Vakbond ACV herdacht vandaag deslachtoffers met een symbolische actie.
Volledig scherm
Vakbond ACV herdacht vandaag deslachtoffers met een symbolische actie. © BELGAONTHESPOT

Elke twee werkdagen sterft een werknemer door een arbeidsongeval

Om de twee werkdagen sterft er in België nog een werknemer ten gevolge van een arbeidsongeval. Vakbond ACV herdacht vandaag deze slachtoffers met een symbolische actie waarbij werknemers in een volledig witte overall op zwarte bedden werden neergelegd. Het schrijnend tekort aan inspecteurs zorgt dat het aantal ongevallen blijft stijgen.

9 reacties

  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Zolang bedrijfsleiders veiligheid zien als een kostenpost gaat hierin niets veranderen. Het is overigens erg moeilijk om hierover cijfers te vinden.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    De arbeidsplaats is de veiligste plaats wanneer het om ongevallen gaat. Hoeveel ongelvallen worden er gemaakt door menselijke fouten, de meeste. Elk ongeval is er natuurlijk één teveel.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @Johnny Verbist, gelieve u correct te laten informeren. Ik heb altijd in de metaal (lees: autoindustrie) gezeten en het gemiddelde (!) ligt effectief om en rond de 1600euro. Ik verdien heus geen 2000€ netto en ik was leidinggevende in shiftensysteem. Dat ter zijde, het spijtige is de vaak ingeburgerde werkwijze om pas een risicoanalyse te doen, wanneer het te laat is.. dat zou toch moeten veranderen.
  • Johnny Verbist

    5 jaar geleden
    @Maya Debie Dan werkt u toch in de foute sector, de arbeiders in autofabrieken verdienen gemakkelijk €2000 netto.
  • guido vangheluwe

    5 jaar geleden
    volgens velen is een veiligheidscoördinator overbodig en dat klopt als deze zijn werk niet doet MAAR als hij opmerking maakt vb vraag de klant soms laat de werf zeker niet stilleggen want we zijn al in vertraging ,en van wie word de VC betaald door de bouwheer dus???? Heeft de vc meer bevoegdheid ,zal veel verbeteren