Ah, een goed pakje friet: er is haast niets dat af en toe beter smaakt. Van 25 november tot 1 december vindt de jaarlijkse Week van de Friet... [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
De Belgische friet zit door de coronacrisis in de puree. Romain Cools, secretaris van sectorfederatie Belgapom, ziet de markt stilvallen nu ook de zomerfestivals in het gedrang komen. ‘En de diepvriezers geraken nu bijna vol.’ [naar artikel]
Vlaamse singles die online op zoek gaan naar een partner vinden romantiek een zeer belangrijk facet van de nieuwe relatie. Maar dan romantiek op zijn Vlaams. Hollywoodromantiek hoeft niet zo nodig. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]
Iedereen die ouder is dan 70 jaar en in het grensdorp Weelde-Station in Ravels woont, heeft dinsdag friet gegeten. Omdat ze de hele tijd moederziel alleen in hun kot moeten zitten, trakteerde een lokale friturist al zijn oudste dorpsgenoten op een gratis pak friet met mayonaise en een snack. [naar artikel]
Een portie friet in het frietkot wordt flink duurder, zo voorspelt Bernard Lefèvre van sectorfederatie Navefri in Het Nieuwsblad. “Zoals een brood van 2,4 naar 2,8 euro is gegaan, zal de prijs van een pakje friet in de frituur stijgen van pakweg 2,5 naar 3 euro”, zegt de voorzitter van de frituristen. Dat zou neerkomen […] [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur aan de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur op de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet wanneer ze niet wildplassen. Elke honderdste plasser die gebruikmaakt van de wc, wordt getrakteerd. De “beste WC-madam van Gent” overhandigt zo twintig pakjes friet. [naar artikel]
Frituur Friet en Zo startte donderdagmorgen met het voorbakken van 310 porties friet en snacks voor het zorgpersoneel en de bewoners. Die frietjes en snacks werden in de loop van de dag afgeleverd bij Sint Oda in Overpelt. Een warm gebaar dat de bewoners en het zorgpersoneel van Sint Oda wel wisten te appreciëren. [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
Het was een regenachtige zondagavond, maar toch stond er een lange rij Truienaars aan te schuiven bij frituur Casino op het Europaplein in Sint-Truiden. De reden? De bekende friturist Tjèn bakt al dertig jaar friet. En om dat te vieren, deelde hij gratis friet uit aan alle Truienaars. [naar artikel]
Een medium pakske friet met een vleesje. Dat is al 32 jaar lang het avondmaal van Rudy Gybels (45) uit Schaffen, die van elk bakje friet een foto op Facebook post. “Ik vind dat een mens moet leven zoals hij graag doet, en je ziet wel waar je uitkomt en hoe kort of hoe lang het duurt”, zegt hij. Voedingsexperts maken zich wél zorgen. [naar artikel]
Onze nationale trots is in de ban van een geopolitieke oorlog. De Belgische friet krijgt invoertaksen opgelegd in Afrika en Zuid-Amerika. Europa is verdeeld over tegenmaatregelen. [naar artikel]
Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]
Nog tot zondag 6 december is het de 21ste Week van de Friet. Een viering met gedempte vreugde, want Covid-19 slaat ook in de frituren toe. Al is de perceptie – met wachtrijen van klanten tot op de stoep – anders. [naar artikel]
Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]
De ene smelt weg bij elk romantisch gebaar en kan maar niet genoeg krijgen van liefdesnummers of romcoms. De andere vindt romantiek flauw, wuift het weg als verpakte commerce. Maar wist je dat de rol die romantiek in je leven speelt, je veel over jezelf vertelt? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk. [naar artikel]
Valentijnsdag, voor de romantiek kan je volgens velen geen slechtere dag uitkiezen. Want zeg nu zelf: is er iets romantischer dan urenlang... [naar artikel]
Er is te weinig ruimte voor romantiek in het rusthuis. Dat blijkt uit een meting van de kwaliteit van leven in de Vlaamse woon-zorgcentra. Op het vlak van veiligheid, privacy en respect scoren de rusthuizen wel goed. [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.