Bart De Wever spreekt zijn partijleden toe. ‘Ik ben misschien machtiger dan de anderen, maar dat is nog niet machtig.’
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever spreekt zijn partijleden toe. ‘Ik ben misschien machtiger dan de anderen, maar dat is nog niet machtig.’ © Tim Dirven

Bart De Wever over zijn drijfveren: ‘Ook als mijn kinderen het zouden vragen, zal ik niet stoppen’

VoorpublicatieZeven politieke dromers, zo heet het nieuwe boek van journaliste Lisbeth Imbo. Zeven dromers, maar ook zeven Vlaamse partijvoorzitters. Uit het gesprek met de numero uno van de grootste partij leest u hier een voorpublicatie. Bart De Wever (N-VA): ‘Als je goed omgaat met een blunder, kan je daar toch een succes van maken’.

15 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Met wat niet stoppen? Met je zakken te vullen, bochten te maken en valse beloftes te spuien? Alvast niet met prestaties te leveren, daar zijn geen voorbeelden van.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    er is maar één drijfveer voor BDW :landverraad ! het land splitsen en verdelen !
  • gustaaf guldentops

    5 jaar geleden
    ik zou niet in de schoenen van uw partner willen staan,gij zijt nen dikke egoist
  • Peter Tijdgad

    5 jaar geleden
    1 ding is zeker zij zitten er warmpjes erin wij als gewone burgers mogen de spaarcenten af geven tot er niks ermee is dus ook geen compassie om op zulke paljassen te stemmen ook met zijn uitleg heeft hij altijd gelijk !
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    Stoppen zal je zeker niet Bartje. Betaald worden om niet aanwezig te zijn is niet iedereen gegund.
  1. Koerdische bakkerij vernield in Gent na onrustige nacht, 22 personen opgepakt met messen en molotovcocktails

    Koerdische bakkerij vernield in Gent na onrustige nacht, 22 personen opgepakt met messen en molotov­cock­tails

    “Op WhatsApp circuleerden berichten om onze zaak te vernielen.” De aanval op een Koerdische bakkerij in Gent blijkt vooraf goed gepland. Het conflict tussen Turken en Koerden veroorzaakt al enkele dagen een gespannen sfeer in Gent. Ondanks oproepen van burgemeester Mathias De Clercq en de politie liep het in de nacht van woensdag op donderdag weer uit de hand. Er volgden 22 arrestaties. Intussen werd er een samenscholingsverbod aangekondigd.
    Gent
  2. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    36

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.