© Bart Dewaele

Boze melkboeren blokkeren het verkeer

Een actie van melkveehouders veroorzaakt vrijdagmorgen verkeershinder op de toegangswegen naar Libramont (provincie Luxemburg) waar straks de 82ste editie van de Landbouwbeurs opent. Sinds 7.30 uur zijn meerdere filterblokkades en één volledige versperring opgesteld op de wegen naar de beursterreinen, aldus de website van het Waalse verkeersinfocentrum en de federale wegpolitie.

Met tientallen tractoren zijn filterblokkades gevormd op de N40 tussen Lamouline en Verlaine, de N89 ter hoogte van Recogne en de N826 ter hoogte van Séviscourt. Op deze laatste plaats is de versperring totaal. De landbouwers delen aan de weggebruikers sensibiliserende pamfletten uit.

De vereniging van melkveehouders MIG deed woensdag een oproep tot de melkboeren om vrijdag met hun tractoren naar de landbouwbeurs te komen, om te protesteren tegen het Europese landbouwbeleid en de lage prijzen voor hun producten. MIG had aangekondigd dat er filterblokkades zouden ingesteld worden.

De veiligheidsmaatregelen rond de grootste landbouwbeurs van het land zijn opgevoerd, aldus de organisatoren. Er zijn meer bewakingsteams ingeschakeld en de politieaanwezigheid op en rond de beurs is opgevoerd. Bezoekers wordt om veiligheidsmaatregelen gevraagd om geen rugzakken mee te brengen. Er gebeuren controles aan de ingangen.

De landbouwbeurs van Libramont loopt tot maandag en verwacht zoals elk jaar circa 200.000 bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer