Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
16:51 uur

Brons komt op de eerste plaats

De Morgen

13/04/2019 - 02:57

Bronze is de korte en krachtige titel van een oogstrelende tentoonstelling in de Londense Royal Academy die 150 bronzen sculpturen uit de hele wereld samenbrengt. De oudste beeldjes zijn meer dan vijfduizend jaar oud en komen uit de buurt van de Dode Zee. Het recentste werk is van Anish Kapoor en Jeff Koons.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Charline Van Snick pakt brons op Masters (15/12/2018 - Metro)
  Charline Van Snick (-52 kg) heeft de bronzen medaille veroverd op de IJF Judo World Masters, die plaatsvinden in het Chinese Guangzhou. Van Snick (IJF 9) haalde het met ippon in de kamp om brons van de Zwitserse Evelyne Tschopp (IJF 11), die op het EK van dit jaar in Tel Aviv goed was voor een derde plaats, maar daarnaast in 2018 nog eens vier keer een medaille pakte op een Grand Prix: goud in Agadir (9/3), zilver in Tbilisi (30/3) en Tashkent (9/11), en brons in Cancun (12/10). Een eerste medaille dus voor Van Snick op de Masters, het eindejaarstoernooi dat voorbehouden is voor de top zestien uit elke gewichtsklasse. Haar vorige beste prestatie was een vijfde plaats in 2013 in het Russische Tyumen. Voor België was het nog maar de tweede medaille bij de vrouwen op de Masters, Ilse Heylen (-52 kg) ging Van Snick voor. In 2012 bezorgde ze ons land in het Kazachse Almaty een allereerste brons. In 2015 was Toma Nikiforov (-100 kg) in het Marokkaanse Rabat de eerste Belgische man die brons kon veroveren op de Masters en een jaar later mocht Joachim Bottieau in het Mexicaanse Guadalajara het podium op voor zilver. Bron: Belga   Het bericht Charline Van Snick pakt brons op Masters verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Jos Verlooy pakt brons op EK jumping (25/08/2019 - Metro)
  Jos Verlooy heeft vandaag met het 11-jarig Belgisch Warmbloed Paard Igor brons veroverd op het Europees kampioenschap jumping in het Nederlandse Rotterdam. De Brit Ben Maher stootte op de voorlaatste hindernis met Explosion W een balk af en moest zo de Europese titel aan de Zwitserse combinatie Martin Fuchs/Clooney 51 laten. Jos Verlooy en zijn ruin Igor gingen de finaledag in op de tweede plaats. Die tweede plaats moesten ze in de eerste ronde van de finale loslaten door één ongelukkige springfout op de driesprong. Maar dankzij een schitterende nulronde konden ze het brons alsnog veiligstellen. De Duitse wereldkampioenen Simone Blum/DSP Alice vielen net naast het podium. Bron: Belga   Het bericht Jos Verlooy pakt brons op EK jumping verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. WK baanwielrennen – Jolien D’hoore verovert zilver in de scratch, Nederlandse Kirsten Wild pakt goud (28/02/2018 - Metro)
  Jolien D’hoore is vandaag op de eerste dag van het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn op de tweede plaats geëindigd in de scratch. De Nederlandse Kirsten Wild reed naar het goud, brons was voor de Deense Amalie Dideriksen. D’hoore doet met het zilver een plaats beter dan vorig jaar, toen ze tevreden moest zijn met brons. Onze landgenote komt later dit WK nog in actie in de ploegkoers. Eerder op de dag raakten zowel het Belgische mannen- als het vrouwenteam niet door de kwalificaties op de ploegenachtervolging. bron: Belga
  [naar artikel]
 4. Slovenië pakt brons op WK handbal (28/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een geslaagde inhaalrace heeft de handballers van Slovenië zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs een derde plaats op het WK opgeleverd. Ze versloegen in de strijd om het brons Kroatië met 31-30.
  [naar artikel]
 5. Juniore Mina Libeer kampt voor eerste brons, ook Van Snick maakt nog kans op medaille in Den Haag (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 19-jarige Mina Libeer kampt later op de avond in Den Haag voor de eerste maal in haar prille judocarrière voor brons op een Grand Prix. Ook Charline Van Snick (-52 kg) en Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) mogen nog de finaleronde in voor brons.
  [naar artikel]
 6. Timmers verovert brons op 100m vrije slag in Doha, net als Buys op 50m vlinderslag (14/09/2018 - Metro)
  Pieter Timmers heeft vandaag op de tweede dag van de wereldbekermanche zwemmen in het Qatarese Doha het brons behaald op de 100 meter vrije slag. Ook Kimberly Buys eindigde, op de 50 meter vlinderslag, als derde. Timmers, de viceolympisch kampioen van Rio, zette in de reeksen met 49.30 de beste tijd neer van de 39 deelnemers. In de finale zwom de Belg naar 49.04, maar dat was buiten de Amerikaan Blake Pieroni (48.11) en de Rus Vladimir Morozov (48.43) gerekend, die respectievelijk goud en zilver behaalden. Lorenz Weiremans (51.04) eindigde als zevende, net voor Dries Vangoetsenhoven (51.22). Kimberly Buys pakte op de 50 meter vlinderslag het brons met een tijd van 25.94. De Zweedse Sarah Sjöström (25.22) ging met het goud aan de haal, voor de Nederlandse Ranomi Kromowidjojo (25.76). Gisteren bezorgde Weiremans België op de eerste competitiedag in Doha een eerste medaille met zilver op de 400m vrij. Vorig weekend vond in het Russische Kazan de eerste wereldbekerwedstrijd plaats. Buys was er goed voor zilver (100m vlinder) en brons (50m vlinder). Timmers, die zijn comeback maakte na een hersenvliesontsteking, won brons op de 100m vrij. Bron: Belga   Het bericht Timmers verovert brons op 100m vrije slag in Doha, net als Buys op 50m vlinderslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Govaert grijpt net naast brons op WK roeien bij junioren (06/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Caitlin Govaert heeft zondag op de slotdag van het WK roeien voor junioren in het Litouwse Trakai met een vierde stek in de skiff bij de meisjes net naast het brons gegrepen. De pas zestienjarige Govaert eindigde in 08:04.75 op de vierde plaats en kwam iets meer dan twee seconden tekort voor het brons.
  [naar artikel]
 8. Ook Belgische hockeyjongens pakken brons in Valencia (30/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische nationale hockeyploeg bij de min 21-jarigen heeft zondag op het beloftentoernooi in het Spaanse Valencia brons veroverd. In de wedstrijd om de derde plaats klopten ze thuisland Spanje met 0-4.
  [naar artikel]
 9. Lize Broekx grijpt nipt naast het brons (02/06/2019 - Metro)
  Lize Broekx is vandaag op de vierde plaats geëindigd in de A-finale van de K1 500m bij de vrouwen op de Wereldbekermanche kajak sprint in het Duitse Duisburg. In haar vierde WB-finale in negen dagen finishte Broekx na een trage start op de vierde plaats, op iets minder dan anderhalve seconde van het brons van de Française Manon Hostens. Het goud ging naar de Poolse Anna Pulawska. Deze namiddag start ze nog met Artuur Peters in de gemengde K2 500m en de K1 5.000m. Lize Broekx was al aan haar vierde WB-finale in negen dagen toe. In Poznan pakte ze met haar teamgenote Hermien Peters zilver in de K2 500m en vierentwintig uur later brons in dat andere olympische nummer, de K1 500m. In Duisburg veroverde ze gisteren brons in de K2 500m. Bron: Belga   Het bericht Lize Broekx grijpt nipt naast het brons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Eerste Amerikaanse met hoofddoek op Spelen pakt brons (14/08/2016 - Sporza)
  Sabelschermster Ibtihaj Muhammad, de eerste Amerikaanse met een hoofddoek op de Spelen, heeft met de Verenigde Staten brons veroverd in de teamcompetitie. Het goud was voor Rusland.
  [naar artikel]
 11. Belgian Cats starten furieus in strijd om het WK-brons (5-15), maar na eerste quarter staat het alweer gelijk (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats hadden al geschiedenis geschreven met hun plaats in de 'Final Four' bij hun eerste deelname ooit aan het WK, vandaag kan de bronzen...
  [naar artikel]
 12. EK hockey (m) – Nederland pakt brons (24/08/2019 - Metro)
  Nederland heeft zaterdag brons veroverd op het EK mannenhockey in Antwerpen. In de strijd om de derde plaats was Oranje met 4-0 te sterk voor Duitsland. Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwamen Bjorn Kellerman, Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger (strafbal) en Mink van der Weerden (strafcorner) tot scoren. Een troostprijs voor de titelverdediger, die er in de halve finales met 3-4 uitging tegen Spanje. De verrassende Spanjaarden spelen daardoor zaterdagavond de finale tegen België, dat zijn eerste Europese titel kan veroveren. De winnaar plaatst zich ook voor de Olympische Spelen van Tokio. bron: Belga Het bericht EK hockey (m) – Nederland pakt brons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. WB zwemmen – Pieter Timmers (100m vrij) en Kimberly Buys (50m vlinder) pakken brons in Kazan (08/09/2018 - Metro)
  Zowel Pieter Timmers op de 100m vrije slag als Kimberly Buys op de 50m vlinder heeft zaterdag het brons weggekaapt op de tweede dag van de Wereldbeker in het Russische Kazan, de eerste manche van het seizoen. Timmers, olympisch vicekampioen op de 100 meter, pakte de derde plaats in 49.22. Zijn Belgisch record bedraagt 47.80. De overwinning was voor de Rus Vladimir Morozov (48.26), voor de Amerikaan Blake Pieroni (48.30). Timmers is terug in het bad na de hersenvliesontsteking die hem weghield van het EK in Glasgow. Vrijdag finishte hij als zesde op de 50 meter vrije slag, zijn eerste wedstrijd na zijn ziekte. Buys kaapte het brons weg op de 50 meter vlinder, net zoals op het EK in Glasgow. De Antwerpse zwom een tijd van 26.11. Haar Belgisch record staat op 25.70. De Zweedse Sarah Sjöström, wereld- en Europees kampioene op die afstand, domineerde de wedstrijd en zette een tijd van 25.39 neer. De Nederlandse Ranomi Kromowidjojo strandde op de tweede plaats in 26.09. Zondag starten Timmers en Buys in respectievelijk de 50m en 100m vlinder. Zij zijn de enige Belgische zwemmers op deze meeting. De manches in Kazan en Doha vinden plaats in groot bad, alle andere manches in klein bad. bron: Belga Het bericht WB zwemmen – Pieter Timmers (100m vrij) en Kimberly Buys (50m vlinder) pakken brons in Kazan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Charline Van Snick pakt brons in Grand Slam Düsseldorf (23/02/2018 - Sporza)
  Judoka Charline Van Snick heeft op de grandslamcompetitie in Düsseldorf brons veroverd. In de kamp voor de derde plaats van de -52 kg gaf haar opponente geblesseerd verstek.
  [naar artikel]
 15. Statistiekenbureau verlaagt Belgische prognose naar 2x brons (07/02/2018 - Sporza)
  Een aantal weken geleden heette het nog dat België - statistisch bekeken - goud en brons zou sprokkelen in Pyeongchang, nu is dat nog "maar" twee keer brons.
  [naar artikel]
 16. Judoka Harmegnies verovert brons in Zagreb (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Benjamin Harmegnies heeft in de Kroatische hoofdstad Zagreb zijn eerste Grand Prix-medaille behaald. In de kamp voor het brons won het
  [naar artikel]
 17. Joachim Gérard wint brons op Masters rolstoeltennis (03/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Joachim Gérard (ITF 7) heeft zondag brons behaald op de Masters rolstoeltennis (hardcourt) in het Britse Loughborough. Hij versloeg in het duel om de derde plaats de Japanner Shingo Kunieda (ITF 8) met 6-3, 7-5.
  [naar artikel]
 18. Brons voor Belgian Tornado op 4 x 400 m in finale WK atletiek (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brons voor de Belgian Tornados. Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden, Dylan Borlée en Kevin Borlée hebben een erg knappe derde plaats behaald in de...
  [naar artikel]
 19. Kempense Githa Michiels pakt verrassend brons op het EK mountainbike in Glasgow (07/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Githa Michiels heeft verrassend brons gepakt op het EK mountainbike in het Schotse Glasgow. Het is op haar 35ste de eerste medaille voor de inwoonster uit Geel. Ze werd al zeven keer Belgisch kampioen en pakte twee keer zilver en brons. Op de Olympische Spelen in Rio in 2016 werd ze 21ste.
