Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

'Met vlees speel je een paar akkoorden, met groenten maak je een hele symfonie'

14/04/2019 - 07:27
"In zijn restaurant boven op de vulkanische bergen van de Auvergne vervolmaakt Michel Bras nu al 22 jaar zijn keuken, gebaseerd op bloemen, groenten, kruiden. De sterrenchef (68) is anno 2014 meer dan ooit een bron van inspiratie voor veel jongere collega's. Gesprek met een zachte rebel die de gastronomie in een nieuwe plooi legde."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus’ favoriete herfstgerecht? Een stoofpotje: met vlees, vis of gewoon puur groenten (02/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Herfstige dagen vragen om stoofpotjes. Ik maak ze ontzettend graag klaar, en varieer er eindeloos mee. Deze week eentje met vlees, eentje met vis en een met alleen maar groenten. Voor elk wat wils. [naar artikel]


2. De kleurrijkste foodtrend van 2018 maak je makkelijk zelf: buddha bowl met véél groenten (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ben jij een groentenlover pur sang? Dan is de buddha bowl dé foodtrend die op jouw lijf geschreven is. Werp veel groenten, rijst, een stukje vlees... [naar artikel]


3. Grote honger? Groenten vullen meer dan vlees (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Razend veel honger, dan is het een goed idee om een gerecht vol peulvruchten klaar te maken. Uit een onderzoek aan de universiteit van Kopenhagen, verschenen in het vakblad Food & Nutrition, blijkt dat de groenten je immers een voller gevoel bezorgen dan vlees. [naar artikel]


4. Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 (16/02/2021 - Express)

De prijs van voeding is vorig jaar met 2,6 procent gestegen. Vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden een stuk duurder (+ 4,7 procent), zoals groenten, fruit, vlees en vis. De prijsstijging van voeding (+ 2,6 procent) was het afgelopen jaar zes keer zo hoog als de totale inflatie (+ 0,4 procent). Dat schrijft De Standaard. Ze baseren […] The post Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een... [naar artikel]


6. Groenten grillen: wat maak je voor vegetariërs op de barbecue? (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]


7. Zo maak je van groenten op de barbecue een smaakbom: “Het geheel zal direct een pak smaakvoller zijn” (23/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bij een klassieke barbecue staat vlees zowat altijd centraal. Maar wat als jij of je gasten geen fan zijn van ribbetjes of witte pensen? Specialist Paul Florizoone vertelt hoe je groenten én vleesvervangers kan grillen zonder aan smaak te verliezen. “Met dit soort gehakt en deze kruiding overtuig je zelfs de meest doorwinterde vleesliefhebbers.” [naar artikel]


8. Het Suezkanaal: bijna 3.000 jaar in de maak en geblokkeerd in een paar seconden (28/03/2021 - Express)

Het kostte 10 jaar en 1,5 miljoen arbeiders om te bouwen in de 19e eeuw, en één moment van onoplettendheid en één gigantisch schip om het te blokkeren in 2021. En het gevolg daarvan is voelbaar in de hele maritieme wereldhandel. Een drama dat eigenlijk al bijna 3.000 jaar in de maak is. Lang voordat […] The post Het Suezkanaal: bijna 3.000 jaar in de maak en geblokkeerd in een paar seconden appeared first on Business AM. [naar artikel]


9. Voedingsgewoonten van de Belgen: 4% is vegetariër, 44% kan geen dag zonder vlees (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Belg houdt van 'gewoon', van traditie en structuur. Elke dag boterhammen, één warme maaltijd per etmaal - vlees-aardappelen-groenten - en één... [naar artikel]


10. Verkoop groenten en fruit in de lift (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

We kopen meer groenten en fruit en minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige voedingshandels.... [naar artikel]


11. “De geur maakt me nieuwsgierig maar in 94 jaar heb ik nog geen enkel stuk vlees aangeraakt”: Jean is al zijn hele leven vegetariër (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag kijken we met met een iets kritischere bril naar de consumptie van vlees, maar een eeuw geleden was vlees naast groenten en aardappelen een vaste component op onze talloor. Maar niet bij Jean, die het al 94 jaar lang zonder problemen afzweert. “Dat dieren moeten sterven voor onze pleziertjes, dat gaat er bij mij niet in.” [naar artikel]


