© Miss Exclusive

Shania (20) uit Brasschaat is Miss Exclusive: “Niets gemerkt van commotie”

De 20-jarige Shania Labeye uit Brasschaat werd zaterdag gekroond tot zevende Miss Exclusive. Laurien Van den Driesch (21) uit Dilbeek en Shauni Argeerts (19) uit Nijlen maakten het podium compleet. De kersverse miss heeft naar eigen zeggen niets gemerkt van de commotie van de voorbije weken: “Alles is heel professioneel verlopen.”

inke

Shania Labeye treedt als Miss Exclusive 2017 in de voetsporen van Fenne Verrecas uit Oostkamp die zaterdag met tranen in de ogen haar kroontje moest doorgeven. Ze wint zo’n 85.000 euro met onder meer een kroontje ter waarde van 28.000 euro en een nieuwe Fiat 500. “Ik ben totaal verbaasd”, getuigt Shania. “Natuurlijk was mijn doel hier Miss Exclusive te worden. Maar dat ik het ook daadwerkelijk zou halen, dat had ik nooit verwacht.”

Shania Labeye eindigde bij Miss België bij de beste twintig en sindsdien heeft ze de smaak te pakken. Ze studeert zorgkunde en haar hobby’s zijn dansen en fitness. Wat ze allemaal verwacht van haar komende jaar als meest exclusieve meisje van ons land? “Samen met de organisatie zal ik ongetwijfeld een ongelooflijk jaar beleven. Ik kijk er zo naar uit. Deelnemen aan Miss Earth en al die dingen…het wordt fantastisch. Voor mij is dit sowieso al het mooiste avontuur uit mijn leven tot dusver. Wat ik na het jaartje als Miss Exclusive wil doen, daar dacht ik nog niet over na. Dat zien we later wel. Ik tracht sowieso een ‘Miss with a purpose’ te zijn; als positief rolmodel voor jong en oud het verschil maken op allerlei vlakken. Mij inzetten voor mensen met moeilijkheden en beperkingen. Deze titel geeft me de kans mijn stem te laten horen.”

Wurgcontracten

Over de commotie rond de verkiezing van Miss Exclusive is Shania Labeye formeel: “Alles is hier zeer professioneel verlopen. Daar kan ik totaal niets op aanmerken. Wat er allemaal werd gezegd en geschreven, daar is volgens mij niks van aan. Ik ben de organisatie alvast zeer dankbaar voor alles.”

De kandidates hadden het in Het Nieuwsblad over wurgcontracten en hekelden organisator Ken Stevens, die volgens hen een oplichter was. Zijn reactie was toen duidelijk: “Ach, sommige meisjes zijn gewoon jaloers en ontgoocheld dat ze niet gaan winnen.”

20-jarige Shania Labeye maakt zich op voor finale Miss Exclusive

© Jan Brys

Shania Labeye, vorig jaar al winnares van Miss Elegantie neemt in november deel aan de finale van Miss Exclusive in Knokke.

Het gaat snel voor de jonge Brasschaatse. Volgende week vertrekt ze voor een week naar Los Angeles waar ze een contract hoopt te versieren voor wereldwijd modellenwerk.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER