Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia.
Volledig scherm
Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia. © Belga/essenscia

Chemische industrie bezorgd om regering met Groen en Ecolo

BinnenlandDe chemie- en farmasector kijkt met enige bezorgdheid naar een regering waarin Groen en Ecolo zouden zetelen. De sector vreest door de groene partijen gestigmatiseerd te zullen worden, en dat te moeten bekopen met dure maatregelen. Dat zegt Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van sectorfederatie essenscia.

13 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Als de milieu activisten en de mensen in het algemeen de echte vervuilers gaan aanwijzen en echte maatregelen nemen zal China met een heel groot probleem zitten. Nu dumpen ze al hun vergift en afval in zee of waar ze maar willen en vegen hun voeten aan alle milieu wetten en overeenkomsten goedkoop nietwaar en dan mag alles.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Groen stigmatiseerd niet alleen de Chemie en farmasector. Ook de autosector, vliegtuigen en eigenlijk elk bedrijf waar rook uit een schouw komt. ook wie in een villa woont en vlees eet, of erger nog, wie meer dan 1 miljoen heeft. Wie zij wel graag zien, zijn onderwijzers, daar willen ze er nog meer van. De vraag is, waar zou het geld vandaan moeten komen? Groen heeft bijvoorbeeld nooit voorgesteld de pensioenen van onderwijzers te verminderen naar het niveau van gewone werknemers.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Een cordon rond groen de enige methode om België te redden.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Met de maatregelen tegen CO2 uitstoten industrie (staalindustrie, chemie, ...) die Christof Calvo voorstelt zal die industrie langzaam maar zeker vertrekken naar het buitenland. De staalindustrie is nu al massaal vertrokken naar China waar die industrie massaal de lucht verontreinigd en waar de klimaat spijbelaars geen enkele invloed kunnen op uitoefenen.
  • Alfons Detemmerman

    5 jaar geleden
    De chemische industrie zou meer moeten communiceren wat ze allemaal algedaan hebben. Meeste hebben hun CO2 uitstoot zeer drastisch gereduceerd en fit is documenteerbaar