Vijselaar en Sixma Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. “Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.” [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]
Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.’ [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. [naar artikel]
Wil je bijdragen aan een beter milieu? Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is deze producten vermijden de beste manier om de negatieve impact op het milieu te verminderen. De studie, uitgevoerd door wetenschappers van de universiteiten van Oxford en Zürich, richt zich op de schade die landbouw […] Het bericht Vlees eten is slecht voor het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) bekend. [naar artikel]
HasseltAls het van de opstellers van het Nederlandse klimaatakkoord afhangt, mogen Nederlanders straks nog maar twee keer per week vlees eten. Meer is te belastend voor het milieu. “Ook Belgen zouden beter wat minder vlees eten”, klinkt het bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
De vleesindustrie heeft een gigantische impact op het milieu en te veel vlees eten kan ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een... [naar artikel]
22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]
Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]
Had je gehoopt om tegen je vakantie een strakke summer body te hebben, maar kun je het niet laten je af en toe volledig te laten gaan aan lekkernijen waarvan je weet dat je ze beter kunt laten staan? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Een kaasplankje is namelijk helemaal zo erg nog niet. […] Het bericht Veel kaas eten en toch afslanken? Dit is hoe ook jij het kan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We weten hoe dieronvriendelijk de bio-industrie te werk gaat en hoe slecht de productie van vlees is voor het milieu. Toch blijven we het maar eten. Documentairemaakster Marijn Frank kijkt kritisch naar haar eigen vleesverslaving. [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
Het eten van melkproducten blijkt nu toch wonderen te doen voor je slaappatroon. “Het is een mythe dat kaas eten voordat je gaat slapen slecht voor je is.” “Het is net een zeer goede snack om te eten vooraleer je onder de lakens kruipt”, zegt Lisa Artis van Sleep Council aan The Sun. “Kaas bevat […] Het bericht Moeite met slapen? Eet een blokje kaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
De voormalige butler van koning Charles, Grant Harrold, onthult op zijn TikTok hoe je kaas volgens de etiquette moet eten. Harrold werkte van 2005 tot 2011 voor het Britse koningshuis en deelt nu al die ervaring met zijn volgers. “Je mag nooit het neusje van de kaas afsnijden”, klinkt het onder meer. Maar wat is dan wel de juiste manier om kaas te eten? Hij vertelt het in bovenstaande video. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.