Omstreden Missverkiezing ging toch door, en dit is de winnares

© Miss Exclusive

De 20-jarige Shania Labeye uit Brasschaat mag zich het komende jaar Miss Exclusive noemen. Ze won de omstreden verkiezing zaterdagavond en zegt van de commotie errond niets gemerkt te hebben. “Alles is heel professioneel verlopen.”

Guy Stevens

Het was vreemd nieuws dat onze redactie deze week bereikte: de helft van de Miss Exclusive-finalistes stapte op. En dat enkele dagen voor de grote show. De kandidates hadden het over wurgcontracten en hekelden organisator Ken Stevens, die volgens hen een oplichter is. Zijn reactie is duidelijk: “Ach, sommige meisjes zijn gewoon jaloers en ontgoocheld dat ze niet gaan winnen.”

Maar ondanks de controverse ging de grote show zaterdagavond toch door. De 20-jarige Shania Labeye uit Brasschaat bij Antwerpen kreeg het kroontje mee naar huis na een zinderende finale in het Grand Casino van Knokke. Laurien Van den Driesch (21, Dilbeek) en Shauni Argeerts (19, Nijlen) maakten het podium compleet als eerste en tweede eredame. Labeye kreeg het kroontje uit handen van Fenne Verrecas, die het met tranen in de ogen aan haar gaf.

De nieuwe Miss Exclusive zegt totaal verbaasd te zijn door haar overwinning. “Natuurlijk was mijn doel hier Miss Exclusive te worden. Maar dat ik het ook daadwerkelijk zou halen, dat had ik nooit verwacht.”

Labeye studeert zorgkunde en haar hobby’s zijn dansen en fitness. “Samen met de organisatie zal ik ongetwijfeld een ongelooflijk jaar beleven. Ik kijk er zo naar uit. Deelnemen aan Miss Earth en al die dingen, dat wordt fantastisch. Voor mij is dit sowieso al het mooiste avontuur uit mijn leven tot dusver. Wat ik na volgend jaar wil doen, weet ik nog niet. Dat zien we later wel. Ik tracht sowieso een ‘Miss with a purpose’ te zijn; als positief rolmodel voor jong en oud het verschil maken op allerlei vlakken. Mij inzetten voor mensen met moeilijkheden en beperkingen. Deze titel geeft me de kans mijn stem te laten horen.”

De nieuwe Miss Exclusive reageerde in een persbericht ook kort over de commotie rond de verkiezing. “Alles is hier zeer professioneel verlopen. Daar kan ik totaal niets op aanmerken. Wat er allemaal werd gezegd en geschreven, daar is volgens mij niks van aan. Ik ben de organisatie alvast zeer dankbaar voor alles.”

Naast een kroontje ter waarde van 28.000 euro wint Labeye een mooie prijzenpot met onder meer een nieuwe Fiat 500.

De top zes van Miss Exclusive: Shania Labeye (20, Brasschaat), Laurien Van den Driesch (21, Dilbeek), Shauni Argeerts (19, Nijlen), Amber Schouteere (19, Brugge), Greta Mangiapane (22, Leefdaal) en Sari Coysman (18, Waarschoot).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen