De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoelang zijn hybriden nog fiscaal voordelig?

De Morgen

12/04/2019 - 11:39

Vanaf 2019 zal elke Volvo die van de band rolt een elektrische motor hebben. Ook 'stekkerauto's' met een elektrische én brandstofmotor horen daarbij, wagens die een fiscaal gunstregime genieten dat al meerdere keren ter discussie stond.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Hoe fiscaal voordelig zijn extralegale voordelen? “Maaltijdcheques zijn maar onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van belastingen” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uithaalt.
    [naar artikel]
  2. Pensioensparen fiscaal aangemoedigd: ook na je 65e nog voordelig (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Wie wat extra kapitaal wil aanleggen tegen het moment dat hij met pensioen gaat, kan dat doen met een fiscaal steuntje in de rug. En dat zelfs tot na de leeftijd van 65 jaar. Spaargids.be plaatst de opties naast elkaar.
    [naar artikel]
  3. Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur (30/08/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur Energiebedrijf Luminus lanceert een aanbod waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. Ze ontvangen zo een fiscaal voordeel tot 500 euro, meldt Luminus maandag. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste Belgische energieleverancier die dergelijke mogelijkheid aanbiedt. Dankzij Luminus Energy Benefit kunnen deelnemende werkgevers hun personeel […] Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur
    [naar artikel]
  4. De Sutter: “Elektrische bestelwagens fiscaal voordelig maken” (11/04/2023 - Express)
    Vicepremier Petra De Sutter (Groen) lanceert een voorstel dat ondernemers fiscaal moet stimuleren om over te stappen op elektrische bestelwagens. In het nieuws: De Sutter stelt voor emissievrije bestelwagens – in de praktijk zijn dat vooral elektrische – een groter fiscaal voordeel te geven, terwijl bestelwagens op verbrandingsmotoren op termijn minder aantrekkelijk moeten worden. Dat […]
    [naar artikel]
  5. Duolegaat vanaf vandaag niet meer fiscaal voordelig in Vlaanderen: wat betekent dat voor jouw portemonnee? (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf vandaag 1 juli levert het duolegaat, een vorm van successieplanning via een testament, in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op. Wat is het precies? En wat voor invloed heeft het op je portemonnee? Onze fiscaal expert Michel Maus geeft uitleg aan de hand van een duidelijk voorbeeld.
    [naar artikel]
  6. Waarom de nieuwe formule voor pensioensparen fiscaal niet interessant is (07/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
    U heeft nog drie weken de tijd om voor dit jaar fiscaal voordelig aan pensioensparen te doen. Het geknipte moment om na te gaan of u wel de beste formule heeft.
    [naar artikel]
  7. Na de bedrijfswagen, de stroomfactuur (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Energieleverancier Luminus lanceert een aanbod waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever.
    [naar artikel]
  8. Grond als lucratief beleggingsproduct (08/03/2021 - Apache)
    Gronden genieten in Vlaanderen van een bijzonder voordelig fiscaal klimaat. Sterk ondergewaardeerde kadastrale inkomens en een quasi onbestaande belasting op meerwaarde bij verkoop, maken grond tot het ultieme Vlaamse beleggingsproduct. ‘Wie daaraan raakt, riskeert een kleine revolutie’, zegt professor fiscaal recht Michel Maus. Terreinen en gebouwen worden in Vlaanderen bijzonder bescheiden belast. Het kadastraal inkomen
    [naar artikel]
  9. Hoe haal je fiscaal voordeel uit extralegale voordelen? “Als je je fiets minstens deels gebruikt voor woon-werkverkeer, dan is dat voordeel niet belastbaar” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uit haalt.
    [naar artikel]
  10. VFB: 'Geef elke Belg een pensioenrekening' (30/03/2019 - De Tijd)
    10:08 De Vlaamse beleggersfederatie VFB pleit voor een pensioenspaarrekening, waarmee elke Belg in eigen beheer en fiscaal voordelig zijn mager wettelijk pensioen kan aanvullen.
    [naar artikel]
  11. Helft minder pick-uptrucks ingeschreven voor privégebruik sinds afschaffing fiscaal gunstregime (26/11/2023 - VRT NWS)
    In de eerste tien maanden van dit jaar zijn 969 pick-ups, grote en hoge wagens met een laadbak, voor particulier gebruik ingeschreven. Een jaar ervoor lag dat aantal nog dubbel zo hoog. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA). Sinds 1 januari worden pick-ups voor particulier verbruik belast als personenwagens, wat fiscaal minder voordelig is.
    [naar artikel]
  12. Het productiehuis Kanakna zal een afdeling oprichten die geld moet ophalen via de tax shelter. Dat is een fiscaal voordelig systeem voor bedrijven die in films of tv-series willen investeren. Kanakna, dat momenteel de Eénreeks De Vijfhoek opneemt, wil zich (11/04/2019 - De Morgen)

    [naar artikel]
  13. Voor de komst van paarden kweekte men in het Midden-Oosten ezel-hybriden voor de oorlogsvoering (18/01/2022 - VRT NWS)
    4.500 jaar geleden gebruikte de elite in Mesopotamië paardachtige dieren om zich te verplaatsen en voor de oorlogsvoering, zo blijkt uit de iconogafie en uit teksten uit die periode. Het was echter niet duidelijk om welke dieren het precies ging. Een internationaal team heeft nu aan de hand van oud DNA aangetoond dat het ging om kruisingen van gedomesticeerde ezels met hun wilde soortgenoten. Dat maakt van de dieren de oudste voorbeelden van dierlijke hybriden geproduceerd door de mens, zo'n 500 jaar voor de introductie van gedomesticeerde paarden in de Syrisch-Mesopotamische samenlevingen.
    [naar artikel]
  14. Fiscaal voordelig en meer nettoloon: waarom de bedrijfsfiets een serieus alternatief is voor de salariswagen (21/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Dit weekend loopt de Week van de Mobiliteit af, waarin er veel aandacht is voor de alternatieven voor de auto om naar het werk te pendelen. Eén...
    [naar artikel]
  15. Extra aanvullend pensioen voor 370.000 zelfstandigen (20/07/2016 - De Tijd)
    08:00 Zelfstandigen zonder vennootschap krijgen vanaf 2017 een extra optie om fiscaal voordelig hun karige wettelijke pensioen aan te vullen.
    [naar artikel]
  16. Ook aanvullend pensioen voor 432.500 eenmanszaken (06/10/2017 - De Tijd)
    08:18 Met een jaar vertraging kunnen de zelfstandigen zonder vennootschap vanaf volgend jaar ook fiscaal voordelig een aanvullend pensioen opbouwen, net zoals de bedrijfsleiders van een vennootschap dat nu ...
    [naar artikel]
  17. Vlaamse regering wil spaarders overtuigen om bedrijven te steunen, met fiscale voordelen (01/06/2020 - De Morgen)
    De Vlaamse regering kondigt een nieuw pakket steunmaatregelen voor bedrijven aan. Dat heeft ze vanmorgen aangekondigd op een persconferentie. Er komt onder meer een fonds waarin u als burger fiscaal voordelig kan investeren.
    [naar artikel]
  18. Sp.a: “Pensioensparen is melkkoe voor banken” (31/01/2019 - De Morgen)
    Het fiscaal voordelig pensioensparen kost de overheid zowat 600 miljoen euro aan belastingverminderingen. Tegelijk verdienden de banken en verzekeringen vorig jaar naar schatting 400 miljoen euro aan het systeem, klaagt de sp.a aan.
    [naar artikel]
  19. Vriendenaandeel beschikbaar vanaf half februari (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf half februari kan via het vriendenaandeel fiscaal voordelig in een bevriende onderneming worden geïnvesteerd. De Vlaamse regering heeft vrijdag het uitvoeringsbesluit goedgekeurd, meldt minister van Economie Hilde Crevits.
    [naar artikel]
  20. Ontslagen? Binnenkort kunt u uw ontslagpremie fiscaal voordelig investeren in omscholing (13/03/2019 - VRT NWS)
    Een van de 28 maatregelen uit de arbeidsdeal lijkt er alsnog door te komen: in de parlementscommissie Sociale Zaken is het opleidingsbudget goedgekeurd. Daarmee kunnen mensen die ontslagen zijn een deel van hun ontslagvergoeding belastingvrij investeren in een opleiding. Doel? Mensen sneller weer aan de slag krijgen in een veranderende jobmarkt.
    [naar artikel]
  21. Van Peteghem verzet zich tegen fiscaal voordelige stroomfactuur: “Snel paal en perk stellen aan deze nieuwe verloningstechniek” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verzet zich tegen de plannen van energiebedrijf Luminus om een aanbod te lanceren waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. "De minister bekijkt met de administratie op welke manier we snel paal en perk kunnen stellen aan deze nieuwe verloningstechniek", legt woordvoerster Miet Deckers uit.
    [naar artikel]
  22. Fiscaal klaar voor het nieuwe jaar? Hier kan u nog fiscaal voordeel uithalen (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    2018 loopt op zijn laatste benen. Dat betekent dat ook de tijd wegtikt om die uitgaven te doen die u voor 2018 een fiscaal voordeel opleveren. Er...
    [naar artikel]
  23. Hoe kleiner de elektrische auto, hoe minder voordelig (20/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Elektrische wagens zijn duurder in aankoop dan vergelijkbare modellen met een brandstofmotor. Maar over langere termijn zijn de meeste e-wagens wel voordelig, dankzij lagere belastingen en verbruikskosten. Behalve in de goedkoopste marktsegmenten.
    [naar artikel]
  24. 65-plussers kunnen langer voordelig blijven bijklussen in de zorg (17/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De federale regering maakt het zes maanden langer mogelijk dat gepensioneerde 65-plussers aan een fiscaal gunstig regime bijspringen in de zorg. De maatregel moet het personeelstekort in de sector helpen opvangen. Gelijkaardige maatregelen voor werklozen en vrijwilligers, vervallen.
    [naar artikel]
  25. Nephybrides binnenkort niet langer fiscaal voordelig, autofederatie niet te spreken over beslissing (02/08/2017 - Het Nieuwsblad)
    Automobielfederatie Febiac is misnoegd over de regeringsmaatregel om het fiscale gunsttarief van de zogenaamde ‘fake’ hybrides, auto’s waarvan de elektrische batterij heel beperkt is, af te schaffen. “Willen ze de technologie misschien nu al in de kiem smoren?”, zegt woordvoerder Joost Kaesemans woensdag.
    [naar artikel]
  26. Intekenen op nieuwe staatsbon kan al vanaf 100 euro (en levert mogelijk 2,7% rendement) (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De nieuwe staatsbon voor 1 jaar, die de concurrentie met het spaarboekje moet aanwakkeren, wordt uitgegeven op 4 september en zal ook fiscaal voordelig zijn. Dat laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) weten in de marge van een interview in deze krant. Intekenen kan al vanaf 100 euro.
    [naar artikel]
  27. CD&V wil steun voor bedrijven die zelf kinderopvang organiseren (28/06/2020 - De Tijd)
    15:56 CD&V wil het fiscaal voordelig maken voor bedrijven om zelf kinderopvang te organiseren. De partij heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend.
    [naar artikel]
  28. Fiscaal cadeau voor wie niet wettelijk samenwoont (11/04/2019 - De Morgen)
    Feitelijk samenwonende koppels met kinderen worden fiscaal bevoordeeld. Tot die opmerkelijke conclusie komt SD Worx na een analyse van de fiscale behandeling van alleenstaanden, gehuwden en samenwonenden. De oplossing? Feitelijk samenwonenden erkennen als fiscaal gezin.
    [naar artikel]
  29. Energiecheque Fernand Huts charmeert vakbonden en werkgevers niet (07/10/2022 - De Tijd)
    16:32 Het voorstel van de ondernemer Fernand Huts dat bedrijven toelaat om fiscaal voordelig een energiecheque aan hun werknemers te geven, lijkt niet het wondermiddel dat vakbonden en werkgevers dichter bi...
    [naar artikel]
  30. Met « Wallonië Ardenne + » ga je voordelig op pad (13/04/2018 - Metro)
    Metro laat je kennis maken met de verschillende troeven van Wallonië, en dat in samenwerking met Wallonië België Toerisme. Ontdek vandag de « Wallonië Ardenne + » kaart. Overnachtingen en uitstapjes boek je voordelig met de « Wallonië Ardenne + » kaart. Deze kaart kost je € 16 en geeft je tot 50% korting op meer dan 30 campings en 80 vakantiewoningen en gastenkamers, maar ook op 250 attracties, musea, restaurants, winkels… Wil je geen extra kaart in je portefeuille bijhouden? Dan sla je hem gewoon digitaal op, op je smartphone of tablet! www.campingbelgique.be Het bericht Met « Wallonië Ardenne + » ga je voordelig op pad verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  31. "Laat gepensioneerden voordelig bijklussen in de horeca" (06/02/2017 - De Redactie)
    Mensen die met pensioen zijn, moeten voordelig kunnen werken in de horeca. Het is een idee van staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD). In de horeca kan je al werken met het systeem van flexi-jobs, maar dan moet je al een andere baan hebben.
    [naar artikel]
  32. Fiscaal advocaat Michel Maus: 'Zorg voor boetesysteem tegen fiscale fraude' (15/04/2022 - Knack)
    Fiscaal advocaat Michel Maus pleit voor een betere verstandhouding tussen de burger en de fiscus. Hij heeft daar een stappenplan voor ontwikkeld. Maus is niet alleen fiscaal advocaat en universiteitsprofessor maar ook voorzitter van de vzw Fiscaal Ideaal, een actiegroep die voor eerlijkere belastingen ijvert. Dit weekend is Maus te gast in Trends Talk op Kanaal Z.
    [naar artikel]
  33. Krijgt ook lagere middenklasse voordelig energietarief? (07/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    De federale regering bekijkt of er een voordelig tarief mogelijk is voor wie net uit de boot valt voor het sociaal tarief. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) legt ook steun voor variabele contracten op tafel.
    [naar artikel]
  34. “Auteursrechten zijn de nieuwe bedrijfswagen”: onze fiscaal expert gidst je door je belastingaangifte (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na.
    [naar artikel]
  35. “Een derde van de Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen”: hoe interessant is het vriendenaandeel? (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Maar liefst een op de drie Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen. Om hen te steunen kan je vanaf half februari via het ‘vriendenaandeel’ van de Vlaamse Regering fiscaal voordelig in een bevriende onderneming investeren. Op hoeveel belastingvermindering kan je rekenen? Wat zijn de voorwaarden én risico’s? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit.
    [naar artikel]
  36. Schade ransomware fiscaal aftrekbaar in VS: wat zijn de opties in België? (24/06/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Schade ransomware fiscaal aftrekbaar in VS: wat zijn de opties in België? Nu de schade van cyberaanvallen fiscaal aftrekbaar wordt in de Verenigde Staten, onderzocht Business AM of dat binnenkort ook in België een optie zou kunnen zijn. België is het land met de meeste cyberaanvallen. Dat stellen zowel het Cyber Readiness Report 2021 van verzekeraar Hiscox en Statista. Zo’n 50 procent van de Belgische bedrijven kregen […] Lees dit artikel: Schade ransomware fiscaal aftrekbaar in VS: wat zijn de opties in België?
    [naar artikel]
  37. Wagen inruilen tegen nettoloon niet voordelig (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
    De bedrijfswagen inruilen voor louter nettoloon komt voor de werknemers niet voordelig uit. Dat berekende hr-dienstverlener SD Worx in reactie op plannen van de regering om een mobiliteitsbudget te promoten.
    [naar artikel]
  38. Wagen inruilen tegen nettoloon niet voordelig (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
    De bedrijfswagen inruilen voor louter nettoloon komt voor de werknemers niet voordelig uit. Dat berekende hr-dienstverlener SD Worx in reactie op plannen van de regering om een mobiliteitsbudget te promoten.
