Een jaguar. De status van deze diersoort is volgens het WWF 'gevoelig'.
Volledig scherm
Een jaguar. De status van deze diersoort is volgens het WWF 'gevoelig'. © Shutterstock

Tot 1 miljoen diersoorten met uitsterven bedreigd in komende decennia volgens nieuw rapport

DierenVan de 8 miljoen diersoorten op onze planeet zullen er de komende decennia 500.000 tot 1 miljoen met uitsterven bedreigd zijn. Dat blijkt uit een 1.800 pagina's tellend ontwerprapport van het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES), waar 150 experten uit 50 landen 3 jaar aan werkten.

14 reacties

  • Pieter De Koninck

    5 jaar geleden
    Die stoute mens met zijn stoute co2-uitstoot toch
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Sofie Achten: niet akkoord. Hier op het Franse platteland 'stikt' het van Vlaamse gaaien, spechten, eksters, buizerds, kiekendieven, kraaien, uilen die allemaal een jong vogeltje lusten. Koolmees, zwartkop, pimpelmees, heggemus, nachtegaal, winterkoninkje, groenvink, staartmees, roodborstje zwaluwen, mussen, ... doen het hier heel goed. Omdat er voldoende nestplaatsen zijn in verlaten huizen, km lange gemengde hagen, struwelen, open schuren met veel 'rommel'. EN heel veel insecten.
  • Dirk Kindt

    5 jaar geleden
    De opgehokte dieren niet meegeteld. Domesticatie is enkel voor "huis"-dieren.
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Dat is de natuur in de praktijk: het overleven van de meest geschikte. In de natuur is alles een dynamisch evenwicht. Emoties komen er niet aan te pas; ga je een jaguar neerschieten om het reebokje te "redden"?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Jarec,inderdaad is er een natuurlijke evolutie...maar wat er in enkele decennia economisch rendementsdenken gebeurt,is puur uitroeien van alle leven op aarde met dank aan de westerse ideologie 'economische groei',zeg maar religie.