  [naar artikel]
 20. Van Snick grijpt naast brons op WK judo (21/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Charline Van Snick heeft België vrijdag geen eerste medaille kunnen bezorgen op het WK judo in het Azerbeidzjaanse Bakoe. In de klasse tot 52 kg verloor ze het duel om brons.
  [naar artikel]
 21. Belgische beloften stunten op WK skiën met brons (13/03/2017 - Sporza)
  De Belgische beloften hebben op het WK in Are (Zweden) verrassend brons weggekaapt in de teamcompetitie. België versloeg in de strijd voor het brons Duitsland.
  [naar artikel]
 22. Belgische handbikers veroveren brons op Paralympics (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische handbikers hebben op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons veroverd in de gemengde aflossingswedstrijd (H2-5). Het is de negende medaille voor de Belgen (4 goud, 3 zilver, 2 brons).
  [naar artikel]
 23. Belgische handbikers veroveren brons op Paralympics (16/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische handbikers hebben op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons veroverd in de gemengde aflossingswedstrijd (H2-5). Het is de negende medaille voor de Belgen (4 goud, 3 zilver, 2 brons).
  [naar artikel]
 24. China (29/03/2019 - De Morgen)
  'Alles wat van brons is wordt gestolen. Of het nu een levensgroot beeld is, een maquette of de letters van een standbeeld.' De Gentse cultuurschepen Lieven Decaluwe luidt de alarmbel. Na de bekende koperdiefstallen lijkt brons nu het nieuwe goud. 'Logisch', zegt grondstoffenexpert Boris Cukon: 'Brons is een afgeleide van koper.'
  [naar artikel]
 25. Ook Benjamin Harmegnies grijpt naast brons op GP Zagreb (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nadat vrijdag Anne Sophie Jura (-48 kg) en zaterdag Joachim Bottieau (-81 kg) het brons uit hun handen zagen glippen, is ook Benjamin Harmegnies (+100 kg) er zondag niet in geslaagd de kamp om de derde plaats te winnen op de Grand Prix judo in de Kroatische hoofdstad Zagreb.
  [naar artikel]
 26. 'België komt voor ons niet langer op de eerste plaats' (13/04/2019 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever omschrijft hij als een 'man van compromissen'. Maar de toegevoegde waarde van een onafhankelijk Vlaanderen ziet Koen Geens (CD&V) niet. 'Al komt voor ons het Belgische niveau niet langer op de eerste plaats. Vlaanderen is voor veel zaken het epicentrum. Dat is een realiteit.'
  [naar artikel]
 27. D'hoore: "Op het WK telt maar een plaats, maar brons is precies mijn kleur" (12/04/2017 - Sporza)
  Jolien D'hoore veroverde brons in de scratch op het WK, maar onze landgenote had op meer gehoopt. "Gelukkig heb ik zaterdag nog een kans."
  [naar artikel]
 28. Wout van Aert (brons) blij voor 'ploegmaat' Toon Aerts (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert droomde van een eerste Europese titel, maar na zijn zilveren medaille van vorig jaar moest hij deze keer vrede nemen met brons. Al
  [naar artikel]
 29. GP judo Marrakech – Jorre Verstraeten grijpt naast brons (08/03/2019 - Metro)
  Jorre Verstraeten (-60 kg) heeft vrijdagavond op de Grand Slam judo van Marrakech vrede moeten nemen met een vijfde plaats. In de kamp om brons verloor hij in Marokko met waza-ari van de ervaren Bulgaar Yanislav Gerchem. Vice-Europees kampioen Gerchem (IJF 25) had aan een waza-ari voldoende om Verstraeten (IJF 21) in het verlies te duwen. Vanaf het moment dat hij op voorsprong kwam, speelde hij zijn ervaring uit om het brons niet meer uit handen te geven. Eind januari won Belgisch kampioen Verstraeten nog goud op de Grand Prix van Tel Aviv. bron: Belga Het bericht GP judo Marrakech – Jorre Verstraeten grijpt naast brons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. GP judo Marrakech – Jorre Verstraeten grijpt naast brons (09/03/2019 - Metro)
  Jorre Verstraeten (-60 kg) heeft vrijdagavond op de Grand Slam judo van Marrakech vrede moeten nemen met een vijfde plaats. In de kamp om brons verloor hij in Marokko met waza-ari van de ervaren Bulgaar Yanislav Gerchem. Vice-Europees kampioen Gerchem (IJF 25) had aan een waza-ari voldoende om Verstraeten (IJF 21) in het verlies te duwen. Vanaf het moment dat hij op voorsprong kwam, speelde hij zijn ervaring uit om het brons niet meer uit handen te geven. Eind januari won Belgisch kampioen Verstraeten nog goud op de Grand Prix van Tel Aviv. Bron: Belga   Het bericht GP judo Marrakech – Jorre Verstraeten grijpt naast brons verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. 'Ego komt op de tweede plaats' (11/04/2019 - De Morgen)
  De Yellow Tigers, de Belgische volleybalvrouwen, wonnen brons op het Europees kampioenschap. Mogelijk lokt die prestatie binnenkort meer meisjes naar het volleybalveld. In andere landen is de sport trouwens al immens populair bij vrouwen. Want, 'er staat een net tussen de twee ploegen'.
  [naar artikel]
 32. Brons voor Belgian Tornados op 4 x 400 m in finale WK atletiek (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brons voor de Belgian Tornados. Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden, Dylan Borlée en Kevin Borlée hebben een erg knappe derde plaats behaald in de...
  [naar artikel]
 33. Belgen veroveren brons op 4x100m (14/04/2019 - De Morgen)
  België heeft zijn entree op het EK zwemmen in Londen gisteren niet gemist. Op de eerste dag greep de estafetteploeg brons op de 4x100m vrije slag. Al had dat net zo goed zilver kunnen zijn. Het scheelde maar één honderdste van een seconde.
  [naar artikel]
 34. Claire Michel strandt op seconde van het brons op EK triatlon sprint (24/06/2017 - Sporza)
  Claire Michel is op het EK triatlon sprint in Düsseldorf op de meest ondankbare plaats geëindigd. Ze was amper één seconde te traag om het brons te veroveren.
  [naar artikel]
 35. Hermien Peters pakt knap brons in K1 500 meter in Werelbeker Belgrado (03/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste Belgische World Cup-medaille in het kajakken bij de vrouwen is een feit. Hermien Peters, de 22-jarige vicewereldkampioene U23, pakte zaterdag in Belgrado brons in de A-finale van de K1 500m.
  [naar artikel]
 36. Mina Libeer bezorgt België tweede brons op WK judo junioren (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een dag nadat Lois Petit (-44 kg) op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Kroatische Zagreb het podium op mocht voor brons, deed Mina Libeer haar dat na bij de -57 kg. Myriam Blavier (-52 kg) viel met een vijfde plaats net buiten de medailles.
  [naar artikel]
 37. Benjamin Harmegnies verovert brons op GP judo in Zagreb (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Benjamin Harmegnies heeft zondag in de Kroatische hoofdstad Zagreb zijn eerste Grand Prix-medaille behaald. In de kamp voor het brons won het zwaargewicht (+100 kg) met een houdgreep van de Fransman Hamza Ouchami.
  [naar artikel]
 38. Judo Masters – Charline Van Snick kampt voor brons op de Masters (15/12/2018 - Metro)
  Charline Van Snick (-52 kg) mag zaterdag omstreeks 11 uur Belgische tijd voor brons kampen op de IJF Judo World Masters, die plaatsvinden in het Chinese Guangzhou en in principe voorbehouden zijn voor de top zestien uit iedere gewichtsklasse. Van Snick (IJF 9) liet een opvallend frisse indruk na op weg naar de kamp voor brons. Op die manier won ze haar eerste kamp tegen de Israëlische Betina Temelkova (IJF 19) al na twee minuten. Een eerste aanval, na 14 seconden, leverde immers al een waza-ari op en anderhalve minuut later nam ze haar concurrente in een houdgreep. In de kwartfinale had ze meer moeite met de sterke Spaanse Ana Perez Box (IJF 24), want het duurde meer dan vier minuten in de verlengingen vooraleer de Luikse de winnende waza-ari kon scoren. In de halve finale tegen de Franse nummer twee van de wereld, Amandine Buchard, had ze de scheidsrechters niet mee. Bij een eerste aanval na 19 seconden kreeg ze eerst een waza-ari toegewezen, maar die werd even later toegekend aan de Française. Vervolgens kreeg ze twee heel licht toekende strafpunten achter haar naam en op 20 seconden voor tijd liep ze het derde fatale strafpunt op wegens vermeend te lang vasthouden van de gordel van haar tegenstreefster zonder aan te vallen. In de kamp voor brons moet onze landgenote het opnemen tegen de Zwitserse Evelyne Tschopp, die op het EK van dit jaar in Tel Aviv goed was voor een derde plaats, maar daarnaast in 2018 nog eens vier keer een medaille pakte op een Grand Prix: goud in Agadir (9/3), zilver in Tbilisi (30/3) en Tashkent (9/11), en brons in Cancun (12/10). Charline Van Snick haar beste prestatie op de IJF Judo World Masters is een vijfde plaats, in 2013 in het Russische Tyumen. Ilse Heylen (-52 kg) blijft voorlopig de enige Belgische vrouw die een medaille kon pakken op de Masters. In 2012 bezorgde ze ons land in het Kazachse Almaty een allereerste brons op de Masters. In 2015 was Toma Nikoforov (-100 kg) in het Marokkaanse Rabat de eerste Belgische man die brons kon veroveren op de Masters en een jaar later mocht Joachim Bottieau in het Mexicaanse Guadalajara het podium op voor zilver. bron: Belga Het bericht Judo Masters – Charline Van Snick kampt voor brons op de Masters verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Judo Masters – Charline Van Snick kampt voor brons op de Masters (15/12/2018 - Metro)
  Charline Van Snick (-52 kg) mag zaterdag omstreeks 11 uur Belgische tijd voor brons kampen op de IJF Judo World Masters, die plaatsvinden in het Chinese Guangzhou en in principe voorbehouden zijn voor de top zestien uit iedere gewichtsklasse. Van Snick (IJF 9) liet een opvallend frisse indruk na op weg naar de kamp voor brons. Op die manier won ze haar eerste kamp tegen de Israëlische Betina Temelkova (IJF 19) al na twee minuten. Een eerste aanval, na 14 seconden, leverde immers al een waza-ari op en anderhalve minuut later nam ze haar concurrente in een houdgreep. In de kwartfinale had ze meer moeite met de sterke Spaanse Ana Perez Box (IJF 24), want het duurde meer dan vier minuten in de verlengingen vooraleer de Luikse de winnende waza-ari kon scoren. In de halve finale tegen de Franse nummer twee van de wereld, Amandine Buchard, had ze de scheidsrechters niet mee. Bij een eerste aanval na 19 seconden kreeg ze eerst een waza-ari toegewezen, maar die werd even later toegekend aan de Française. Vervolgens kreeg ze twee heel licht toekende strafpunten achter haar naam en op 20 seconden voor tijd liep ze het derde fatale strafpunt op wegens vermeend te lang vasthouden van de gordel van haar tegenstreefster zonder aan te vallen. In de kamp voor brons moet onze landgenote het opnemen tegen de Zwitserse Evelyne Tschopp, die op het EK van dit jaar in Tel Aviv goed was voor een derde plaats, maar daarnaast in 2018 nog eens vier keer een medaille pakte op een Grand Prix: goud in Agadir (9/3), zilver in Tbilisi (30/3) en Tashkent (9/11), en brons in Cancun (12/10). Charline Van Snick haar beste prestatie op de IJF Judo World Masters is een vijfde plaats, in 2013 in het Russische Tyumen. Ilse Heylen (-52 kg) blijft voorlopig de enige Belgische vrouw die een medaille kon pakken op de Masters. In 2012 bezorgde ze ons land in het Kazachse Almaty een allereerste brons op de Masters. In 2015 was Toma Nikoforov (-100 kg) in het Marokkaanse Rabat de eerste Belgische man die brons kon veroveren op de Masters en een jaar later mocht Joachim Bottieau in het Mexicaanse Guadalajara het podium op voor zilver. Bron: Belga   Het bericht Judo Masters – Charline Van Snick kampt voor brons op de Masters verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Belgian Cats vechten alsof hun leven ervan afhangt, maar Spanje pakt brons op WK (30/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft niet mogen zijn voor de Belgian Cats: ondanks een sterke partij verloren ze van Spanje: 67-60. Geen brons dus voor onze landgenotes, maar wel bijzonder knappe vierde plaats op het WK basket.
