Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Culinaire survivalfood

13/04/2019 - 13:22
"Zoals het een goed festival betaamt gaat het er ook in deze recepten nogal losjes aan toe. Voeg meer van je favoriete ingrediënten toe, pas aan aan je honger en publiek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit zijn de top 10 beste culinaire reisbestemmingen (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Voor het nieuw tv-programma ‘Sergio & Axel: van de kaart’ gaat het duo Herman-Daeseleire op culinaire wereldreis. Lijkt jou dat ook wat? Volgens... [naar artikel]


2. Culinaire hotspot I Ragazzi in St-Martens-Latem: genoeg troeven om terug te komen (09/02/2019 - De Morgen)

Femke Vandevelde fileert een culinaire hotspot. [naar artikel]


3. Culinaire bloesemtocht geschikt voor het gezin (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers van de bloesems zijn zondag 30 april welkom voor de culinaire bloesemfietstocht die Geetbets samen met buurgemeente Kortenaken organiseert. [naar artikel]


4. Montreuil-sur-Mer: culinaire underdog van de Opaalkust (05/02/2021 - Express)

Montreuil-sur-Mer moet zowat het bestbewaarde geheim van de  Opaalkust zijn. Zeker lezers die graag hun voetjes onder tafel schuiven zullen er hun hart ophalen. Wij gingen tafelen bij sterrenrestaurant La Grenouillère en tippen nog een hele resem andere culinaire adressen om u – of in dit geval: vous – tegen te zeggen. Bij het horen van […] The post Montreuil-sur-Mer: culinaire underdog van de Opaalkust appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Geniale Instagramaccount deelt onze bizarre culinaire goestinkjes, proeft ze en geeft ze scores op tien (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal wel een culinaire guilty pleasure die anderen de wenkbrauwen doet fronsen. Roomijs met ketchup? Scampi's met chocolade? Op de... [naar artikel]


6. Hoe culinaire combinaties kunnen helpen tegen verkeersagressie (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Een culinaire campagne moet het gebrek aan hoffelijkheid en respect op de weg aankaarten. Slogans als ‘hoffelijkheid in het verkeer, dat is zoals stoemp met worst: onafscheidelijk’ verschijnen de komende weken in het straatbeeld. [naar artikel]


7. Pruimslip: een nieuwe culinaire Haspengouwse lekkernij (21/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Haspengouw heeft er een nieuwe culinaire specialiteit bij: de pruimslip. Wie nu al het water in de mond krijgt: het gebakje met pruimen is vanaf zaterdag te koop in Sint-Truiden. [naar artikel]


8. Driesterrenrestaurant Zilte treedt toe tot Les Grandes Tables du Monde: “We maken van België een culinaire hotspot” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Driesterrenzaak Zilte, het restaurant van chef Viki Geunes op de negende verdieping van het MAS in Antwerpen, vervoegt het prestigieuze Les Grandes Tables du Monde. Deze culinaire organisatie brengt de allerbeste restaurants ter wereld samen. “We willen de Belgische culinaire scene naar nieuwe hoogten tillen", zegt Viki Geunes. [naar artikel]


9. ANTWERPEN LIVE. Viki Geunes scoort in Gault&Millau: “We mogen Antwerpen gerust dé culinaire hotspot van het land noemen” (08/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Viki Geunes van Zilte in Antwerpen behoorde maandag bij de jaarlijkse proclamatie van de culinaire gids Gault&Millau weer tot de winnaars. De sterrenzaak in het gebouw van het MAS steeg naar een score van 18,5 op 20 en behoort daarmee samen met The Jane tot de absolute culinaire top van Antwerpen. De stad Antwerpen scoort in het algemeen weer uitzonderlijk goed. “Antwerpen de culinaire hotspot van het land? Dat mogen we stilaan wel beweren”, zegt Viki Geunes in Antwerpen Live. [naar artikel]


10. 'Culinaire schoolmeester' van Nederland is niet meer (07/04/2019 - De Morgen)

Hij was de man die restaurants maakte of kraakte. Johannes van Dam, de bekendste culinaire journalist van Nederland, is op 66-jarige leeftijd overleden. Zijn recensies in Elsevier, Het Parool en De Morgen waren de Bijbel voor al wie boven én onder de Moerdijk van eten hield. [naar artikel]


11. Foodies tippen 100 adressen voor op je culinaire bucketlist (11/10/2023 - De Tijd)

07:00 In Sabato’s nieuwste The 100 Food-gids laten acht foodies in hun adressenboekjes spieken. Het resultaat: honderd insidertips voor op je culinaire bucketlist. [naar artikel]


12. Zeekomkommer, krokodil en halflevend gebakken Aboriginalkrab: Arne gaat de culinaire toer op (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Arne gaat in Australië op culinaire ontdekkingstocht. Hij onderzoekt drie delicatessen uit de streek van Port Douglas, namelijk zeekomkommer,... [naar artikel]


