Iedereen die stiekem een hele dag door eet steekt nu zijn hand op! Schuldig? Wij ook. Snacken, het is zo'n puur genot. Maar niet altijd even... [naar artikel]
Gezond snacken? Het kan. Haleluja. En het goede nieuws is dat je niet hoeft in te boeten op smaak. Geniet van deze drie lekkernijen met groenten en fruit zonder een schuldgevoel. [naar artikel]
Bericht van uw broeksriem, de papiertjes onder uw passagierszetel en studies over consumptiegedrag: we snacken te veel. Steeds meer mensen wisselen een volwaardige maaltijd in voor meerdere kleine tussendoortjes. Maar is dat constante kauwen wel goed voor ons? [naar artikel]
Antwerpen krijgt van de Vlaamse regering 38 miljoen euro voor de opstart van een Vlaams Culinair Centrum. Dat moet verder springen dan bier, frieten en chocolade. Maar wat is dat nu precies, Vlaams culinair erfgoed? [naar artikel]
De dubbele kindermoord in Aalst stelt het tekort aan gespecialiseerde zielenzorg op scherp. Etnopsychiatrie is dan ook een discipline die weinig wordt beoefend. VUB-professor Jan Snacken is een van die zeldzame zielenknijpers wiens metier wel eens met dat van een magiër wordt verward. Interview met een specialist die liever niet opduikt in de dromen van zijn patiënten. [naar artikel]
Levenslang voor wat men ‘passionele moord’ noemt? Criminologe Sonja Snacken (65) vindt het geen goed plan. Een gesprek over doodslag, geweld en hoe je straks ook tijdens de seks je toestemming nog kunt intrekken. [naar artikel]
Levenslang voor wat men ‘passionele moord’ noemt? Criminologe Sonja Snacken (65) vindt het geen goed plan. Een gesprek over doodslag, geweld en hoe je straks ook tijdens de seks je toestemming nog kunt intrekken. [naar artikel]
Levenslang voor wat men ‘passionele moord’ noemt? Criminologe Sonja Snacken (65) vindt het geen goed plan. Een gesprek over doodslag, geweld en hoe je straks ook tijdens de seks je toestemming nog kunt intrekken. [naar artikel]
Behalve als designhoofdstad scoort Kortrijk ook culinair hoge toppen. Drie chefs uit de regio doken de geschiedenis in en lieten zich inspireren door designklassiekers. [naar artikel]
CD&V Geetbets organiseert zondag 18 maart haar culinair buffet à volonté. Dat wordt aangeboden in het parochiecentrum van Hogen. [naar artikel]
Afgelopen zaterdag stelde Landrie Housmans haar kookboek ‘Verantwoord genieten’ voor. [naar artikel]
Volgens de organisatoren zijn er zondag circa 60.000 personen afgezakt naar de Leuvense binnenstad voor de 30e editie van het culinair... [naar artikel]
Op dag 4 van de ‘Start Gezond’-challenge van Sandra Bekkari en HLN Eten ben je al goed op weg om je gezonde voornemens waar te maken dit jaar. Merk je nog niet het gewenste verschil en ervaar je ondanks het drinken van voldoende water en het eten van een gezond ontbijt nog steeds een energiedip? Dan kan dat aan de tussendoortjes liggen. Hoe kies je de juiste? En zijn er waar je onbeperkt van kan snacken? Sandra Bekkari deelt 7 tips én een recept. [naar artikel]
Belangrijke foto’s uit de wereldgeschiedenis zijn samengebracht en ingekleurd. Fascinerend, maar verantwoord? [naar artikel]
Vroeger bouwden kinderen een gammele boomhut in de tuin, vandaag de Empire State Building op het parket. Of ze coderen een robot. Leve wetenschappelijk verantwoord speelgoed. [naar artikel]
Bruno Vanspauwen is wijnkenner en culinair recensent voor De Standaard, Knack Weekend en Trends. Vanspauwen had twintig jaar lang een eigen reclamebureau, tot hij op de symbolische leeftijd van 50 jaar besliste om uit de reclamewereld te stappen om zich voluit op zijn grote passie te kunnen storten: wijn en gastronomie. Als culinair recensent is het belangrijk om anoniem te kunnen tafelen. “Zeker in deze digitale tijd is dit niet makkelijk, maar het lukt tot nu toe”, zegt Vanspauwen. [naar artikel]
Mensen verdragen niet meer dat er bomen gekapt worden. Dat is mee de schuld van een populaire Duitse boomknuffelende boswachter, zeggen Vlaamse bosbeheerders. 'Een kaalslag kan onderdeel zijn van een verantwoord bosbeheer.' [naar artikel]
Vorige zaterdag konden fijnproevers genieten van culinaire hoogstandjes op het pittoreske dorpsplein van Mettekoven. De Vriendenkring organiseerde er voor de derde keer Mettekoven Culinair. [naar artikel]
De hoofdredacteur van een Brits culinair tijdschrift is opgestapt nadat hij veganisten had bespot. William Sitwell van supermarktblad Waitrose Food... [naar artikel]
07:00 Last minute op zoek naar een tafeltje in Antwerpen? Onze culinair recensent vertelt je of deze vijf restaurants in de Koekenstad de moeite waard zijn. [naar artikel]
De mooiste culinaire ervaringen gaan vaak gepaard met gustatieve herinnering uit je kinderjaren. Die prikkeling in je hersenpan noem ik 'het culinair nirwana'. En hier zitten we weer, perplex door de magische combinatie van texturen, smaken en de wijnkeuze van de sommelier. Pure klasse alweer, bij Hertog Jan. [naar artikel]
Een 100-jarige die nog dagelijks de baan op gaat, het is niet iedereen gegeven. Georges Moris uit Wilrijk is zo iemand. Onze reporter ging hem vrijdag opzoeken en stapte in zijn ‘nieuwe’ Mercedes voor een ritje. Maar is dat wel verantwoord? [naar artikel]
Monumenten kijken, culinair proeven en blitse mannenmode dat zijn de drie ingrediënten voor een topdag op zondag 11 september op de Grote Markt in Sint-Truiden. De oude monumentale gevels van de gebouwen en het pas gerestaureerd stadhuis op de Grote Markt zijn de blikvangers van deze editie van Open Monumentendag. Bezoekers kunnen die dag ook terecht aan 12 gastronomische eet- en drankstanden onder de Belforttoren tijdens Haspengouw Culinair en de winkels zijn open van 14u tot 18u voor het mannenmode weekend ‘Men City Day’. [naar artikel]
Sven Willekens, schepen van Openbare werken en Mobiliteit van Open VLD Overijse stelt voor om in Overijse een culinair belevingsdorp te creëren met de markthal als hotspot. Op die manier wil hij het commercieel centrum van de gemeente opwaarderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.