedselagentschap FAVV nuanceert. “Er werd geen illegaal vlees naar een Belgisch vleesbedrijf vervoerd en er is absoluut geen gevaar voor de volksgezondheid.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.