12. Eet biefstuk uit het vuistje dankzij deze klassieke Britse hap (mét groenten) (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een Cornish pasty is een traditionele Britse lekkernij: een gebakje gevuld met vlees en groenten. Wij vullen het met rumsteak, pastinaak en... [naar artikel]


13. Die dag in de Vlaamse (school)kantine: te veel vlees, te weinig groenten (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van het magazine Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang. [naar artikel]


14. Patatje kapsalon maar dan niet vettig, wel voedzaam: zo doe je het (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een patatje kapsalon kennen we allemaal: een heerlijke hoop frietjes, vlees, kaas, groenten en saus. Geen zin in zo’n vette hap? Maak de frietjes... [naar artikel]


15. Speel mee en maak kans op een duoticket voor de Kevin De Bruyne KDB Cup (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend nog niets te doen? Speel dan mee en maak kans op een duoticket voor de Kevin De Bruyne KDB Cup, waar jeugdteams van clubs als Borussia... [naar artikel]


16. Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag (16/06/2019 - De Morgen)

Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]


17. Geweldige groentequiche van Jeroen Meus (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

In een klassieke quiche zitten niet zoveel groenten. Ik draai de rollen om, en maak een taart bomvol groenten, aangevuld met een quichevulling [naar artikel]


18. Achttien Limburgse landbouwers verkopen ‘Straffe Kost’: eigen label voor kaas, groenten en vlees (03/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Onder het label ‘Straffe Kost’ gaan 18 Limburgse landbouwers lokale groenten en fruit, vlees en zuivel aan de man brengen. Die producten - geteeld met aandacht voor natuur en landschap - vind je als consument vanaf vandaag in winkels en supermarkten in de buurt. [naar artikel]


19. Appetijt voor rood vlees en rijst geeft duw aan opwarming van de aarde (08/08/2019 - De Tijd)

22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]


20. Mogen jouw katten of honden meer groenten eten? “Maak er geen vegetariërs van” (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Flink je groentjes opeten, mag je dat ook eisen van je hond of kat? “Groenten zijn goed en een mooie aanvulling op hun dieet. Maar maak er nooit vegetariërs van”, zegt dierendokter Rob Lückerath. [naar artikel]


21. Artificiële intelligentie gaat Beethovens 10e Symfonie voltooien (14/12/2019 - VRT NWS)

Van de 10e Symfonie van Ludwig van Beethoven zijn slechts enkele notities bekend die de Duitse componist in een kladboekje had gekribbeld voor zijn dood in 1827. Nu zijn een team van musicologen en informatici met artificiële intelligentie druk in de weer om die 10e Symfonie af te werken op tijd voor de 250e verjaardag van zijn geboorte volgend jaar. [naar artikel]


22. Minder vlees, meer peulvruchten, meer groenten en fruit: kan dit dieet ons en onze planeet redden? (17/01/2019 - VRT NWS)

Minder vlees en vis, meer noten, meer peulvruchten, en meer groenten en fruit. Een team internationale wetenschappers zocht in opdracht van The Lancet naar een consensus over een voedingspatroon dat zowel gezond als duurzaam is. Met andere woorden, dat niet alleen de gezondheid van ons, maar ook die van onze planeet respecteert. Vandaag stellen ze hun bevindingen voor. Enkele vragen en antwoorden. [naar artikel]


23. Vroeger was er geen sprake van vegetariërs: onze voorouders aten amper groenten totdat grote dieren uitstierven (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Onze voorouders uit het stenen tijdperk aten bijna altijd vlees, totdat 80.000 jaar geleden enkele grote dieren uitstierven en ze gedwongen werden om groenten te eten. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Tel Aviv. Mensen waren vroeger dus ‘hypercarnivoren’, waardoor hun dieet uit minstens 70 procent vlees bestond. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!