  [naar artikel]
 41. Belgian Cats vechten alsof hun leven ervan afhangt, maar Spanje pakt brons op WK (30/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft niet mogen zijn voor de Belgian Cats: ondanks een sterke partij verloren ze van Spanje: 67-60. Geen brons dus voor onze landgenotes, maar wel bijzonder knappe vierde plaats op het WK basket.
  [naar artikel]
 42. Evi Van Acker klimt na ziekte naar zevende plaats - 'Alles blijft mogelijk' (13/08/2016 - Knack)
  Zeilster Evi Van Acker staat na afloop van de vierde wedstrijddag op de zevende plaats in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze klom van de tiende plaats en staat op 17 punten van brons.
  [naar artikel]
 43. Evi Van Acker klimt na ziekte naar zesde plaats - 'Alles blijft mogelijk' (13/08/2016 - Knack)
  Zeilster Evi Van Acker staat na afloop van de vierde wedstrijddag op de zesde plaats in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze klom van de tiende plaats en staat op 17 punten van brons.
  [naar artikel]
 44. Hanne Maudens verovert brons op zevenkamp (12/07/2019 - Metro)
  Hanne Maudens heeft vandaag de bronzen medaille veroverd in de zevenkamp op het EK atletiek voor beloften in het Zweedse Gävle. De 22-jarige Maudens begon als vijfde in de stand aan het laatste onderdeel, de 800 meter. Daarin scherpte ze haar persoonlijk record aan tot 2:08.79, de snelste chrono van alle deelneemsters. Met haar knaltijd stak Maudens alsnog twee concurrentes voorbij in de stand. Haar vorig PR bedroeg 2:11.09. In de eindstand moet Maudens met 6.093 punten enkel de Zwitserse Géraldine Ruckstuhl (6.274 punten) en de Duitse Sophie Weissenberg (6.175 punten) laten voorgaan. Maudens komt 207 punten tekort voor het minimum (6.300 punten) voor het WK in Doha (27/09-6/10). Het persoonlijk record van Maudens bedraagt 6.252 punten. Maudens stond gisteren na afloop van de eerste dag op de derde plaats, na 14.06 op de 100 meter horden, 1m73 in het hoogspringen, 13m36 (PR) in het kogelstoten en 24.17 (PR en snelste tijd van alle deelneemsters) op de 200m. Vandaag sprong ze 6m22 ver (beste prestatie van alle deelneemsters) en was ze in het speerwerpen goed voor 37m40. Op het EK voor junioren pakte Maudens in 2015 zilver, een jaar later was ze goed voor brons op het WK U20. bron: Belga Het bericht Hanne Maudens verovert brons op zevenkamp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Belgische meisjes veroveren op EK zwemmen voor junioren brons op 4x100 meter vrij (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste dag van de Europese zwemkampioenschappen voor junioren hebben de Belgische meisjes in het Israëlische Netanya brons veroverd in de
  [naar artikel]
 46. Belgian Cats moeten in strijd om WK-brons halfweg achtervolgen tegen Spanje (32-27) ondanks geweldige start (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats hadden al geschiedenis geschreven met hun plaats in de 'Final Four' bij hun eerste deelname ooit aan het WK, vandaag kan de bronzen...
  [naar artikel]
 47. Rio: Van Tichelt wint brons (08/08/2016 - Knack)
  Dirk Van Tichelt won brons in de judoklasse tot 73kg, na verlies in halve finale met ippon tegen de Japanse tweevoudige wereldkampioen Shohei Ono. Hij won het brons met ippon tegen de Hongaar Miklos Ungvari (IJF 19), de vice-olympische kampioen van vier jaar geleden in Londen.
  [naar artikel]
 48. Belgian Cats na nieuwe nagelbijter nipt onderuit in de strijd om het WK-brons tegen gastland Spanje (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen brons voor de Belgian Cats bij hun eerste deelname ooit aan het WK basketbal. Met deelname aan de 'Final Four' zorgden ze voor een geweldig...
  [naar artikel]
 49. Bart Swings verovert brons op massastart (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Swings heeft de wereldbekermanche schaatsen in het Japanse Nagano afgesloten met de derde plaats op de massastart. Het was zijn eerste
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.