    [naar artikel]
  39. Rechtsbijstand straks fiscaal aftrekbaar? (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil de aparte rechtsbijstandverzekering fiscaal aantrekkelijker maken. Het is een van de voorstellen die
    [naar artikel]
  40. De tampontaks: onfaire vrouwenbelasting (29/03/2019 - De Morgen)
    Michel Maus is docent fiscaal recht, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en lid van de werkgroep Fiscaal Correct.
    [naar artikel]
  41. Hoe we het 'Panamakanaal' kunnen droogleggen (10/04/2019 - De Morgen)
    Michel Maus is docent fiscaal recht, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en lid van de werkgroep Fiscaal Correct.
    [naar artikel]
  42. Valse mails voor voordelig abonnement Plopsaland De Panne in omloop: pretpark dient klacht in (21/06/2018 - Het Belang van Limburg)
    Momenteel circuleren er mails van ‘Dland World’ waarin mensen aangespoord worden om aan een voordelig tarief een abonnement te kopen dat toegang geeft tot verschillende pretparken, waaronder Plopsaland De Panne. De Plopsa Group benadrukt dat deze mails nep zijn.
    [naar artikel]
  43. Valse mails voor voordelig abonnement Plopsaland De Panne in omloop: pretpark dient klacht in (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Momenteel circuleren er mails van ‘Dland World’ waarin mensen aangespoord worden om aan een voordelig tarief een abonnement te kopen dat toegang geeft tot verschillende pretparken, waaronder Plopsaland De Panne. De Plopsa Group benadrukt dat deze mails nep zijn.
    [naar artikel]
  44. Onbelast of fiscaal voordelig bijverdienen? Dit zijn de mogelijkheden en hun voor- en nadelen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Torenhoge energierekeningen, een (super)dure supermarktkar, meer betalen op café en restaurant... In het licht van alle extra kosten die we op ons bord krijgen, is een extraatje op de eigen rekening natuurlijk meer dan welkom. De snelste weg naar meer inkomen is het aannemen van een bijbaan. Maar moet je dan niet meer belastingen betalen? Hoe zorg je ervoor dat je met alles in orde bent? En welke jobs mag je naast je huidige baan oppikken? Jobat.be maakt je wegwijs.
    [naar artikel]
  45. Wat is kwantitatieve geldverruiming (QE) en waarom is het voordelig én schadelijk voor de economie? (18/09/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Wat is kwantitatieve geldverruiming (QE) en waarom is het voordelig én schadelijk voor de economie? De Europese Centrale Bank (ECB) liet vorige week weten de kwantitatieve geldverruimingsmaatregel (QE) uit 2020 voort te zetten, zij het op vertraagde wijze. Geldverruiming werd door de ECB voor het eerst toegepast in 2008, naar aanleiding van de kredietcrisis. Sindsdien zijn er een paar crises gevolgd waaraan ze op deze manier het hoofd heeft geboden. […] Lees dit artikel: Wat is kwantitatieve geldverruiming (QE) en waarom is het voordelig én schadelijk voor de economie?
    [naar artikel]
  46. Zijn studiekosten fiscaal aftrekbaar? “Er is één uitzondering, waarbij een ouder de kosten voor 80 procent fiscaal kan recupereren” (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Nu het schooljaar voor de lagere en middelbare school weer op gang komt, worden heel wat ouders ook opnieuw geconfronteerd met de studiekosten van hun kinderen. Af en toe wordt hierbij ook de vraag gesteld of deze kosten niet fiscaal aftrekbaar zijn. Het antwoord op deze vraag is negatief, zegt fiscaal expert Michel Maus. Maar er kan wel een uitzondering gelden, zowel voor kinderen als voor volwassenen die terug naar school gaan.
    [naar artikel]
  47. Krijgt ook lagere middenklasse voordelig energietarief? “Doelgroep uitbreiden naar iedereen met minder dan mediaan inkomen” (07/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De federale regering bekijkt of er een voordelig tarief mogelijk is voor wie net uit de boot valt voor het sociaal tarief. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) legt ook steun voor variabele contracten op tafel.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy