BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

3 reacties

  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Als ze Thorup 2 seizoenen de kans geven om een ploeg te bouwen naar zijn hand en gedacht dan wordt het terug een ploeg die meedoet voor de titel. Maar dan mag Louwagie wel niet onder zijn duiven terug beginnen schieten en spelers verkopen zonder medeweten van de coach. En vooral Sorloth houden.
  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Vind het voetbal verbeterd maar de resultaten vallen tegen.mischien volgend seizoen als hij nog de kans krijgt en ze een goede afwerker kopen.
  • Koen Leemans

    5 jaar geleden
    Onzin, hij heeft meer de stijl van Sollied...en die heeft het bij Gent zo slecht niet gedaan me dunkt.
  1. De Bilde: “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief”
    VISTA!

    De Bilde: “Als Antwerp op achter­stand komt, is er geen alterna­tief”

    Antwerp begon aan play-off 1 met een nederlaag tegen Standard. In VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, werd besproken wat de ‘Great Old’ nog kan betekenen in het slot van de competitie om de titel. “Op het veld van Club Brugge heeft Antwerp geen poot aan de grond gehad. Ze hebben vanaf de eerste minuut achter de feiten aangehold”, stelde onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier. “De vraag bij Antwerp is altijd: wat als ze op achterstand komen?”, ging Proximus-analist Wesley Sonck voort. “Het is toch duidelijk dat ze altijd op hun power teren.” Volgens analist Gilles De Bilde is dat ook het probleem bij de ploeg van Bölöni. “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief.”
  2. De Condé  blijft ondanks zes punten bonus realistisch: “Er kan nog heel veel gebeuren, ook in emoties”
    VISTA!

    De Condé blijft ondanks zes punten bonus realis­tisch: “Er kan nog heel veel gebeuren, ook in emoties”

    Ondanks een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Club Brugge blijft Dimitri de Condé nuchter. “Na de wedstrijd op Standard heb ik voor de eerste keer gezegd -en nogmaals: da’s totaal niet om arrogant te zijn- dat wij de titel wel zouden verdienen”, aldus de technisch directeur van Genk in VISTA!. “Of we die uiteindelijk gaan halen, dat weten we niet. Het zijn nog vijf wedstrijden, er kan nog heel veel gebeuren. Ook in emoties, maar we hebben die emoties wel goed onder controle gehad het hele seizoen.”
  1. De Condé over nuchtere Genkse spelersgroep: “Soms is er iets te weinig enthousiasme”
    VISTA!

    De Condé over nuchtere Genkse spelers­groep: “Soms is er iets te weinig enthousias­me”

    Na de overtuigende zege op Sclessin (1-3) zorgde de Genkse spelersgroep voor een feestje in de kleedkamer. In VISTA! ging Dimitri de Condé, technisch directeur van de competitieleider, daar dieper op in. “Ik was er niet bij, want ik stond buiten. Maar het zou me niet verwonderen. Het gebeurt nochtans niet veel bij deze groep. Soms is er iets te weinig enthousiasme (lacht). Maar tegen Brugge was er ook al een feestje en nu weer, dus de sfeer zit goed. De neuzen staan in dezelfde richting. Het is een heel nuchtere groep - jongens die heel ‘down to earth’ zijn. Er zitten ook wel wat Scandinaviërs tussen, die van nature uit al wat koeler zijn.”
  2. Play-off 1-barometer: Club favoriet, terwijl Antwerp, Anderlecht en Gent uitgespeeld lijken
    VISTA!

    Play-off 1-barometer: Club favoriet, terwijl Antwerp, Anderlecht en Gent uitge­speeld lijken

    In VISTA!, onze voetbalwebcast, pakken we uit met een wekelijkse play-off 1-barometer. Daarin schatten moderatoren Nicolas De Brabander en Niko Lainé met hun gasten de titelkansen per club in. Ook vandaag was dat het geval - speeldag 3 in play-off 1 is volop aan de gang - en er is toch wel een opvallende conclusie te trekken. In vergelijking met vorige week verwisselden de beste kaarten van hand. Volgens ons VISTA!-panel is Club Brugge, dat vanavond Standard ontvangt, de favoriet voor de landstitel. Blauw-zwart (45%) nam die rol over van Racing Genk (35%) , nog steeds leider met op dit moment vier punten meer dan Club.
  1. “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeningetjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”
    VISTA!

    “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeninge­tjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”

    Standard blijft kwakkelen. De Rouches leden vrijdagavond een 2-3-nederlaag tegen AA Gent en blijven achter met 0 op 12. De mayonaise tussen trainer en spelers lijkt niet te pakken. “Preud’homme is iemand die vrij gestructureerd werkt”, zei Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, in VISTA!. “Hij wordt al een beetje ambetant als er één speler uit die structuur stapt. Als er vier à vijf niet doen waar hij een hele week tot middernacht tekeningetjes bij heeft gemaakt, wordt hij zot. En vooral omdat hij weet dat die gasten de kwaliteiten hebben.”
  2. “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”
    VISTA!

    “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”

    AA Gent heeft net zoals Anderlecht nul op negen in play-off 1. “De Buffalo’s hebben te weinig gekregen in verhouding tot wat ze hebben laten zien. Zeker tegen Standard. Ze verdienden te winnen”, klonk het bij Gilles De Bilde. “En het voetbal is gewoon beter bij Gent, als je dat dan vergelijkt met Anderlecht. Dan moet je gewoon vaststellen dat Gent verder staat op dat gebied.” Degryse pikt in: “Ze proberen positief voetbal te brengen, al hebben ze zichzelf vaker de das omgedaan. Maar ze gaan nog wel wedstrijden winnen in de play-offs.”