CEO Jean-Louis Van Marcke
Volledig scherm
CEO Jean-Louis Van Marcke © Reuters, Tim Dirven

Groepsaankoop leidde al tot 80 aan particulieren verkochte elektrische wagens

Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid. Al 80 elektrische wagens werden via de groepsaankoop verkocht aan particulieren. Dat meldt het bedrijf.

9 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Ik wens de kopers van een elektrische auto heel veel sterkte toe - het zal nodig zijn.
  • egbert vansteenstraeten

    5 jaar geleden
    Wauw!! 80!! Wat een massa!! Stop met mensen onder druk te zetten en in de val te lokken!! Elektrische auto's zullen nooit brandstofmotoren kunnen vervangen! Er zijn nog zoveel aanpassingen aaan brandstof auto's te doen waardoor ze milieu vriendelijker zijn dan elektrische auto's. Andere brandstoffen, andere technieken enz...
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    80 electrische auto's op 11 miljoen inwoners vindt ik eerder een serieuze tegenvaller. 8000 op 11 miljoen inwoners zou dan al een beetje beter klinken. Er zal nog veel moeten verbeteren aan een electrische auto om hem echt aantrekkelijk te maken. Te beginnen met de prijs en de actieradius
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ze rijden Groen denken ze, maar vergeten erbij te vertellen dat de productie en het delven van grondstoffen een maanlandschap achterlaten in de ontwikkelinglanden. Enkel rijke plebs kunnen zich een elektrische auto veroorloven en denken dat ze de grote reders van de aarde zijn. Ze zullen ter compensatie wel een boom eisen op grond van een ander. Minder rijden en meer met de fiets en openbaar vervoer, steden tijdens de weekends autovrij. Parkings tien keer zo duur, ook op luchthavens.
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Ik kan me enkel een oude diesel veroorloven. Nu dat de diesel duurder is dan euro 95, ik rijd nog altijd een pak zuiniger.