Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? [naar artikel]
Wie een zoektocht op het internet houdt, komt van alles tegen dat kan helpen tegen kwaaltjes. Nieuw bij dr. Google: biergistsupplementen die kunnen helpen om acné te genezen, de nagels te versterken, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de stoelgang te verbeteren. Heeft biergist effectief een ‘genezende’ werking? Gerard Spierenburg van de Consumentenbond en dermatoloog Elodie Mendels leggen uit. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
Alcohol afzweren, maar wel chocolade snoepen, dat is het geheim van Antonia - zeg maar Jeannot - Janssens om honderd jaar te worden. Een stevige reismicrobe heeft de eeuweling, die in woonzorgcentrum Sint-Lambertus’ Buren in Zelem woont, ook flink geholpen. [naar artikel]
Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]
Gesmaakte Belgische bieren als geuze of trappist hebben hun succes ook te danken aan Middelleeuwse zogenaamde “supergisten”. Die gisten combineren de eigenschappen van traditionele biergist met die van ‘stressresistente’ natuurlijke gisten. Dat ontdekte een internationaal team wetenschappers onder leiding van professoren uit Leuven en Gent. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Als frontman van de Sex Pistols was hij jarenlang het symbool van de punkbeweging, maar Johnny Rotten (64) heeft ook een zachte kant. Zo is de... [naar artikel]
Als frontman van de Sex Pistols was hij jarenlang het symbool van de punkbeweging, maar Johnny Rotten (64) heeft ook een zachte kant. Zo is de... [naar artikel]
Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]
Hou je van chocolade en zie je een werkweek van vier uur wel zitten? Dan heeft Ferrero dé droombaan voor jou. Het moederbedrijf van Nutella is immers op zoek naar testers van de chocolade. [naar artikel]
De Franse zuster André, geboren als Lucile Randon, is met een leeftijd van 118 jaar en 73 dagen officieel benoemd tot de nieuwe oudste persoon ter wereld. Dat meldt Guinness World Records. Daarmee volgt de Française de Japanse vrouw Kane Tanaka op, die maandag op 119-jarige leeftijd overleed. André kreeg enkele jaren geleden al de titel van oudste vrouw in Europa toen ze haar 117de verjaardag vierde. Het geheim tot een lang leven? Dat is volgens de zuster een dagelijks glaasje wijn en een goede portie chocolade. [naar artikel]
Deze week verzamelden meer dan 70 afgevaardigden van de meer dan 40 rotten of straatcomités op het Hasseltse stadhuis. [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Johnny Rotten, mantelzorger. [naar artikel]
In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]
De nieuwe komedie van Will Ferrell en John C. Reilly scoort noch bij critici noch bij kijkers, zo blijkt uit de ratings op filmsite Rotten Tomatoes. [naar artikel]
Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]
De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]
Chocolade werd eerder al gelinkt aan een verminderde kans op hartziekten- en infarcten. Maar nu blijkt uit een Deens onderzoek dat chocolade eten hartritmestoornissen mogelijk kan voorkomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.