13. Van zwoele tapas tot culinaire hoogstandjes: deze nieuwe zaakjes geven corona het nakijken (03/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Welke pandemie? Een handvol culinaire waaghalzen liet zich niet tegenhouden en opende een horecazaak. Wij tippen je vijf nieuwe adresjes in Limburg om duimen en vingers bij af te likken, van lunchzaak tot brasserie. [naar artikel]


14. Geen zin om met de feestdagen zelf lang in de keuken te staan? Deze 10 culinaire topadressen helpen je uit de nood (18/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Dat velen in coronatijden verkiezen om thuis te feesten, staat vast. Maar niet iedereen is een keukenprins of -prinses. Met het feestelijke aanbod van deze tien culinaire toppers kom je al een heel eind. [naar artikel]


15. Meer dan honderd Smaakmeesters op culinair stadsfestival (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

“Het culinaire stadsfestival Smaakmeesters brengt mensen naar de Antwerpse restaurants”, zegt schepen Koen Kennis van Toerisme. In het startweekend van 6 en 7 oktober lokken de chef-koks hen met kookdemo’s, aparte markten, culinaire wandelingen en proevertjes. [naar artikel]


16. REPORTAGE. Op zoek naar hét succesrecept van Knokke-Heist, waar culinaire gidsen kind aan huis zijn: “Hier staan miljoenenvilla’s waar de keuken nooit gebruikt wordt” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente. [naar artikel]


17. Tongeren bundelt culinaire hoogstandjes uit de stad in pocketgids (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Toerisme Tongeren lanceert de nieuwe culinaire campagne Foodies Tongeren. De pocketgids bundelt alle restaurants en eetgelegenheden voor de toeristen. [naar artikel]


18. Hawaïaanse bowls tot yoghurtbar: Pukkelpop stelt culinaire affiche voor (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Na de muzikale affiche maakt Pukkelpop zijn culinaire toppers voor deze zomer bekend. Van bananensmoothies tot authentieke Tibetaanse keuken: wie na al het dansen een hongertje heeft trekt best naar Food Wood. [naar artikel]


19. Vernieuwende culinaire hotspot: Ansoler in Hasselt (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Een vernieuwende culinaire hotspot in Hasselt: Ansoler, een samentrekking van de namen van de twee chefs, Anne-Sophie en Jaume Soler. Hun vennoot Daan is gastheer en sommelier. [naar artikel]


20. Absolutely Free Festival lost nu ook culinaire line-up (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Het Absolutely Free Festival, dat op 4 en 5 augustus aan C-Mine plaatsvindt, heeft nu ook zijn culinaire line-up gelost. Met een hele reeks Genkse lekkernijen. [naar artikel]


21. Podcast | Van broodjes tot kreeft: de culinaire gewoontes in de Wetstraat (14/07/2022 - De Standaard)

Onze politieke journalisten schrijven meestal over nachtelijke onderhandelingen, over impasses of over compromissen, over slaande deuren, marathonvergaderingen en politieke akkoorden. Maar Simon Andries, die gooit het vandaag over een andere boeg. Hij praat ons bij over de culinaire gewoontes in de Wetstraat. [naar artikel]


22. Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau (31/08/2021 - Express)

Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau De citymarketing van Knokke-Heist draait op volle toeren. De meest exclusieve badstad aan onze kust krijgt als eerste stad een eigen gastronomische gids van Gault&Millau. Volgens Gault&Millau gaat het om een wereldprimeur. “Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau gids met een selectie van de betere adressen uit de […] Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau [naar artikel]


23. Tien topchefs presenteren het beste tijdens Haspengouw Culinair (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Tien culinaire restaurants palmen zondag 18 september weer de Grote Markt in tijdens Haspengouw Culinair. De chefs bieden telkens drie heerlijke culinaire creaties, tussen 6 en 15 euro aan. [naar artikel]


24. De man die rijk werd door te koken (en te vloeken) (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Dat hij op het nippertje geen stervoetballer werd, heeft Gordon Ramsay (56) al lang verwerkt. Want zijn culinaire carrière nam zo’n hoge vlucht dat de man van o.a. Kitchen Nightmares, nu op VTM2, miljonair werd. Hoe wordt je rijk met koken? Een reconstructie in vijf culinaire gangen. [naar artikel]


25. Femma Maarlo daagt leden uit in Culinaire Challenge (09/02/2021 - Het Belang van Limburg)

De kooklessen mogen al even niet meer doorgaan, maar Femma Maarlo wilde de kookkunsten van haar leden toch blijven stimuleren. Daarom lanceerden ze in december een 'Culinaire Challenge'. Begin februari werden de winnaars verrast met een ‘prijsuitreiking op de stoep’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!